Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

A nemaju Hallmark, FoxCrime, FoxLife i Nickelodeon...
Dobio sam na probu za 1 din mesec dana IPTV... Slika je (kada je ima) odlicna i imaju BabyTV (ko ima klince zna o cemu govorim). A sad problemi:
- Ponekad uredjaj izludi pa iskrivi sliku na ekranu. Kao kada je los prijem pa slika nema sinhronizaciju.. I nema mu spasa.. samo ugasim sve i pokusam ujutro.. kad ono radi.
- Jednom se desilo na svim kanalima.. radi 3-4 sec pa kockice po celom ekranu, i tako u krug
- Preskupo... ajda da naprave veci izbor paketa pa da kombinujem. Sta ce mi sport u osnovnom paketu?

Odoh da im vratim STB opremu.. Daleko je ovo od ozbiljne ponude.

Iskustva se razlikuju. IPTV imam od novembra i bez pomenutih problema koje ti imas. Krivljenje, nemanje slike, kockice, nista od toga, sto je verovatno razlog lose parice ili prevelika udaljenost od centrale, ili malo verovatno ali moguce da je STB defektan.

Sto se tice kanala slazem se, nema jos ozbiljnih kanala koji bi trebalo biti tu, ali valjda rade na tome. Da je skupo skupo je. Inace je od novembra bila cena osnovnog paketa za full paket pa se ne zalim, i ta promocija traje valjda do septembra, pa cu tad videti sta dalje.

Kao i Yooyo, imam iste te probleme, glitch-evi koji su ponekad na svakih 5 sekundi, ali samo poslednjih mesec dana. Zovem ih vec neko vreme, i trebalo bi da posalju ekipu da vide da li imam nekakve gubitke itd...Inace sam jako blizu centrale, po ruteru bih mogao da izguram 19Mbps, SNR margin je 18/25 (d/u), atenuacija ispod 10 itd.
I ja sam posumnjao da je u pitanju STB, kablovi nisu (terali su me njihovi eksperti da odaljujem lan i telef. kabl od struje, na kraju sam ih i zamenio sa kracim koji se dobijaju u paketu, ali nista).
Inace mi se i ping jako pogorsao. Nakon uvodjenja IPTV u februaru sam mesecima imao prema google-u 40ms, prema yubc-u 7ms, sada su 75ms i 35ms respektivno. Ne znam kako vi stojite sa time. Pre ovoga sam imao lep ping u battlefield-u ka stranim serverima, ali vec nekoliko meseci nisam igrao BF2 pa ne znam kako je sad.

Sto se tice programa, ponovo cu reci - mene najvise nervira to sto HRT1 kad god daje neke malo komercijalnije filmove i serije, ekran je crn. Za sta mi drugo treba HRT koji moj, svakako necu da gledam politicke emisije na HRTu, proslavu oluje i to.
Druga stvar je sto HBO i cinemax nemilosrdno vrte filmove u krug. Prakticno za mesec/dva odgledate sve na tim kanalima i onda mozete i da odjavite te pakete.

Zekaleon probaj da se setis kada si prvi put imao probleme i kada si prijavio i podnesi reklamaciju za povrat novca. Ja sam tako dobio za ADSL razliku od 4500 dinara posle 4 meseca :)

Za vikend bi trebalo da krene i Arena Sport 2 (planiraju da imaju ukupno 4 sportska kanala).

I navodno su otkupili licencu i za Špansku primeru i F1 :)

Evo i njihovog portala:
http://www.tvarenasport.com/

Poslednja izmena:
Umesto ESPN Classic ici ce ESPN America.
Provajderi u Srbiji
Programska sema
Iako na STB-u i Internetu ima programska sema za ESPN America, video signal je bio ESPN Classic. Kazu da je greska na middleware platformi i da ce je ispraviti.

Krvav je bio neki Viktor sa 9813 koji je krenuo da me ubedjuje da treba da ide ESPN Classic jer postoji taj LOGO na sajtu Telekoma...

pozdrav svima iptv-ovcima. ja sam u iščekivanju da dobijem iptv, kažu biće sredinom 2010(damn) u veterniku, pa za to vreme koristim total. inače baš sam se vratio iz hrvatske i malo sam čačkao po kablovskoj i iptv ponudi. o kablovskom B.net operateru sam pisao u drugoj temi a o iptv-u ću ovde.
čisto da vam prenesem utiske.
trenutno imaju dva IPTV provajdera: T-Com i Iskon(koji je btw u vlasništvu T-Com-a (?)).
T-Com koristi neki Scientific Atlanta receiver sa CI slotom i HDMI-jem, a Iskon Motorolu sa takođe HDMI-jem koja je puno kvalitetnija. ja sam koristio T-com i mogu reći da je savršen. 100 kanala u osnovnom paketu za 65 kuna (valjda 700din), slika odlična zbog upscalea. najbolje od svega je meni uređaja koji je toliko eye candy da još nisam video lepši. tačno 1 sekundu traje prebacivanje programa. programi im podržavaju one teletekst tipke (crvenu, zelenu, žutu i plavu) npr. pojavi se u uglu dok gledaš sport "stisni crvenu tipku" i kad stisneš dobiješ prilagođenu web stranicu sa svim rezultatima utakmica. ima widgete koji izgledaju isto kao i na onim nabudženim samsungovim led televizorima. možeš da biraš gde će se nalaziti na ekranu, koje informacije će prikazivati itd. a videoteka je žestoka, npr. nedeljom uveče dobiješ izbor da pogledaš jedan od top 10 filmova(u videoteci) i to besplatno (čak i HD verziju). HD kanali su im 720p što je bolje od 1080i, dok filmove u videoteci možeš da gledaš u 1080p i 720p, nema interlaced ništa.
imaju i nagradne igre gde može svaki mesec da se osvoji phillips Aurea, da bi učestvovao odeš na njihov MAXtv kanal i sačekaš pitanje: šta proizvodi Phillips(npr) ponuđeni odgovori su označeni gorepomenutim teletekst tipkama, stisneš onu sa tačnim odgovorom i odmah si u "bubnju".
kod nas još teraju da šalješ pismo, bemti.

Sve u svemu jako profesionalno odrađeno, a najzanimljivije je to da sam ja bio u jednom manjem selu(50-ak kuća) u slavoniji i sve mi je radilo bez ikakvih problema.

Poslednja izmena:
Radila su se iskopavanja kablova(ili su ih slucajno "iskopali") i tada su nesto zeznuli, otuda to pogorsanje koje se ogleda u glitch-evima i pogorsanom pingu. Rece mi to danas covek iz Telekoma koji me zvao zbog prijavljenih problema... morali su da mi smanje brzinu sa 8Mbps na 6Mbps (4Mbps za IPTV + 1Mbps internet - dovoljno). Sada izgleda nemam probleme sa slikom. Ipak, ping je i dalje los. Kako stoje stvari, nista od igranja neke pucacine online.

@scheilinkin

Heh...ti to nas hoces da bacis u bedak? Ne znam sta da kazem, sem da u Srbiji nista ne ocekujem da vidim od toga u skorije vreme, previse je to lepo i profesionalno. Da li cemo ikada videti T-COM i kod nas...nesto nisam optimista. Drzava odugovlaci sa dovodjenjem konkurencije Telekomu, i kao i obicno, to ce se uraditi u poslednjem mogucem trenutku. Ne bi me cudilo da dodje Havijer Solana i postavi nam to kao uslov za ulazak u EU. Isporucite optuzene za ratne zlocine i ukinite monopol Telekomu. :D

Da li cemo ikada videti T-COM i kod nas...nesto nisam optimista.

za ono bacanje u bedak - možeš misliti kako je meni kad se vratim ovamo, ko da sam bio u nekoj lepoj budućnosti i onda se probudio :D.

a ovo za T-Com - videćemo mi njih i pre nego što misliš. naime grčki OTE ima čak 25% telekomovih deonica a pogodi u čijem vlasništvu je OTE. (hint=T-Com)

Poslednja izmena:
Da li kasne slika i zvuk(signal)? Interesuje me, ako kasni zbog totalTV-a.

Buraz ima TotalTV u susednoj sobi pa ne bih zeleo da cujem radovanje kad neko da kos, gol....a ja to vidim i cujem posle nekoliko sekundi.

Da li kasne slika i zvuk(signal)? Interesuje me, ako kasni zbog totalTV-a.

Buraz ima TotalTV u susednoj sobi pa ne bih zeleo da cujem radovanje kad neko da kos, gol....a ja to vidim i cujem posle nekoliko sekundi.

Total TV kasni 2-3 sekunde u odnosu na zemaljsku antenu. I IPTV kasni, jednom dok smo gledali tenis, razlika je bila 7 sekundi :smackbum: inače je slično kao i kod Total TV-a.

Total TV kasni 2-3 sekunde u odnosu na zemaljsku antenu. I IPTV kasni, jednom dok smo gledali tenis, razlika je bila 7 sekundi :smackbum: inače je slično kao i kod Total TV-a.

Znam za kasnjenje na totalTV-u u odnosu na zemaljsku......ali opet nisam nacisto za kasnjenje izmedju totalTV-a i IPTV-a...

Znam za kasnjenje na totalTV-u u odnosu na zemaljsku......ali opet nisam nacisto za kasnjenje izmedju totalTV-a i IPTV-a...

Evo sad sam malo štopao RTS 1:

1. Zemaljska
2. TotalTV +1,7 sek
3. IPTV +4,8 sek

Znači oko 3 sekunde je razlika. Sport je nezgodan za praćenje preko IPTV-a, jer će drugi videti promenu malo ranije :D

Evo sad sam malo štopao RTS 1:

1. Zemaljska
2. TotalTV +1,7 sek
3. IPTV +4,8 sek

Znači oko 3 sekunde je razlika. Sport je nezgodan za praćenje preko IPTV-a, jer će drugi videti promenu malo ranije :D

Znaci kad Srbija da gol, komsije ce se drati napolju, a ti ces biti zbunjen sta se desava zbog tih 5sec razlike. Veoma nezgodno :D

Znaci kad Srbija da gol, komsije ce se drati napolju, a ti ces biti zbunjen sta se desava zbog tih 5sec razlike. Veoma nezgodno :D

Nećeš, jer ti ako pratiš i vidiš da je šansa ti već skačeš i grizeš se da li će lopta ući u mrežu :p

P.S. Videću ostale kanale i neke druge termine za proveru, čisto da vidim da li ima bitnijih razlika... Ovo je sad bilo na brzinu

Umesto ESPN Classic ici ce ESPN America.
Provajderi u Srbiji
Programska sema
Iako na STB-u i Internetu ima programska sema za ESPN America, video signal je bio ESPN Classic. Kazu da je greska na middleware platformi i da ce je ispraviti.

Krvav je bio neki Viktor sa 9813 koji je krenuo da me ubedjuje da treba da ide ESPN Classic jer postoji taj LOGO na sajtu Telekoma...

Nikako me nisi ubedio za ovo,odakle ti info?

To sto stoji na sajtu je potpuno nemerodavno...kao prvo su stavili SBB koji nema veze sa ovim kanalom a kao drugo ne postoji u evropi ESPN America ni u jednoj multimilionskoj satelitskoj platformi osim u paketu namenjenim USA vojnicima na Kosovu,Iraku itd ali ce biti u Srbiji...ne verujem...

Oni su to stavili uopsteno,kao sto eurosport poseduje i eurosport news,tako i ESPN america ima classic koji na sajtu racunaju kao ESPN sto i jeste pa su zato stavili Srbiju...

Mislim, voleo bih da si u pravu ali sumnjam...posebno sumnjam sto je u pocetku IPTV kod telekoma stajalo da ce biti a naravno bio je classic...i to greska,ne mogu da pritisnu drugo dugme godinu dana...bas sumnjam pa ako ti je info iz telekoma onda sam siguran da nema nista od toga...ako bude,onda svaka cast...

Zvao ljude na 977 (opcija 2 :D ), nekoliko puta, da pitam zasto ide programska sema sa ESPN America a video signal sa ESPN Classic, i oni su potvrdili da ce ici ESPN America.
To su mi potvrdili jos neki insajderski kontakti iz Telekoma.

E sad, ako su lagali mene i ja lazem vas. :)

pa trebalo bi i jedan i drugi da stave, u hrvatskom MaxTv-u idu oba. na klasiku puštaju neke stare utakmice iz 80-tih a ovaj drugi non stop ili ragbi, ili bejzbol ili hokej - bar kad sam ja prebacivao i uvek je pisalo LIVE u ćošku. nisam ljubitelj sporta ali ovi "glupi američki" sportovi su nekako zanimljivi.

Da to je taj,classic je glupost zesca a ovaj drugi je bas OK...ako ide u Max onda je valjda neka ekspanzija tog kanala pa mozda i bude...dobar je to kanal za ljubitelje sporta a posebno Americkog...

Posto istice promo period, jel potrebno prijaviti koji paket zelim od 01.09.?

Nista nije objavljeno po tom pitanju. Jedino sam negde (mozda ovde) procitao da ce mozda promo period biti jos koji mesec produzen.

To su i meni rekli kad su postavili IPTV da će verovatno biti produženo do kraja godine. Znamo da telekom sve radi u zadnji čas. Ako ne, možeš se prijaviti pomoću daljinskog upravljača :)

EDIT:
28.08.2009

Još jedan novi kanal u ponudi

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je u ponudi novi kanal Arena sport 2, sa raznovrsnom i atraktivnom ponudom sportskih događaja. Dostupan je u okviru Osnovnog paketa, na kanalu 566 IPTV platforme od 29. avgusta 2009. godine.

Ujedno Vas obaveštavamo da je kanal Arena sport 1 (skraćeni naziv ARENAS) premešten sa kanala 563 na kanal 565 IPTV platforme.

Poslednja izmena:
Ako se ne varam ESPN classic je na 564, tako da možda ima istine u onoj priči da ćemo dobiti EPSN America, pošto je za njega ostao slobodan 563 :)

Poslednja izmena:
Ljudi, jel niko od vas nema problema sa seckanjem slike? Pikselizacija i to? Meni smanjise brzinu sa 8Mbps na 6Mbps da bi otklonili smetnje, ali evo, sve po starom. Rano sam se poradovao.

Meni se to desi s vremena na vreme ali nije nista alarmantno. Kod tebe je ocigledno ozbiljnija situacija. Nema ti druge nego da opnovo zoves Telekom

Ljudi, jel niko od vas nema problema sa seckanjem slike? Pikselizacija i to? Meni smanjise brzinu sa 8Mbps na 6Mbps da bi otklonili smetnje, ali evo, sve po starom. Rano sam se poradovao.

Hmmm bojim se da je 6Mbps premalo da pokrije i internet i iptv...al ako kazu da je dovoljno neka im bude..
Nego jesu li stavili interleaving? Moguce i da jesu cim ti se ping pokvario :S
Ipak to bi trebalo da stabilizuje vezu...
U kakvom ti je stanju tf instalacija u stanu(kuci)? Imaju li komsije iptv ili uopste adsl velike brzine?

IPTV koristi brzinu od 2,9 Mbps. Tako da je 6 Mbps dovoljno za IPTV i net od 2 Mbps.

Jos uvek imam sve kanale, da li je tako kod svih ili mogu da ocekujem lep racun na kraju meseca:S:

Opet mute nesto !
Jeste da sam dobio informaciju preko 9813 da je produzena
promotivna kampanja IPTV do kraja decembra 2009. godine
Znaci jos mozemo gledati po ceni osnovnog paketa sve ostale pakete.

Ali nigde zvanicno jos nema o tome da je napisano.
Proverite 9813 svi ostali ako uspete da dobijete operatera.
Nije im za verovati , bolje je otkazati telefonom pakete nego kasnije
dobijes ful racun ni kriv ni duzan.

Nazad
Vrh Dno