Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

E,ne može to tako. Platićeš penale. Čini mi se svaki mesec oko 5000 din do isteka ugovora, pa ti vidi. :)
Zato oni i uvode te pakete sa IPTV od 1 din. Prvu godinu ćutš jer je besplatno, ali kad počneš da plaćaš, e onda... :D

Nisi me razumeo...Pustiću ja da "iscuri' taj period, samo me intersuje kako to ide kad vratim IPTV u kom je statusu ADSL?

sent from klozetska solja by BVK

Pa gledaj ako gledaš ugovornu obavezu od 2 godine onda slobodno možeš da računaš da IPTV košta 500 din. Što je za neku kablovsku kod nas realno najjeftinije na tržištu, e shodno tome je i najgora ponuda na tržištu, al šta ćeš ovo je Srbija ne može jeftino a kvalitetno. Ali ta ponuda se dosta popravila sada dodavanjem ova tri Viasatova kanala. Tako da recimo ako uskoro potpišu ugovore i za Foxove kanale a ostanu ovakvi uslovi onda će IPTV biti najviše isplatljiv na tržištu. To je sve ako i ako, ali bilo je neke priče da se trude da poboljšaju ponudu kad ih je neko pitao za Foxove kanale i 24 kitchen da li će uskoro biti dostupni i na IPTV-u.

Nisi me razumeo...Pustiću ja da "iscuri' taj period, samo me intersuje kako to ide kad vratim IPTV u kom je statusu ADSL?

sent from klozetska solja by BVK

Pa odjavis IPTV vratis STB i slobodan si. Mozes da potpises novi ugovor samo za ADSL kod telekoma ili da trazis MIK i predjes kod nekog drugog. Konkurencija je do bola. :D

Jel zna neko da mi kaze :) koji opticki kabel je potreban da povezem amino stb sa ovom linijom. Ako moze i neki link posto sam totalno neupucen u opticke kablove:d

Poz

Poslednja izmena:
Amino nema opticki izlaz, jedino HDMI i bizarni mini-DIN. Ja sam se citavo namucio dok sam povezao TV bez SCART i HDMI ulaza, smesno kako malo prikljucaka ima uredjaj koji Telekonj procenjuje na 200 evra.
Pretpostavljam da si STB namenio i za televiziju, pa je najbolji nacin da povezes TV sa tim sokocalom. Ako je ovo njegova zadnja strana, mozes da biras nacin, zavisno od izlaza na TV-u.

Amino nema opticki izlaz, jedino HDMI i bizarni mini-DIN. Ja sam se citavo namucio dok sam povezao TV bez SCART i HDMI ulaza, smesno kako malo prikljucaka ima uredjaj koji Telekonj procenjuje na 200 evra.
Pretpostavljam da si STB namenio i za televiziju, pa je najbolji nacin da povezes TV sa tim sokocalom. Ako je ovo njegova zadnja strana, mozes da biras nacin, zavisno od izlaza na TV-u.

Ima da se nabavi SCART adapter koji na sebi ima audio i video činč ulaze/izlaze. Scart iz stb-a povežeš u adapter, adapter u tv, a sa adaptera "skineš" zvuk klasičnim činč kablovima.

1682274_400_Scart-to-scart-3-rca.jpg

Svakako je bolje da poveze audio preko ovog adaptera ako planira da slusa radio-stanice sa IPTV-a (inace daleko kvalitetnijim od TV programa), jer u tom slucaju ne mora da ukljucuje TV. Ja sam ga svuda trazio, ali na kraju ipak nasao u "bolje snabdevenom tehno-shopu", ni na pijacama ga nije bilo; do buvljaka nisam bio stigao.

Na mom Amino-u ima SPDIF out. Jel spdif kompatibilan sa onim optickim ulazom na liniji?
Poz

Nije mi poznato da postoji neka adapter varijanta sa spdif na opticki.

Pustili svima RTS HD na 740 zbog olimpijade.

Poslednja izmena:
Uf, ja podneo prošle nedelje zahtev za IPTV HD, evo sad vidim da su mi pustili a nisam ni znao, zato i imam RTS HD.
Nisu mi ništa javili, a nisam ni morao da vratim tj. zamenim ovaj Kamai STB kao što su mi rekli za drugi HD STB?

Edit:
Sad vidim da mi i sija ona HD lampica na STB-u, nisam ni znao da je HD prijemnik.

Poslednja izmena:
spdif (toslink) je sony philips digital interfejs. može da bude optički i koaksijalni .

ako je činč, onda je koaksijalni, ako je zatvorena trapezoidna rupa , onda je optički . / pažnja , ne gledajte unutra, invisible radiation kills ! /

takodje, postoje adapteri caox/optical i obrnuto . ček et mikroprinc ili tako nešto .

Poslednja izmena:
Ima li neko problema sa ovim novim Kamai 410 STB-om?

Uzeo sam pre desetak dana dodatni STB. Dobio sam isti Kamai 410 samo što je ovaj bio novi model (rev B1-200) koji su dobili pre oko mesec dana i koji se manje greje nego predhodni (rev K1-100).
Pojavio mi se problem sa njim od samog početka, kad hoću da ga upalim nakon paljenja on se sam ugasi i tako se nekad desi da više puta ponovim proces dok se ne upali. Slično se nekad desi kad hoću da ga ugasim, ugasim ga a on se odmah sam upali... Ovaj stari radi kao sat.

Prijavio sam problem sa STB-om i danas sam otišao do Prizrenske i dobio sam drugi, potpuno isti, nov. Došao kući, prikačio ga, radio normalno sve dok mi se nije pojavio ovaj tekst kao sa slike dole, Warning! ENTOENINI download Failed!... Odmah nakon toga opet isti problem kao i na prošlom, mada moguće je da se to samo pukom srećom nije dogodilo i pre, a možda je to i posledica toga. To mi se pojavilo jednom i na onom koji sam vratio.

Nakon ove greške morao sam da isključim iz struje STB da bi ona nestala sa ekrana.

Evo i video, da znate o čemu pričam http://tinypic.com/player.php?v=25hdeo3&s=6

P.S.
Stiskam plavo power dugme, ne ovo STB što svetli da ne bude zabune :)

Prilozi

• 03082012104.jpg
    03082012104.jpg
    121.6 KB · Pregleda: 169
Poslednja izmena:
Kad se STB prikljuci, on najpre skine update firmware-a. Kod tebe je izgleda neki problem u konekciji, a ne sa STB-om. Da nisi pogresio port? LAN1 & LAN4 su za net, LAN3 za STB, a cini mi se da LAN2 treba posebno da se podesi da bi radio STB i na njemu.

Na LAN 2 i 3 su mi STB-ovi, na LAN 1 i 4 su mi kompovi.

Prvi put kad sam prikačio taj novi on je odradio instalaciju, apdejt ili šta već. On radi, kad ga upalim normalno menjam kanale, povezao sam TV na daljinski od STB-a, ali problem je samo kad se gasi i pali...

Prvi STB koji imam radio je svejedno da li ga ubacim u 2 ili 3. Imam Huawei HG552a1 ruter.

Poslednja izmena:
"Instaliranu CPE opremu (ADSL modeme i STB uređaje) ne treba isključivati!" kaze Telekom.

To su mi takođe i ovi iz tehničke podrške mogli da kažu ali nisu, iako sam im lepo objasnio problem.

Ja modem, tj. ruter mogu da isključim samo ako ga izvadim iz struje, verovatno se to odnosi na to, jer ja ne gasim STB u smislu da ga isključim iz struje, već samo preko daljinskog kao i TV, on je i dalje upaljen tj. gori mu crvena lampica.

Poslednja izmena:
Ima valjda modem i dugme on/off, iako je Kinez? Ja svoj STB ne iskljucujem ni na daljinski, pre svega zbog ovog upozorenja, jer je ocigledno da je Telekomov STB jeftino smece, tj. da to upozorenje nije tu slucajno. Mrzi me da sad proveravam, ali ne verujem da moze da trosi vise od 5-10W.

Mogu li STB iz jednog stana preneti u drugi gde imam telekomov adsl?
Mislim na varijantu bez znanja telekoma?

Pretpostavka je da i u drugom stanu imaš podešen IPTV. Mislim da neće da može baš ako nemaš.

Pozdrav svima. Obzirom da nisam uspeo pretragom da nadjem...
Imam adsl kod Eunet-a i cetvoroportni wi-fi modem. Posto mi je juce stigla oprema za iptv trazili su mi da donesem modem da ga oni 'podese' za iptv, i sada ne mogu da mu pristupim jer su izgleda promenili pass i zakljucali ga!???
Moje pitanje je da li moze port dva da ostane slobodan za internet jer imam tri racunara (ionako ne radi iptv na njemu, izbacuje da ne moze da dobije adresu od dhcp-a)
Drugi problem je pikselizacija slike na svakih nekoliko sekundi, na nekim kanalima cesce a na nekim redje? Ima li resenje za to?

Ovo je tema za Telekomov IPTV, nisu velike sanse da ti neko moze pomoci sa Eunetom. U svakom slucaju, nakaci se tehnickoj podrsci na vrat.

Srpska naučna televizija - Novo

13.08.2012

Poštovani korisnici,
obaveštavamo vas da je od 13. avgusta u OPEN IPTV ponudi novi kanal Srpska naučna televizija.
Srpska naučna televizija kao prva televizijska stanica ovakvog tipa u regionu, baviće se popularizacijom nauke i kulture kroz niz aktuelnih i zanimljivih sadržaja. Gledaoci će imati prilike da pogledaju različite domaće i strane emisije, kao i da uvek budu informisani o najnovijim naučnim i tehnološkim dostignućima. Srpska naučna televizija je vaš prozor u svet nauke i kulture.

Kanal je dostupan u okviru Osnovnog paketa na broju 197. Program Srpske naučne televizije možete pratiti na teritoriji cele zemlje.

Zivo me zanima sta ce sada da ponude u ugovoru umesto Arene?Obzirom da je u rangu SOS kanala koji prati nize rangove takmicenjna

Pored ovih nebitnih liga opet ima italijanska i francuska kao i LŠ i LE, možda se dogovore i za NBA ako je istina da SK više neće da prenosi, daleko su oni još uvek od SOS kanala :D

Jeste SK bolji sada, fudbal, tenis, f1 al opet iskreno nije ni Arena za bacanje, pogotovo kad krene LŠ:)

Poslednja izmena:
Nisam znao gde da postavim pitanje pa reko aj ovde, ima najvise veze sa Telekomovim jetSpeed modemom i konekcijom.
Mogu li nekako da probam da namestim da imam Internet access na ovoj konekciji:

untitled2.png

Nije moj net, nego nekog od komsija :D pa ako je dozvoljeno da pitam mogu li nekako da "popravim" da imam internet access pa da koristim malo taj net dok uskoro ne uvedem sebi neki? Mogu da se ulogujem na 192.168.1.1 kao admin. Probao sam i preko telefona da se konektujem i isto ne dozvoljava na net...

Vrh Dno