Šta je novo?

triotec dxm-1000

Kad` ce kraj testiranja firmwera? Dojadi vise.

Apostol je napisao(la):
E ljudi,obratite paznju.Odem sa drugarom da kupi novi triotec koji je tek stigao_Odemo mi,kupimo ga,povezemo ga,i onda nastaje blagi horor :wall: .Pola diskova nece da pusti(od onih koje smo probali kod drugog ortaka kada se jos razmisljao sta da kupi),problemi ili sa prevodom ili uopste ne pusta,kada ubacite dvd sa sest divx-ova odmah ucita prvi film,bez ucitavanja menija,pa kada hocete nesto drugo da izaberet,morate da pritisnete stop,pa jedno 3 put da bodete po daljincu da se vratite nazad,odnosno da udjete u meni.Takodje,u nekim delovima menija,plejer reaguje sa dve-tri sekunde zakasnjenja za komandama koje mu dajete preko daljinca :crash: .Font je manji nego na prvoj verziji starog fimvera i starog modela.Kada ubacite dvd sa divx-om,cuje se zvuk kao da se film ucitava konstantno,ali u malim segmentima.Naravno,niste jos pustili nista,i onda predje na automatsko ucitavanje.Sve u svemu,jako jako lose,mnogo losije u odnosu na prethodne,tako da se nadam da ce uskoro da izbace novi fw koji ce to da koriguje.

Ovo je sve do autorun funkcije. Pri početku iščitavanja diska pritisneš 'stop' i to je to.. Posle sve ide normalno. Za titl je privremeno rešenje da prebaciš tv mod u NTSC, donekle će pomoći :).

Da li ovoliko dugo testiranje znaci da novi fw sa vecim fontom nije dobar ili je nesto drugo u pitanju?

Ne, znači da smo konačno nekom odavde dali da ubaci fontove umesto da čekamo fabriku, ali sad štelujemo veličinu i vrstu fonta.. :)

Cisto me zanima: da li to znaci da sada neko od nasih ljudi ima i odgovarajuci SDK za ESS chip(ove) ili ne?
pozdrav

Ni govora o SDK, to je i dalje u domenu naučne fantastike.
BTW, napravljene su neke test verzije, poslaću sličice sutra. Očekujte finalnu verziju do ponedeljka-utorka, a sličice pre toga, najverovatnije sutra. Poz.

Ovo mi vec uliva nadu!
Samo napred.Nestrpljiv sam da vidim te slicice i da konacno dobijemo fw sa apsolutno citljivim fontom!!!

Apsolutno je citljiv i font u originalnom firmweru, jedino ne kapiram zasto je potrebno toliko vremena da se taj font umiksuje u novi fw, uz gore pomenute ispravke (ukidanje auto-run i uvodjenje random funkcije i izmedju foldera, na prvom mestu).

Posto sam prisustvovao testiranju javno glasam protiv one sa debelim outline-om i velikim razmakom izmedju slova :D

Jos jedan glas! Ljudi, samo turite one iz orig. fw i svi zadovoljni, verujte.

Samo neka ne budu postavljeni onako visoko titlovi .... originalni su bili ok, ali previsoki !

Ako ostavimo isti titl kao ranije ostaće i one tačkice koje 'zaostaju' za nekim redovima.. Pogledajte trenutne opcije, biće još kasnije kada budem imao više vremena :).

Dakle, original:

Image0215-1419(CVBS).jpg

Evo ga i 'žuća', bez tačkastih bagova i sa manjim razmakom između slova u odnosu na ono što je Veljko video:

Image0217-0958(CVBS).jpg

Malo su manji od orig., ali moze da prodje. Ajd` malo scr.shots iz menija/smart navy.

Novi FW definitivno izlazi u ponedeljak, skrinšotovi sutra (previše je gužve bilo, ne stigox). Odustali smo od originalnog fonta koji je ostavljao 'tačkice', a što se boje tiče, trenutno je fav žuta.. :D

Napominjem da ponosni vlasnici DXM-1000 Lite, odnosno novog modela (serijski brojevi počinju sa 0511..) takođe uskoro mogu da očekuju ovaj FW za svoj plejer.

Idemo.. :)

Dakle FW za prvu verziju DXM-1000, čiji serijski brojevi počinju sa 0501:

Sa belim subtitle fontom:

www.m-sys.co.yu/snejk/dxm1000/0501200206beli.zip

Sa žutim subtitle fontom:

www.m-sys.co.yu/snejk/dxm1000/0501200206zuti.zip

Fajl iz arhive snimite kao jedini u root cd-a, zatvorite sesiju, i ubacite u uređaj. Sačekajte dok dxm1000 ne izbaci disk. Izvadite disk, ugasite uređaj, sačekajte 5 sekundi i ponovo upalite. Proces flešovanja je završen.

Napominjem da ako ovo radite sami kod kuće i nešto krene po krivu, gubite garanciju na elektroniku. Sa druge strane možete doneti uređaj u servis gde ćemo vam ga besplatno flešovati. :)

Poslednja izmena:
Snejk je napisao(la):
Napominjem da ako ovo radite sami kod kuće i nešto krene po krivu, gubite garanciju na elektroniku.

Pitanje: ako korisnik pogresno "uflashuje" uredjaj, koja je cena da se uredjaj sredi/"popravi"?

Isprobao sam i jedan i drugi fw i oba dva daju zamućena slova u titlu.
Koliko sam primetio i beli i žuti font su iste velicine a siguran sam da su manji od originalnog kao i da su manje velicine (ustanovljeno merenjem i upoređenjem sada i ranije).
U svakom slučaju titl je bolji od prethodnog ali još uvek slabiji od originala.

Ostali utisci, jel izbacen auto start?

Interesuje me kojim kodekom i sa kojim podesavanjima da nesto kompresujem da bi mi to rdilo ok na dmx-1000, dosad sam dosta toga pokusavao ali mi bas i ne ide od ruke. Obicno imam problema sa reprodukcijom zvuka ali i cesto mi se slika "razmrljavi" po ekranu i zablokira. Inace svi filmovi rade ok.

ima li sanse da se na neki nacin poveca broj karaktera za ime file-ova?
naime kad gledam neku seriju sa dvd-a jedva stane ime serije ili cak i S1(sezona 1) ali nema sanse da se vidi i koja je po redu epizoda i od toga ludim :mad: (imam gomilu pa ne bi sad sve da prerezujem)
1.onaj levi prozor na kome se nadje spisak direktorijuma kad se u neki udje je po meni bezkoristan pa ako moze on da se spoji sa ovim desnim u jedan to bi bilo extra :) ili da se marak smanji.
2.da se imena fajlova ne ispisuju velikim slovima kako bi stalo vise karaktera (ovo bi bilo realnije, a verovatno i lakse)

:wave:

Ser_Zile je napisao(la):
1.onaj levi prozor na kome se nadje spisak direktorijuma kad se u neki udje je po meni bezkoristan pa ako moze on da se spoji sa ovim desnim u jedan to bi bilo extra :) ili da se marak smanji.

:wave:

Ovo ti je rešeno najnovijim FW

dell je napisao(la):
Ovo ti je rešeno najnovijim FW
diskutovalo se samo o titlu tako da nisam znao da je to promenjeno, a nisam hteo da experimentisem jer daleko je servis.

hvala za info, probacu danas ili sutra :wave:

probao sam i ovo je sad prava stvar!
titl jeste malo losiji od originala ali probacu kasnije da stavim zuti koji ce cini mi se biti citljiviji....
autorun radi ali meni sad ne smeta :)

Umesto slova ž,š,č,ć izlazi mi ćirilica (samo kod divixa). Jel treba da se menja FW, ili nešto nisam uradio kako treba u podešavanjima ?

ppecaxxx je napisao(la):
Izabrati "srpski" za subtitles u setup-u.
Nemam "srpski" u setup-u. Umesto njega stoji mi nesto kao "ISO 8859-5". Kad to izaberem dobijem pogresna slova.

Ako ti nesto znaci, nemam ni ja srpski, stavio sam na engleski i imam sva nasa slova bez problema. Nesto si drugo zeznuo. Cackaj malo ili nosi u servis.

Nazad
Vrh Dno