Šta je novo?

triotec dxm-1000

Meni se na svu srecu uredjaj sa novim FW ne ukljucuje sam od sebe .... ugradili su mi ranije novi motor u servisu i otada uredjaj uglavnom mogu ukljuciti sa daljinskog sto je dotada islo jako tesko ...

...i meni su ž i š sada velika u svim kombinacijama, ali DIVX titl jeste sitniji, sto mi jako smeta, jer je ekran tv-a 37, a slova jedva vidljiva...nisam primetio da su losiji DIVX dekoderi, mada bi to bio jos jedan korak nazad...

Kad se sumira, cini mi se da je ovo sve korak nazad, bar za mene ...Nero6 dosad nisam sretao, nemam nista u DIVX6 a i ko zna kad cu, jedini dobitak je prikaz imena fajlova sa vise karaktera, a o auto start-u da i ne govorim...

Ne znam koliko ce se cekati na novi FW, i ne znam mogu li ovakvi standalone uredjaji generalno da imaju podesavanje ofseta za subtitle, tj mogu li se oni malo pomerati u vremenu kao na racunaru, ali svakako da bi to bilo lepo, uz vece i malo spustenije titlove

neo geo je napisao(la):
Meni se na svu srecu uredjaj sa novim FW ne ukljucuje sam od sebe .... ugradili su mi ranije novi motor u servisu i otada uredjaj uglavnom mogu ukljuciti sa daljinskog sto je dotada islo jako tesko ...

...i meni su ž i š sada velika u svim kombinacijama, ali DIVX titl jeste sitniji, sto mi jako smeta, jer je ekran tv-a 37, a slova jedva vidljiva...nisam primetio da su losiji DIVX dekoderi, mada bi to bio jos jedan korak nazad...

Kad se sumira, cini mi se da je ovo sve korak nazad, bar za mene ...Nero6 dosad nisam sretao, nemam nista u DIVX6 a i ko zna kad cu, jedini dobitak je prikaz imena fajlova sa vise karaktera, a o auto start-u da i ne govorim...

Ne znam koliko ce se cekati na novi FW, i ne znam mogu li ovakvi standalone uredjaji generalno da imaju podesavanje ofseta za subtitle, tj mogu li se oni malo pomerati u vremenu kao na racunaru, ali svakako da bi to bilo lepo, uz vece i malo spustenije titlove

Auto start - većina "prosečnih" korisnika vapi za ovim, kukali su na sav glas što to nije postojalo. Eventualno da se naprave FW-i sa i bez ove opcije.

Titl - posle nove godine očekujemo par novih FW-a, sa različitim bojama i veličinama fontova. Niže od trenutne pozicije ne može, tako kažu u ESS-u.

Kodeci - Pre neki dan sam testirao neke prototipove za novi model Triotec-a (u radu sa najnovijim kodecima), a pored njih i DXM 1000 i par popularnijih modela sa našeg tržišta.. Što se kvaliteta kodeka tiče, osim QPEL formata koga uopšte ne može da reprodukuje (hw ograničenje ESS čipa), DXM-1000 je po kvalitetu slike ili jednak ili bolji u odnosu na testiranu konkurenciju.

Mislim da bi bilo jako dobro okaciti originalnu verziju (ili onu odmah posle nje koja je radila bez problema) kako bi svi mogli da imaju "backup" u slucaju da im se promena ne dopadne.

Ujedno to omogucava i vama da imate vise potencijalnih "test-pilota" a time i vise informacija o eventualnim nedostacima.

Pozdrav

Ajmo vlasnici! Postujte vasa iskustva sa novim fw.
Evo mojih zapazanja i sugestija:

1.Manji titl nego ranije – povecati font za 20 do 30 % i ubaciti tamnu pozadinu kako bi titlovi bili savrseno vidljivi u svim uslovima.

2. MPEG2 fajlove (snimljene iz Prog DVB i direktno narezane na cd bez bilo kakve konverzije) ne prikazuje –ide samo zvuk a slike nema. Na DVD Stilandya pa cak i na starom Xwave 1100 prikaz ovih fajlova ide sasvim normalno.

3.Podrska za ND kodirani zapis je dosta slaba.Osim profila STANDARD koji je podrzan, drugi profili (maximum definition,cinema ili fajl kodiran sa 5.1 zvukom) štucaju prilikom reprodukcije,slika je usporena i ton secka.
Nemogucnost izbora drugog audio zapisa ili drugog titla na ND fajlu.(barem ja nisam pronasao nacin da to pustim).

Kakva su vasa iskustva sa TT i novim fw?
Da li neko zna kakva je reprodukcija ND fajlova na Xoro-u ili SkyVision-u?
Da li se slicni problemi javljaju i kod njih?

Stari firmware...

ja bihzamolio u svoje, a nadam se i u ime drugih vlasnika Trioteca koji nisu u mogucnosti da dodju do servisa da ako je moguce nekako i "stari" firmware odnosno poslednji pre ovog najnovijeg "dospe" na Benchmark kako bi moglo sve da se vrati na staro stanje ukoliko nismo zadovoljni izmenama...

radus je napisao(la):
ja bihzamolio u svoje, a nadam se i u ime drugih vlasnika Trioteca koji nisu u mogucnosti da dodju do servisa da ako je moguce nekako i "stari" firmware odnosno poslednji pre ovog najnovijeg "dospe" na Benchmark kako bi moglo sve da se vrati na staro stanje ukoliko nismo zadovoljni izmenama...

Bice okaceno koliko sutra. Uskoro se ocekuje jos novija verzija (LFN i NERO sa starijim (vecim) titlovima).
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Snejk je napisao(la):
Bice okaceno koliko sutra. Uskoro se ocekuje jos novija verzija (LFN i NERO sa starijim (vecim) titlovima).
Pozdrav.

Ima li sanse da sa tim novim fw TT moze da reprodukuje MPEG2 fajlove snimljene pomocu Prog DVB , kao i ND kodirane filmove u profilima maximum definition,cinema ...?

Cao,Snejk!

Flashovao sam moj TT sa ovim starijim FW i uverio se da su titlovi mnogo bolje citljivi nego sa novim FW.Fontovi su i visi i deblji a i nekako se ostrije vide tako da je ceo vizuelni dozivljaj mnogo bolji.
Kod novog FW mi se dopada sto prikazuje duge nazive fajlova(veoma pohvalno) kao sto podrzava ND (takodje za svaku pohvalu-mada ima jos sto-sta doraditi po pitanju podrske ovog formata).

Zbog svega navedenog apelujem da se, ako ima sanse, uradi novi FW sa mogucnoscu izbora boje i velicine titla ili bar da titlovi izgledaju kao sa starim FW.
Takodje bi dobro doslo i citanje MPEG2 fajlova (iz ProgDVB).
Puno pozdrava.

ProgDVB fajlovi su poslati u fabriku, a update sa većim fontovima stiže relativno brzo.. Watch this space. :)

Zna li se preciznije kad ce fw sa vecim titlom i reprodukcijom ProgDVB fajlova?

Kakva su zapazanja ostalih vlasnika sa reprodukcijom NERO DIGITAL fajlova?
Tema je prilicno zamrla.

neo geo je napisao(la):
Probao i radi .... nisam smeo doduse (u uputstvu ne pise nista o tome) da rezem na cd-rw ili da radim multisesion, ali najbitnije je da radi

jedino mi se (za sad) ne svidja sto po ubacivanju diska player sam uleti u prvi folder i pusti prvi fajl ..... ???

Da li je radjeno nesto sa titlovima i sl.....

Izgleda je bolje ne raditi flash FWa,nikakvih poboljšanja..naprotiv.. :wall:
Kada bi bar poradili i na interface-u,tj.,onom rudimentarnom browser-u--jedva se primećuje gde staješ..dal levo,dal desno..dal gore,dal dole..bem li ga..mogao bih da kucam iha-ha na temu upgrade..sta vredi kad ni ovaj nije valjan,al bolje išta nego ništa,je li tako..? :eyebrows:

:cigar:

Da se ima SDK, sve bi bilo drugačije..
Nije što niko ne ume to da namesti, već što ESS ne dozvoljava toliku autonomiju proizvođačima plejera. Novi FW sa većim fontovima stiže ubrzo..
Novi paket kodeka tek sa novim modelima DXM-1000 koji stižu za desetak dana.

Poz.

Da se i ja malo pozalim, posto sam imao problem sa "onim" motorom , posle njegove zamene dobijem plejer nazad iz servisa i sad imam problema pri gledanju filmova vrlo cesto mi se desi da prekine sliku recimo za delic sekunde i onda nastavi, sinhronizaciju slike i zvuka mi cesto gubi, nekad nece da se upali preko daljinskog. Po svoj prilici je ubacen i tad neki noviji FW.
Kako videti oznaku trenutnog FW ?
A ono sto mene nervira od prvog dana (ne racunajuci ono pustanje MP3 i slicno sto ste vec nabrojali) je kad god se upali OSD mu je ukljucen pa ga moram rucno iskljucivati ili postoji negde u opcijama a ja ga previdim svaki put :))

dell je napisao(la):
Da se i ja malo pozalim, posto sam imao problem sa "onim" motorom , posle njegove zamene dobijem plejer nazad iz servisa i sad imam problema pri gledanju filmova vrlo cesto mi se desi da prekine sliku recimo za delic sekunde i onda nastavi, sinhronizaciju slike i zvuka mi cesto gubi, nekad nece da se upali preko daljinskog. Po svoj prilici je ubacen i tad neki noviji FW.
Kako videti oznaku trenutnog FW ?
A ono sto mene nervira od prvog dana (ne racunajuci ono pustanje MP3 i slicno sto ste vec nabrojali) je kad god se upali OSD mu je ukljucen pa ga moram rucno iskljucivati ili postoji negde u opcijama a ja ga previdim svaki put :))

Za probleme sa sinhronizacijom pokušaj da podesiš sledeće:
- Kada gledaš filmove sa stereo zvukom
Podešavanje zvučnika> downmix kanal> uključen (stereo)
Podešavanje zvuka> pro logic> isključen
- Kada gledaš 5.1 filmove
Podešavanje zvučnika> downmix kanal> isključen
Podešavanje zvuka> pro logic> uključen

Napominjem da je brdo ovih no-name filmova sa trafike stereo, iako pozadi na pakovanju piše 5.1, to se da lako proveriti u Power DVD-u ili nečemu sličnom.

Probaj i da flešuješ sa najnovijim fw-om, link je malo unazad u ovoj temi, ili, još bolje, okreni servis u ponedeljak i traži mene, probaćemo ili telefonom to da rešimo, ili ću doći do tebe i pokupiti plejer (da se ne cimaš drugi put bez veze) i vratiti ga kad sredimo.. :smash: :D
Poz. :wave:

Ja sam probao samo na kratko da ga vezem na CRT monitor, i nije bilo problema ....

kada sam kupovao video sam u prodavnici na njihovom TFT-u pusten film i skroz dobro je izgledalo , ja na svoj TFT nisam povezivao ...

@dell
vidim da sam imao srece, jer su i meni menjali motor, i odtada je i vecina ostalih gluposti prestala

@Snejk - Hvala na savetima, ali je sve podeseno kao sto si i napisao, nego cu prvo kad stignem jos malo da istestiram, i posto nisam iz Bg kad budem dolazio javicu se i doneti ako bude nekih "ozbilljnih" problema.

P.S. i vidi ,molim te, da OSD bude iskljucen po ukljucivanju plejkera.

Pozdrav!

dell je napisao(la):
P.S. i vidi ,molim te, da OSD bude iskljucen po ukljucivanju plejkera.

Na najnovijem FW-u OSD je isključen. Tako bi trebalo da ostane i u verziji sa većim fontovima koju očekujemo bukvalno svaki dan..

Poz.

Obratiti paznju na model triotec dxm-800, svaka slucajnost sa skyvision-om je...ko zna :D

Prilozi

• 800.jpg
    800.jpg
    22.7 KB · Pregleda: 130
Pa verovatno kupuju prednje maske od iste firme. :D

Šta se desilo sa novim fw sa većim fontom?!?
Da li je neko sa ovog foruma pokušao da sam čačka po fw u cilju dobijanja većeg fonta?
Nemam više strpljenja da čekam te nove FW koji nikako da stignu a i kad stignu uvek nešto manjka.
Pozdrav i unapred hvala.

To se i ja pitam, mislim da nije nikakva posebna filozofija uz neki tutorijal. Tako je barem kod drugih plejera.

Generički editori ne funkcionišu baš najbolje sa našim FW-om. Inače upravo testiramo novu verziju. :)

Kad možemo očekivati novu verziju, i da li će biti nekih dubljih (sem ranije zahtevanih) promena, tipa promena veličine ili pozicije subtitle-a, izbor podloge za isti, eventualni time shift subtitle-a (ovo teško da ćemo ikad videti) i slično

Ova koja je sad stigla donosi samo povećane fontove u odnosu na prethodnu iz decembra. Napominjem da najnoviju seriju plejera koja je od sutra u prodaji i čiji serijski brojevi počinju na 0511 (stara serija su 0501) NI SLUČAJNO ne treba flešovati sa fw-ima okačenim ovde. Ona ima drugačiju elektroniku i za nju će se paralelno objavljivati fw-i.. :)

E ljudi,obratite paznju.Odem sa drugarom da kupi novi triotec koji je tek stigao_Odemo mi,kupimo ga,povezemo ga,i onda nastaje blagi horor :wall: .Pola diskova nece da pusti(od onih koje smo probali kod drugog ortaka kada se jos razmisljao sta da kupi),problemi ili sa prevodom ili uopste ne pusta,kada ubacite dvd sa sest divx-ova odmah ucita prvi film,bez ucitavanja menija,pa kada hocete nesto drugo da izaberet,morate da pritisnete stop,pa jedno 3 put da bodete po daljincu da se vratite nazad,odnosno da udjete u meni.Takodje,u nekim delovima menija,plejer reaguje sa dve-tri sekunde zakasnjenja za komandama koje mu dajete preko daljinca :crash: .Font je manji nego na prvoj verziji starog fimvera i starog modela.Kada ubacite dvd sa divx-om,cuje se zvuk kao da se film ucitava konstantno,ali u malim segmentima.Naravno,niste jos pustili nista,i onda predje na automatsko ucitavanje.Sve u svemu,jako jako lose,mnogo losije u odnosu na prethodne,tako da se nadam da ce uskoro da izbace novi fw koji ce to da koriguje.

Poslednja izmena:
Odlican je. kupio sam ga pre tri dana i od tada ga prakticno nisam gasio. Isprobao sam preko pedeset diskova sa svim mogućim varijantama Divx-a i sve radi savršeno(Titl i slika). Čitao mi je čak i neke diskove koje nisam mogao ni da otvorim na kompjuteru na tri različita CD-drajva(Teac,LG,Asus). Nešto mu je duže trebalo da ih pokrene ali na disku se sve vidi i savršeno radi. Pre ovoga sam imao Sky Vision na kome nisam mogao da pokrenem ili nisu radili kako treba bar nekih 5% od ovih diskova(mislim na ove ispravne,neispravne ni da čuje). Slušanje MP3 je pomalo sporo, mnogo unosi, kod slučajnog izbora pesme čeka se i po 5-6 sekundi da počne nova, random samo po folderu. Sve ostalo od mana bi bilo cepidlačenje i nema smisla.
Još nešto
Ljudi u prodaji i servisu su neverovatno ljubazni, takvu uslugu nisam u Srbiji nigde video. Verujte mi da samo zbog toga treba treba kupiti ovaj DVD.

Nazad
Vrh Dno