Šta je novo?

triotec dxm-1000

Triotec ne prikazuje titl ako nije istog imena kao i film i ako nije u istom folderu , moze li se to nekako promeniti?

Jedan Baja je napisao(la):
Triotec ne prikazuje titl ako nije istog imena kao i film i ako nije u istom folderu , moze li se to nekako promeniti?

Mislio si da kazes da ne prikazuje automatski, a ne generalno. Kursorom na titl kako god da se zove, pritisnes subtitle, pa pustis film i onda ih prikazuje. Verovatno znas, ali si se lose "odrazio". ;)

ne razumem...

Jedan Baja je napisao(la):

Pa cekaj, ja imam neke filmove, tojest diskove na kojima ima nekoliko titlova (srpski i engleski recimo) na istom disku. Kako plejer da zna koji da pusti ako mu ti ne kazes? Verovatno je zato nemoguce napraviti da ti automatski otvori titl a i bilo bi glupo da ti plejer automatski otvori titl koji ne zelis. To bi znacilo da moras da prerezes disk, tj. da titl nazoves na neki odredjen nacin... To je besmisleno.

A titl em sto ne mora da se zove kao film, em sto ne mora da bude u istom folderu, sto je ogromna prednost u odnosu na mnoge druge plejere. Sto se mene tice, veoma sam zadovoljan sto mogu sam da biram koji cu titl da pustim.

Poslednja izmena:
Za firmver: ako je moguce (da li je?) da se doda Nero Digital. Konacno sam dobio odgovor cemu ovaj kodek sluzi, tj. koje su njegove prednosti na ES-u.

ovde

LowRadiation je napisao(la):
Za firmver: ako je moguce (da li je?) da se doda Nero Digital. Konacno sam dobio odgovor cemu ovaj kodek sluzi, tj. koje su njegove prednosti na ES-u.

ovde

Nije da se nece raditi na Nero podrsci, al je ocigledno da ce DivX 6 biti mnogo znacajniji i zastupljeniji.

EDIT:
Evo upravo je stigla vest da se podrska za Nero definitivno ocekuje u sledecem FW-u, jedino se zbog obima izmena (ubaceni su i neki vasi predlozi odavde, pitanje je samo sta je tehnicki izvodljivo a sta ne) ne ocekuje da stigne pre pocetka avgusta. Ako vam jos nesto padne na pamet, pucajte..

Poslednja izmena:
RE:FW update

LowRadiation je napisao(la):

ovde

Ovako..za Snake-a//:
..elem,kupio sam u Lavateku TrioTech i Ok,ali ima puno toga odraditi na narednom fw-u.Kao prvo..posto sam matorcima kupio TT-a,a ni ja se bas najbolje ne snalazim,iako me vid sluzi perfektno..dakle,pri izboru fajlova na onom njegovom rudimentarnom explorer-u..jako je tesko uociti koji je fajl aktivan(stisnut),tj.,selektovan..molim te,reci zutima da bi bilo cool da selekciju fajlova ofarbaju nekom od uocljivih,kontrast bojom ili sl.,samo da se jasno vidi sta je selektovano..jos kada se uzme u obzir latenca od 1-2sec. kada se pritiskaju tasteri na daljincu,onda mozes misliti kakva konfuzija se stvara kada si u fazonu da si selektovao neki od,recimo,3 fajla..pri latenci od 1-2sec.,tako
da nema sanse da se uoci koji je fajl selektovan.Ok,to je veoma bitna stavka.
Sto se tice one price da donesete TV u servis,odustao sam od toga..slika(prikaz) DivX filmova na TVu je odlican..zadovoljan sam.

Glavne zamerke:

1. Navigacija je loša kao kod većine plejera: tasteri 1-9 funkcionišu
po One-Touch principu, a do fajlova sa većim brojem može se doći pomoću
10+ tastera (koji btw ima dosta spor odziv od sekundu-dve). Umesto
One-Touch (koji je više primeren CD plejerima od pre 20 godina, za
puštanje audio CD-a sa max 10-15 numera) mnogo bi bolje bilo da uvedu
sistem broj-Enter (ili broj-Play). Konkretno, ako na dvd mediji ima
u jednom folderu npr 1200 mp3-ova, da bi se stiglo do 1165-og fajla
trebalo bi 116 puta pritisnuti 10+ pa 5 (za šta bi uz pomenuti
spor odziv trebalo 3-4 minuta), umesto da se jednostavno izpritiska
1-1-6-5-Enter

2. Pri prikazu isto tretira i foldere i fajlove, tj ravnopravno ih
sortira po abecednom redu, što je po meni totalno bez veze (što ne
prikaže prvo foldere pa fajlove, kao TC ;) ). Još bolje, foldere bi
mogao da prikaže u levoj koloni, u kojoj se sada prikazuje sadržaj
gornjeg foldera u odnsou na tekući, što je po meni prilično beskorisno.

3. Kada se kurosrskim strelicama sidje ispod/iznad poslednjeg vidljivog
fajla u meniju, umesto da uradi PgUp/PgDn i prikaže novih 7-8 fajlova,
on samo odskroluje ekran za jedan red, što je po meni prilično
nepregledno. A najbolje bi bilo kada bi baš imao posebne PgUp/PgDn
tastere.

4. Dok svira jedan MP3, ne dozvoljava da se browsuje po folderu/disku.
Po meni, ovo je bolje nego da, kao većina ostalih plejera, na svaki
stisak kursorskih tastera počne da svira MP3 preko koga predje kursor
(katastrofa), ali bi ipak najbolje bilo da dozvoli šetanje kroz
sadržaj, a da fajl na kome je stao kursor pusti tek kad se pritisne
Play ili Enter.

5. Ne prikazuje LFN. Po meni, najelegantnije rešenje bi bilo da na dnu
ili vrhu ekrana ispiše puno ime fajla preko koga predje kursor. U
slučaju mp3-ova bi dole moglo da piše puno ime fajla koji trenutno
"svira", ID tagovi itd, a pri vrhu puno ime fajla preko koga prelazi
kursor (Panasonic je to tako rešio i ne vidim da bi moglo nešto mnogo
pametnije od toga).

..zaista..bilo bi jako fino da se u exploreru selektuju prvo folderi ,pa fajlovi,po imenu (by name) kao u Total COmmander-u..jer TC ima najbolju logiku..Snejk,pa ti si nas,sezamovac,kapiras u cemu je gaf i resenja.

Ok.
Pozdrav

Gde skinuti novi firmware, ja danas uzeo jedan komad kad ono zuta slova,ne prikazuje lepo sva nasa slova itd...

Tema je ocito zamrla, a novom, obecanom firmware-u ni traga. Sta se desava?

Moze li nekako na ovom playeru da se razvuce slika na 4:3 ili ti fullsc. znaci bez crnog okvira ali ne sa zoom varijantom nego strech uh valda sam bio jasan.
Hvala
zli

bobiska je napisao(la):
Tema je ocito zamrla, a novom, obecanom firmware-u ni traga. Sta se desava?

Taman kad je planirani FW privođen kraju, iz ESS-a je stigao novi paket podržanih kodeka. E sad se u njega ubacuju sve izmene koje su bile pripremljene. A onda je u međuvremenu otkriveno još nekih stvari koje bi mogle da se dodaju, i tako u krug. :smash:
Biće prilično brzo, nadamo se.

Ok, hvala, javi da ne prozivamo...

Snejk je napisao(la):
Taman kad je planirani FW privođen kraju, iz ESS-a je stigao novi paket podržanih kodeka. E sad se u njega ubacuju sve izmene koje su bile pripremljene. A onda je u međuvremenu otkriveno još nekih stvari koje bi mogle da se dodaju, i tako u krug. :smash:
Biće prilično brzo, nadamo se.

Moze li na TTu da se primeni FW preko CDR/CDRWa jer mi se ne cima do Lavateka na Slaviji..a i covek te pitao da ne bi dolazio iz Jagodine..

Sačekajte da stigne novi FW, da vidimo kakav je postupak flešovanja, pa ćemo se onda lako dogovoriti za dalje.. Ako je nešto komplikovano, nema šanse da pustimo da korisnici sami to rade, pošto nam fabrika ne priznaje reklamacije na loše flešovane uređaje.

U svakom slučaju, niko neće biti zaboravljen, naći će se neko rešenje.

Zanima me moze li ovaj moj (a i vas) triotec da zapamti gde je stao posle iskljucivanja? Ako nije bas jasno pitanje da pojednostavim: ako gledam recimo divx film, film dosao do polovine, ja ga isljucim, posle pozelim da nastavim a kad ono medjutim film krece od pocetka (ili ja ne umem da gapodesim). Xvawe 9200 to radi bez problema. :trust:

Snejk je napisao(la):
Sačekajte da stigne novi FW, da vidimo kakav je postupak flešovanja, pa ćemo se onda lako dogovoriti za dalje.. Ako je nešto komplikovano, nema šanse da pustimo da korisnici sami to rade, pošto nam fabrika ne priznaje reklamacije na loše flešovane uređaje.

U svakom slučaju, niko neće biti zaboravljen, naći će se neko rešenje.

Rekli ste lova u aprilu,od tog obećanja prodje godinu dana..
(c)Maratonci
:wall:
Elem,oće li taj FW već jednom???
:smash:

:eyebrows:

Zorraya je napisao(la):
Rekli ste lova u aprilu,od tog obećanja prodje godinu dana..
(c)Maratonci
:wall:
Elem,oće li taj FW već jednom???
:smash:

:eyebrows:

Novi FW je stigao par dana pre ove tvoje poruke, i bio je u fazi testiranja. Donosi podršku za većinu Nero digital podformata, kao i updateovanu bazu ostalih kodeka. Koga zanima, nek se javi u servis radi flešovanja. Poz.

@ Snejk
Moze li nesto vise detalja o novom fw-u? Ima li mozda losih strana? Sta ti preporucujes: flash-ovanje ili ne? Tks.

yugaja je napisao(la):
@ Snejk
Moze li nesto vise detalja o novom fw-u? Ima li mozda losih strana? Sta ti preporucujes: flash-ovanje ili ne? Tks.

Što se tiče korisničkog interfejsa ništa nije promenjeno - ovo se i dalje radi i ostavljeno je za neku od sledećih revizija :smash: .
Što se tiče novih kodeka - pored Nero Digitala, podržane su i najnovije verzije xvid i divx-a.
Šta radi/ne radi - probali smo da iz Nero Premiuma zapakujemo neke video fajlove, i svi rezultujući Nero Digital fajlovi su radili, sa svim mogućim podopcijama uključenim, isključenim itd. Takođe rade i titlovi smešteni unutar samih Nero video fajlova. Sa druge strane, neki traileri za filmove u Nero formatu skinuti sa interneta nisu mogli da se reprodukuju, ali se nisam dublje bavio problematikom.

U svakom slučaju stavljanje novog FW-a nema nekih negativnih strana, samo je pitanje koliko je nekome uopšte potrebna podrška Nero Digital formata.
Poz.

:banana: URAAAAAAA, stigao je novi firmware, nego Snake, mogu li ja sam da flesujem Triotec, bez da se cimam za Beograd, mislim da li ima negde da se downloaduje taj famozni, dugo iscekuvani FW. A i meni mnogo znaci podrska za Nero Digital.

kostelli je napisao(la):
:banana: URAAAAAAA, stigao je novi firmware, nego Snake, mogu li ja sam da flesujem Triotec, bez da se cimam za Beograd, mislim da li ima negde da se downloaduje taj famozni, dugo iscekuvani FW. A i meni mnogo znaci podrska za Nero Digital.

Koliko sam upoznat, ta varijanta je moguća samo uz tvoj lični rizik - ako se nešto desi pri flešovanju, adios garancija. :trust:

U svakom slučaju, već se ljudi javljaju sa pozitivnim iskustvima sa novim FW-om, navodno poboljšana sinhronizacija na nekim problematičnim diskovima koji nigde nisu radili kako treba, bolja divx 6 podrška, itd.. Kome nije cimanje da svrati do servisa, posao se odradi za par minuta (naravno, besplatno), samo se treba najaviti.. :wave:

Ako ti nije tesko stavi FW (sa uputstvom) negde na upload, flesovao bi ga sam pa makar i po cenu garancije (stvarno nemam vremena za odlazak u Beograd). Hvala.

Najnoviji FW - konačno LFN podrška! :)

U prilogu ide i slika kako to sad izgleda - pored ovoga, tu su naravno i nero i Divx 6, kao i svi apdejtovi iz prethodne verzije. Probano i sa našim slovima u nekoliko vrsta titlova, sve funkcioniše.

FW će uskoro biti okačen na net, pa ga korisnici mogu na svoju odgovornost instalirati kod kuće. Flešovanje direktno u servisu je naravno i dalje besplatno. :wave:

Prilozi

• smartnavi.jpg
    smartnavi.jpg
    50.1 KB · Pregleda: 223
Dakle, novi FW možete da skinete odavde .

Samo pažljivo pročitajte sve stavke upustva.. :)

BTW, sa novim FW-om uređaj podržava i Karaoke+ format.

Probao i radi .... nisam smeo doduse (u uputstvu ne pise nista o tome) da rezem na cd-rw ili da radim multisesion, ali najbitnije je da radi

jedino mi se (za sad) ne svidja sto po ubacivanju diska player sam uleti u prvi folder i pusti prvi fajl ..... ???

Da li je radjeno nesto sa titlovima i sl.....

Naravno da je radjeno nesto sa titlovima, vise ne podrzava nasa slova (latinicu) vec umesto njih ubacuje cirilicu :wall:

Evo ja sam postavio novi firmware.

Snimio ga na CDRW i sve je proslo bez problema.

Titlove cita dobro uz manje, ovog puta manje vazne, probleme. Naime, slova Š i Ž su uvek velika i kad treba da budu mala. Nije tacno da ubacuje cirilicu umesto latinice nego (ne secam se ko) nije izabrao "Srpski" u Setup-u za titlove. Slova su malo sitnija, mozda bi mogla za nijansu krupnija da budu.

Cini mi se da je dekoder za DivX losiji nego ranije pa je kvalitet slike ponekad losiji nego pre (kockastiji).

Vide se duza imena fajlova i kod pustanja filmova i kod MP3 fajlova, sto je pohvalno. Ali, sada su potpuno nestale opcije za pustanje muzike tipa "Random" i sl... I dalje ne moze da se pusti ceo disk nego mora da se udje u folder i, sada, svira sve redom i to uvek istim. Lose, ali ce popraviti, siguran sam. MP3 plejer je dosta vazna opcija i imao sam priliku da vidim jedan bas dobar, VIVAX, koji ima extra opcije za pustanje muzike. Ne bi bilo lose ukrasti od njih stogod od ideja ;)

Dalje, kad se ubaci disk odmah ode u prvi folder i krece da svira ili pusta film. Ovo treba ispraviti pod obavezno.

I, nesto sto mi se nije ranije desavalo ali ne znam da li ima veze sa firmware-om ili sa onim vec cuvenim motorom. Kad iskljucim plejer on se posle nekog vremena uikljuci sam od sebe i krene da svira (?!?) tako da sada kad necu vise da gledam ili slusam bilo sta - pritisnem dugme POWER i iskljucim ga totalno. Nije lose za rekreaciju jer moram uvek da prosetam do plejera... U svakom slucaju, ionako sam planirao da promenim taj motor u njemu pa cu videti da li ce i tada da se pali bezveze.

Ocigledno se radilo na firmware-u. Vec ubacivanje duzih imena je pohvalno. Ali, ima jos dosta toga da se uradi i popravi.

Verujem da ce biti. Sta nam drugo preostaje :)

Vrh Dno