Šta je novo?

triotec dxm-1000

Endimion

Čuven
Učlanjen(a)
02.03.2004
Poena
604
Da li je neko isprobao ovaj DVD plejer?
Po specifikacijama izgleda odlicno.

Endimion je napisao(la):
Da li je neko isprobao ovaj DVD plejer?
Po specifikacijama izgleda odlicno.

Ja ga imam vec neko vreme i vise sam nego zadovoljan :wave:. Pre nekoliko dana sam ga odneo na fleshovanje i sada su titlovi odlicni (beli sa crnom tankom pozadinom), a i cita neke diskove sa filmovima koje sky vision nije mogao. Jedino sto se mp3 fajlovi cuju samo kao stereo, a ne na svih 6 zvucnika :trust:. Nemam vise sky vision (poklonio sam ga) pa se nesecam da li je na njemu to radilo.

Za svoje pare odlican DivX/DVD player, kazu bice svakog meseca novi firmware sa dodatnim podesavanjima i tako to...

Ako se nekom kupuje, nek sačeka par dana, najavljene su neke akcije i popusti..

A to za Firmware je tačno, prilično često stižu novi. :)

Uputstvo za DXM-1000

Snejk je napisao(la):
Ako se nekom kupuje, nek sačeka par dana, najavljene su neke akcije i popusti..

A to za Firmware je tačno, prilično često stižu novi. :)
Snejk, da nisi ti slucajno iz Lavateka? Da li mozes da mi kazes zasto na lavatekovom sajtu nema okacenog uputstva za plejer? Izgleda imate mrtav link...

LowRadiation je napisao(la):
Snejk, da nisi ti slucajno iz Lavateka? Da li mozes da mi kazes zasto na lavatekovom sajtu nema okacenog uputstva za plejer? Izgleda imate mrtav link...

Ne, ne radim u Lavateku, ali ti mogu dati željenu informaciju - uputstvo će se na sajtu pojaviti najkasnije u toku vikenda. Pozdrav. :)

Poslednja izmena:
da li je neko probao i njihove zvucnike posto ne izgledalu lose a i cena je ok

Evo izaslo uputstvo na www.lavatek.co,yu, u pdf formatu, sprava deluje vrlo kulturno (osim design-a). Zavredjuje bogatiji topic od dosadasnjeg, pa reko` da ga osvezim malo. I dalje cekamo komentare ponosnih vlasnika.

Pa ako vas zanima nešto od tehničkih stvari, pitajte slobodno.. :)

Poslednja izmena:
Procitao sam uputstvo na brzaka, po onome sta sam video, izgleda da kod slusanja mp3 i wma moze da svira "random", tj. da shara po folderima. Tacno? Ili samo random po jednom folderu?

bobiska je napisao(la):
Procitao sam uputstvo na brzaka, po onome sta sam video, izgleda da kod slusanja mp3 i wma moze da svira "random", tj. da shara po folderima. Tacno? Ili samo random po jednom folderu?

Uh.. Verovao ili ne, nemam takav mp3 cd da probam. U principu i da ne radi, nije problem staviti na to-do listu za neki od sledećih firmware-a. Samo je pitanje koliko je to ljudima bitno.. :)

Ozbiljno razmisljam o kupovini ovog player-a. Samo jedno pitanje: Kako se stize do novih firmware-a? Postoji li neka lokacija za preuzimanje ili cemo biti primorani da uredjaje nosimo u "ovlascene" servise?

Trenutno je uređaje moguće flešovati samo u Lavateku ili u servisu.

Koji cip kuca u player-u?

Poslednja izmena:
Evo, kupih ga danas i sve je ok. Sve fercera, a od ovih problema koji su nabrojani po raznim thread-ovima o drugim plejerima-ni traga. Sve je do sada pustio, dvd, divx, mp3 i wma (od onih koje sam probao, po 2-3 diska od svake sorte). Jos ga nisam skroz provalio, u uputstvu nisu nabrojane sve mogucnosti, pa treba malo vremena...ali cini mi se da random opcija za mp3 vazi samo za pesme u jednom folderu. Moguce da je greska u softveru i da ce novi firmver to da ispravi. Naime, u play mode-u ima izmedju ostalog dve opcije: "random" i "random on"(!?!). Koju god da odaberem, on cepa "random" po jednom folderu. Ali kakvi su ostali plejeri dolazili sa orig. firmverom, ovaj je zakon.

Moze da se desi da imate problem kod prvog ukljucenja uredjaja. Ispao sam pavijan zovuci prodavca, prijavivsi mu da imam ton sa pustenog diska, ali ne i sliku. Cak ni onu za setup. Ni preko video out ni preko scart-a. Ispalo je da ima fazon kod inicijalizacije, tj. mora da se pritisne crveno dugme na TrioTec daljinskom, na kojem pise "video" da bi on mogao da provali na koji video izlaz je nakacen, jer je po default-u, pretpostavljam, na s-video.

Za sada ne vidim kako da na displeju podesim da vidim info o pesmi, ali izgleda mrka kapa, vidi se samo na tv i to koliko vidim do 11 karaktera.
Na displeju ide samo broj pesme i vreme koje je ostalo/proteklo. Minus. Kada je uredjaj na stand by displej crn, bez sata. Jos jedan minus. Doduse ne znam kako je kod drugih plejera.

Titlovi na DivX su beli ali dovoljno veliki, odlicno vidljivi a ovako na brzaka nisam primetio da li imaju veoma bledu transparentnu traku, ali kazem i ako nemaju, citko je i ok. U radnji je izlozeni primerak imao zute titlove, znaci verovatno je sa novim firmverom. Mogli su bas da se potrude pa da ga ubace u sve primerke, pogotovo sto za sada na netu nema istog da se nadje.

Slika je i pri DivX reprodukciji odlicna, ni malo ne zaostaje za slikom sa PC-a. Zvuk odlican, slusam preko muz. linije jer 5.1 nisam jos pazario, pa tu stavku ne mogu da komentarisem, ali vidim u meniju opciju da stereo pusta na svih 6 zvucnika. Eto i velikog plusa.

Nije ni tako ruzan kao na slici ( www.lavatek.co.yu ), a jos jedan plus za kvalitetnu izradu u vidu metalnog kucista.

Sve u svemu za 6.5 k para - odlicno. Nadam se da sam nekome pomogao u dilemi oko izbora plejera. Pozdrav.

bobiska je napisao(la):
U radnji je izlozeni primerak imao zute titlove, znaci verovatno je sa novim firmverom. Mogli su bas da se potrude pa da ga ubace u sve primerke, pogotovo sto za sada na netu nema istog da se nadje.

Svi primerci koji idu u prodaju se flashuju sa najnovijom verzijom FW-a. Izloženi primerak na kome si video žute titlove ima najstariji FW, očigledno da prodavci u tom trenutku još nisu stigli da odrade update na njemu. :)
Poz.

Snejk je napisao(la):
Svi primerci koji idu u prodaju se flashuju sa najnovijom verzijom FW-a. Izloženi primerak na kome si video žute titlove ima najstariji FW, očigledno da prodavci u tom trenutku još nisu stigli da odrade update na njemu. :)
Poz.

Ok, thx.

uzeo sam i ja sebi jedan cim su stigli uredjaji sa novim firmware-om i belim slovima jer su me ona zuta strasno nervirala i sad mi jako cudno kad vidim da neko hoce bas ta zuta slova :)

Ser_Zile je napisao(la):
uzeo sam i ja sebi jedan cim su stigli uredjaji sa novim firmware-om i belim slovima jer su me ona zuta strasno nervirala i sad mi jako cudno kad vidim da neko hoce bas ta zuta slova :)

Ma necu ih, nego mi se samo na brzaka ucinilo da su bolja. Verovatno si u pravu da su ova bela bolja. Sustina pitanja je u stvari bila da se obrati paznja kod kupovine, da li je sa novim ili starim firmverom.

E sad.. Pošto se planira dodavanje nekoliko novih funkcija za sledeći FW, ako imate bilo kakve predloge za izmene i dodatke - slobodno recite, lako je moguće da se sprovedu u delo (ako je tehnički izvodljivo). :)
Poz.

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
@ Snejk: je li, da li je i Triotec "made in scg"???

Nikako. Imaš, uostalom, na sajtu proizvođača sve potrebne informacije o lokaciji fabrike :wave: .

@ Snejk predlog za firmware
Popraviti/ubaciti podrsku za ID3 za mp3 i eventualno info o wma. Pa bar da je moguce ocitati ceo naziv fajla....mozda da se skrolira ako ne moze vise od 11 charactera?

@ Snejk predlog za firmware

Podesavanje pozicije titlova na DivX-u (kao kod nekih plejera), tako da kada je film u 16:9 verziji, titl moze da bude na crnoj povrsini, tj. izvan okvira slike i eventualno kasnije ucitavanje titla, odnosno kada se film vec pusti.

Za firmver:
mp3/wma random da ide po dubini. sat bi stvarno bila dobra fora...

Nazad
Vrh Dno