Šta je novo?

trend: Microsoft’s Downfall

140$ za RDP CAL i onda jos 40$ za server CAL,... pa i treba da propadnu :|

gundj-mrmlj...
 
140$ za RDP CAL i onda jos 40$ za server CAL,... pa i treba da propadnu :|

gundj-mrmlj...

hm... te cene je imao i pre 4 godine kad sam poslednji put gledao....

Povrsno, kao i uvek, posmatras trziste koje je pre 13 godina bilo mnogo mnogo drugacije nego danas a cene nisu ni priblizno iste. Ono sto je bitno da shvatis je: da se isporuke windows sistema ne menjanju vec pet godina.

;)

--- @all

zasto me toliko "tangira" Microsoft? Verujem da ste svi vec procitali ali citiracu jos jednom Douglas Adamsa koji je to jako lepo srocio u jednoj jedinoj recenici:


"The idea that Bill Gates has appeared like a knight in shining armour to lead all his customers out of a mire of technological chaos neatly ignores the fact that it was he who by peddling second-hand, second-rate technology, led them all into it in the first place."
 
Poslednja izmena:
Yada, yada, yada... jos goru glupost radi Apple sa iOS uredjajima sada. I MNOGO efikasnije zatvara korisnike u jedan opasan svet.
Apple 1984.... samo sto se nije dogodio 1984. kada su mislili, vec 2014. :)
 
Ne radi se o ceni (i citatima koje izvlacis iz konteksta), vec ako pravis RDP server na W2008 npr, moras da kupis RDP CAL I Server CAL ???? Koji je smisao toga (osim uzimanja novaca)??? Ako RDP CAL ne moze bez server CAL zasto onda nema RDP CAL od 180$ koji sadrzi vec server CAL?
 
Poslednja izmena:
Da se nadovežem na temu. Mada članak nije tako bombastičan kao onaj koji je otvorio temu. :)

3 reasons Microsoft will become the most impressive tech company
Once a plodding behemoth, the new Microsoft is increasingly nimble, responsive to feedback and focused on mobile. James Kendrick is very impressed with Redmond's ongoing transformation of its products and services.

A i akcije kompanije posle duže stagnacije imaju ponvo trend rasta u zadnjih godinu dana, od kako je postavljen novi CEO.
Da li Microsoft zaista ima potencijal da se vrati na tron?

Mene ovo po malo podseća na njihove početke, kada su pravili software za razne druge platforme dok je Windows još bio u povoju. A vremenom su korisnike tih aplikacija dovukli na Windows. S tim da ovaj put nije više u igri device OS, već "Cloud OS", tj. cilj je da Windows Azure i Microsoft Cloud Servisi postanu de facto standard.
 
Microsoft Releases FY15 Q4 Results

Zabelezili su gubitak od ~3.2 milijarde (najveci u istoriji), ali nakon otpisivanja oko 7.5 milijardi vezano za Nokiju. Opala je i zarada od OS, ali to je negde i ocekivano buduci da svi cekaju Win 10.

Ono sto me poprilicno iznenadilo je prihod od Surface divizije, koji iznosi $888 miliona.
 
Poslednja izmena:
Svi sahranjuju Microsoft duže vreme, a on je uveliko živ.
Nadella nije odgovoran za Balmer-a, a on svakako nije imao pojma šta radi, i tako ih je uveo u ovaj krš. Iz kog mogu da se izvade.
 
Krš ostaje krš.

Ne sahranjuje se Mali Mekani, već se sahranjuje retard keramika.

Kad sam prvi put video temu, prasnuo sam u smeh. Danas više nije smešna. Za zapitati se zašto.

Windows Phone is dead - and this is the proof
 
Poslednja izmena:
Mislim da ne kapiraš a ni oni, a možda i namerno zašto Microsoft izbacuje toliko aplikacije za rivalske platforme.

Da bi napravili eko sistem gde kad su ljudi na Windows Phone nisu isključeni od ostatka. Ako neće drugi za njihovu platformu, oni će da naprave. Tako da su sve potrebe podmirene.
 
Ali jesu isključeni, tako će i ostati. Isto kao što neće preživeti retard keramika na desktopu. I koji je onda razlog trošenja bilo kakvih resursa na istu?

Kapiraju svi jednu stvar, strategija predaje (ne)stvarno dobro ide.
 
Ja vidim da Android/iOS uređaji imaju podjednak broj gluposti kao i WP, i ne vidim da se ijedan izdvaja od ostalih. Apsolutno mi nije jasno šta je ljudima toliko dobro na jednoj platformi, i toliko loše na drugoj.
 
Red je da se objavi nešto što smo oduvek i znali. (iako je već bilo objavljeno u izbrisanoj temi)

Windows Phone is dead

Windows Phone Is An Ex-Platform

Sorry 'pundits', but Windows Phone was never alive

I jedan sjajan zaključak:



:D


Gde sam li to pročitao? Ah, pa da!

Microsoft CEO Satya Nadella on Windows Phone apps: ‘Give us time’ for unified platform to work

Kakva koincidencija!

U prevodu, nikad. Da nije tužno, bilo bi smešno.

Krš ostaje krš.

Ne sahranjuje se Mali Mekani, već se sahranjuje retard keramika.

Kad sam prvi put video temu, prasnuo sam u smeh. Danas više nije smešna. Za zapitati se zašto.

Windows Phone is dead - and this is the proof

Ali jesu isključeni, tako će i ostati. Isto kao što neće preživeti retard keramika na desktopu. I koji je onda razlog trošenja bilo kakvih resursa na istu?

Kapiraju svi jednu stvar, strategija predaje (ne)stvarno dobro ide.

Jel tebi dobro? Opusti se covece, ovakav hejt prema necemu tako trivijalnom je previse komican, vise iritantan doduse nego komican.. spamujes all day every day MS po celom forumu. Popij pivo.
 
Za Windows Phone je sasvim očekivano da se desi to što se dešava. Bilo je samo pitanje trenutka kada će pojava uzeti maha. Sa izlaskom nekih velikih imena sa scene Windows Phone telefona, ta platforma je dokusurena.
 
Nije ovde u pitanju samo Windows Phone, ja jos uvek imam stari telefon sa Windows Phone 7, koji mi se jako svidjao ali je imao jednu ogromnu manu a to je ogroman nedostatak aplikacija. Neznam kakva je situacija sa WP 8 i WP 10 ali sumnjam da je bolja.

Ono sto meni pada za oko je napredak mobilnih telfona, keva je dobila neki Samsung S5 ili tako nesto preko ugovora na poslu, i kad sam video kako je prijatna konzumacija web sadrzaja na njemu, pocevsi od facebook-a, youtube-a i svega ostalog, pa cak i web sajtova, razmislim zasto bi neko u danasnje vreme koristio desktop/laptop PC, imajuci u vidu da su desktop OS-evi iz microsoft kuhinje sve gori i gori. Desktop PC postaje prevazidjen kao koncept, a MS uopste ne pokusava da spreci odliv desktop korisnika, gde su oni vladali i gde treba da ostanu da vladaju, jer su u mobile trku debelo zakasnili.
 
Ja vidim da Android/iOS uređaji imaju podjednak broj gluposti kao i WP, i ne vidim da se ijedan izdvaja od ostalih. Apsolutno mi nije jasno šta je ljudima toliko dobro na jednoj platformi, i toliko loše na drugoj.

Moderni operativni sistemi za mobilne platforme se baziraju na aplikacijama, tako da broj aplikacija znaci kvalitetniji sistem. Jer aplikacije prosiruju funkcionalnost sistema. Ako Windows nema WhatsApp na primer, to znaci da mu fali odredjena funkcionalnost koja je bitna milionima ljudi. Fazon je navesti developere da naprave aplikaciju za tvoj sistem a oni to nece da urade ukoliko nemas odredjeni procenat trzisne zastupljenosti. Sto nikako ne mozes dostici ako nemas punu funkcionalnost. I tako u krug...

Ono sto pokusava Canonical je jako interesantno, jer su smislili nacin kako da zaobidju taj problem. Samo sto oni nemaju snage da to isteraju kao novi standard. Odustajanje od standalone aplikacija koje se prikljucuju na sistem i baziranje funkcionalnosti sistema na internetu i browseru gde bi na sajtovima bio zadatak da imitiraju funkcionalnost aplikacije sto bi znacilo da rade isto na svim sistemima. Posto to nije u interesu Googlu i Eplu, oni to nikada nece podrzati. Istu taktiku koristi ChromeOS u odnosu na Windows na desktopu.
 
Od svih aplikacija kojih nema na Windows Phone/Mobile, mogao si da navedeš neku koju stvarno nema, a ne koju ima.
 
Poslednja izmena:
WP7 je debelo kasnio za konkurencijom i morao je da bude konkurentan, a bio je đubre i to je bio njihov kraj.
WP je mrtva platforma i sudbina linuksa na desktop tržištu je zadesila Microsoft na mobilnom (~1-2%).
 
Super. Jos samo da smislim kako da obrisem nalog tamo...
 
Bilo bi lepo kada linkedin ne bi bio obavezan ali to nije slucaj. Biznis trziste je suvise kruto da bi se brzo ratosiljali jednog takvog servisa. Servisi zive i kada postanu djubre zahvaljujuci ljudskoj prirodi koja sporo reaguje na promene. Favebook, Skype, Ner Burning ROM, neki od primera.
 
Slažem se, neki poslodavci ne razmataju tvoju aplikaciju ako nemaš linkedin profil. Ali ja sam zato smanjio korišćenje društvenih mreža na 5min dnevno (ukupno), čisto da vidim da li ima nešto bitno.
 
Nazad
Vrh Dno