A
animaN
Guest
Bogda je napisao(la):1) Jeftinije zato što se sada većina monitora radi u wide formatu, ne zato što ti formati omogućuju neku veliku uštedu u proizvodnji.
2) I prosečan i nadprosečni korisnik će se brzo smoriti od stalnog rotiranja ekrana.
3) Kod mog modela je to poseban problem, ali dobra pivot funkcija je poprilično skupa za kvalitetno izvođenje pogotovu u svetlu sadašnjih cena monitora.
1. Ja nigde nisam rekao da je wide format jeftiniji za proizvodnju...jednostavno mislim da ima apsolutno sve prednosti u odnosu na non wide monitore...i govorim iskljuchivo za rezolucije koje su vece od ili jednake 1680x1050
2. Ne morash da ga rotirash...1280x1024 naspram 1680x1050 duza ti je radna povrshina na wide-u to je valjda jasno. Namerno sam stavio ove dve rezolucije jer nema 4:3 i 5:4 monitora sa istim kvalitetom i karakteristikama panela, a da je osetno jeftiniji od 16:10 😉 Isto vazi i za 1600x1200 i 1920x 1200
stvar navike, bash tako 😉 a posle ubrzo pochesh i da kapirash prednosti wide-a 😉Bogda je napisao(la):Možda je u pitanju navika, možda se povećana širina ekrana može upotrebiti za razne Vistine widget-e i ostale "neophodne" sitnice, nije ni bitno uskoro ionako neće biti izbora. To mi smeta.