Šta je novo?

TPM-2.0 dodatak za maticnu plocu

PRO>KOMP.<

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2010
Poena
320
Pozdrav,

Na drugom komp.u imam GA-990FXA-UD5 maticnu plocu ona je AM3+ do FX serije procesora podrzava. U specifikaciji maticne ima konektor za TPModul ali pravo pitanje je da li ce TPM-2.0 modul raditi na toj maticnoj ili ne. Ili se to tako ne gleda po verzijama. Nasao sam od gigabajta takodje i TPM-2.0 modul 2k din pa ukoliko moze ili je vec neko tako resio problem javljajte :D

Hvala unapred :)

Ne znam da li time zelis da resis instalaciju Windowsa 11 ali ako je odgovor da, pogledaj sledeci video koji je Benchmark nedavno objavio:
Kako instalirati Windows 11 na starijim računarima?:

Ako je neki drugi razlog u pitanju onda ignorisi moj post.

Pa i ja imam sabljarku koja nema TMP a drugo i procesori nijesu podržani pa se Windows 11 lako instalira.

Pa i ja imam sabljarku koja nema TMP a drugo i procesori nijesu podržani pa se Windows 11 lako instalira.
Jeli ovo neki custom start meni instaliran ili opcija iz win11? Ja koliko znam iz w11 moze da se setuje na levo ali ovo nisam primetio.

Preso bi na w11 zbog androida posto koristim neke aplikacije koje bi mi bile lakse na pc-u, znam za bluestack ali ako vec mogu w11 pre bih na njega isao.

Hvala vam na odgovorima

windows 11 je još uvek u insajder/beta fazi,
i zbog neočekivanih bagova, uopšte nije preporučljivo da ga još instaliraš
ako na kompjuteru radiš išta iole važno, ili vezano za profesionalne namene.

Ja uopšte ne planiram da ga instaliram dok ne izbace LTSC verziju, ako je uopšte bude bilo...
Ako je ne bude...dobra je i 10-ka do izlaska 12-ice.

Na temi o Win11 imaš post u kojem sam postavio .dll fajl kojeg ubaciš u instalaciiju Windows i nema provlema sa TPM, UEFI čime god već. Probano na dva krša na mom poslu....

Moze i preko Rufus-a (od verzije 3.16) da se pripremi bootabilni usb flash koji ce ugasiti tpm i secure boot.

windows 11 je još uvek u insajder/beta fazi,
i zbog neočekivanih bagova, uopšte nije preporučljivo da ga još instaliraš
ako na kompjuteru radiš išta iole važno, ili vezano za profesionalne namene.
Nije više u beta fazi od 5og octobra mada postoji i beta i 2 druga Insider builda.
Moze i preko Rufus-a (od verzije 3.16) da se pripremi bootabilni usb flash koji ce ugasiti tpm i secure boot.
3.17

Jel moze w11 da se instalira na nepodrzanim procesorima?

Pozdrav.Može.Ja sam sinoć upravo instalirao na QuadCore AMD Athlon X4 860K...mislim da on nije podržan...prilično je mator,samo moraš da modifikuješ reg fajlove pre početka instalacije...imaš uputstvo na youtube.

Da, ali rekli su da neće dobijati update. Može se i to rešiti verovatno ažuriranjem sa novijeg .iso fajla, ali je patnja. A i pitanje je kako će i da li će sigurnosne zakrpe stizati. Mada možda je i bolje da ne dobijaš update od MS-a ako ti sistem radi kako treba :|

Jeli ovo neki custom start meni instaliran ili opcija iz win11? Ja koliko znam iz w11 moze da se setuje na levo ali ovo nisam primetio.

Preso bi na w11 zbog androida posto koristim neke aplikacije koje bi mi bile lakse na pc-u, znam za bluestack ali ako vec mogu w11 pre bih na njega isao.

Hvala vam na odgovorima
To je StartIsBack11 jedini meni koji radi na Windowsu 11.

Windows je uvek u beta fazi 😜
Ali ne znam čemu kupovina TPM modula ako procesor nije podržan. Pa i ako prođe instalacija (regularnog .iso fajla), mogu se očekivati problemi kasnije
Pa sve u životu a i sam život su u beta fazi alo kod Windows-a se tačno zna koji su buildovi Beta, developer, RC koji mogu dosta da se razlikuju. Beta je trenutno 22000.282. Takve izjave mogu samo da izazovu pometnju.

Nazad
Vrh Dno