Šta je novo?

TouchScreen fascinacija ...

Koliko para, toliko i muzike. Postoji li drugi TS smartphone po ceni Nokije 5800? Ne postoji. 5800 je telefon za široke mase i kao takvog ga treba posmatrati, porediti ga sa telefonima iz visoke klase nije na mestu. :type:

Poredi "ekskluzivni" Nokia telefonom sa dve godine starim konkurentskim telefonom tada "visoke" klase je po meni OK. Ne znam....SUBJEKTIVNO :eek:chekivao sam vishe od nokije ....veliko veliko razocharenje.

Hint: ne kupujte nokiu 5800 a da je ne probate ili da ne probate neki skuplji ts pre toga

Nokia,koliko vidim (5800) se nije bas proslavila.
Moj kolega je uzeo ovaj tel i uglavnom koristio ga je nepunih pet dana pa je morao da ga nosi nazad u servis.
Problem je bio,kako kazu da je Nokia nesto zeznula seriju i da imaju probleme.
Meni se licno ne svidja jer je prava cigla (u smislu spoljasnjeg izgleda,ne funkcija).
To Nokia nije trebala da dopusti da se desi,ovo je prvi touch screen fon a napravili su probleme.
Sta ce biti kad izadje N97?
I nemojte se ogranicavati na 5800,u tom rangu (po cenama) imate brdo drugih telefona slicnih,ako ne i istih funkcija.
Na primer da navedemo LG,oni su pustili nekoliko modela koji su bas dobri po pitanju touch screen tehnologije.

LG KP500 Cookie
http://www.telekoplus.com/model.php?proiz=LG&model=KP500 Cookie#video
Ovaj telefon je trenutno moj favorit i planiram da ga uzmem u skorije vreme.
Odlican TS,3 mpx kamera,solidne funkcije.
Telefon je odlican za one koji ne zude za Wifi-jem i nekim velikim funkcijama,ali opet ima sasvim solidne opcije.Ovo je trenutno najjeftiniji TS telefon na trzistu sa cenom od 195 eura (na ovom linku) a u radnjama i raznim mestima je sigurno i jeftiniji od ovog.U inostranstvu se moze naci za nekih 130 do 15 eura.

LG KC910 Renoir
http://www.telekoplus.com/model.php?proiz=LG&model=KC910 Renoir
Mislim sta reci,8mpx kamera!
Opcije su i vise nego zadovoljavajuce.
Prosfiriva memorija do 16 gb (nisu hteli da ogranicavaju korisnike sa internom memorijom),wifi i brdo opcija za kameru,razno editovanje (posebno su pohvalili siroku mogucnost editovanja videa snimljenog telefonom),kamera ima mogucnost snimanja 120 fps i samim tim se moze praviti efekat slow motion-a,ima hardwersku dolby digital podrsku za zvuk,snima u avi formatu,pusta divx i jos mnogo drugih opcija.
Cena je 334 eura,sto je opet jeftinije od 5800 koji (na mobilnom svetu) kosta 350 eura.
Najbolja stvar kod ova tri modela je da je u pitanju ista TS tehnologija i samim tim je TS na sva tri telefona istog kvaliteta.
5800 moze ovde jedino da bude bolji od "kolacica",ali taj telefon je i zamisljen kao jeftin TS telefon za narod.
Imajte u vidu da sam racunao cene na koje sam prvo naleteo na netu,moguce je da za oba postoje neke povoljnije cene (da li u radnji,da li u telenoru i slicnim paketima mobilnih mreza) ali shvatili ste sustinu.

Poslednja izmena:
Nokia,koliko vidim (5800) se nije bas proslavila.
Moj kolega je uzeo ovaj tel i uglavnom koristio ga je nepunih pet dana pa je morao da ga nosi nazad u servis.
Problem je bio,kako kazu da je Nokia nesto zeznula seriju i da imaju probleme.
Nije retkost da sa prvim serijama Nokijinih novih modela bude problema, seti se samo N73 kad je izašao. Kasnije su ga sredili dobro i on je ostao jedan od najpopularnijih telefona iz N serije.

Nokia je dugo čekala da pređe na TS, pa kad su videli da su pogrešili poleteli su brže bolje da izbace 5800 koji je čini se ostao nešto nedorađen. Nešto slično se već ranije dogodilo sa preklopnim telefonima, Nokia je dugo čekala, a onda izbacila jednu nezgrapnu ciglu sa lošim preklopnim mehanizmom. Kasnije su ušli u štos i imali nekih odličnih preklopnih telefona, kao što je moj bivši 6290.

Meni se licno ne svidja jer je prava cigla (u smislu spoljasnjeg izgleda,ne funkcija).
Stvar ukusa. Meni se nije sviđao na prvi pogled, ali sam ga kasnije zagotivio.

I nemojte se ogranicavati na 5800,u tom rangu (po cenama) imate brdo drugih telefona slicnih,ako ne i istih funkcija.
Na primer da navedemo LG,oni su pustili nekoliko modela koji su bas dobri po pitanju touch screen tehnologije.
Fini su, ali nisu smart, pa ko voli, nek izvoli.

Upravo tako,to je sve stvar ukusa.
Meni je licno bolji multimedijalni telefon sa kamerom od 8mpx nego muzicki smartphone sa kamerom od 3mpx.
Opet kazem da se misljenja razlikuju,a i potrebe korisnika su razlicite.

@R U S

Da li otkucao poruku za 15 sekundi ili 1 minut mislim da je vecini totalno svejedno. Meni jeste, probao sam i touchscreen i veruj mi sledeci telefon koji budem uzimao ce biti TC samo zbog velicine ekrana.

Narodski svako uzima ono sto mu se svidi
Bas to.
Zasto bi mi bilo bitno dal cu otkucati poruku za 40 ili 50 sekundi.I da kucam 30 poruka dnevno (toliko kucam mesecno ) pa bi mi bilo zanemarljivo.

pa nit je kradeno niti tako nesto :) legalno kupljeno ;)

Jel to "legalno kupljeno" ima neku garanciju :p...

A porediti nokiu koja legalno kosta 300e sa iphone-om koji kosta 500e (dakle skoro pa duplo skuplji) i Touch HD koji kosta 585e je blago receno bezveze.. Pa to su potpuno razlicite kategorije :zgran:...kako da to ne budu bolji tel. od nokije kad toliko kostaju (glupo bi bilo da su losiji za te pare)...

Sa druge strane ne moze svako da da 500+ e za tel.... To je kao kada bi poredio tastaturu od 1000din. sa tastaturom od 6000din. Obe vrse istu funkciju, ali je logicno da je ova skuplja bolja (barem bi trebalo tako da bude ;))
Cinjenica je da Nokia 5800 nema konkurenta u svom cenovnom segmentu i tu pobedjuje, neko poredjene moze da bude eventualno sa telefonima sa slicnom cenom.

Uzevsi u obzir prosecan vek koriscena jednog proizvoda poput mobilnog telefona u trajanju od 1 - 1,5 god. (12-18 meseci) - http://wasteage.com/news/california-phone-recycling/ - po meni (dakle subjektivno) je suludo bacati vise od (hajde bicu velikodusan) 400e na telefon.

Cinjenica je da Nokia 5800 nema konkurenta u svom cenovnom segmentu i tu pobedjuje, neko poredjene moze da bude eventualno sa telefonima sa slicnom cenom.

LG KC910 Renoir

5800

http://www.telekoplus.com/model.php?proiz=Nokia&model=5800 XpressMusic
Po funkcijama 5800 nije ni blizu Renoir-u,izvoli pa pogledaj.
Renoir je cak na ovom sajtu jeftiniji i to za jedan evro,a pogledaj koje funkcije nudi naspram 5800.
Renoir kamera 8mpx,snimanje slow motion sa 120 fps,5800 ima 3mpx
Renoir ima hardwersku dolby digital podrsku za zvuk,5800 nema (iako je muzicki telefon koji bi trebao da ima kvalitetan zvuk).

Da ne idem dalje,sve je jasno,pogledaj linkove i uporedi ova dva modela.
Cene su u vecini radnji identicne (ne gledamo cene kod svercera iz Nemacke i ostalih gluposti) nego zvanicne i javne cene.

Poslednja izmena:
da... Mada bez garancije moze verovatno jos jeftinije, nisam ih pratio odavno.

Ali cisto da ne bude zablude, ne prodajem ja tako da nije reklama itd samo informativno.

Pa zato sam ja i naveo primer Diamond vs 5800 jer da se poredi HD vs iPhone pa ok.

Ovaj link sto si dao za HD je 585 eura bez PDV-a, a ja sam prodao HD koji sam sebi uzeo za 480 jer mi je trebala kinta u tom momentu.

EDIT:

Sve je to lepo na papiru i kamere od x mpx i video zapis, ali kako to funkcionise u stvarnosti? Da li secka itd itd...
Ovo za 8gb nije istina, n82 je radila sa 16gb i 5800 radi bez problema...
Sto se tice zvuka tu moze dosta da se polemise, ali opet lepe su to podrske ali kako to funkcionise u stvarnosti?

Poslednja izmena:
Gde da secka LG sa 8mpx?
Kazem ti da ima opciju da snimas sa kamerom 120 fps i imas slow motion efekat koji extra izgleda.
Imas svoj video editor u telefonu sa mnogo pluginova.
Nema sanse da secka.
Uostalom sta da ti pricam,pogledaj i sam.

http://www.youtube.com/watch?v=ebnwjociiR8
Imaj u vidu da se kvalitet malo smanjio usled konvertovanja i uploadovanja na youtube,znaci jos je bolji snimak.

A ovde mozes videti slike.

http://www.youtube.com/watch?v=0Zb_sbuXTGM

Ko u ovom telefonu nadje zamerku,ne zasluzuje da ima bilo kakav telefon.
Odradili su ga stvarno extra.

Ja imam zamerku ;)... nije smartphone :D

A za taj zvuk, nemam pojma koliko mu to stvarno koristi...ali znam da i 5800 ima poseban audio cip...

Poslednja izmena:
Nije ni zamisljen prvobitno kao smartphone nego kao multimedijalni telefon.
To su oni tako odlucili,nije nikakav propust,sto se ne moze reci za 5800 kad je cela serija zeznuta.
Zvuk je mnogo kvalitetniji od tog sa 5800.
Nije jak zvuk,ali je kvalitetniji od svih.Znaci kvalitet se meri,ne jacina zvuka.
Po recima 5800 fanova on je cak i bolji od iphone,nema veze sto nema pola opcija kao iphone,nema veze sto ima slabiju kameru,nema veze sto nema toliko aplikacija za njega,vazno je da je najbolji.
Otvorite malo oci ljudi,postoji brdo TS telefona koji ladno oduvaju tu Nokiu.
Izjava je bila da u ovom rangu cena nema boljeg od 5800,e pa ja sam vam dokazao da ima.
To sto nije smartphone ne igra neku veliku ulogu.Isto ja mogu da kazem za 5800 "losiji je jer ima samo 3 mpx kameru" i da nema ni priblizno opcija kao Renoir (prvobitno kod opcija na kameri,do povezivanja i video editovanja).

Poslednja izmena:
Koliko je meni poznato danas svi telefoni mogu da se nazovu multimedijalnim, jel svi mogu da pustaju muziku, slikaju, povezuju na internet i sl. Sta je to sto bas taj tel. izdvaja od ostalih (mnogo smo skrenuli sa teme)....auuuuuu pa taj LG nema 3.5mm prikljucak :p (ma dzaba mu sve ostalo :D)

Koliko je meni poznato danas svi telefoni mogu da se nazovu multimedijalnim, jel svi mogu da pustaju muziku, slikaju, povezuju na internet i sl. Sta je to sto bas taj tel. izdvaja od ostalih (mnogo smo skrenuli sa teme)....auuuuuu pa taj LG nema 3.5mm prikljucak :p (ma dzaba mu sve ostalo :D)
Sta ga izdvaja?
Pa mozda 8 mpx kamera,slow motion capture sa 120 fps,dolby digital poboljsanje zvuka, GPS mapping system,Wi-Fi...
To sto je prvi telefon sa 8mpx kamerom,zato je i najbolji jer je camera i multimedia phone.
A kazi ti meni sta izdvaja taj 5800?To sto ga neki balavac reklamira na pinku za telenor paket pa se svi popale na fon?
Brate dosadili su svima vise koliko guraju ovaj fon na televiziji,razne reklame i gluposti,a telefon se pokazao jako lose.
To ti je ista stvar sa onim debelim iz forum racunara,trtlja svaki dan na TV-u za razne akcije i onda se jave ****** i penzioneri (za unuka) da kupe komp po duplo vecim cenama,koji ce im se pokvariti posle par meseci.
Otvorite oci,svi se zale na taj 5800 jer se kvari (barem prva serija) i vise nisu ni smeli da ih prodaju na nekim mestima i jednostavno su povukli tu seriju iz prodaje.
A LG nije imao takvih problema,cak ga porede sa iphone,a 5800 ne moze da pridje ni blizu iphona.
Ovaj telefon se ne kupuje klincu koji ce po ceo dan da ga njaka i slusa muziku,ovo je ozbiljan telefon sa ozbiljnim opcijama,eto po cemu je bolji.
Odgovorio sam lepo na pitanje da li postoji bolji telefon u rangu sa 5800 (misli se na cenu).Naravno da postoji,a to sto ste vi zaslepljeni ovom ciglom,to nije moj problem.
Samo jos fali da neko kaze da je 5800 bolji i od iphone,onda ste stvarno preterali.

Poslednja izmena:
Dobro sto se ti tako nerviras :d...ja ne koristim kameru uopste na tel. (a 8mpx je malo prenapucano-radije cu uzeti canon a590 da slikam nesto nego tel.)...kada budem hteo nesto da snimim uzecu kamkorder :p...s' druge strane razlika izmedju ta dva tel. je u sledecem: 5800 je smartphone a kc910 je telefonski fotoaparat ili fotoaparatski telefon... pa kome treba telfot (skr. od telefonski fotoaparat) taj ce uzeti kc910, ko bude hteo smartphone on ce uzeti 5800...prosto...to je ono sto razdvaja 5800 od lg-a...oba tel. imaju wifi, gps, geotaging, pustaju muziku...5800 je imao losu prvu seriju zbog onog falicnog zvucnika ali je to koliko ja znam reseno i trenutno mu nista ne fali...
I kako to "ozbiljan telefon sa ozbiljnim opcijama", mislim lol :D

Pa po cemu je 5800 najbolji?
Bas i ne ocarava korisnike funkcijama,a svi se zale da se kvari.
90% kupaca ovog telefona po prvi put poseduje touch screen telefon tako da ne moze lepo da uporedi sa ostalim modelima,i naravno da ce im biti extra.
PS: ozbiljan telefon jer ima funkcije koje vecina nema tipa pravi video editor (ne oni glupi editori tipa 5 efekata za video i 5 za slike).
Neki su u redu,a neki bas preteruju sa izjavama tipa "5800 je bolji od iphone" i ostalim biserima.Mislim to stvarno ni na sta ne lici.
Da nije mozda bolji i od ovog telefona?
http://www.telekoplus.com/model.php?proiz=Nokia&model=N97

Poslednja izmena:
Gde se izgubi sva objektivnost ljudi kada se pomene Apple?

hehehe... ko je našao da priča o objektivnosti i Apple-u :D

Apple kaže na Flash ne radi jer procesor ne može da ga podrži, a isti procesor na drugim telefonima tera Flash. Nema SSH podršku da bih mogao da se sa njega ulogujem na server na poslu.

do sada si imao samo Flash Lite na mobilnim uređajima a koliko vidim:

- "Flash for Windows Mobile About to Leapfrog iPhone For No Good Reason (nov. 2008)"
- sledeća vest: "Adobe delays Flash for Windows Mobile (feb., 2009)" i da li danas imaš Flash na nekom mobilnom uređaju (osim Flash Lite-a)?

a što se "nema SSH za iPhone" tiče: iPhone SSH review: iSSH v. pTerm v. TouchTerm v. SSH

i onda se ponovo "pitaj":

Gde se izgubi sva objektivnost ljudi kada se pomene Apple?

;)

btw fizička tastatura + touch screen (bez šugave olovke) rulez! ah, da, jeste li videli poslovanje Nokije u poslednje vreme? evo sad ću da otvorim novu temu... :)

Poslednja izmena:
hehehe... ko je našao da priča o objektivnosti i Apple-u :D

do sada si imao samo Flash Lite na mobilnim uređajima a koliko vidim:

- "Flash for Windows Mobile About to Leapfrog iPhone For No Good Reason (nov. 2008)"
- sledeća vest: "Adobe delays Flash for Windows Mobile (feb., 2009)" i da li danas imaš Flash na nekom mobilnom uređaju (osim Flash Lite-a)?

a što se "nema SSH za iPhone" tiče: iPhone SSH review: iSSH v. pTerm v. TouchTerm v. SSH

i onda se ponovo "pitaj":

;)

btw fizička tastatura + touch screen (bez šugave olovke) rulez! ah, da, jeste li videli poslovanje Nokije u poslednje vreme? evo sad ću da otvorim novu temu... :)
Eee moje kovac, opet ćeš da popaseš ban:D

radi čega? samo sam odgovorio na morbiuosovo "ne postoji ovo, ne postoji ono" za iPhone - čovek jednostavno nije u pravu a dovoljno je ukucati u search "morbius" i "iphone" i vedeti koliko je "objektivan" kad je iPhone u pitanju :D (a onda još kao proziva: što ste toliko emotivni kad je iPhone u pitanju :D :d)

elem, cela ta stvar oko touch screen-a je "zaživela" tek sa iPhone-om. činjenica je da je na njemu to najbolje implementirano (TouchFlo je katastrofalan za korišćenje, imao sam HTC Diamond jedan dan kod sebe) a i to da Nokija gubi tržište i da tek sad predstavlja telefone sa touch screenom valjda govori nešto ;)

btw još davno je Alan Key rekao da je olovka kao sredstvo za komunikaciju sa računarom provereno loša i da je: "re-invented at least dozen of times for 20 years!" (to je rako 1987.! ;)) link

pre iPhone-a Jefferson Han je predstavio sjajnu multi-touch tehnologiju koja je nažalost (najverovatnije) završila u "USA military purpose" :( evo šta on misli o multitouch tehnologiji (iPhone-u...): link

Poslednja izmena:
A šta će ti touchscreen za dumb telefon, da budžiš kalendar i kalkulator?

Don't miss the point! Stvar je bas u tome da touchscreen bude sto masovniji (da bude i na dumb telefonima), da postane standard a ne ekskluziva i da bude jeftin.

A upravo kalkulator je prava stvar - otkako sam nabavio kineski Anycool T808 (btw, ima touchscreen) vise i ne znam gde sam zaturio digitron.

A šta će ti touchscreen za dumb telefon, da budžiš kalendar i kalkulator?

Touchscreen nema nikakve veze sa tipom telefona i namenom.

Lakši je i zgodniji za korišćenje i na smart telefonu i na "dumb" telefonu, kao i na fotokopir mašini i mikrotalasnoj pećnici.

Sta ga izdvaja?
Pa mozda 8 mpx kamera,slow motion capture sa 120 fps,dolby digital poboljsanje zvuka, GPS mapping system,Wi-Fi...
To sto je prvi telefon sa 8mpx kamerom,zato je i najbolji jer je camera i multimedia phone.
A kazi ti meni sta izdvaja taj 5800?To sto ga neki balavac reklamira na pinku za telenor paket pa se svi popale na fon?
Brate dosadili su svima vise koliko guraju ovaj fon na televiziji,razne reklame i gluposti,a telefon se pokazao jako lose.
To ti je ista stvar sa onim debelim iz forum racunara,trtlja svaki dan na TV-u za razne akcije i onda se jave ****** i penzioneri (za unuka) da kupe komp po duplo vecim cenama,koji ce im se pokvariti posle par meseci.
Otvorite oci,svi se zale na taj 5800 jer se kvari (barem prva serija) i vise nisu ni smeli da ih prodaju na nekim mestima i jednostavno su povukli tu seriju iz prodaje.
A LG nije imao takvih problema,cak ga porede sa iphone,a 5800 ne moze da pridje ni blizu iphona.
Ovaj telefon se ne kupuje klincu koji ce po ceo dan da ga njaka i slusa muziku,ovo je ozbiljan telefon sa ozbiljnim opcijama,eto po cemu je bolji.
Odgovorio sam lepo na pitanje da li postoji bolji telefon u rangu sa 5800 (misli se na cenu).Naravno da postoji,a to sto ste vi zaslepljeni ovom ciglom,to nije moj problem.
Samo jos fali da neko kaze da je 5800 bolji i od iphone,onda ste stvarno preterali.

Dobro, Solveig0, smanji malo doživljaj i nemoj da postaješ fanboy, njih niko ne voli. Zar hoćeš da budeš kao kovacm?

Već sam ti rekao, Renoir je vrlo fin izbor za one koji neće smart telefon, ali ga ne možeš preporučivati ljudima koji za taj novac hoće smart telefon, to su dve potpuno različite kategorije.

radi čega? samo sam odgovorio na morbiuosovo "ne postoji ovo, ne postoji ono" za iPhone - čovek jednostavno nije u pravu a dovoljno je ukucati u search "morbius" i "iphone" i vedeti koliko je "objektivan" kad je iPhone u pitanju :D (a onda još kao proziva: što ste toliko emotivni kad je iPhone u pitanju :D :d)

Jao, gledaj ko mi kaže. :zgran: Ako sam izneo nešto negativno, to je skoro uvek bilo na mestu, nisam bio u pravu gde sam raspolagao zastarelim informacijama. Dosta toga se promenilo u iPhone svetu u poslednje vreme (a ja nisam pratio), do te mere da bih i ja sada razmislio o kupovini ovog telefona, pod uslovom da mi se ponudi slobodan i nevezan za operatera, što će Apple verovatno jednog dana i uraditi, kad odere dovoljno svoje fanboy-e.

Ostajem i dalje čvrsto pri tvrdnji da je iPhone kada se tek pojavio bio jedno precenjeno totalno smeće i da je svako ko je bio spreman da plati za njega težak fenser koji i nije zasluživao da zadrži svoj novac.

LG KC910 Renoir

5800

http://www.telekoplus.com/model.php?proiz=Nokia&model=5800 XpressMusic
Po funkcijama 5800 nije ni blizu Renoir-u,izvoli pa pogledaj.
Renoir je cak na ovom sajtu jeftiniji i to za jedan evro,a pogledaj koje funkcije nudi naspram 5800.
Renoir kamera 8mpx,snimanje slow motion sa 120 fps,5800 ima 3mpx
Renoir ima hardwersku dolby digital podrsku za zvuk,5800 nema (iako je muzicki telefon koji bi trebao da ima kvalitetan zvuk).

Da ne idem dalje,sve je jasno,pogledaj linkove i uporedi ova dva modela.
Cene su u vecini radnji identicne (ne gledamo cene kod svercera iz Nemacke i ostalih gluposti) nego zvanicne i javne cene.

PA ne mozes da poredis telefone na osnovu opisa na sajtu i slikama, treba probati zar ne !?
Cini mi se da LG nema 3.5mm uticnicu sto je totalno bezveze jer ne mogu da steknem svooje sluske, inace za te pare stvarno ima svasta, a ona cookie kosta 200 evra :) ne znam kako toliko malo ?!

PA ne mozes da poredis telefone na osnovu opisa na sajtu i slikama, treba probati zar ne !?
Cini mi se da LG nema 3.5mm uticnicu sto je totalno bezveze jer ne mogu da steknem svooje sluske, inace za te pare stvarno ima svasta, a ona cookie kosta 200 evra :) ne znam kako toliko malo ?!
Nego kako da ih poredim?Da ispljunem 600+ eura da bih mogao da ih testiram?Za to postoje strucni ljudi (mnogo strucniji od svih vas i mene) koji rade testiranja i objavljuju review telefona.
Onda nemoj ni ti porediti ova dva telefona jer ih nisi imao oba kod sebe i uporedno testirao.Mislim nema smisla to sto govoris.
Ocigledno da vama fon sluzi samo za muziku,kada vam je svima bitno samo da "steknete vase sluske".Pa onda za vas nije telefon,uzmete lepo ipod touch,imate touch screen,imate muziku i to ti je to.Boze koliko znam klinaca koji uzimaju fonove samo zbog zike...
Cookie kosta kod nas (ispod tezge) oko 160 do 170 eura,a u insotranstvu ima i za 100 funti,sa onim paketom mozes da ga uzmes za 1 euro,kao kod nas telenor i ostali paketi.
Telefon je i napravljen sa namerom da bude jedan od najjeftinijih touch screen telefona.

Poslednja izmena:
Ako nastavite da se ovako peglate imacemo problem...

Kutija adj zakljuavaj. Covek bi pomislio da nesto pametno moze da se procita iz ove teme. Kada ono klinci ciji je bolji i veci :D

Ja nisam video da je ovde neko pisao u tom fazonu...vecina ne poseduje te telefone vec iznosi misljenje na osnovu subjektivno/objektivnih razloga...
A zakljucavati temu zbog jedne osobe je besmislica...

Niko se ne pegla,nego svi iznosimo misljenja.
I ta ista misljenja se razlikuju,pa normalno je da svako obrazlozi razlog.
Nemam nista protiv ijedne osobe sa ove teme,niti ih nesto mrzim i zelim da se svadjam sa njima,samo nam se misljenja razlikuju.
Ipak je ovo samo forum a ne real life.

Poslednja izmena:
Vrh Dno