Koliko para, toliko i muzike. Postoji li drugi TS smartphone po ceni Nokije 5800? Ne postoji. 5800 je telefon za široke mase i kao takvog ga treba posmatrati, porediti ga sa telefonima iz visoke klase nije na mestu. :type:
Nije retkost da sa prvim serijama Nokijinih novih modela bude problema, seti se samo N73 kad je izašao. Kasnije su ga sredili dobro i on je ostao jedan od najpopularnijih telefona iz N serije.Nokia,koliko vidim (5800) se nije bas proslavila.
Moj kolega je uzeo ovaj tel i uglavnom koristio ga je nepunih pet dana pa je morao da ga nosi nazad u servis.
Problem je bio,kako kazu da je Nokia nesto zeznula seriju i da imaju probleme.
Stvar ukusa. Meni se nije sviđao na prvi pogled, ali sam ga kasnije zagotivio.Meni se licno ne svidja jer je prava cigla (u smislu spoljasnjeg izgleda,ne funkcija).
Fini su, ali nisu smart, pa ko voli, nek izvoli.I nemojte se ogranicavati na 5800,u tom rangu (po cenama) imate brdo drugih telefona slicnih,ako ne i istih funkcija.
Na primer da navedemo LG,oni su pustili nekoliko modela koji su bas dobri po pitanju touch screen tehnologije.
Bas to.@R U S
Da li otkucao poruku za 15 sekundi ili 1 minut mislim da je vecini totalno svejedno. Meni jeste, probao sam i touchscreen i veruj mi sledeci telefon koji budem uzimao ce biti TC samo zbog velicine ekrana.
Narodski svako uzima ono sto mu se svidi
pa nit je kradeno niti tako nestolegalno kupljeno
![]()
To sto nije smartphone ne igra neku veliku ulogu..
Sta ga izdvaja?Koliko je meni poznato danas svi telefoni mogu da se nazovu multimedijalnim, jel svi mogu da pustaju muziku, slikaju, povezuju na internet i sl. Sta je to sto bas taj tel. izdvaja od ostalih (mnogo smo skrenuli sa teme)....auuuuuu pa taj LG nema 3.5mm prikljucak(ma dzaba mu sve ostalo
)
Renoir kamera 8mpx.
Gde se izgubi sva objektivnost ljudi kada se pomene Apple?
Apple kaže na Flash ne radi jer procesor ne može da ga podrži, a isti procesor na drugim telefonima tera Flash. Nema SSH podršku da bih mogao da se sa njega ulogujem na server na poslu.
Gde se izgubi sva objektivnost ljudi kada se pomene Apple?
Eee moje kovac, opet ćeš da popaseš banhehehe... ko je našao da priča o objektivnosti i Apple-u
do sada si imao samo Flash Lite na mobilnim uređajima a koliko vidim:
- "Flash for Windows Mobile About to Leapfrog iPhone For No Good Reason (nov. 2008)"
- sledeća vest: "Adobe delays Flash for Windows Mobile (feb., 2009)" i da li danas imaš Flash na nekom mobilnom uređaju (osim Flash Lite-a)?
a što se "nema SSH za iPhone" tiče: iPhone SSH review: iSSH v. pTerm v. TouchTerm v. SSH
i onda se ponovo "pitaj":
btw fizička tastatura + touch screen (bez šugave olovke) rulez! ah, da, jeste li videli poslovanje Nokije u poslednje vreme? evo sad ću da otvorim novu temu...![]()
A šta će ti touchscreen za dumb telefon, da budžiš kalendar i kalkulator?
A šta će ti touchscreen za dumb telefon, da budžiš kalendar i kalkulator?
Sta ga izdvaja?
Pa mozda 8 mpx kamera,slow motion capture sa 120 fps,dolby digital poboljsanje zvuka, GPS mapping system,Wi-Fi...
To sto je prvi telefon sa 8mpx kamerom,zato je i najbolji jer je camera i multimedia phone.
A kazi ti meni sta izdvaja taj 5800?To sto ga neki balavac reklamira na pinku za telenor paket pa se svi popale na fon?
Brate dosadili su svima vise koliko guraju ovaj fon na televiziji,razne reklame i gluposti,a telefon se pokazao jako lose.
To ti je ista stvar sa onim debelim iz forum racunara,trtlja svaki dan na TV-u za razne akcije i onda se jave ****** i penzioneri (za unuka) da kupe komp po duplo vecim cenama,koji ce im se pokvariti posle par meseci.
Otvorite oci,svi se zale na taj 5800 jer se kvari (barem prva serija) i vise nisu ni smeli da ih prodaju na nekim mestima i jednostavno su povukli tu seriju iz prodaje.
A LG nije imao takvih problema,cak ga porede sa iphone,a 5800 ne moze da pridje ni blizu iphona.
Ovaj telefon se ne kupuje klincu koji ce po ceo dan da ga njaka i slusa muziku,ovo je ozbiljan telefon sa ozbiljnim opcijama,eto po cemu je bolji.
Odgovorio sam lepo na pitanje da li postoji bolji telefon u rangu sa 5800 (misli se na cenu).Naravno da postoji,a to sto ste vi zaslepljeni ovom ciglom,to nije moj problem.
Samo jos fali da neko kaze da je 5800 bolji i od iphone,onda ste stvarno preterali.
radi čega? samo sam odgovorio na morbiuosovo "ne postoji ovo, ne postoji ono" za iPhone - čovek jednostavno nije u pravu a dovoljno je ukucati u search "morbius" i "iphone" i vedeti koliko je "objektivan" kad je iPhone u pitanju(a onda još kao proziva: što ste toliko emotivni kad je iPhone u pitanju
:d)
Cinjenica je da Nokia 5800 nema konkurenta u svom cenovnom segmentu i tu pobedjuje, neko poredjene moze da bude eventualno sa telefonima sa slicnom cenom.
LG KC910 Renoir
http://www.telekoplus.com/model.php?proiz=LG&model=KC910 Renoir
5800
http://www.telekoplus.com/model.php?proiz=Nokia&model=5800 XpressMusic
Po funkcijama 5800 nije ni blizu Renoir-u,izvoli pa pogledaj.
Renoir je cak na ovom sajtu jeftiniji i to za jedan evro,a pogledaj koje funkcije nudi naspram 5800.
Renoir kamera 8mpx,snimanje slow motion sa 120 fps,5800 ima 3mpx
Renoir ima hardwersku dolby digital podrsku za zvuk,5800 nema (iako je muzicki telefon koji bi trebao da ima kvalitetan zvuk).
Da ne idem dalje,sve je jasno,pogledaj linkove i uporedi ova dva modela.
Cene su u vecini radnji identicne (ne gledamo cene kod svercera iz Nemacke i ostalih gluposti) nego zvanicne i javne cene.
Nego kako da ih poredim?Da ispljunem 600+ eura da bih mogao da ih testiram?Za to postoje strucni ljudi (mnogo strucniji od svih vas i mene) koji rade testiranja i objavljuju review telefona.PA ne mozes da poredis telefone na osnovu opisa na sajtu i slikama, treba probati zar ne !?
Cini mi se da LG nema 3.5mm uticnicu sto je totalno bezveze jer ne mogu da steknem svooje sluske, inace za te pare stvarno ima svasta, a ona cookie kosta 200 evrane znam kako toliko malo ?!
Kutija adj zakljuavaj. Covek bi pomislio da nesto pametno moze da se procita iz ove teme. Kada ono klinci ciji je bolji i veci![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari