Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

U pretraživač ukucaš adresu http://192.168.1.1/

ako nisi menjao parametre, user i pass su ti admin

zatim ideš na Interface Setup -> Wireless i tu možeš sve da menjaš po sopstvenim potrebama i da dodeliš šifru koju želiš.

Poštovanje momci, užasno mi treba vaša pomoć! U subotu ujutru mi je stigao Total Net ruter, povezala sam sve kako je napisano na uputstvu, ali naravno, net ne radi.
Ovako, iz moje telefonske utičnice (glavne linije) momci iz Totala su nam razvukli tri kabla koja idu u tri risivera kad su nameštali Total TV kuću. Ja sam iz risivera u svojoj sobi izvukla taj line, jer mi to stiže do sobe i utakla u spliter, u port na kome piše line, kablić koji sam dobila uz ruter sam utakla u port phone i drugi kraj u telefon u svojoj sobi i drugi kablić iz porta modem u ruter.
Svašta sam pokuašavala i sad više ne znam ni gde šta treba da utaknem, da li ima veze što sam tu liniju izvukla iz risivera, ili što i u spavaćoj imam telefon, gde je glavna utičnica. Pomagajte!

Definitivno ima veze sto si liniju za net vukla iz resivera. Pogledaj par strana u nazad,ja sam imao slican problem. Dakle,prvo ide spliter pa telefon! Ako imas telefonsku uticnicu u zidu blizu racunara,prebaci fiksni tu,iz uticnice kabal u spliter pa dalje sve kao po uputstvu...

Uradila tako, i dobila kao neku vezu, stalno se prekida i veza je krš. Pošto je glavna utičnica u drugoj sobi, ima li sad veze što do splitera ne ide jedan kabl, jer nemam dovoljno dugačak, nego sam ga konektorima napravila od tri?

Druže, ne bih ja ovde pisala i pitala da mi oni nešto odgovaraju, jedino što mi govore je da će me neko pozvati, zvala sam ih već četiri puta.

Ajde pocupaj resivere,ostavi samo glavni resiver koji je povezan direktno na tanjir,ako imas vise telefona u kuci pogasi ih i ostavi samo jedan,taj jedan neka bude pored racunara,iz uticnice u spliter,iz splitera u telefon i na ruter pa posle ethernet u racunar.

Druže, ne bih ja ovde pisala i pitala da mi oni nešto odgovaraju, jedino što mi govore je da će me neko pozvati, zvala sam ih već četiri puta.

Pogasi sve telefonske aparate, i konektuj se direktno u telefonsku uticnicu bez splitera, onda idi 192.168.1.1 i kucaj admin admin i udji u ruter i daj nam screenshot od statusa da ti vidimo parametre, pa da vidimo sta ti je dalje ciniti.

Hvala na odgovorima, rešen problem, trebalo je samo da iz glavne utičnice isčupam kablove koji su išli u risivere. Hvala na pomoći svejedno.

Da samo je pitanje kada ce da joj iskljuce drugi risiver zbog callback-a :D

Ne znam kako je drugim korisnicima, ali ja imam problem da udjem na svoj email nalog na sbb.rs. Takodje ne mogu da se ulogujem u D3Go aplikaciju, Pokazuje nepostojece korisnicko ime i lozinku.

Kakva je jacina wifi signala na ovom ruteru sto se dobija uz total mix.Meni je za po kući telekomov hg552a1bio dobar.Da li je ovaj gori ili bolji od njega?

Danas mi stigao ruter,ali meni nije ovaj na koji kukate vec TD-W8951ND,ima li ko iskustva sa njim?

Poslednja izmena:
untitled2.JPG

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    107.9 KB · Pregleda: 78
  • untitled1.JPG
    untitled1.JPG
    102.8 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
Druze u ponedeljak sam uzeo mik od telekoma i prijavio se za total mix.Kada sam uzimao mik nisam vratio modem,ali su mi rekli da donesem sutra.I ja sam sutra pre nego sam im vratio hg552a1 modem uradio speed test(niko me jos nije bio ni zvao iz total-a da mi kaze da je pusten net) i brzina je bila15230 kbps.Danas kada mi je stigao njihov modem brzina ne prelazi 8600 kbps.Da li je moguce da je ovolika razlika zbog modema?

Meni je to van pameti da imaju najbolju brzinu po najpovoljnijoj ceni a da nude loše rutere. A kakva je njihova politika po pitanju vlasništva tog rutera što daju? Jel on ostaje u njihovom vlasništvu?

Ne znam da li je moguce da tolika razlika bude zbog modema?
I ciji je uposte to internet bio jer sam vec bio uzeo mik od telekoma,a ovi me jos nisu kontaktirali da su pustili svoj.Ako je bio totalov kako da mi je radio na telekomovom ruteru?Bilo kako bilo taj dan kad sam merio brzinu downloada,bila je skoro duplo veca nego sada.

Poslednja izmena:
Ne znam da li je moguce da tolika razlika bude zbog modema?
I ciji je uposte to internet bio jer sam vec bio uzeo mik od telekoma,a ovi me jos nisu kontaktirali da su pustili svoj.Ako je bio totalov kako da mi je radio na telekomovom ruteru?Bilo kako bilo taj dan kad sam merio brzinu downloada,bila je skoro duplo veca nego sada.

Meni je razlika zbog modema oko 3megabita, u tp linku je 13,14 u hg552a1 mi je oko 16, ti si bio na telekomovom internetu koji je non stop aktivan, nabavi od nekog ako mozes telekomov ruter, pa u ubaci u njega pppoe username i password od totala pa pogledaj brzinu onda, ali taj ruter je djubre ko prethodni izgleda. I namesteno ti je 16mb na ruteru, a zasto do tebe dolazi samo 8600 to je ogromna misterija, izgleda da te **** to djubre od rutera na telekomu ima da ti bude punih 16mb videces.

Probacu cin budem nasao modem.Mozes li da mi objasnis kako da "obrisem" neki uredjaj sa d3go jer mi pise da sam registrovao maksimalan broj.Hvala unapred

Da li vam radi D3 GO? Meni vec danima izbacuje neku gresku...

Vrh Dno