Šta je novo?

Total TV / EON Sat

Haha prekid u radu satelita. Stariji korisnici "Armagedon flashback".

Kontam da je neki 1.4. možda taj famozni datum pod kojim misle to "uskoro". Dovoljno blizu i dovoljno daleko da neko ko hoće posegne za MSAT. Kako god se okrene neće proći bez problema i neke zafrkancije.

Jel se dobro secam da moram da ih zovem da mi oslobode slot za Irisgo tv aplikaciju(a i ostalo) jer smo dobili neke kaubojsko-hibridne naloge,kao zamena za Eon,pa se ne mozemo nigde ulogovati da to sami odradimo?

@DGoran Pa kad popuniš slotove i probaš login na novom uređaju zar ti ne nudi "zamenu", umesto kojeg postojećeg da uleti??
Na MojMTS nalogu svakako nemaš i nikad nisi imao mogućnost brisanja Iris Go / Iris Smart uređaja.
Kao što nemaš tamo ni za Move plaformu (za Move eto imaš unutar samih Move aplikacije da brišeš druge uređaje / registracije; na Iris Go Android apps ni tako 🤣... ne mogu sad napamet da se setim šta ima/nema na web aplikaciji)

Valjda ima 5-6 mesečnih promena(brisanja) uređaja za Iris smart, ako prekoračiš tri uređaja onda ti automatski to pokaže na četvrtom uređaju na kojem si hteo da pokreneš uslugu i tu izbrišeš uređaj koji želiš, to šljaka bez problema, par puta sam tako odradio.

Ma nism hteo da prebacujem tv aplikaciju,nemam na sta nego je hteo osloboditi samo ,ako zateeba.😁

Ako ugase ja mislim da imamo pravo bez penala da vratimo opremu.Ne pada mi napamet da pređem na buđavi m:sat!
Mene su zvali u novembru prosle godine i pitala me neka gospoja da li hocu da predjem na M:Sat ali to sam odbio , pa sam pitao da li cu placati penale rekla je da necu.

Ko nije dobio poruku preko celog ekrana neka baci pogled tamo u podešavanja pa u poruke, dosta ljudi neće ni znati šta će ih snaći 😛

Meni je stigla bas jutros poruka na Totalu.
Nazovem malopre broj iz poruke.

TotalTV ne koristim mesecima, ugovor mi ističe novembra. Samo hoću da ih se otarasim. Daleko im lepa kuća.

Reče meni devojka da "ne zna" datum gašenja signala. Yeah right. 🤣

Pitam ja šta je sa korisnicima koji neće da pređu na mSat, mogu li da raskinu ugovor?

Ona vidno drska, kaže - platićete penale za raskid, mi smo dosta dugo bili "tolerantni" i pozivali na prelazak na mSat. 🙄

Ja ostao bez teksta. Vidim da je tip osobe sa kojom nema diskusije, i kažem doviđenja.

Mogu li oni to stvarno da urade?! Šta je ovo?!

Šta će biti posle tog gašenja signala za nas koji ostanemo na totalu? Treba li ja njih da ih jurim za raskid ugovora ili će oni mene da jure za pare?

To niko živi ne zna šta će biti po gašenju signala. Informacije su bile kontradiktorne, čas jedno čas drugo, naravno da operaterima nije ništa za verovati i još su đubrad znači ljuta što se nije prešlo na njihovu platformu 🤣 mnogo im "dobro" ide ta migracija očigledno. Znači da platimo penale za raskid kad ugase signal ili da nastavljamo da plaćamo do kraja UO a da gledamo u prazan ekran. Možda bude i treće.

Malo je reći da sam bio šokiran tonom dotične. I pruženim informacijama takođe. 🤯

Mogu li oni to stvarno da urade?! Šta je ovo?!
Mogu, ali faktički ne smeju, jer je to promena specifikacije usluga.
Šta će biti posle tog gašenja signala za nas koji ostanemo na totalu? Treba li ja njih da ih jurim za raskid ugovora ili će oni mene da jure za pare?
Ako na postojećoj infrastrukturi i zaduženoj opremi Telekom ne može na Totalovim resiverima da isporuči signal sa Astre, dužni su da jednostrano raskinu ugovorne obaveze iz gorepomenutog razloga. Takođe, otkazni rok se po Članu 131 ZEK ne primenjuje zato što operator tada ne naplaćuje troškove u vezi sa raskidom, stoga kada pošalješ prigovor na taj račun, dužni su da to potraživanje otpišu. Ukoliko pokušaju nešto da manevrišu, moraćeš da ideš preko Ratela i institucija da se ganjaš sa njima, ali ako su ljudi ostvarivali svoja prava oko raskida kod Jotela, koji je zbog seče optičkih kablova pokušavao da naplati penale, ostvarićeš ih i ti sa Telekomom.

Da li na tim TotalTV reciverima moze da se prati TTV iz npr C.Gore ?
Ne moze,svaki resiver je vezan sa karticom,ali mozes da uzmes preko nekoga ttv iz cg.Alii prvo da se namontira kod nekoga i ako bude sve dobro radilo poneses resiver kuci i povezes ga sa antenom,a kad budu racuni dolazili napravis moj telemach aplikaciju i placas preko kartice

Koji je glavni razlog da dosta korisnika ne želi da predje na mSAT tv uslugu? Da li postoji neka alternativa ?

Ko je video sliku na msat kršu, nikad mu neće pasti na pamet da pređe sa Totala, ono - po svaku cenu do zadnjeg mogućeg i nemogućeg dana.

Slika na msat TV je užasna zato što su na skup satelit nabili brdo kanala na premalo transpondera.

Možda i nekako može da se gleda do 32'' veličine ekrana, ali i to je upitno.

Fun fact, msat TV ni ono malo Full HD programa ne emituje u rezoluciji 1920x1080, već su smanjili horizontalnu rezoluciju, pa emituju u 1440x1080, te kasnije razvuku sliku na prijemniku na 16:9, odnosno pikseli nisu kvadratni, već pravougaonog oblika (izduženi horizontalno).

SD kanali su takav krš, da ne znam šta bi rekao, a njih je ogromna većina! Ne verujte ni popisu kanala na sajtu i navodnom kvalitetu.

Jedina platforma koja ima gori kvalitet slike od msat, je pogodite... mts Antena TV, i njihov jedan DVB-T2 mux koji po meni samo džabe troši struju!

Ko je video sliku na msat kršu, nikad mu neće pasti na pamet da pređe sa Totala, ono - po svaku cenu do zadnjeg mogućeg i nemogućeg dana.

Slika na msat TV je užasna zato što su na skup satelit nabili brdo kanala na premalo transpondera.

Možda i nekako može da se gleda do 32'' veličine ekrana, ali i to je upitno.

Fun fact, msat TV ni ono malo Full HD programa ne emituje u rezoluciji 1920x1080, već su smanjili horizontalnu rezoluciju, pa emituju u 1440x1080, te kasnije razvuku sliku na prijemniku na 16:9, odnosno pikseli nisu kvadratni, već pravougaonog oblika (izduženi horizontalno).

SD kanali su takav krš, da ne znam šta bi rekao, a njih je ogromna većina! Ne verujte ni popisu kanala na sajtu i navodnom kvalitetu.

Jedina platforma koja ima gori kvalitet slike od msat, je pogodite... mts Antena TV, i njihov jedan DVB-T2 mux koji po meni samo džabe troši struju!
Živa istina....lično se uverio kod nekih koji su prešli pa sad oči vade....👎

Koji je glavni razlog da dosta korisnika ne želi da predje na mSAT tv uslugu? Da li postoji neka alternativa ?
N1 i Nova S FTA na Eutelsatu.
Alternative praktično nema, možda neka dobra duša da ti donese max tv iz Hrvatske ili Telemachov eon sat(ex total). Ako voliš egzibicije ima risivera sa mars serverom i softverom...

Da li neko, ko još koristi total u trenutnom stanju, ima neki info u vezi mejlova sa računima, pošto su SBB email adrese ukinute a mi nemamo pristup bilo čemu što ima veze sa telekomom? Ja sam ih pitao i otkačili su me kao da nisam njihov korisnik: nema pristupa dok se ne pređe na mSat.

Da li neko, ko još koristi total u trenutnom stanju, ima neki info u vezi mejlova sa računima, pošto su SBB email adrese ukinute a mi nemamo pristup bilo čemu što ima veze sa telekomom? Ja sam ih pitao i otkačili su me kao da nisam njihov korisnik: nema pristupa dok se ne pređe na mSat.
Uh, pa to je baš teška priča izgleda. Meni srećom na gmail stiže, verujem da većini korisnika nije SBB email. Jedino da uplaćuješ po difoltu, koliko vidim pozivi na broj su uvek isti odnosno ništa se nije menjalo od kako ih je preuzeo Mts u ovih godinu dana, pisano je već da SBB i dalje generiše te račune. Nikakav uvid nećeš imati naravno kao ni svi mi, jedino što vidimo je to da "uredno izmirujemo obaveze" kad dođe račun iz prethodnog meseca. Pa dok ne istekne UO a onda ako raskineš i ako budeš imao nekog duga valjda ti u poslovnici ili gde već to i kažu.

Znači klasična pilićarska fora tipa "dok ne pređete na MSAT" a onda ćete imati i uvid i šta sve ne.

Ovi iz MTS-a više ne znaju šta će sa nama koji ne želimo migraciju.Tašta inače zbog godina jer je sama posle smrti tasta više ne živi u mestu odakle je i živi kod mene i radi lakšeg lečenja.Zvoni joj mobilni a ja u kupatilu i čujem razgovor i ukapiram da je zbog Totala zovu koji tamo u stanu niko ni ne gleda jer nema nikoga.I uzmem joj tel i predstavim se i pitam šta je u pitanju.I kažem da li je problem što joj je istekao pre nekoliko meseci ugovor ali i dalje plaća račune koristeći uslugu.Ova kaže da nije to već da treba da se zameni oprema sa novom koja je bolja da ne bi bilo reklamacija oko kvaliteta usluge.Jao pa oni sa uvaljivanjem svojih risivera bi tako uvalili starim ljudima na potpis ugovore a da jadni ljudi ni ne znaju šta potpisuju🤦🏻‍♂️To im je sad nova fora.To samo bar po meni deluje da od gašenja signala za nas nema ništa jer lepe pare dobijaju od nas svakog mesece od pretplate.Očajni su tako mi deluju jer se dovijaju na sve načine da izvaćare ljude a sad su udarili na stare koji se ne razumeju.Rekoh da nema potrebe da se menja risiver jer nema nikog ko bi mogao da gleda program tamo.I bi doviđenja i prijatno do sledeće prilike.Cirkus.

… dok radi, ne nasedajte na priče - i dalje je najpovoljnija varijanta za UM, kanale koje MtS nema… jedino mogu da krenu sa maltretiranjem, u slučaju da se nesto desi sa opremom, pa da se razvlače i prosipaju priču kako su najavili da oprema ‘mora’ da se zameni… meni se slično desilo, gde sam možda jedini ostao na lokalnom optičkom provajderu, kojeg je Telekom ‘kupio’… duže od godinu dana… pri svakom ‘updateu’, bilo je potrebno zvati ih, a na sta su oni sve redje reagovali… problem rešio vraćanjem opreme i prelaskom na A1 kućni net…

Pitanje za sve vas kojima je istekla UO...je li vam veća cena pretplate posle te 2 godine od potpisivanje zadnje UO ? Neko je napisao da mu jeste malo veća cena bila...čisto da znam šta da radim u avgustu kod matorih u vikendici kad istekne ugovor, možda bi ostao još koji mesec ako dotle ne izgase a hiljadu puta su do sada najavili gašenje signala. Pretplata mi 1745 +200 dodatni risiver, kontam da bi taj dodatni onda bio 500 pošto je bez UO, nije problem u tom slučaju plaćati 300 dinara više tih par meseci, ako ništa drugo zbog kvaliteta kanala u odnosu na MSAT, kako sa tehničke tako i sa ove druge strane. Pošto očigledno bivši SBB generiše račune pa je on verovatno i merodovan za one kojima je istekla UO a posle te dve godine ima info kome povećati pretplatu a kome ne.

… dok radi, ne nasedajte na priče - i dalje je najpovoljnija varijanta za UM, kanale koje MtS nema… jedino mogu da krenu sa maltretiranjem, u slučaju da se nesto desi sa opremom, pa da se razvlače i prosipaju priču kako su najavili da oprema ‘mora’ da se zameni… meni se slično desilo, gde sam možda jedini ostao na lokalnom optičkom provajderu, kojeg je Telekom ‘kupio’… duže od godinu dana… pri svakom ‘updateu’, bilo je potrebno zvati ih, a na sta su oni sve redje reagovali… problem rešio vraćanjem opreme i prelaskom na A1 kućni net…
Pa dakle nema šta da se naseda ugasili su ti uslugu...što se tiče Totala meni su gotovo odmah po isteku ugovora isekli uslugu i nisu hteli da je produže već su nudili samo msat....

Nazad
Vrh Dno