Šta je novo?

Total TV / EON Sat

Verovatno je problem u tome sto je dupli lnb.
Pogledaj licnu poruku

Poslednja izmena:
Imam Eutelsat 16A, i nadje mi gomilu kanala, ima N1 na 399 i Nova s na 412, ali nema slike, kaže da nema signala. Nisam dirao antenu, juče je radilo sa totalovim risiverom.
Kada ručno udjem da podesim , izaberem Eutelsat 16 ali nema mogućnost da selektujem transponder, ako promenim satelit onda mogu da biram transponder.
Transpondere za N1 i Nova S sam dodao u sekciji za dodavanje transpondera, ali kad odaberem satelit i da selektujem transponder kaže da je lista prazna.
Imaš li diseqc podešavanja?

Koji model TV-a je u pitanju? Ja sam podešavao na Tesli sa Westel pločom i na HiSense-u, radi super, ali se ne zna na kom je komplikovanije...

Lg C1, ima diseqc, kolega brkov58 mi je ukazao na njihovo podešavanje pa ću probati danas kad dodjem kući.

Evo ga na Lg C1.
Nadje se satelit Eutelsat 16A, ubace se transponderi, to su oni brojevi za N1 i Nova S, stavio sam diseqc na B (ima A,B,C,D i ništa)
uključio automatsku pretragu i našao N1 na 31 i Nova S na 56 kanalu, ima ukupno oko 150 kanala (Irak, Iran, Jemen......)
Uspeo sam iz 57-og puta da ubodem pravu kombinaciju.
Hvala kolegi brkov58 koji mi je pomogao savetima u vezi diseqc.

Ja sam skoro probao bez risivera u vikendici da povežem na Tesla (ne-smart) i muke žive. Nekako našao kanale na dobro poznatim frekvencijama pa memorisao kad ono skoro svaki put kad se prebaci ili im menja pozicije ili jednostavno nestanu i sve tako u krug i posle digao ruke pa kad TTV konačno okonča svoju priču onda videti šta i kako. Koliko je lakše sa risiverima baratati što se tiče ovih frekvencija, opsega i čega sve ne...

Jel daju nesto za produženje ugovora, istekao juče, bivši Total TV?

Prelazak na MSat i zoveš da vidiš ima li kakve beneficije. Zvanično je to nešto malo, 1-3 meseca po 50 posto.

Ja sam skoro probao bez risivera u vikendici da povežem na Tesla (ne-smart) i muke žive. Nekako našao kanale na dobro poznatim frekvencijama pa memorisao kad ono skoro svaki put kad se prebaci ili im menja pozicije ili jednostavno nestanu i sve tako u krug i posle digao ruke pa kad TTV konačno okonča svoju priču onda videti šta i kako. Koliko je lakše sa risiverima baratati što se tiče ovih frekvencija, opsega i čega sve ne...
Isto je muči stara Tesla sa dvb s2 pretraživanjem. Nekako sam uspeo da memorišem 12 kanala sa eutelsata jer drugačije ne može... On skenira po njegovoj logici. Ovih 12 je našao navodno na Hotbird-u iako sam mu stavio podešavanje diseq c na eutelsat, medju njima n1, nova s, kcn, pink folk 2...koliko je to lakše išlo na starom non smart lg...

daj sibni link sta si uzeo, danas me bas drugar pitao sta da uzme - forsiraju ga da prelazi za totaltv-a na nesto drugo pa gleda sta bi mogao drugo da uzme da im ne placa

Ne znam da li se sme ovde ostavljati linkovi, imaš na KP risiver dbv-s2 pa biraj, imaš i novi i polovni.

Javih se danas posle X poziva, blokiranih brojeva i čega sve ne, zvali sa 011....ja fin, devojka fina 🙂 nije bilo "pretnje" gašenjem signala niti povišenih tonova, kad je počela priču da li sam zainteresovan za produženje ugovora rekoh joj da imam UO do polovine avgusta, da nisam siguran da li ću produžiti tada jer imam drugih opcija kako u vidu vrste usluge na toj lokaciji kao i odabira provajdera i to je to, moguće da će zvati za tih pola godine ponovo. Znači ni u jednom trenutku se nije pojavio 1.3. kao opcija gašenja signala jer su verovatno i dalje zakupili satelit (nemaju kud imajući u vidu veliki broj ne-migriranih korisnika) niti je bilo koji drugi datum sada kao opticaj a još prošlog avgusta kada me zvali to isključenje signala je bilo baš onako drčno napomenuto. A šta tek reći za "lovačke" priče montera konkretno ovde iz zapadne Srbije koji su još 15.11. po rečima korisnika baš odavde najavili to famozno gašenje signala koje će naravno doći na red ali tek onda kada im procenat migriranih sa novim potpisanim UO bude omogućavao da to i urade. Nije baš tako da žele lako da se trse dobrog broja korisnika kako zbog njihovih provizija koje bi sklopili ovim zvanjem i nuđenjem daljih korišćenja usluga tako i zbog same firme pre svega, valja isplatiti silne pare koje su dali za sve ovo. Dodatni zakup satelita plaćaju ali zato uzimaju silne pretplate tako da...u svemu mi najviše drago da je taj razgovor od minut-dva prošao u mirnim tonovima sa obe strane a ne onako kako su recimo nastupili još pre 6 meseci, sve može da se na lak način reši i dogovori ako ima obostranog razumevanja.

Javih se danas posle X poziva, blokiranih brojeva i čega sve ne, zvali sa 011....ja fin, devojka fina 🙂 nije bilo "pretnje" gašenjem signala niti povišenih tonova, kad je počela priču da li sam zainteresovan za produženje ugovora rekoh joj da imam UO do polovine avgusta, da nisam siguran da li ću produžiti tada jer imam drugih opcija kako u vidu vrste usluge na toj lokaciji kao i odabira provajdera i to je to, moguće da će zvati za tih pola godine ponovo. Znači ni u jednom trenutku se nije pojavio 1.3. kao opcija gašenja signala jer su verovatno i dalje zakupili satelit (nemaju kud imajući u vidu veliki broj ne-migriranih korisnika) niti je bilo koji drugi datum sada kao opticaj a još prošlog avgusta kada me zvali to isključenje signala je bilo baš onako drčno napomenuto. A šta tek reći za "lovačke" priče montera konkretno ovde iz zapadne Srbije koji su još 15.11. po rečima korisnika baš odavde najavili to famozno gašenje signala koje će naravno doći na red ali tek onda kada im procenat migriranih sa novim potpisanim UO bude omogućavao da to i urade. Nije baš tako da žele lako da se trse dobrog broja korisnika kako zbog njihovih provizija koje bi sklopili ovim zvanjem i nuđenjem daljih korišćenja usluga tako i zbog same firme pre svega, valja isplatiti silne pare koje su dali za sve ovo. Dodatni zakup satelita plaćaju ali zato uzimaju silne pretplate tako da...u svemu mi najviše drago da je taj razgovor od minut-dva prošao u mirnim tonovima sa obe strane a ne onako kako su recimo nastupili još pre 6 meseci, sve može da se na lak način reši i dogovori ako ima obostranog razumevanja.
isto i mene juce zvali i ista prica... isti kulturan odnos... Nisu napinjali... mozda pozovu jos jednom pred istek ugovora ili kad budu gasili signal...

mene zvali sa 063 🙂

Slučaj jednog mog prijatelja.Pre par meseci raskinuo ugovor ex total i vratio resiver.Juče ga zvali i nudili m:sat za 1 din 24 meseca ako sklopi box ugovor.Izgleda da su to opet aktivirali znam da je ta opcija bila popularna pre 2 godine,ko ima fiksni bar dve godine.Da li je još neko imao ovu ponudu?

I mene su zvali prošle nedelje da mi ponude prelazak sa Totala na m:Sat, kao gasiće se signal ali ne znaju kada. Rekao sam im da dok ima signala ostajem na totalu, a posle ću videti šta i kako. Isto tako mi je i stiglo obaveštenje da se sbb mejlovi koje smo imali kao korisnici totala gase 1. aprila.

Da vidimo da li gase kartice načisto ili gase signal samo za svoje kanale koje su pustili pre godinu dana. Ne mogu da pogase sa Eutelsata kanale koji idu za druge države sa starog Totala. Neki osećaj mi govori da će oni lepo da pogase svoje kanale sa Eutelsata što je možda i pola kanala koje sad imamo ili već koliko a pretplatu će nastaviti da nam uzimaju kao i do sada. Pa ko hoće da ima sve kanale on mora konačno na tu migraciju.

Ja još nisam dobio nikakvu poruku što ne mora da znači da neće stići, ali ako stvarno već sad 1.3. tako nešto odrade onda je to vrhunski bezobrazluk na 7 dana pre toga najaviti.

Ajde videćemo šta to tačno znači prekid signala što je u naslovu poruke a onda kaže promena satelita da bi u nastavku poruke "zapretili"...ali krajnje neozbiljno i neprofesionalno. Red je bio da objave na sajtu ili na računima koje smo dobili za januar ili putem sms ili na bilo koji drugi način. Samo da ne bude ovo da pogase svoje kanale, ostane nam pola od ex TTV ali da se izmiruju računi do kraja UO.

Nazad
Vrh Dno