Pozdrav drustvo, vidim da je bilo ljudi koji kao i ja nisu uspevali da sacuvaju n1 i nova s. Ja sam ceprkao po podesavanjima i uspeo ovako da ih sacuvam i nadjem na brojevima 401 i 402 pa se nadam da ce i vama pomoci.
I "zelenko" je rešen. 😊
Pozdrav drustvo, vidim da je bilo ljudi koji kao i ja nisu uspevali da sacuvaju n1 i nova s. Ja sam ceprkao po podesavanjima i uspeo ovako da ih sacuvam i nadjem na brojevima 401 i 402 pa se nadam da ce i vama pomoci.
Eutelsat 16 jePejo javi da li si uspeo nešto da uradiš, vidim da se po ovom upustvu radi pretraga preko Hotbird 13, a ne Eutelsat 16.
Javljam sutra, ja to sestri nameštam preko vibera/kamere, jer je u drugom gradu. Usput postoje dva risivera sa zelenim displejom, jedan sa narandžastim UI (model GSH - korisničko uputstvo ovde) i jedan sa plavim UI (model CHSAT - korisničko uputstvo ovde). Kolega Peja ima ovaj prvi, dok npr. kolega Koky ima ovaj drugi, plavi. Sestra isto ima taj plavi, ali koliko vidim potpuno je identičan OS pa se nadam da će i na plavom-zelenom biti sve ok kada se izabere Hotbird 13. Javiću u svakom slučaju šta smo uradili.Kod mene mora Hotbird.
@Roy Jones Jr. : situacija kod tebe?
Sad ste me totalno zbunuli. Pa koliko ima Total TV sa razlicitim displejima?Može li neko ko ima noviji risiver sa zelenim displejom da proveri jačinu i kvalitet signala na ARENI PREMIUM 2?
Ima li kakvih zvanicnih informacija koje pustio FTA Novu i N1? SBB?Nešto kontam da ovaj free signal možda potraje do 15.5. dokle je rok za odjavu bivšeg TTV bez penala![]()
Pa svi smo dosli do toga a ne i do detalja kako da sacuvamo kanal.Pozdrav drustvo, vidim da je bilo ljudi koji kao i ja nisu uspevali da sacuvaju n1 i nova s. Ja sam ceprkao po podesavanjima i uspeo ovako da ih sacuvam i nadjem na brojevima 401 i 402 pa se nadam da ce i vama pomoci.
Ovaj moj na HB nece da ih nadje. Ostaje Eutelsat ali nece da ih memorise. 🤬Javljam sutra, ja to sestri nameštam preko vibera/kamere, jer je u drugom gradu. Usput postoje dva risivera sa zelenim displejom, jedan sa narandžastim UI (model GSH - korisničko uputstvo ovde) i jedan sa plavim UI (model CHSAT - korisničko uputstvo ovde). Kolega Peja ima ovaj prvi, dok npr. kolega Koky ima ovaj drugi, plavi. Sestra isto ima taj plavi, ali koliko vidim potpuno je identičan OS pa se nadam da će i na plavom-zelenom biti sve ok kada se izabere Hotbird 13. Javiću u svakom slučaju šta smo uradili.
Zašto je taj rok? Ima još korisnika kojima regularno rade svi kanali na Total Tv. Aneksi ugovora nisu promenjeni, promenjene su ugovorne strane, MTS se ne oglašava a imamo samo ono obaveštenje od SBB.Nešto kontam da ovaj free signal možda potraje do 15.5. dokle je rok za odjavu bivšeg TTV bez penala![]()
Ako bi N1 i Nova ostali Free trajno,što je upitno mnogi ne bi raskidali ugovor....FTA je pustio onaj čiji su to mediji i ko plaća zakup tih transpondera. Puštanje FTA signala za N1 i Novu nema veze s Telekomom
Jako mali broj Total tv pretplatika zna kako da doda kanale koji nisu zvanično u listi. Ovo sa otključavanjem ta 2 kanala je kontraudar na mts i Yettel koji su izbacili te kanale (mts) ili neće da ih dodaju (Yettel).To jeste tačno, ali i N1 i Nova S su izgubile dobar deo gledalaca ukidanjem sa Total TV. Ovim potezom UM svi Total TV korisnici opet mogu da gledaju (ja sam već išao po komšiluku da nameštam), a i mi sa običnim sat antenama sad možemo da ih gledamo.
Nešto razmišljam, ako nisu FTA u ovoj situaciji, onda mogu i da ugase ova dva kanala jer ni nema ko da ih otključava na satelitu.
Da nabaviš satelitski resiver u slučaju da tvoj televizor nema DVB-S2 tjuner i nastaviš da ih gledaš slobodno.Na placu na Avali imam Total TV, ističe mi ugovor u Maju a ne bih produžavao zbog nemogućnosti da gledam N1 i Novu a mislim da ni jedan drugi provajder tu nema infrastrukturu. Koje su mi opcije?
Slažem se, ali bar imaju neku opciju da ponovo dobiju ove kanale.Jako mali broj Total tv pretplatika zna kako da doda kanale koji nisu zvanično u listi. Ovo sa otključavanjem ta 2 kanala je kontraudar na mts i Yettel koji su izbacili te kanale (mts) ili neće da ih dodaju (Yettel).
Za net si verovatno tamo na ADSL-u i to su davnih dana nudili uz Total. Svakako, 4G internet je mnogo bolje rešenje, ali u toj priči su ruteri problem pa ako za A1, koji je od skoro neograničen, ne nađeš CAT 7 ruter u redovnoj ponudi ili preko akvizitera, moraćeš i njega da potražiš u privatnoj režiji.A što se tiče neta šta bi bilo najbolje da se uvede,jedino neki mobilni net od nekog operatera?
Ma onako neko glasno razmišljanje, nadam se pogrešno, sve u ovoj državi je od danas do sutra pa zato...Zašto je taj rok? Ima još korisnika kojima regularno rade svi kanali na Total Tv. Aneksi ugovora nisu promenjeni, promenjene su ugovorne strane, MTS se ne oglašava a imamo samo ono obaveštenje od SBB.
Ok, hvala, raspitaću se u A1 šta nude. Koji je taj ruter sa CAT 7 da znam šta da tražim?Za net si verovatno tamo na ADSL-u i to su davnih dana nudili uz Total. Svakako, 4G internet je mnogo bolje rešenje, ali u toj priči su ruteri problem pa ako za A1, koji je od skoro neograničen, ne nađeš CAT 7 ruter u redovnoj ponudi ili preko akvizitera, moraćeš i njega da potražiš u privatnoj režiji.
Za pripejd su sada neograničene brzine, ali telefoni imaju mnogo bolje modeme pa imaj to na umu kada testiraš.Koji je taj ruter sa CAT 7 da znam šta da tražim?
ovo uopšte nije tema za to. i ovde se završava off-topicKoje su mi opcije, možda samo neki net kad bi sproveo pa bi mogao od nekoga da uzmem SBB slot pa da gleda makar na kompu.
Uspeli smo da namestimo na zelenom risiveru sa plavim interfejsom (model CHASAT01, pomenuo sam ga gore). Našao je oba kanala na Hotbird 13, baš kako je kolega keysoz13 napisao i ostavio slike na nekoj od prethodnih strana. U početku je bio neki mali problem jer nismo imali signal od HB-a, oni dole potenciometri što prikazuju snagu i kvalitet su bili prazni, ali se posle nekog vremena signal pojavio i pretragom smo našli oba kanala koji su postavljeni na mesto 401 i 402. Hvala od srca kolegi keysoz13 koji je rešio problem mnogima🍻Ovaj moj na HB nece da ih nadje. Ostaje Eutelsat ali nece da ih memorise. 🤬
Sad ste me totalno zbunuli. Pa koliko ima Total TV sa razlicitim displejima?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari