Šta je novo?

Total TV / EON Sat

Znaci sad me ovo ubija sto nece kod mene da radi. Da li ima negde neka druga podesavanja koja treba promeniti?

Meni traži pin da udjem u podešavanja, nije ni 1234 ni bilo koje sve 4 iste cifre.
Šta da kucam?

Obično je 1234, 0000 ili 1111. Ako neće idi na factory reset pa će biti nešto od toga

Ne vidim nigde factory reset.

Sada gledam, da se uđe u factory reset treba pin da se ukuca, začarani krug.
Fabrički je valjda 0000, jedino ako si menjao slučajno

Da, to sam i ja sad otkrio, nisam menjao, verovatno su mi doneli od nekog koje menjao PIN, ili je majstor stavio neki svoj,
šta sad da radim, ako zovem podršku reće mi da je 0000.
Verovali ili ne , ubo sam pin, predpostavio sam da je godina u pitanju, i jeste 2020.

Poslednja izmena:
Ne znam druže, ako su promenili i stavili neki rođendan ili tako nešto baš glupo.
probaj 4321 ili tipa 1122..

Meni su ukinuli kanale preključe,
ušao sam u podešavanja i podesio sam sve kako je kod zekice na slici, mada su meni bili neki drugi brojevi i našao mi je N1,
Novu S nije,
sad imam N1 na 401 kanalu.

Vama kojima rade N1 i Nova ovako, da li ste menjali jos neka podesavanja? Ja ih nadjem, ali ne mogu da gledam posto pise "kanal nije dostupan".

Au, sad sam ukapirao traženje,
našao sam i Nova S, na 402 je kanalu,
šta reći........
Imaš na predhodnoj strani sve parametre podešavanja što je okačio Poglavicas,
samo tu stranicu podesiš i dobiješ kanal kojeg sačuvaš.
Jel sad ovo legalno, ili kako već, i jel mogu i to da ukinu?
Ispada da ja sam plaćam Total TV a gledam kanale koje su oni izbacili iz ponude.

Pa nećeš plaćati više SBBu nego MTSu pošto je ovo sada njihova usluga.

A kanali mogu da se gledaju slobodno dok ih ne skrembluju valjda vlasnici tih kanala ako to uopšte i urade ili dok nam MTS ne okrene antene na Astru i zameni risivere.

A jel mogu da zaobidjem Total TV, ustvari treba mi risiver i antena.
Nisam nikad se udubljivao u satelitske kanale pošto nisam fan gledanja TV-a, ali eto muka natera.

Inače ja sutra tek mogu da proverim za sve ovo jer idem kod matorih u vikendicu, imam isti risiver kao i Jozef, valjda će moći nešto da se odradi :whistle:

Ma bukvalno sam korak po korak uradio kao sto je kolega napisao, ali ne vredi. Tj. nadje kanale ali ne mogu da ih gledam.

Imam taj risiver i još jedan drugi takođe sa karticom pa valjda će na jednom uspeti makar kevu da namirim :D

Evo mog risivera, imam 2 u kući, i na oba sam namestio N1 i Novu S.

Prilozi

• 20250418_122932.jpg
    20250418_122932.jpg
    205.3 KB · Pregleda: 88
Ma bukvalno sam korak po korak uradio kao sto je kolega napisao, ali ne vredi. Tj. nadje kanale ali ne mogu da ih gledam.
Probaj možda nešto pomogne, bar je tako kod mojih sa starim risiverom, u podešavanjima gde je broj lnb kada pritisneš ok da u tom meniju označiš recimo User 1 pa tako da skeniraš a pre toga izbriši što ti je ovo našao što ne radi.

Hipotetički pitam - Ako ostanu ovi kanali FTA( u šta sumnjam)
A onda ovi iz Mts Sat odu sa Eutelsat16, ostanu samo na Astra 23.5E i preusmere svim korisnicima Totala antene.
Da li postoji opcija da se antena podesi da hvata i Eutelsat 16 i Astra 23.5E?

Još hipotetički, šta treba da hvatamo ova 2 kanala sa Eutelsat16?
Risiver, antena i to je to?
Provajder nem netreba?
Jedino ne znam kako pozicionirati tanjir, valjda ima i to neko DIY uputstvo.

Da li postoji opcija da se antena podesi da hvata i Eutelsat 16 i Astra 23.5E?
Mora za svaki satelit LNB ili da je baždaren za više satelita, odnosno elektromotor koji pokreće postojeći i rotira na odgovarajuću poziciju prilikom promene kanala.

Teška priča jer MTS korisnicima su antene usmerene na 2 Astra satelita a mi na TTV smo imali pored Eutelsata i Astru i HotBird, u zavisnosti od LNB, odnosno da li se gleda na jednom ili dva TV.

• Like
Reagovanja: uji
Još hipotetički, šta treba da hvatamo ova 2 kanala sa Eutelsat16?
Risiver, antena i to je to?
Provajder nem netreba?
Jedino ne znam kako pozicionirati tanjir, valjda ima i to neko DIY uputstvo.
Samo risiver i antena. Ne treba provajder, trenutno su FTA.

Teška priča jer MTS korisnicima su antene usmerene na 2 Astra satelita a mi na TTV smo imali pored Eutelsata i Astru i HotBird, u zavisnosti od LNB, odnosno da li se gleda na jednom ili dva TV.
Sad me je ovo zbunilo? Ima veze na koliko tv-a se gleda? Ja imam 4 risivera na jednoj anteni. Da li to utice na to sto ne mogu ove pomenute kanale da gledam?

Vrh Dno