... Spavao sam samo dva sata, ništa ne razumem šta pričate........
..... ja sam spavao citavih 9, pa svejedno nista ne razumem ......
@ darth zool, BlackNeo :
da li, mozda, procitate prethodne postove u threadu, pre nego sto napisete nesto?
da li ste, mozda, procitali #24
iskopiraj commanderov '.ini' i ovaj '.exe' u njegov folder i posle toga startujes commander-a sa tim exe-om, bilo sa CD-a, USB stick-a isl.......
![]()
... postoji jos nekoliko nacina da se dobije ista stvar, ali dal' mozete da zamislite jednostavniji od gore navedenog?
stavis "wincmd.ini" i "tch.exe"(38KB) u commanderov folder i dobio si totalno "portable" commandera! onda mozes taj folder da kopiras na bilo koji win/folder/particiju/komp/usb/CD/floppy/sta god i da startujes koliko god hoces takvih, razlicitih commandera istovremeno. svaki sa svojim ".ini" fajlom.
svejedno, ako i nisi procitao/shvatio moj post, sta ovo treba da znaci?
.............
što se tiče startovanja više različitih verzija tc-a u isto vreme, mislim da je dovoljno definisati da su *.ini fajlovi u tc folderu ..........
gde definisati?
kako?
sa nekim parametrom prilikom startovanja TC-a? kojim?
u registry-ju? kako? ako to i upises, tamo negde u hkey_current_user\soft\ghisler\tc , onda ce ta adresa 'ini' fajla da vazi za sve commandere, tj. svi ce da koriste jedan isti 'ini'. a u tom slucaju je svejedno dal startujes vise TC-a ili vise instanci jednog istog. zar ne?
uzgred budi receno
.............
Buttonbar=%COMMANDER_PATH%\DEFAULT.BAR
Task manager=%COMMANDER_PATH%\plugins\procfs\PROCFS.wfx
Services=%COMMANDER_PATH%\plugins\services\Services.wfx
itd...
linija za Buttonbar je bespotrebna, a za ostalo je dovoljno '\plugins\.....\....' tj. '%COMMANDER_PATH%' je isto bespotrebno.
Ne razumem zasto ne koristite TotalCMD PowerPack?
........................
Aman ljudi skinete TotalCommander PowerPack
.................
zasto da "skinemo" taj 'Pack'?
jel' mislis da svi vole da imaju instalirano gomilu plugina koji im netrebaju?
ili mozda neko voli da instalira sam ono sto mu treba?
jel' mislis da svi imaju gigabajte RAM-a na svojim mashinama?
po toj logici zakljucivanja taj tvoj 'PowerPack' ne bi trebao ni da postoji, jer, recimo, ovaj 'Pack' ima 10 puta vise plugina, pa bi smo svi trebali njega da instaliramo. zar ne?
hvala.