Šta je novo?

Total Commander 7 Public Beta 1

... Spavao sam samo dva sata, ništa ne razumem šta pričate........

..... ja sam spavao citavih 9, pa svejedno nista ne razumem ......

@ darth zool, BlackNeo :
da li, mozda, procitate prethodne postove u threadu, pre nego sto napisete nesto?
da li ste, mozda, procitali #24

iskopiraj commanderov '.ini' i ovaj '.exe' u njegov folder i posle toga startujes commander-a sa tim exe-om, bilo sa CD-a, USB stick-a isl.......
;)

... postoji jos nekoliko nacina da se dobije ista stvar, ali dal' mozete da zamislite jednostavniji od gore navedenog?
stavis "wincmd.ini" i "tch.exe"(38KB) u commanderov folder i dobio si totalno "portable" commandera! onda mozes taj folder da kopiras na bilo koji win/folder/particiju/komp/usb/CD/floppy/sta god i da startujes koliko god hoces takvih, razlicitih commandera istovremeno. svaki sa svojim ".ini" fajlom.

svejedno, ako i nisi procitao/shvatio moj post, sta ovo treba da znaci?

.............
što se tiče startovanja više različitih verzija tc-a u isto vreme, mislim da je dovoljno definisati da su *.ini fajlovi u tc folderu ..........

gde definisati?
kako?
sa nekim parametrom prilikom startovanja TC-a? kojim?
u registry-ju? kako? ako to i upises, tamo negde u hkey_current_user\soft\ghisler\tc , onda ce ta adresa 'ini' fajla da vazi za sve commandere, tj. svi ce da koriste jedan isti 'ini'. a u tom slucaju je svejedno dal startujes vise TC-a ili vise instanci jednog istog. zar ne?

uzgred budi receno
.............
Buttonbar=%COMMANDER_PATH%\DEFAULT.BAR
Task manager=%COMMANDER_PATH%\plugins\procfs\PROCFS.wfx
Services=%COMMANDER_PATH%\plugins\services\Services.wfx
itd...

linija za Buttonbar je bespotrebna, a za ostalo je dovoljno '\plugins\.....\....' tj. '%COMMANDER_PATH%' je isto bespotrebno.

Ne razumem zasto ne koristite TotalCMD PowerPack?
........................

Aman ljudi skinete TotalCommander PowerPack
.................

zasto da "skinemo" taj 'Pack'?
jel' mislis da svi vole da imaju instalirano gomilu plugina koji im netrebaju?
ili mozda neko voli da instalira sam ono sto mu treba?
jel' mislis da svi imaju gigabajte RAM-a na svojim mashinama?
po toj logici zakljucivanja taj tvoj 'PowerPack' ne bi trebao ni da postoji, jer, recimo, ovaj 'Pack' ima 10 puta vise plugina, pa bi smo svi trebali njega da instaliramo. zar ne?

hvala.

@mrle:pa procitao i probao ono iz posta 24, pa mi to ne pali TC PowerPack, nego obicni Total Commander.

edit: inace, iskopirao sam komplet TC PowerPack folder na flesku, pa cu ga probati negdje gdje bas nema instaliran na kompjuteru (k'o za inat, svima sam ga vec instalirao). Mada trebalo bi da radi, posto mi je .ini u folderu ionako.

Poslednja izmena:
zasto da "skinemo" taj 'Pack'?
jel' mislis da svi vole da imaju instalirano gomilu plugina koji im netrebaju?
ili mozda neko voli da instalira sam ono sto mu treba?
jel' mislis da svi imaju gigabajte RAM-a na svojim mashinama?
po toj logici zakljucivanja taj tvoj 'PowerPack' ne bi trebao ni da postoji, jer, recimo, ovaj 'Pack' ima 10 puta vise plugina, pa bi smo svi trebali njega da instaliramo. zar ne?

hvala.

Sorry druskane, ja znam samo za PowerPack jer je meni i drugima kome sam instalirao (a dosta njima sam stavio ;)) odradio fenomenalno pos'o, em sto ima lep skin, sto ima bas fine i korisne pluginove, a ako neces da koristis te pluginove ne moras - oni su tu radi reda. Ja sam stavio link cisto da se zna da postoji i varijanta bez tvikovanja, cimanja i zezanja sa CMDom za one koje su lenji ili koje ih mrzi.

Deo vezan za Gb rama nisam razumeo, jer i najobichnija krntija moze da pokrene PowerPack - to je u principu nasminkani TC.

Link koji si mi dao za TC sa masom pluginova je glupost, a onaj koji voli da instalira i kastmajzuje TC, neka stavi obican TC pa nek ga drnda do mile volje...

@ BlackNeo :
.... ako zelis pomoc, a zeleo bi da ti pomognem, ne bi bilo zgoreg da pruzis malo vise informacija.
elem, svejedno, 'ajmo molim te, ovako korak-po-korak ......

1. instalirao si taj "PowerPack" u, recimo, "C:\Program Files\PowerPack\". jel' tako?

2. iz tvoje recenice "Mada trebalo bi da radi, posto mi je .ini u folderu ionako.
" zakljucujem da si mu pri instalaciji rekao da '.ini' stavi u svoj folder, gde se i sada nalazi. jel' tako?

3. u taj "PowerPack" folder si ubacio "tch.exe" iz zip-a skinutog sa http://totalcmd.pl/download/add/tls/TC_Here . jel' tako?

4. dakle, sada se u istom "PowerPack" folderu nalaze ova 3 fajla: "Totalcmd.exe", "tch.exe" i "wincmd/totalcmd.ini" jel' tako?

5. i sad, kad double-click-nes "tch.exe", startuje se TC, ali sa podesavanjima iz ".ini"-ja obicnog/originalnog TC-a, a trebalo/moralo bi sa podesavanjima iz ".ini"-ja lociranog u "PowerPack" folderu. jel' tako?

hmmm ..... ubedjen sam da nesto nisi uradio kao sto je opisano gore ........

ja nisam shvatio iz tvojih postova sta je tvoja primarna zelja:

A. da u svom windowsu imas i "Obican" i "PowerPack" TC i da po zelji startujes kad koji hoces?

ili da

B. imas "portable" "PowerPack" TC na usb stick-u?

ako je ovo prvo, a u slucaju da gore opisano ne radi, onda napravi shortcut ka TC-u u PowerPack folderu sa ovim parametrom " /I=.\wincmd.ini /F=.\wcx_ftp.ini" odnosno
" /I=.\totalcmd.ini /F=.\wcx_ftp.ini" u zavisnosti od toga kako se "ini" zove.

dakle u shortcut properties bi trebalo da stoji nesto ovako:

Target: "C:\Program Files\PowerPack\Totalcmd.exe" /I=.\wincmd.ini /F=.\wcx_ftp.ini

..... molim te napisi sta si uradio. hvala

@ Dorry
hej! nema potrebe da se izvinjavas .....
samo sam hteo da ti kazem da ono sto ti volis/imas mogucnost/smatras da treba/zelis na svom desktop-u/u zivotu, nemora da znaci da treba/mora da vole/imaju mogucnost/zele i svi ostali na svojim desktopovima/zivotima .......

;)

Prvo da odgovorim: dakle, htio bih da imam "portable" "PowerPack" TC na usb stick-u, zbog podesavanja.

Inace, koraci od 1 do 5 su ispostovani i to tako radi, ali ja bih da se startuje PowerPack (posto on ima drugi .ini u odnosu na obicni TC - tj. njegov je u folderu "conf" pod imenom pp_conf.ini). Posto nemam mogucnost da bas probam na drugom kompjuteru da vidim da li sve to radi OK kad samo prekopiram citav folder (jer ne znam da li vuce sta sa ovog kompa kad ga startujem sa usb stick-a), zanima me samo da li ce to tako da radi?

edit: malo sam cackao po tch.ini fajlu i kad mu stavim rucno path za totalcmd.exe kao: C:\Program Files\TC PowerPack\TCPowerPack.exe i za wincmd.ini kao: C:\Program Files\TC PowerPack\conf\pp_conf.ini startuje TC PowerPack kao sto i treba. Jedino dakle, kad ga stavim na USB, koji da stavim path onda (treba da bude nezavisan od oznake drajva, posto ko zna koju ce oznaku dobiti na razlicitim kompjuterima)?

Evo i kako to izgleda u tch.ini fajlu:

Kod:
[config]
;TC's full name
;blank for current path's totalcmd.exe
TC=C:\Program Files\TC PowerPack\TCPowerPack.exe
;wincmd.ini
;blank for current path's wincmd.ini
wincmd=C:\Program Files\TC PowerPack\conf\pp_conf.ini
;wcx_ftp.ini
wcx_ftp=C:\Program Files\TC PowerPack\conf\pp_ftp.ini

Poslednja izmena:
...... ma najjednostavnija resenja su najbolja.
obrisi taj "tch.ini", jer ti netreba, a obaska sto nevalja to sto pise u njemu.

"pp_conf.ini" prebaci jedan folder iznad, dakle u "TC PowerPack" i preimenuj ga u "wincmd.ini".
isto tako
"pp_ftp.ini" prebaci jedan folder iznad, dakle u "TC PowerPack" i preimenuj ga u "wcx_ftp.ini".
i to je to.
prekopiraj taj folder na usb-stick i sve ce da radi pod bilo kojim windowsom u koji ukljucis taj stick, bez obzira koje slovo taj win dodeli tom sticku i bez obzira dal je u tom win-u vec instaliran TC ili nije i da li radi u tom trenutku ili ne ......

ako i na dalje bude nekih problema osecaj se slobodnim da pitas ovde za savet ......

Hvala druze, evo uradio sam ovako i radi. Bas sam sinoc razmisljao sta bi se desilo da ovo uradim, ali rekoh da ga ne cackam, kasno je, mogu nesto zeznuti :)

Pozdrav :wave:

Inace, izasao i Total Commander 7 Public Beta 2: http://www.ghisler.com/700beta.htm

Poslednja izmena od urednika:
mrle je napisao(la):
..... ja sam spavao citavih 9, pa svejedno nista ne razumem ......
vidim ja :D

mrle je napisao(la):
@ darth zool, BlackNeo :
da li, mozda, procitate prethodne postove u threadu, pre nego sto napisete nesto?
da li ste, mozda, procitali #24
čitam ja, ali imam utisak da ti čitaš samo svoje postove, i to ne baš temeljno...

nego...
post zbog kojeg si ti nešto ljut je bio upućen naravno korisniku wiz011.
u njemu su dve varijante - jedna se odnosi na ono što je čovek konkretno pitao i jedna za potrabl varijantu - dodatak sa ghislerovog sajta.

što se tiče...
mrle je napisao(la):
gde definisati?
kako?
sa nekim parametrom prilikom startovanja TC-a? kojim?
u registry-ju? kako?
wiz011 je u postu naglasio da mu je ovaj deo jasan tako da ne vidim neki problem :D

nego tebi pretpostavljam smeta što postoji još nekoliko programa koji rade isto što i tc here ?

mrle je napisao(la):
linija za Buttonbar je bespotrebna...
jeste, ali samo ako koristiš taj default koji je u osnovnom folderu tc-a.
ako imaš dodatne, koji uzgred nisu u osnovnom folderu...
a za ostalo je dovoljno '\plugins\.....\....' tj. '%COMMANDER_PATH%' je isto bespotrebno.
neće biti da je baš tako...
blizu si, ali tu fali još nešto ;)

BlackNeo je napisao(la):
edit: ova ne radi, sad sam probao. Ima li neka druga stvarcica za TC PowerPack da radi provjereno?
kao što "ne radi" ni tc here u toj konkretnoj varijanti...

@ BlackNeo
hej, drago mi je. ;)
sad samo jos vodi racuna, ako instaliras jos neke plugine (mogu ti preporuciti http://www.totalcmd.net/ ), da im napravis relativni path u 'wincmd.ini'-ju ....

@ darth zool
ma stekao si pogresane utiske, niti citam samo svoje postove - naprotiv, niti sam ljut ;)

sto se tice problema, cini mi se da dosta ljudi na ovom forumu cesto daje neke besmislene odgovore, za koje ni oni sami ne znaju sta znace.
ne vidim nikakav razlog tome, pa bolje je malo izaci na svez vazduh, prosetati se sa devojcicom, svratiti negde na kesten pire ....... :)

.........
nego tebi pretpostavljam smeta što postoji još nekoliko programa koji rade isto što i tc here ?
...........

ma odakle ti to !?
naprotiv, veoma mi je drago sto mogu da biram.

mogucnost izbora je druga rec za slobodu.

TC Here:
1. je najjednostavnije resenje.
2. koristim ga godinama i jednostavno receno "radi".
3. open source je.
sasvim dovoljna tri razloga da ga preporucim ovde. zar ne?

.....
..........

ma budi siguran da je bas tako. ;)

.........
kao što "ne radi" ni tc here u toj konkretnoj varijanti...

to nije "konkretna varijanta", nego je ovo "konkretna varijanta" - moj ceo post:

iskopiraj commanderov '.ini' i ovaj '.exe' u njegov folder i posle toga startujes commander-a sa tim exe-om, bilo sa CD-a, USB stick-a isl.......
;)

doslovce kao sto pise.

"commanderov '.ini'" znaci "wincmd.ini" i to je to. promeni ime '.ini' fajlu bilo koje aplikacije pa ces videti da nece raditi.

isto tako "u njegov folder" znaci doslovno to, a ne "u subfolder koji se nalazi u njegovom folderu".

verovatno svi tc to usb programi očekuju ini fajlove koji su konkretno od tc-a.
problem je što se kod nekih varijanti, npr pp, ime ini fajla razlikuje, tako da je problem koji je blackneo imao vezan za to i u slučaju tc here i u slučaju programa koji je prvo probao.

mrle je napisao(la):
a za ostalo je dovoljno '\plugins\.....\....' tj. '%COMMANDER_PATH%' je isto bespotrebno.
darth zool je napisao(la):
mrle je napisao(la):
ma budi siguran da je bas tako. ;)
ma nije baš :D, probaj doslovno ono što si napisao pa ćeš videti gde je greška.
inače relativne putanje mogu da funkcionišu sa plaginovima, ali ako imaš npr custom icon set relativne putanje ne rade nikako.

Jedno važno pitanje: sigurno i trajno brisanje fajlova u TC.
Ono shift-delete samo preskače korpu za otpatke, ali meni treba totalno brisanje kao što je DoD 5220.2-M koji ima Tune Up Shredder.
Ima li neki plugin kojim se to radi, kako se zove i kako se aktivira, ili to može i ovako a ja koji koristim TC otkad je nastao nisam to otkrio.

Možda i postoji plugin... Ja koristim AxCrypt za takvo brisanje, tako da nisam ni tražio dalje (desni klik na fajl(ove) pa "Shred and delete")

To i ja radim sa Tune Up Shredder-om. Ali me interesuje da li to može iz samog TC. Bilo bi jako korisno.

Postoji plugin, zove se Wipe, za brisanje podataka bez vracanja.
Pozdrav

Hvala.
Ubacio sam ga i šta sad?
Kako da znam šta je uradio, kako se njime briše?

To i ja radim sa Tune Up Shredder-om. Ali me interesuje da li to može iz samog TC. Bilo bi jako korisno.
Interesantno je da dosta file managera (i mnogi besplatni) imaju wipe funkciju, ali ja to ne volim. Ako mi je lako dostupno onda lako mogu da kliknem greškom (i još u brzini da potvrdim kontrolno pitanje). Sa desnim klikom (koji ja inače ne volim jer je spor) mnogo su manje šanse da se zeznem. :d

To je tačno, ali se ovde radi o tome da se ne upošljavaju dva programa nego da sve radi samo jedan. Kad već briše onda neka briše stvarno.

Može li malo detaljnije?
Na Alt+F5 se otvara samo podešavanje za pakovanje. Nema 'other/wipe'.

pogledaj šta ima u combo box-u (O->) u sekciji packer.

Kada se ocekuje izlazak zvanicne verzije TC 7?

dvoklikom zoves windows/ACDsee, a sa "F3" zoves Commandera/Lister.

dakle, ako zelis bas dvoklikom da zoves Commandera/Lister, onda prijavi externi Lister za otvaranje "slika" i u njegovim options-ima mu reci da za to koristi plugin/program koji koristi sadasnji-interni Lister - "Imagine.dll", Irfanview, XNView, sta god .........

Nazad
Vrh Dno