Šta je novo?

Total Commander 7 Public Beta 1

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Total Commander 7 Public Beta 1

WARNING: This is a beta version. This means that it has been tested only by a small group of alpha testers. You should use this version only with data for which you have a backup, especially the new functions like zipping of files >2GB!

http://www.ghisler.com/700beta.htm

Šta je novo u odnosu na 6.55a? Radi li stabilno (ako je neko probao)?

Šta je novo u odnosu na 6.55a? Radi li stabilno (ako je neko probao)?
Ukratko:
  • Updated user interface: flat buttons also on XP, new file list icons, drive icons, and bar icons (by external designer)
  • Separate background color can be set for odd and even lines
  • Compare by content now allows to edit files, and to re-synchronize manually
  • Separate tree panel: Either one for both file panels, or one for each
  • Lister now supports a text cursor, allows to center images, and resize only larger
  • Change attributes allows to use/change content plugin values
  • File operation logging
  • Show drive letter in folder tabs
  • File system plugins can now support custom columns and thumbnails
  • Multi-rename-tool: Allow to edit target names directly
  • More options in copy overwrite dialog: Compare by content, Rename target, automatic rename, copy all smaller or all larger
  • Exclude directories in "Show"-"Custom...", e.g. with *.* | .cvs\
  • Increased maximum command line length to 8191 (XP) and 2047 characters (Windows 2000), respectively
  • Sort by additional columns, e.g. by size, then by date/time: Ctrl+click on additional columns
  • Auto-complete path in command line, current directory, copy dialog etc.
  • Use Shift+Del to remove unwanted entries from various comboboxes: Command line, search function, multi-rename-tool etc.
  • Secure FTP over SSL/TLS, enter the URL as follows: ftps://ftp.servername.com . Needs openssl dlls stored in Totalcmd directory (not included for legal reasons).
  • Custom user-defined commands for main menu and hotkeys
  • Alias commands for the command line for internal commands or external programs
  • Overwrite dialog allows to show preview images and custom fields
  • When a copy/move/delete/create directory operation fails due to insufficient rights, ask user whether he wants to copy as administrator. Also allow a user to give himself permanent read rights to a directory if he knows the administrator password.
  • Create ZIP archives > 2GB
  • and many more...
ili detaljnije u attachmentu...

Prilozi

• TC7 What's New.rar
    23.1 KB · Pregleda: 54
Lister now supports a text cursor, allows to center images, and resize only larger
Ja sam to spomenuo Ghisleru ima 4-5 godina, ako ne i više, i reče mi da će to uraditi uskoro. Eto, tek sad.

Pa i nije neki impresivan spisak izmena.

Kada se ocekuje finalna verzija? Jedva cekam da izadje, ne mogu da zivim bez ovog programa a bas mi je dosadio ovaj interfejs...

Ups... :) Hoces da kazes da se skida samo pack? Koji se posle instalira na TC. Pa ima logike... ;)

Aman ljudi skinete TotalCommander PowerPack (vec sadrzi TotalCommander) koji je trial verzija i mora da se registruje. Nikako nije free...

Tacno tako, nije free (svi plugin-ovi jesu, ali program se i dalje placa), ali u odnosu na "goli" TC ovo je mnogo bolje :)

Ja od kako sam naleteo na taj TC power pack vise i ne koristim "klasicni" TC :D
Plug in-ovi su zakon... za svakog ponesto... za nekog sve!!!

Poslednja izmena:
Ja nikad nisam ni pokušao da instaliram taj pover pack... Kod mene se TC podešava godinama, ovo se doda, ovo izmeni... Totalno je prilagođen mojim potrebama (uljučujući sopstvene custom menije i sopstveni prevod na srpski). Sad primeniti neki pover pack pa onda njega iznova prilagođavati... Preveliki posao. Jednom ću kad nađem vremena da ga skinem i instaliram na neku test verziju, sigurno tu ima stvari koje bi dobro došle i u mojoj verziji, pa da ih dodam.

Pazi i ja sam isto radio... pa sam presao na TC Power Pack.
On ti instalira sve sto sadrzi ta verzija a posle naravno mozes da eliminises nepotrebno ukoliko ti smeta i dodas ono sto ti se dopada.

E da i dobijes sivu ikonicu TC ...hehehehehehe

Eksperimentisaću... Mali problem je to što je Ghisler pre par godina uveo da je pozicija INI fajlova u Registry-ju, što komplikuje da se paralelno drže dve različite kopije. Ali uz malo gimnastike to može da se sredi, takve stvari stalno radim (npr. imam shortcut koji FTP server pokreće na standardnom portu i drugi koji ga pokreće na portu 222, ista stvar, pre pokretanja se pozove script koji menja vrednost u Registry-ju).

Eksperimentisaću... Mali problem je to što je Ghisler pre par godina uveo da je pozicija INI fajlova u Registry-ju, što komplikuje da se paralelno drže dve različite kopije.

Ja sam koristio paralelno Total Commander 6.54 i TC Power Pack 1.7 dok sam isprobavao Power Pack, sve je radilo kako treba.

Ne razumem kako... TC drži definicije pozicije INI fajlova na dva mesta u registry-ju, može biti da je jedan koristio jednu drugi drugu. Ja sam nedavno pravio svoju "mobile" instalaciju TC-a (reč je o TC-u prepunom svakojakih alatki, namenjenom privremenom instaliranju za sređivanje stvari na tuđem kompu, recimo tada se u TC folder instalira i CCleaner i hrpa drugih stvari) i stalno sam morao da menjam u Reg poziciju INI fajlova za tu instalaciju (dok sam je podešavao) i za moju default instalaciju na kompu.

a i uvek moze da koristis 6.55 koji nadjes ako otvoris c:\programfiles\TC power pack.... :D

Create ZIP archives > 2GB

e ovo me je jako nerviralo

Create ZIP archives > 2GB
To znači da će morati da se traži drugi ZIP DLL za rad sa arhivama zaštićenim passwordom. I taj drugi je napravio Ghisler, nije to nikakav hakeraj, samo što on zbog nekih švajcarskih propisa ne sme da ga isporučuje uz TC pa mora da se dodatno skine sa servera u nekoj drugoj državi. Smešno, ali je tako.

ofkorz winrar i koristim

Ne razumem kako... TC drži definicije pozicije INI fajlova na dva mesta u registry-ju, može biti da je jedan koristio jednu drugi drugu. Ja sam nedavno pravio svoju "mobile" instalaciju TC-a (reč je o TC-u prepunom svakojakih alatki, namenjenom privremenom instaliranju za sređivanje stvari na tuđem kompu, recimo tada se u TC folder instalira i CCleaner i hrpa drugih stvari) i stalno sam morao da menjam u Reg poziciju INI fajlova za tu instalaciju (dok sam je podešavao) i za moju default instalaciju na kompu.

iskopiraj commanderov '.ini' i ovaj '.exe' u njegov folder i posle toga startujes commander-a sa tim exe-om, bilo sa CD-a, USB stick-a isl.......
;)

iskopiraj commanderov '.ini' i ovaj '.exe' u njegov folder i posle toga startujes commander-a sa tim exe-om, bilo sa CD-a, USB stick-a isl.......
;)
Ama gde nalaziš sve te stvari??? Ovo je fenomenalno! Jedini fenomenalniji TC plugin je Choice Editor. :smoke:

Zanimljiv problem, jel moguce da je Daemon umlatio tlcmd7, naime kako sam instalirao tlcmd nece da se pokrene jednostavno na dupli klik nista se ne desi, tek po reinstaliranju radi do ponovnog restarta win-a a onda ista prica. Ovo mi se desava od instaliranja daemona pa sa tim povezujem a mozda je i nesto drugo problem, vase misljenje, komentar......

Nije daemon, umlatio ga je - WIN32.hidrag.a

Poslednja izmena od urednika:
wiz011 je napisao(la):
ako ćeš da praviš prenosnu (usb, cd...) varijantu onda pogledaj http://www.ghisler.com/usbinst.htm

što se tiče startovanja više različitih verzija tc-a u isto vreme, mislim da je dovoljno definisati da su *.ini fajlovi u tc folderu, pa zatim u ini fajlu sve apsolutne putanje do tc-a zameniti sa %COMMANDER_PATH%
npr
Buttonbar=%COMMANDER_PATH%\DEFAULT.BAR
Task manager=%COMMANDER_PATH%\plugins\procfs\PROCFS.wfx
Services=%COMMANDER_PATH%\plugins\services\Services.wfx
itd...

ovako sređen commander se može umnožavati na instaliranoj mašini i trebalo bi da radi bez problema.

Poslednja izmena:
Hvala, hvala ljudi... Spavao sam samo dva sata, ništa ne razumem šta pričate. Kad se ispavam sutra ću da detaljno iščitam savete i pogledam. :)

Nazad
Vrh Dno