Alaric
Čuven
- Učlanjen(a)
- 18.03.2003
- Poena
- 645
Danas sam otkrio da je Super Live1 mod gledanja [tj. to mu je opcija za sirenje slike] u stvari jako dobra za 4:3 kanale koje razvlaci na jako specifican nacin: u sredini je slika normalne proporcije, a sa strane jaaako malo razvucena, cisto da nestane crni okvir.
Mozda zvuci kao da bolesno izoblicava sliku, ali bas sam uporedjivao sa Wide [tj. 16:9] i taj bas neprirodno razvlaci sliku, ljudi su siroki, to mi je uzas. Ovaj live1 mod me jako prijatno iznenadio, sad sve kanale gledam ovako. Izoblicenje se primecuje po ivicama jedino ako ce eksplicitno gleda da li je nesto izobliceno.
Iako je ovo tema o Toshibi, zanima me da li neko zna da li i Panasonic plazme imaju ovu mogucnost, posebno model 42PV80P koji nameravam da pazarim? U specifikacijama doticnog navode Dynamic/Normal/Cinema/Eco modove rada ali nisam nasao objasnjenja za njih osim za Eco mod sa kojim navodno smanjujes potrosnju ali uz smanjenje kvaliteta slike, koja je zatamnjena, bez kontrasta itd. Prateci ovaj i druge forume cini mi se da je ovo nekako najbolje resenje za vecinu korisnika koji ipak 80% vremena pustaju SD signal sa 4:3 odnosom uz rizik od burninga ili 16:9 uz navikavanje na deformisane i spljostene objekte na ekranu.