Šta je novo?

Toshiba 40xv550pr

Danas sam otkrio da je Super Live1 mod gledanja [tj. to mu je opcija za sirenje slike] u stvari jako dobra za 4:3 kanale koje razvlaci na jako specifican nacin: u sredini je slika normalne proporcije, a sa strane jaaako malo razvucena, cisto da nestane crni okvir.
Mozda zvuci kao da bolesno izoblicava sliku, ali bas sam uporedjivao sa Wide [tj. 16:9] i taj bas neprirodno razvlaci sliku, ljudi su siroki, to mi je uzas. Ovaj live1 mod me jako prijatno iznenadio, sad sve kanale gledam ovako. Izoblicenje se primecuje po ivicama jedino ako ce eksplicitno gleda da li je nesto izobliceno.

Iako je ovo tema o Toshibi, zanima me da li neko zna da li i Panasonic plazme imaju ovu mogucnost, posebno model 42PV80P koji nameravam da pazarim? U specifikacijama doticnog navode Dynamic/Normal/Cinema/Eco modove rada ali nisam nasao objasnjenja za njih osim za Eco mod sa kojim navodno smanjujes potrosnju ali uz smanjenje kvaliteta slike, koja je zatamnjena, bez kontrasta itd. Prateci ovaj i druge forume cini mi se da je ovo nekako najbolje resenje za vecinu korisnika koji ipak 80% vremena pustaju SD signal sa 4:3 odnosom uz rizik od burninga ili 16:9 uz navikavanje na deformisane i spljostene objekte na ekranu.

Puštanje 4:3 slike je poslednja stvar koju treba uraditi kad sa kupi plazma TV. Tek kada prođe onih 200 sati ili koliko već treba, onda experimentišite šta će se dogoditi sa burn in-om.

ok, znam to kod plazmi za prvih 200 sati sva podesavanja ispod 50% i nikako 4:3, ali me interesuje za posle opcije peglanja slike posto imam kablovsku i D3 koja osim par kanala u 16:9 sve ostalo daje u 4:3

Pozdrav svima!
Ja sam Toshibu pazario 19.01 (poslednjeg dana akcije) i to u Borci. Poslednji primerak u Bg po ceni od 50000din :) Generalno sam prezadovoljan slikom. 1920 х 1080 sa kompjutra izgleda savrseno (povezano preko HDMI). Jedina mana po meni je daljinski koji reaguje iskljucivo ako se uperi tacno u senzor na tv...
Sto se tice nesrecnog uputstva na ruskom, zvao sam Tehnomarket i odgovor je bio da ce kontaktirati dobavljaca. Imaju rok jos par dana da me pozovu, a posle toga INSPEKCIJA! :)

Inace na kutiji od tv-a, i nalepnici koja je bila zalepljena na njemu pise 1080p HD READY? Koliko se ja razumem to je rezolucija FULL HD . Da li Tehnomarket laze pa ga prodaje kao FullHD ili... Moze li neko neko da pojasni?

p.s Gde na sajtu pise da je garancija za sve LCD 2 godine?

p.s Gde na sajtu pise da je garancija za sve LCD 2 godine?

ovde pise!!!
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09048554

A inace to pise i za svaki LCD i PLAZMA proizvod da je garancija ГАРАНЦИЯ 24 МЕСЕЦА na bugarskom,ovo je i doprinelo da Tehnomarket postane lider u prodaji istih.Medjutim :wall::wall::wall:

Juce sam prikljucivo HD Toshiba camcoder preko HDMI cabla koji sam dobio kao dodatak uz camcoder.Slika i film na TV su fantasticni!!:)

jel to ona iz idee toshiba hd?
kakvi su utisci, što se HD-a tiče.

Poslednja izmena:
e video sam da ima u technomax-u za 16000, tj. bila je pre nove godine. sad ne znam.

Inace na kutiji od tv-a, i nalepnici koja je bila zalepljena na njemu pise 1080p HD READY? Koliko se ja razumem to je rezolucija FULL HD . Da li Tehnomarket laze pa ga prodaje kao FullHD ili... Moze li neko neko da pojasni?

Jednostavno, svima pise HD ready, posto to i jeste (spreman za HD), samo sto se kod nas vrlo lako "usvoje" neki termini koji nemaju veze sa zivotom, pa klasifikujemo kvalitet slike na osnovu HDReady ili FullHD. Pravilno i jedino bitno je da li je oznaka 720p ili 1080p i tacka. Nema daljeg filozoforanja i zbunjivanja.

Ja sam samo rekao da je u T.M na specifikaciji pisalo FULLHD, a da na TV-u pise HDREADY 1080p.
Mene samo zanima da li to isto ili ima neke razlike?

Ja sam samo rekao da je u T.M na specifikaciji pisalo FULLHD, a da na TV-u pise HDREADY 1080p.
Mene samo zanima da li to isto ili ima neke razlike?

I dao sam ti odgovor, ne razumem sta nije jasno??? Jel ti bitno kolika je native resolution ili sta pise na kutiji? Ako mu je native resolution 1920x1080 (to je 1080p) onda je Full HD, a ako mu je native resolution 1280x720 (to je 720p) to je HD Ready.

Hvala na odgovoru! :)
Zanima me jos jedna stvar. Da li tv ima podrsku za za DVB-T, MPEG-2... t.j da li cu kad se pojavi HD televizija morati nabavitii neki digitalni dekoder?

Kod "Ruja" pise ispred oznake REGZA :) Mislim da ovaj model nije iz REGZA serije...
U njihovoj specifikaciji pise:
Форматы видеосигнала PAL, SECAM, NTSC, DVB-T
480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p

http://www.planetashop.ru/index.php?cid=56&id=4211&id_unique=44835&lines=29&page=1&dev=

nemoj se zamarati sa dvb-t, HD se u ovoj zemlji nece jos skoro pojaviti...a kad se pojavi bice i novih modela televizora...u svakom slucaju i ako se pojavi na zadovoljavajucem nivou uvek mozes da kupis externi dvb-t tjuner

U cemu je razlika imedjuRegza i bezRegza?

Poslednja izmena:
Ma nisam pito za pare nego za tehnicke osobine? ili vec nesto drugo..

Kakva je generalno TOSHIBA u poredjenju sa SAMSUNGOM?

Kvalitet, paneli..., vredi li uzeti je umesto samsung-a?

Hvala.

Vrh Dno