Šta je novo?

Toshiba 40xv550pr

Gde ima po toj ceni mada sam ja bio kada su im dosli prvi primerci pre 15 dana i bili su kineski i ako jos uvek vazi ta cena sasvim je ok.

Sok akcija do ponedeljka u TM a mislim da je kineski

tv ima SRT tehnologiju, što znači ako gledaš npr. total tv, d3, digi ili iptv tj. bilo koji digitalni signal on mu poboljšava rezoluciju i slika izgleda skoro kao HD. a za 50000 40" sa SRT-om to je prosto neverovatna cena i prilika.

Na zvanicnom sajtu ne postoji taj model,pa sam zbog toga malo sumnjicav a sva pretraga daje neke ruske sajtove

Ima tih modela u Nemackoj, konkretno 40XV556, kazu da u principu nije los. Nekoliko ljudi se zalilo na probleme sa zvukom.

to su sve isti modeli a imaju drugačija imena u zavisnosti od regije. npr. moj se u americi zove totalno drugačije(mrzi me sad da tražim) ali je skroz isti tv.

Danas sam ga kupio i mogu samo da ga hvalim. Za te pare je stvarno jako dobar.
Planirao sam da potrosim 75000-80000din za Full HD tv i sa ovim sam dosta ustedeo.

Kome ne trebaju neke naprednije funkcije, bice skroz dobar.
Jedino mi je bezveze sto sam dobio uputstvo na ruskom, to cu ici da trazim engleski barem.
[jel zna mozda neko gde moze da se downloaduje engleski manual sa neta?]

Info ovde i jos vise ovde.

Nasao sam ga na Toshibinoj stranici za rusiju - link [prevedeno na engleski]

I nasao sam i uputstvo u PDF formatu - link [na ruskom :( ]

Poslednja izmena od urednika:
otiso veceras u 19 casova i kupio zadnji primerak.Tv je strava za te pare 1/2 plate:)

@Vox: U novom sadu? Ja sam kupio predzanji XD
btw cime se to bavis da zaradjujes tolko, majketi? :)

Kakva je slika ? Jel to tv iz Regza serije ?

Kakva je slika ? Jel to tv iz Regza serije ?

Pa u sustini je novija Toshiba, ali izgleda nije iz Rezga serije, nigde na ruskom se ne spominje to. Pretpostvaljam da je ovo osiromasena verzija, posto vidim drugi modeli imaju jos pola tuce nekih fensi tehnologija za poboljsanje slike.

HD video sa kompa je sjajan, thats for sure :)

Pitanje kolegama sa foruma koji su uzeli ovaj televizor - na kakvom jeziku ste dobili uputstva za njega?

Treba mi od nekog iz NS-a da pozajmim SRP ili ENG uputstvo za fotokopiram.

Uputstva sto sam nasao na netu su za neki drugi model iz REGZA serije [ili za englesko trziste], tako da je dosta drugaciji od ovog [iako ima oznaku 37XV550P ili 46XV550PR ]

Poslednja izmena od urednika:
Pitanje kolegama sa foruma koji su uzeli ovaj televizor - na kakvom jeziku ste dobili uputstva za njega?

Uputstva sto sam nasao na netu su za neki drugi model iz REGZA serije [ili za englesko trziste], tako da je dosta drugaciji od ovog [iako ima oznaku 37XV550P ili 46XV550PR ]

Uputstvo je na drugom maternjem jeziku odnosno RUSKOM , a po onome majka Rusija:)

Ne vredi mi nista rusko uputstvo, jedino sto kontam iz njega su brojevi :p

Enivejs, zvao sam TM i kazu, narucili su uputstva u petak, bice za par dana. Nadam se...

AtiRage, po zakonu NIJE DOZVOLJENO PRODAVATI UREDJAJE KOJI NEMAJU UPUSTVO NA SRPSKOM JEZIKU! Pripreti im inspekcijom i uzmi neki dvd sa hdmi pride :)

AtiRage, po zakonu NIJE DOZVOLJENO PRODAVATI UREDJAJE KOJI NEMAJU UPUSTVO NA SRPSKOM JEZIKU! Pripreti im inspekcijom i uzmi neki dvd sa hdmi pride :)

Ma odma Blu Ray plejer :d

Nisam ja u tom fazonu.. ako ne dobijem neko uputstvo do kraja nedelje, naci cu vec nekog da cimam [njih ili inspektra]

Pa na web adresi pise da je garancija na sve TV 24 meseca ali nije:wall::wall: cak su prema meni bili nevaspitani i bezobrazni ali polako videcemo sta ce ispekcija da kaze!!

Cena je vracena na staru vec akcisku cenu koja traje vec 22 dana a pre 2 dana je bila na SHOC akciji za dodatnih 20 %.

Kako moze na vreme da se sazna za takvu shoc akciju?
Ima li na sajtu i na kojoj strani ili mora licno da se obilazi na dva dana i tako naleti na akciju?

moraš svaki dan da kampuješ ispred TM, ili ako ti neko radi tamo.

nemoze skoro nikako dok neko nepita,znaci idi vidi i pitaj i cuvaj municiju:)

@vox&atirage
pa momci kako vam se teve cini posle nekoliko dana rada, moze li kratak komentar ?

Po meni je predobar TV. [Za mene savrsen]

Kao sto sam rekao, nema neke opcije za peglanje slike, tako da analogni signal na njemu nije nesto preteran. Ali zato digitalni [SD i HD] je vrh.

Prezadovoljan sam sa slikom koju daje sa kompa: 1920*1080 je naravno vrh, ali posto imam samo par filmova u toj rezoluciji, uglavnom drzim na 1280*720 koji je isto super ostar [iako mu nije native rezolucija].

Danas sam otkrio da je Super Live1 mod gledanja [tj. to mu je opcija za sirenje slike] u stvari jako dobra za 4:3 kanale koje razvlaci na jako specifican nacin: u sredini je slika normalne proporcije, a sa strane jaaako malo razvucena, cisto da nestane crni okvir.
Mozda zvuci kao da bolesno izoblicava sliku, ali bas sam uporedjivao sa Wide [tj. 16:9] i taj bas neprirodno razvlaci sliku, ljudi su siroki, to mi je uzas. Ovaj live1 mod me jako prijatno iznenadio, sad sve kanale gledam ovako. Izoblicenje se primecuje po ivicama jedino ako ce eksplicitno gleda da li je nesto izobliceno.

Od mene sva preporuka, stvarno je dobar TV za te pare [cak i za 65k].

Jedina manja zamerka bi bila da sam primetio da za neke kanale [npr pink] daje neprirodne boje [tamnija slika, puno crnila].

Da dodam: jos uvek mi nisu javili za uputstvo na srpskom jeziku, sutra idem u TM da im ***** ***** u *****. Sa bejzbolkom :mad:

Poslednja izmena:
ta tehnologija koju tv poseduje za poboljšavanje slike radi samo digitalnim putem, najbolje bi bilo neki dvb-t, s, c sa hdmi izlazom. ja sam npr. zadovoljan i sa skartom, dok total ne krene sa hdmi receiverima.

a to ako pink gledaš analognim putem, pa je slika tamnija, to sam primetio kod komšije koji npr. ima neki 26". pink mu je odvratan (a tek slika).

ja moj av500 samo na superlive1 držim (tj. tv ga je sam upamtio), a kad prebacim na rtl ili sat1, prosieben on sam namešta na wide (jer se i emituju u wide aspektu). kad vratim na naše kanale on automatski vraća na superlive1 i nema frke. to npr. nisam primetio na samsungu (50a410 PDP da preciziram) koji je višestruko skuplji ali i veći.

Po meni je predobar TV. [Za mene savrsen]

Da dodam: jos uvek mi nisu javili za uputstvo na srpskom jeziku, sutra idem u TM da im ***** ***** u *****. Sa bejzbolkom :mad:

A sta si uradio za garanciju,mislim je su li ti prepravili na 2 godine?

Nazad
Vrh Dno