Šta je novo?

Torchlight II

za auction house tycoon obrati se blizzardu :)

ooooooooooogromna vecina igraca, tipa preko 90%, sto starih fanova, sto novih, ukljucujuci i mene bi poludelo ako bi uveli ah. runic za razliku od blizzarda slusa svoje fanove i implementira njihove ideje u igru. zato tl ima dusu. i ogromnu prijateljsku zajednicu. neki lik na forumu prica kako ce da posalje kutiju domacih kolaca developerima kao zahvalnost sto su se potrudili da naprave lepu igru :)

sustina ove igre nije u pohlepi, da brat brata proda za item, nego u tome da ti bude lepo dok je igras, da se druzis sa ljudima i prijateljski razmenjujes iteme...

Mislis da blizzard nema fanove? :)

Mnogo je igara upravo propalo jer su slusali 'pogresne' igrace... Ja se samo bojim tog koncepta bez AH jer mi to lici na varijantu ocisti igru 5 puta i imaces full gear...

Niko tu nikog ne prodaje samo je cinjenica da vecina ozbiljnijih igara koristi AH. Nebih bas rekao da su svi oni promasili tematiku, a da je TL2 otkrio toplu vodu sto nije uveo AH. To je za mene totalni promasaj ali videcemo.

Poslednja izmena:
Hajde da pravimo coop listu :D ko će sa kim, ko će gore a ko dole i tako to :D

Ja sam nekada bio veliki fan, a onda je Blizz izbacio WoW.

Vecina danasnjih Blizz fanova su WoW/SC igraci. Retko kom ljubitelju prva dva Diabla je trojka draga.

Mnogo je igara upravo propalo jer su slusali 'pogresne' igrace... Ja se samo bojim tog koncepta bez AH jer mi to lici na varijantu ocisti igru 5 puta i imaces full gear...

Niko tu nikog ne prodaje samo je cinjenica da vecina ozbiljnijih igara koristi AH. Nebih bas rekao da su svi oni promasili tematiku, a da je TL2 otkrio toplu vodu sto nije uveo AH. To je za mene totalni promasaj ali videcemo.
jesi igrao prva dva diabla? drugi pogotovu? TL2 je D2. ono što je D3 trebalo da bude. svi ljudi koji su igrali betu TL2 i sada pre release kažu da je TL2 više diablo nego diablo 3. šta misliš zašto? Diablo2 je vasionski dobra igra za Diablo 3. ljudi koji su pravili diablo 3 su ga pravili samo sa jednom mišlju na umu: PROFIT! igrao sam d3 zato što sam veliki fan serijala, ali našem druženju je došao kraj. kažeš blizzard ima fanove. e nisu to oni isti fanovi. ja sam bio fan blizzarda kada su napravili d2. ovaj bedni izgovor za diablo aka d3 neće sigurno da me ubedi da je blizzardu stalo do toga da ponovo napravi nešto lepo i revolucionarno. nešto što je d2 bio u svoje vreme. ne, oni samo traže način da što više zarade. sve im se sada vrti oko toga.

da ti pojasnim malo stvari u vezi igre. aukcijska kuća je totalno nepoželjna stvar iz više razloga.

najpre, kad ti imaš igru u kojoj gold ima neku svrhu, tj. mogu da se kupe dobri itemi sa njim, to automatski povlači HORDE botova koji farmuju to zlato i veštački dižu cene itemima na ah. u d2 i nadam se tl2 zlato nema nikakvu vrednost, jer ti zlatom možeš samo od vendora da kupiš nešto, samim tim botovi nemaju smisla :) igrači među sobom trejduju item za item. dalje, postoje botovi i za ah. stalno bleje i pretražuju i čim se nešto jeftino a dobro pojavi, oni kupe i postave ponovo po 5 puta većoj ceni, pa onaj ko hoće da kupi item da ga pošteno koristi to ne može da uradi po povoljnoj ceni. što je najgore i igrači bleje na ah po više sati dnevno i preprodaju iteme, što opet smanjuje šansu da dobiješ dobar item po normalnoj ceni. treće, neću bre da provodim 30% gameplay vremena bauljajući po aukcijskoj kući. d3 te jednostavno primorava na to, ako hoćeš da postigneš nešto, jer moraš da tražiš dugo neki item da bi prošao ok, iz gore navedenih razloga botovanja i preprodavanja, ostalo je sve precenjeno. hoću sve vreme koje posvećujem igri da provedem zapravo igrajući. inače, zbog ah i rmah je i loot sistem totalno retardiran u d3...
infographic.jpg

e sad, iz svega navedenog vidimo da ta aukcijska kuća uopšte ne radi dobro, jer je uništena botovanjem i preprodavanjem itema. ne želim da mi se tako uništi i TL2 koji zaista ima potencijala da bude divna igra za uživanje.

što se coop igranja tiče, ja sam apsolutno za :) igrao bih neku klasu koja ima najviše jakih summon-a. pošto u igri nažalost ne postoji dedicated summoner :( e to je jedna realna mana igre, a ne nedostatak ah.

TLDNR, znam :/

Poslednja izmena:
AH je ubio D3. Ma ceo koncept i ideje u D3 su promasaji. Srecom, prodao sam D3 i zaboravio da ju je Blizz ikada i izbacio.

Stvarno nisam ocekivao da ce nekome nedostatak AH da bude mana igre.
A koji jos H&S koristi auction house pored D3?

Nije sam nedostatak AH da me ne razumete pogresno, nego se bojim da ce se igra svesti na single player,a sigurno nebih kupio takvu igru u danasnje vreme, radije bi je nasao iz neke 'prodavnice'... I nebih nista gubio u odnosu na onog ko je kupio igru.

Poslednja izmena:
stvar je u tome da je igra samo 1500din, tako da i ne gubis preterano...

i da... moze da se igra ako se ne kupi.... i da, najverovatnije i multiplayer ce raditi bez originala, doduse samo lan. ali nije poenta u tome. poenta je da se podrze ovi sjajni developeri bas zbog toga sto se nisu zastitili tako drakonski i zbog toga sto su sa 19857 puta manjim budzetom napravili tako sjajnu igru i pokazali blizzardu da nije samo kes bitan. ako smo podrzali bezobrazni blizzard koji zahteva stalnu internet konekciju i za single player, i koji radi svasta sa d3 i j*be ljude u zdrav razum, i to smo ih podrzali sa ni manje ni vise nego sa 4000 do 5000 din, onda runic zasluzuje svaki dinar od ovih 1500. ovakvi timovi kao sto su runic zaista zasluzuju da se podrze, jer nam sada samo takvi timovi mogu doneti neku pravu inovaciju i kvalitetne igre. blizzard je sada all about moneyzzzzz

i da.... ja stvarno ne znam kako tl2 gubi multiplayer komponentu time sto nema ah. ta izjava je u najmanju ruku neozbiljna...

Poslednja izmena:
Tacno tako, samo sto Blizzard nece od mene dobiti ni dinar jer su zasrali igru od koje sam mnogo ocekivao,
a Torchlight 2 sam uzeo par meseci pre izlaska igre.

Ok to je vase misljenje meni je d3 odlicna igra i jos uvek je igram sa zadovoljstvom i nebih je menjao za TL2 :) No necemo vise o tom poredjenju.

ja sam preorderovao torchlight2 u junu. bilo je tl2 ili d3. i za mene je tu posle malo citanja i cesljanja interneta na tu temu tl2 izasao kao ocigledan pobednik. medjutim dobijem d3 za rodjendan, i imao sam taman zanimaciju do izlaska tl2. eto tuzno je da je jedan aaa naslov multimilijarderske kompanije spao na to da bude zanimacija dok ne izadje igra nekih tamo autsajdera...

kotaku.com/5943951/torchlight-ii-vs-diablo-iii-the-comparison-we-had-to-make

Poslednja izmena:
Ljudi OK je pljuvati D3 zasluzio je zbog mnogo promasenih stvari u njemu, al velicati T2 ovoliko isto nema smisla pogotovo sto jos niko nije posteno odigrao igru, kada prodje par meseci i kada se pravi kvaliteti mane vide onda cemo da pricamo o tome koliko je dobra ili losa.

Onda je i diablo 3k :D

Tako je i duplo bolja grafika ;)

I igra :D

Tako je i duplo bolja grafika ;)
ovo je diskutabilno, zavisi kome se sta svidja.

elem, deder nam otkrij kako si kupio d3 za 25 eur?

i da... jel ja upadam u d3 temu da pricam kako je tl2 bolji? nope. i ako bih to uradio svi bi me sa pravom isprozivali. a tebi ovde niko nista ne kaze...

jos samo jedan primer tvoje divne aukcijske kuce i ekonomije koju diablo ima. sad ljudi besne na onog lika sto multiboxuje sa 4 akaunta. vidis sta vam rusi tu ekonomiju? sa pravom ljudi besne na njega, jer d3 nije samo uzivanje u igri za svoj gros, posto si primoran da se ubacis u ekonomiju gde ne mozes da uradis nista jer ljudi/botovi varaju... u tl2 prvo niko nema razloga da multiboxuje/botuje/vara, jer nema ekonomije, a drugo sve i kad bi neko to uradio, sto nije zabranjeno(moze covek da radi sa svojom igrom sta god hoce) mene to apsolutno ne bi interesovalo, posto me ni na koji nacin ne dotice, posto nema koju ekonomiju da mi narusi/upropasti. e u d3 bi me interesovalo jer te akcije direktno uticu na moje iskustvo i uzivanje u igri...

jednostavno iako su igre sustinski slicne, izgleda da se ciljne grupe razlikuju. u tl2 je akcenat bacen na samu igru i uzivanje u istoj/druzenje sa ljudima, dok se u d3 sve vrti oko ekonomije/aukcijske kuce.

Poslednja izmena:
jednostavno iako su igre sustinski slicne, izgleda da se ciljne grupe razlikuju. u tl2 je akcenat bacen na samu igru i uzivanje u istoj/druzenje sa ljudima, dok se u d3 sve vrti oko ekonomije/aukcijske kuce.

Slazem se. I prava je steta sto je upravo AH najveca mana D3.

Ali videcemo kakav ce biti finalni TL2. Za sada, meni se dopada. :)

Jel moze neko ko je probao betu da tacno navede sta je tu zapravo toliko dobro i bolje od D3 ?
Do sad sam samo procitao komentare u fazonu: "TL2 je bogatije iskustvo...TL2 nema AH..u TL2 su svi fini i akcenat je na druzenju.."

To meni ne znaci nista, ovo je H&S gde je jedini akcenat na budzenju lika, a da bi to bilo dobro mora da postoji dobar skill&item sistem.

Ja kad sam pljuvao D3 i uporedjiao ga sa Path of Exile, tacno sam naveo sta je lose a sta dobro u jednoj i u drugoj igri, bilo bi lepo kad bi neko naveo prednosti TL2.
Svakako cu da ga probam/igram, jer sam keca presao dosta puta i nije me odusevio. Naprotiv, igra je mlaka, ima puno nebuloza (upgrade-ujes jedan item 1000 puta), nadam se da ce dvojka biti mnogo bolja. Za sada vidim izbor izmedju samo 4 klase, sto mi je vec minus (i 5 u D3 mi je malo).

Poslednja izmena:
Jel moze neko ko je probao betu da tacno navede sta je tu zapravo toliko dobro i bolje od D3 ?
Do sad sam samo procitao komentare u fazonu: "TL2 je bogatije iskustvo...TL2 nema AH..u TL2 su svi fini i akcenat je na druzenju.."

To meni ne znaci nista, ovo je H&S gde je jedini akcenat na budzenju lika, a da bi to bilo dobro mora da postoji dobar skill&item sistem.

Ja kad sam pljuvao D3 i uporedjiao ga sa Path of Exile, tacno sam naveo sta je lose a sta dobro u jednoj i u drugoj igri, bilo bi lepo kad bi neko naveo prednosti TL2.
Svakako cu da ga probam/igram, jer sam keca presao dosta puta i nije me odusevio. Naprotiv, igra je mlaka, ima puno nebuloza (upgrade-ujes jedan item 1000 puta), nadam se da ce dvojka biti mnogo bolja. Za sada vidim izbor izmedju samo 4 klase, sto mi je vec minus.

e bukvalno bih ja postavio ovako nesto..tl1 se ni meni nije bas dopao mnogo... d3 je generalno ok igra, ali nista narocito(blizz nije kao nekad istina, ali i dalje pravi prihvatljive igre...)

ps.meni je i druzenje super u d3...ah ne koristim bas previse (najvrednija stvar puzzle ring koji sam kupio) i ne provodim mnogo vremena..mozda 10tak minuta dnevno na ah(kad igram igru)..jer smara preterivanje sa ah ...bar meni:)

Poslednja izmena:
@DAS
Ne moze niko da ti da konkretne razloge posto niko nije ni igrao,ali po mom misljenju T2 se hvali iz prostog razloga sto su ljudi pukli pare na D3,a nisu dobili ono sto su ocekivali tj. T2 se hvali vise iz besa,ironije i sarkazma!Ko zna mozda i bude bolji od D3!

baš ovo.... BOLJI JE skill&item sistem. ko kaže da nije taj je debelo neobjektivan.u D3 kada lvluješ dobiješ određen broj nekih base stat poena koje ti igra rasporedi tamo gde hoćeš, i otključaš nove skillove i rune. u TL2 dobijaš stat poene koje raspoređuješ gde ti hoćeš i skillove uzimaš onako kako ti hoćeš... skillovi su kod svih klasa podeljeni u 3 kategorije i možeš da praviš mnogo raznovrsnije buildove (a na stranu to što u D3 možeš samo 4 skilla da koristiš, a u TL2 možeš 10). svaki skill pored toga što se investiranjem poena u njega pojačava dobijaju se dodatni bonusi nakon svakog dostignutog nivoa skilla, i tako u tri tiera da ih tako nazovem.

itemi? bolje da ne počinjem... random roll bzv statova u D3 je nepodnošljiv... luk sa 300 str. izuzetna neraznovrsnost itema, koja je počela užasno da smara. ljudi koji su igrali pre release TL2 kažu da toga tamo nema, i baš se to navodi kao jedna od ogromnih prednosti TL2. da li će tako zaista biti videćemo.

zašto se hvali TL2? zato što je tim od 40 ljudi za manje od 3 godine napravio toliko kompletnu i lepu igru (mogu mogu ovo da tvrdim iako nije izašla jer sam sve ovo vreme koje ne igram d3 potrošio gledajući stream-ove GOTOVE igre, dakle ne bete, samo prvog nivoa), a blizzard za 12 godina nije uspeo da napravi dostojnog naslednika d2. ne, ne zanima me što su pravili D3 ne 12, nego 4 ili 5 godina, koliko kažete, opet je sramota. D3 jednostavno odiše "komercijalom" da počinje polako ljudima da bude muka od toga. i zato se velike nade polažu u TL2. UOSTALOM, ako ne bude dobar, ako se nešto ljudima ne svidi, zasući će rukave i napraviti MOD, nešto što d3 nikad videti neće, MODDING zajednicu.

molio bih svakog da lepo pročita onaj link ka kotaku-u koji sam ostavio gore, tamo novinar koji je igrao dotov TL2 direktno upoređuje te dve igre

Poslednja izmena:
Bez onog dark moda ne znam kako bih opisao grafiku, ne razumem sta su im trebali ti filteri.

bezveze u odnosu na sta?

Vrh Dno