Šta je novo?

Toplotna pumpa

• Začetnik teme Začetnik teme Srle22
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je neko cuo za Tes Terma? domaci brend za Grejanje nove generacije kako se reklamiraju. Iz Subotice su. Interesujem se u vezi toga. Bio sam u radnji, ali je bila samo prodavacica koja nije znala bas mnogo da objasni. Serviseri su bili na terenu.

Grejem 240 kvadrata sa 11.2kW TP, i nije nikad zafalilo snage. Samo izmotaj cevi na 10cm, nemoj da te guja ujede da poveruješ "majstorima" da je dovoljno 15 ili 20cm. U kupatilima i ispod kade/tuš kabine, u kuhinji i ispod kuhinjskih elemenata. I stavi volumajzer, nikako bafer. Ja bih zakonom uveo minimum vode u sistemu da bude 200 litara, da TP ne radi kratke cikluse. Podesiš temperaturu polaza po spoljašnjoj temperaturi i da te Bog vidi. I stavi 10cm u pod, znači dosta.
Si stavljao ispod WC solje? (odnosi se na onu standardnu sto se srafi u pod ne na onu sto visi sa zida i ne dodiruje pod) Neko je negde pisao da mu se zimi rosi po WC solji (spolja pri podu) jer je voda hladna a pod topao.

Si stavljao ispod WC solje? (odnosi se na onu standardnu sto se srafi u pod ne na onu sto visi sa zida i ne dodiruje pod) Neko je negde pisao da mu se zimi rosi po WC solji (spolja pri podu) jer je voda hladna a pod topao.
Ja imam konzolnu wc šolju, dakle visi iz zida, a ceo vodokotlić je takođe u zidu. Rosi i meni, jednostavno ledena voda u wc šolji i hvata vlažan vazduh. Ne vidim da se orosi ali vidim da kapne poneka kap na pod. Kako god, pod je u pločicama i bolje da je toplo po nogama nego da me preseče dok sedim na "tronu"

Meni je super osecaj zimi, stanes na plocu od tus kabine, a ono topao, ugrejan pod 🙂.

Ma ok nego taj neko, ne secam se vise gde kako sta, rece da tom njegovom prijatelju, koji ima klasicnu wc solju ne tu visecu, bude barica oko solje na podu koju brise svakog dana. E pa cisto zato rek'o da vidm dal jos neko ima problema sa time. Mislim ok jasno mi je da treba da se racuna delta temp povrsine solje i vazduha kao i relativna vlaznost pa da se vidi da li ce se kondezovati ili ne.

I ja mislim... Ne može toliko kondenza da bude, imate unutrašnju cev kroz koju ide hladna voda, spoljna keramike školjke uopšte nije u kontaktu sa hladnom vodom

Ma nemam pojma, ne znam ja te ljude. Prica je bila kao izbegavajte da stavljate cevi ispod/blizu wc solje. Mada ispod i jeste rizicno ako se stavlja ona sto se srafi u pod.

Nazad
Vrh Dno