Mali update za Mideu r290 monoblock TP iz serije Nature. Nakon skoro dve nedelje grejanja na TP, pronašao sam odgovarajuće temperature polaza vode i podesio krivu grejanja prema spoljnoj temperaturi u skladu sa zahtevima moje kuće. Morao sam da prebacim pumpu na mod podnog grejanja, iako se grejem na radijatore jer ovako mnogo bolje reguliše rad pumpe, pogotovo kada je napolju toplije. Dešavalo mi se da nekada prebaci zadatu temperaturu i po pet stepeni, pa sa onda ugasi i ne pali sat vremena, a meni bude pakao u kući. Sada u modu podnog grejanja nema toga, temperatura u kući je manje vise zakucana, oscilacije su minimalne u svim prostorijama u kući tokom celog dana. Najniže što sam primetio da moze da radi je na nekih 700w snage. Od momenta puštanja u rad, dakle 11 dana, potrošila je 226kW struje, i prosečan COP je 3.65 po tome što pumpa prijavljuje. Ja sam prezadovoljan, u kuci mir i tišina, sve se ravnomerno greje. U kupatilima je osetno prijatnije, što je ujedno bila i najveća mana grejanja na klime.