Video namenjem širokim narodnim masama. Reklama na prvom mestuNišta nisu rekli 🙁
Valjd sam očekivao više tehničkih stvari, a manje marketinške priče.
Nema tu nikakvih problema bez bafera, moja tp je prvobitno bila spojena na bafer sa cetiri cijev tj. paralelan sistem, nakon toga sam prebacio na dvije cijev tj. serijsko povezivanje i to se znacajno pokazalo bolje, cop se povecao a pumpa je daleko manje taktala, nakon godinu dana sam izbacio paralelan sistem povezivanja i napravio dodano povezivanje direktno bey bafera, sad mogu da koristim i bafer u serijskom povezivanju i bez bafera, tu razliku nisam uocio tako reci isto radi. Trenutno radi bez bafera i evo pokazatelji u zadnja 24 h.Je li ko imao problema nakon spajanja direktno TP bez bufer spremnika..to jos niko nije objavio..da ima probleme da mu je stala/crkla TP..ili nesto slicno..
Da li se mi racunamo koji imamo direktno bez problema ili samo trazis "problematicne" ? 🙂Je li ko imao problema nakon spajanja direktno TP bez bufer spremnika..to jos niko nije objavio..da ima probleme da mu je stala/crkla TP..ili nesto slicno..
Koja ti je zamisao toga.. sta dobijas timeNa krovu kuce imam solarni kolektor tople vode povezan sa bojlerom. jel povezivao neko toplotnu pumpu sa kolektorom i kako šta mi treba tu?
Naravno da može, freonske cevi se izoluju i to je to. Split je za to i projektovan.Treba mi info za poznanika, da li se moze postaviti toplotna pumpa (split sistem) u posebnoj prostoriji, 10m dalje od kuce koja se greje? Kakva je u tom slucaju situacija oko toplotnih gubitaka i da li se koristi neka specijalna izolacija cevi? Ili da se batali ta prica?
I spoljna i unutrasnja jedinica bi bile u/na odvojenoj prostoriji.Da li hoćeš da postaviš spoljnu i unutrašnju jedinicu 10 metara od kuće koja se greje. Ili želiš da unutrašnja jedinica bude u kući koja se greje, a spoljna 10 metara dalje?
Nije moja. Video sam da vaillant nudi neku hibrid opciju gde ako ima sunca prvo koristi vodu iz solara ( solar je isti brend) za grejanje a toplotna pomaže i preuzima kad nema sunca. Pitam jel neko radio nešto slicno možda bih probao sa random kolektorima. Mada možda mora original da bi to bilo efikasno.Koja ti je zamisao toga.. sta dobijas time
Neke TP traže dopunu nakon 15m, jer je max 20m, nekima je max 30m, bez dopune do 20m. Pričam za sisteme od oko 10kWBolje bi bilo u koliko si imao uslova da unutrašnju jedinicu splita staviš u objekat koji se greje. Gas koji ide kroz instalaciju od spoljne do unutrašnje je gas. Uz određenu izolaciju ,bolje nego voda u sistemu grejanja, a i brže. Manja mogućnost gubitka i svega ostalog. Naravno, sve ako si imao uslova za isto? Inače gas ide do 20m dužnih instalacije kod split sistema ,bez dopune fabričkog sistema.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari