Zdravo svima,
Evo i ja da se vratim posle duzeg vremena i konacno ugradjene toplotne pumpe i da podelim iskustva.
Ugradio sam ARISTON NIMBUS PLUS S T NET 80 R32 (min/max) - 2.74kW-11.74kW za grejnu povrsinu od 200m2 podnog grejanja sa izolacijom 12cm stiropora na zidovima, 3cm stirodura u podovima i 25cm kombinacija staklene i kamene vune u krovu. Greje se i bojler od 200 litara za potrosnu sanitarnu vodu. Za oktobar i novembar ove godine potrosnja je bila 279 odnosno 254 kwh za temperaturu u bojleru 45°C i temperaturu vode u baferu od 25 do 30°C. Bafer je 120 litara i stavljen je zbog hladjenja preko fan coilova.
Potrosnjom sam jako zadovoljan i time da je ovih par dana krajem novembra kada je maksimalna temperatura bila oko 3°C voda od 30°C uspevala da zagreje kucu na 23-24°C.
Jako sam nezadovoljan Aristonovom mobilnom aplikacijom, koja je jako lose uradjena i ne daje ni priblizno opcija kao neke druge aplikacije cije su screen shot-ove ljudi delili na ovoj temi. Imam mogucnost samo da podesavam temperaturu i to je to. Nikakve krive, ogranicavanja niti bilo sta slicno tome.
Jos jedna stvar koja me je jako iznervirala, a nigde nije navedena je da kontorlni modul u kome je i termostat radi iskljucivo preko kabla (koji ja nisam ostavio jer se pumpa reklamira kao WiFi) pa ako budete kupovali Ariston, obavezno ostavite kabl od dnevne sobe do pumpe. Mozda u tom rezimu postoji vise podesavanja, ja trenutno mogu da kontrolisem samo temperatutu vode u baferu.
Jos jedna interesantna stvar je da ne postoji samo rezim hladjenja na pumpi, vec samo letnji rezim koji radi hladjenje i grejanje tople vode.
Ako ima nekog sa Ariston Nimbus pumpom ko zna kako bolje iskoristiti aplikaciju neka mi pise. 😀
Pisem kakva je potrosnja i za ostale mesece kad bude stizala, a ako vas zanima nesto drugo vezano za ovaj model, pisite.