Šta je novo?

Tom Clancy's The Division 2

samo M1A (baker dozen) i Famas 2000 (burnout) i za PVE i PVP. Sve drugo ako imas i udaris na rogue ekipu u DZ, nestanes kroz 1 sekundu :)
Koji ti je nick na ubi da te dodam?
Igra je totalno neizbalansirana. Od svih exotic koje imam, jedino sto vrijedi su one ninja knee i coyote mask. Nisu lose ni jedne defansivne knee, ne znam kako se zovu. Acosta bag je ok za full skill spec. Oruzja? Uzas. Merciless ocaj koliki trzaj ima i jako mali damage radi u sustini, chaterbox ajd da kazem u nekim uslovima close combat i sa 120 metaka zna biti ok, mada su to rjetke situacije. SMG su u sustini ocajni svi. Petiliance, pa bilo koji LMG ima veci damage od njega. Bullet king nemam, ali isto mali damage radi ja mislim. Chameleon ocaj, kao losiji SMG radi damage. Liberty je ok za full shield build, i Nemesis za snajp bild, koji je u pvp nemoguc i 80% pve situacija. Kad sam poceo igrati, odusevljavao sam se kako je koji exotic padao, sada, podjelim ih ostalim u grupi u DZ. Sad se radujem ako izleti full nabrijan Famas, ACR ili FAL, i M1A (baker dozen) od rifle ili eventualno MK17 u nedostatku M1A. Moraju neki buff da rade exoticima pod hitno. Big Horn, Lady death nemam, ali ni ne grindam, jer SMG mi nisu zanimljivi za moj stil, a Big horn isto tako jer snajpam samo u PVE a po specijalizacji imam snajp, a i Nemesis je tu. Kazu da je onaj assault rife eagle bearer full, al nemoguce ga je grindat jer nema sanse da nadjem 8 ljudi za Normal Raid. Doduse nisam se jos ni trudio nesto, prvo dok skupim 8 ok igraca pa da probamo koji put provrtiti ne bi li pao.

Poslednja izmena:
Koristim i M1A ali mi tako ide na zivce sto ima samo 10 metaka tj. 11 sa jednim u cijevi. Bullet King nema neki damage ali nema reload i skoro pa neogranicenu municiju, fantazija drzati lijevi klik i pokusati kontrolisati pusku dok spamas npc-eve :) Chatterbox je bull.sh.it teski, totalno beskoristan SMG ali eto neka ga, Acosta's Bag isto torba bezveze i ne znam bas za kakav build bi ona bila dobra ali ajde...

Cekaj baker dozen (named m1a) koji je reward za neki shd level, ne znam tacno koji. Ima 30% ammo cap i svaki promaseni metak iz zaklona vraca se u pusku. Prakticno iz covera trosi samo one metke koji pogadjaju. Ze mene licno broj 1 puska u igri. E sad dal svaki kao reward dolazi za tim talentom ne znam, trebalo bi da da, ne mogu da se sjetim sad za ostale named, li mislim da svi dolaze sa istim talentom. Za pvp isto puska broj 1 za daljinu, 2-3 pogodka sa full damage buildom i to je to. Doduse ja sam neki miks 1.3m armora pa mi crit sa njom oko 750.000, ali komotno moze ici preko 1,2 miliona crita i vise. Jos ako stavis talent breadbasket na m1a, to ide i preko 4 miliona crit za headshot.
A igrao sam jednom DZ za tipom koji je skill build i znam da je nosio acosta bag, ima jako specifican izgled. Bacao je hive stinger i bukvalno udje u heroic zone i baci hive stinger i ubije 4 zuta isti momenat. Isto tako nas zaskoce 4 rogue, svaki put kad baci hive stinger isti momenat padnu 2 rogue. Znam da sam otisao na inspect i tip je bio komplet zut! Tako da kapiram i acosta bag ko je taj build :)

Sent from my H8266 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mnogi skilovi su dosta jaci kada se ode u "overcharge", sto je sledeci stepen kada se ima build sa 6 zutih ili 5 zutih + technician specijalizacija.
Acosta daje overcharge kada se baci granata (ne mora da pogodi neprijatelja iako tako pise na njoj) i pri tome dodaje max broj granata u inventoriju, dok obican backpack talenat daje overcharge kada se iskoristi medkit.

Baker's Dozen (named M1A koji uvek ima Perfect Lucky Shot talenat) ima 19 metaka sa +5 metaka sa modom ubacenim, 20 metaka ako se naknadno reloaduje vec puno oruzje.

Igra je nakon ovog ban wave-a u totalnom rasulu. Igraci popili 7 day banove a skoro da nema ko nije koristio damage glitch.
Damage backpack talenti ne rade u DZ trenutno. A damage glitch je i dalje prisutan jer su juce neki likovi u DZ bukvalno cistili ekipe za par sec sa AR...

AR su trenutno prilicno beskorisne jer damage to health prakticno nikakvu funkciju nema na vecim tezinama, pa ni u PVP... sto su valjda rekli da ce da bufuju neki sledeci patch.

Ja nisam nikad koristio damage glitch :) DZ igram fer, nista varanja. I slazem se da su mnogo toga zeznili poslednjim update.
Da da, m1a sa modom kad se otkljuca, po def baker dozen ima 13 metaka. Sve u svemu puska koja radi opasan damage cak i u close combat. Ja igram sa baker plus shield i famas kao secundary. Za DZ dusu dalo.
Ja sam probao malo da igram sa skill tech spec jer imam opasno dobar maks napucan gear za to, ali sta znam, prosto nije moj fazon. Mnogo vise volim borbu prsa u prsa. Cak i sa boss-ovima izlazim sa shield + baker pa sta bude. Iskreno me smorilo sopanje iz covera, plus sto u pvp nema toga, pa onda nekako na nacin koji igram u DZ igram i ostatak igre.

Poslednja izmena:
Igra je nakon ovog ban wave-a u totalnom rasulu. Igraci popili 7 day banove a skoro da nema ko nije koristio damage glitch.
Damage backpack talenti ne rade u DZ trenutno. A damage glitch je i dalje prisutan jer su juce neki likovi u DZ bukvalno cistili ekipe za par sec sa AR...

Ja sam baš igrao DZ prvi put pre dva dana i nisam primetio ništa neobično. Imao sam blind i bleed talente na backpack-u i to je koliko sam mogao da primetim radilo. I to sam ušao tu takoreći poluspreman jer sam rekalibraciju otključao tek nakon što sam izašao iz DZ-ne. Jedno sat i po vremena sam se muvao tu i izvukao otprilike jedno 20tak raznoraznih stvarčica. Imao sam sreću da naletim na neke kulturica momke koji su me dodali u svoju grupu, premda sam pre toga uspeo da izvučem par komada i samostalno, predpostavljam zato što sam izgleda uhvatio nekim momenat kada nije bilo previše igrača unutra.

U stvari sad vidim da sam permutovao stvari. Pomenuti blind i bleed talenti su mi bili na pancir prsluku, a bonus od 25% damage-a na rancu. Tako da je moguće da je ovo tačno. :d

Ja nosim Carbine 7 sa ~90k Dmg i Baker's Dozen sa ~480k Dmg. Moram naci negde blueprint za rifle magazin, da povecam magazin sa 13, na 19 metkova.
Najkorisniji talenat mi je na prsluku, Perfectly Unbreakable, gde mi vraca 100% armora kada mi ga oduzmu, svakih 55s.
Pored toga imam Vigilance, 25% dodatni dmg na sve ovo, koji se resetuje na 4s ako te pogode, tako da kada prvi put pridjem, sa Dozenom ih bas osurim, jer bi tada trebao imati oko 600k.
Mislim da je Carbine 7 najbolja AR u igri, a BD najbolja rifle, barem od ovih standardnih oruzija, ne znam za egzotike.
Jos jedan jako dobar talenat na koji sam naisao je isto na prsluku, Perfect Spark, gde cim tvoj skill nekoga osteti, dobijas 15% wpn dmg na 20s...sto bi kod mene znacilo da konstantno imam 15% dodatni dmg.
Nazalost, zamenio sam ga za Unbreakable, jer je meni licno korisniji.

Za sada furam taj neki izbalansirani build, sa 350k hp i 1.1m armora, ali sam sve blizi tome da predjem na samo dmg build i krenem da gruvam critical chance i dmg.

Poslednja izmena:
AR po meni nema svrhe nositi ako su oni sa 650rpm. Mozda za PVE (normal i hard), vec za Challenge i Heroic ne (osim ako si full dmg build). Za PVP pogotovo. Carabin je fin za korisititi, mali trzaj, ne baca gore, ali ne mogu da se sjetim sad, ako je 650rpm...... Meni su te puske sve iste, FAL, ACR, MK16, Carabine, G36.... Lijepe za korisititi, precizne, mali trzaj. Za razliku od AK koji kida ali samo kratkim rafalima. Sve sam to nosao i probao, ali za PVP , kao i za Challenge i Heroic pve, ubjedljivo naj AR je Famas 2000 sa 900rpm. On prosto saspe 40 metaka u sekundu - dvije i to je to. Sto se tice egzotika, jos nisam naisao na dobar, osim pistolja Liberty i snajpa Nemesis :) Pogotovo me razocarao Merciless i Chameleon. Fale mi Lady death, Big horn (koji me ne zanimaju da bi ih farmao) i Eagle bearer (pada samo u normal raid-u). Pored M1A mnogo dobra je i MK17.

Poslednja izmena:
Farmao sam taj Lady Death nekoliko dana dok nije pao, da bi se skroz smorio kad videh damage i broj metaka.
Ja ne znam ko im pravi te exotice, sa ovim SMG jedino da radis normal/hard speed runove a to ne znam ko normalan i zasto bi radio:

LadyDeath.JPG

Imam i Eagle Bearer novi ali bi i pored njega verovatno koristio FAMAS ili M4 neki kraftani.. mnogo cima a i AR u principu nisu na dobrom mestu trenutno.
Damage to health ne moze da se poredi sa recimo bonusima na damage out of cover ili damage to armor, valjda to isprave nekako pa ljudi pocnu masovnije AR da koriste ponovo.

Baker's Dozen je odlican rifle ali je obican M1A sa bumerangom bolji po pitanju damage-a.

Bas tako, exotic weapon ja ne znam ko koristi? Osim mozda Liberty-a i Nemesis-a...... Bas iz tog razloga taj lady death nisam ni farmao, a vala sada necu ni eagle bearer...

Meni je primary trenutno Everlasting Glaze, named MK17. Fantasticna puska, dobar dmg, rpm i prilicno je stabilna. Secondary mi je cesto ili neka AR ili Bullet King koji je meni i timu u dosta situacija spasio guzice. Sto se ostale opreme tice, Coyote maska i Striker 3 piece gear set ali fali mi armora, oko 1mil se vrtim stalno. Baker's Dozen je dobra puska ali je preeeeesporaaaaaa, dok s njom naciljam i pogodim nesto meta promjeni deset mjesta a sa MK17 sjurim 21 metak u nju i nema mrdanja. Trenutno sam u potrazi za Pestilence, juce cijeli dan farmam i nista... Samo exotic armor piece mi izletio.

Da da, mk17 kida. Nabudzim je na 40 metaka, brz rpm, ne trza, odlicna. Mada ja sam navikao na m1a, dugo nisam mk17 koristio. Ma u sustini pored rifle, kao sec i ide AR ili LMG. Ima dobrih lmg, neki bacaju i 120dmg na moj build od 1,3m-1,4m armora. Sve zavisi od navike i stila kako igras. Sinoc sam picio DZ sa skill build hive stigner, 3-4 zuta padaju za 2 sekunde, samo moram voditi racuna da sam syalno u coveru jer nemam armora a i dmg je smijurija. Tako da nije lose malo promjeniti build. Ja imam 3 loadout-a, mix sa 1,3armora i baker dozen oko 430dmg, skill build sa hive stigner i full dmg build sa ja mislim preko 590dmg baker dozen i crit damage sa oko 130%.

Baker's Dozen je najbolka verzija m1a puske, verovatno najbolja rifle u igri.

Carbine 7 mi ima 790 rpm, sa 40 metkova, full stability i jako visok accuracy.

Dolazi sa overflow talentom, svaki treci magazin kojji se reloaduje od praznjenja, ima duplo vise metkova. Dakle, dok rostiljate, svaki treci sarzer ima 70 metkova.

Bez razmisljanja, najbolja standardna AR u igri.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Porucnik sa ovih prostora :d

8KuZtFT.jpg

Sta sa viskom loota? Sell ili deconstruct? Nagomilalo se, pa bih malo da se olaksam. :)

Dolazi sa overflow talentom, svaki treci magazin kojji se reloaduje od praznjenja, ima duplo vise metkova. Dakle, dok rostiljate, svaki treci sarzer ima 70 metkova.

Koliki damage radi carabine 7? Nemam niti jednu, vjerovatno mi nisu bile zanimljive zbog manjeg dmg po 1 hit-u. Ja sam zaglavio sa baker dozen + famas/nemesis + liberty. Prosto sve ostalo mi je zavrsilo u stash. Juce opalih crit sa nemesis 4,7 miliona, sa buildom od 1.3m armora :)

@K e n z o - znam co'eka, iz Bosne hahahaahaha

@Jovyland - svejedno je. Imam 3.000.000 kesa i sve mat full. Ja vise zuto i ne kupim uopste, osim ako je nesto bas bas dobro.

Uzeh i poslednji komad odjece iz ovog jungle event-a i sad bukvalno ne znam sta da radim.... Pokoji bounty.... Malo DZ..... dal lovit hyenas iz ove nove lige.....

Poslednja izmena:
To dosta zavisi od tvog bonusa, kod mene je imala 70-90k. Primera radi, kada mi je imala 75k dmg, akp se dobro secam, neka mk16 mi je imala 88k, a Carbine je vise peglala, jer prosto vise pogadjas, a svaki promaseni metak je 88k manje...

@whiplasher bas sam se juce iznenadio kad sam vidio naseg co'eka kako je daleko dogurao u Black Tusk-u :D Salutirao sam mu kad sam ga ubio...
Kako da nadjem one blueprintove za +20 mag size i kako da nadjem Allegro talent? Gdje to ima? Ili bilo sta sto ce mi dati vise rpm kod nekih pusaka? :)

P.S. deconstructovao sam 300 itema iz stasha juce, slucajno :S:

Poslednja izmena:
To dosta zavisi od tvog bonusa, kod mene je imala 70-90k. Primera radi, kada mi je imala 75k dmg, akp se dobro secam, neka mk16 mi je imala 88k, a Carbine je vise peglala, jer prosto vise pogadjas, a svaki promaseni metak je 88k manje...

Sjecam se samo da ne trza i da je precizna. Ali vjerovatno nisam naletio na neku sa full stats pa je zato sad i nemam. Ali ima dosta slicnih AR, acr, mk16, m4, meni je to manje vise isto sve. Stability im je na maks i visok accuracy. Imam mk16(vise verzija), acr, g36 (vise verzija, fal (vise verzija), m4 (vise verzija) i sve su na maks stats. I sve su mi manje vise iste, osim ak47 koji kida al sa kojim treba znati pustiti obarac pa pucati kratkim rafalima. Jedino od svih ar sto se izdvaja je famas zbog 900rpm. Za PVE su manje vise sve dobre koji imaju visok accuracy i stability, ali u DZ meni znaci samo jedno. Strest sto vise metaka u sto kracem roku :)
Malo je se tesko naviknuti na Famas u pocetku, ali kad ruka navikne na njega, mnogo dobra AR.
Kod mene famas ja mislim da ima oko 75k dok ak47 i acr imaju 90-100k.

@K e n z o - au steta ako je bilo dobrih stvari *mjau**mjau**mjau*.
Ja sto imam blueprint je kroz misije do 40 level i od control point lev 4. Posto igram na challenge world, bude cesto control point 4. Ali recimo u newyork kako sam osvojio control pointe, tako stoje. Svi su frendly vec sedmicama. Jel to bug neki ili?
Fire rate ja imam kao atrubut u rekalibrsciji, ne znam sad tacno, al mozda tipa 5%.

Poslednja izmena:
Ne znam kako da uzmem ovu Darpu heroic za 18min, oni nisu normalni. Ostalo ce biti izgrindano danas na max tier 10, ali ova Darpa je shit show. Mislim da mi je to najteza misija, mada i Tomb ume da smara sa onim heavijima.

Baker's Dozen je odlican dok ne padne god rolled M1A sa Boomerang ili Rifleman talentima.
Rifleman daje ubedljivo najveci dps ali treba gadjati headshots, tako da meni posao radi boomerang skroz fino za sada.
Lucky shot ne daje nikakav bonus ako je aim dobar, dok boomerang daje i dodatne metke i damage boost.

Accuracy odredjuje koliko ces zapravo i pogoditi tamo gde si nanisanio...
S obzirom da su mi mete u Division 2 jako spore i bez problema nisanim u glavu, lagano sam skontqo da minimum 1 od 3 metka ne gadja u metu.

Mete su spore a i cooliraju opusteno kad provale da ih gledas kroz sniper nisan. Cak i ako su na drugom kraju sobe i tvoj saborac ih cima, obavezno se premeste na zaklonjeno mesto cim i ti uperis sniper u njih. 6th sense imaju i to nepogresiv.

Eh da, setih se da Lucky shot radi samo iz covera, a ja sve vise koristim shield + cover to cover kretanje pa mi zato ne radi posao.

Gledam sad https://www.twitch.tv/videos/585695860, na 02:32:30 lik radi heroic run solo i presao ga je jedva za predvidjeno vreme a igrao je god like.
Ja ovakav accuracy mogu samo da sanjam, tako da se pitam na cemu su bili ovi sto odredjuju ta vremena za top rating.

Carbine 7 je i meni najomiljenija AR puškica, međutim kako sam dogurao na 30 nivo nikako da nađem neku. Ove od ranije sam rashodovao, tako da se za sada držim custom P416 G3 i kao sekundarno ACS12 sačmarice. Unbreakable armor sam i ja našao samo što meni vraća 90%, pre njega sam koristio blind - bleed jer sam bio počeo sa tim agentom da igram solo. U međuvremenu sam skontao da mi se više isplati da nabacim crusader shild, pa sam se prešaltao na vanguard prsluk sa kojim sam neranjiv u trajanju od 5s. Pošto ja inače jurcam napred i često se premeštam, ta varijanta mi odigra u situaciji kada recimo izlete njih desetoro, a u igru onda dodatno ulazi sačmarica za bliske susrete! :eyebrows:

U međuvremenu sam počeo novu igru sa burazerom u paru, pa ćemo videti tu kako će stvari stajati kada preguramo 20 nivo. Rekalibraciju nisam uopšte koristio do sada, znači samo modove, pošto se nisam previše ni muvao po Dark Zonama. To nisam stigao još ni da pogledam, ali hoću ovih dana svakako. Međutim kada su modovi u pitanju, gledao sam neke filmiće od ranije na YT-bu i čini mi se da su se tu desile neke izmene, jer ono što sam u tim filmovima video, prosto rečeno, ja to više ne vidim u igri. Većina stvari mi je i dalje zaključana a dogurao sam praktično do kraja, što je malo bezveze. :trust:

Inače sve sam počistio što se misija tiče. Ostali su mi još samo bosovi. Baš sam gledao jučer da mi nije kojim slučajem nešto promaklo, međutim koliko vidim to je to...

Ni ja za ovih 150ak sati nisam ni usao u DZ :)

Od 220h ovdje, 40tak je u DZ :)

Dobar je DZ al' nije za soliranje. :)

SHD Leveli idu prilicno brzo u okupiranoj DZ kada se farmaju lendmarksi sa ekipom.

Dobar je DZ al' nije za soliranje. :)

SHD Leveli idu prilicno brzo u okupiranoj DZ kada se farmaju lendmarksi sa ekipom.

To je tačno. Može da prođe i solo ako unutra nema likova koji su recimo prebacili 80. nivo a pri tom isljučivo igraju uvek na kvarno! Takvi najčešće totalno pokvare situaciju. Ja sam recimo pre neki dan igrao west DZ i tamo napr. nije bilo skoro nikoga. U south kada sam ušao veče pre toga, nisam znao odakle duva. Znači pocepali su me par puta s leđa na kvarno neki likovi a da nisam ni video s kim imam posla. East DZ je dosta prostran i uvek ima unutra nekoga, ali sam tu uglavnom nailazio na neke kulturica likove koji ne preferiraju rogue varijantu.

Ne znam o čemu se tu radi, ali ako za svo to silno vreme koliko su cenim pojedini likovi proveli unutra igrajući isključivo DZ-one nisu izvukli od oružija i opreme sve što može da se nađe, onda neka se ubiju odma! :d Ili se tu ipak radi o nečem drugom... Može li neko da mi potvrdi napr. ko je malo više proveo unutra, dal se više dobijaju neki bonusi i tome sl. ako igraš recimo konstantno u rogue fazonu odnosno protiv drugih igrača i tome sl. :trust:

Ili je to možda lična satisfakcija pojedinaca, heh... čisto onako malo da smetaju tj. da se iživljavaju i tome sl. :smoke:

Ili je prosto rečeno od svega pomalo! :D

Poslednja izmena:
Ajde ovako, nisu tu kvarni likovi, vec je to DZ. A sto? Pa recimo ekipe koje farmaju xp logicno je da ce cistiti boss-ove. Ali ako farmaju za gear i exotice... Pa ako ja imam ekipu od 4 tipa za koje znam da ce igrati to vece recimo 3h, sigirno necu farmati landmarke, vec cu farmati ekipe na extraction zonama, to je najbolji drop vjerujte. I sto sam kvaran? :) Kao da meni nije preotet drop pa barem 50x. Za 40tak sati u DZ sam svasta vidio. Ali sam isto tako podjelio 15tak exotica saigracima.

Il tipa nas 4 cekamo extraction i dolazi 1 ili 2 tipa jos. A extr prima samo 4 paketa. Pa kud ste krenuli? Znaci mole da dobiju metak. Pobijemo ih i ne diramo im loot uopste.
Dosta timova igra na principu "cistim sve redom", bilo da su to npc ili agenti tj igraci. U DZ 4vs4 je jako cesta pojava, ja licno uzivam u tome, bilo dal dobio metak ili ja nekoga ubio.
Nema tu bonusa nikakvih. Ja sam +290 level i ako vidis tako malo vece levele znaj da ti ljudi farmaju XP, osim ako ne dodje ekipa nabrijana da pice manhunt, ali to ne traje dugo. Ja zuti loot ne gledam uopste, samo exotic kupim pa posle podjelim ako kome treba u grupi ili ga dismantle posle.
Zna se desiti da odem da farmam gear ali to bas ako je taj dan drop nesto sto meni treba, ili trazim nesto. Tipa neki named weapon i slicno.
Da se razumijemo, DZ nema nista bolji drop od misija ili free world ili bilo cega drugog, cak bi rekao i slabiji, jer u DZ ne padaju svi exotici, ko se lozi na njih. Sav ostali drop je isti. Jedino sto brze pada drop, jer grupa od 4 cisti landmarke u prosjeku 4min po landmarku.
I zasto jos volim DZ, jer razvijam svoju taktiku protiv razlicith vrsta igraca. Pogotovo mi znaci kada se ganjamo sa skill spec igracima, jer prosto tako uvidim svoje mane i pokusavam da ih otklonim, dal u nacinu igre ili u gear-u. Ja DZ ako igram sa 3 full dps igraca, uvijek se prebacim na skill spec, jer mora makar 1 da ima hive, da pusta dronove, seek mine ili turete, narocito u slucaju napada rogue igraca. Mnogo opasniji tim je sa 1 ili 2 skill spec igraca nego tim od 4 full dmg igraca.

Poslednja izmena:
Slazem se sa svim napisanim, i jos da dodam da u DZ ima par itema koji padaju samo tamo a dosta znace za neke buildove. Ceo Yaahl set pada samo u DZ, a named Yaahl maska "Hollow Man" daje lep dps bonus.

Dosta ljudi koristi TPatriot set zato sto sa Pestilence daje op healing, tj radi na pestilence damage "ticks" sto druga oruzja nemaju. A Pestilence pada cesto, mislim da mi je jedan pao skoro svaki put kada sam malo duze boravio u Dark Zoni.

Mada uskoro nece morati da se farmaju bolje rolani exotici, moci ce da se rerolaju postojeci samo sto ce novi roll biti totalno random tj mogu biti i bolji i losiji od ovoga sto vec imamo. Tako da jos jedan razlog za farmanje Pestilence u DZ, em farmas loot i experience em dobijas exotic parts... za razliku od recimo otvaranja Hyena boxeva za Chatterbox farm.

I naravno PvP ume biti fun... ko voli.

Vrh Dno