Šta je novo?

Tom Clancy’s: The Division [PC]

Pa evo, dve nedelje igram, i to samo čistim single player mapu, tek treba organizovano da uletim u dz.

Ako ima organizacije count me in. Malo iznad 20-og sam sada, isto cistim solo sp ponekad matchmaking. Meni je do jaja jer volim Diablo 3 fazon, rollovanje statsa na gearu, random craftovanje, materijali, salvage, rare i ostali itemi. Jeste repetivno ali u tome je poenta, ko voli taj fazon bice mu okej, ko ne ili se prvi put susrece sa tim verovatno ce samo hate i nista vise.

Ja sam trenutno 28 level,jos malo da ocistim mapu pa bi mogli da se okupimo za DZ!Bas to,ko voli Diblo 3,volece i ovo,sve je isto samo sa pucaljkama!
Najzad, tu je osećaj da maltene varam, jer mogu sve lepo da vidim iz zaklona, za šta su developeri osmislili lek u vidu jurišnika koji su bull-etsponge-happy. Neka, hvala
Pa nije bas tako!Mozes sve da vidis iz zaklona,ali ti AI neda da bude bas tako prosto!Sinoc odem na mapu 25-28 da odradim neki kvest,naisla neka ekipa sa istim levelom kao i ja!Jednostavno nisam mogao da promolim glavu iza zaklona,bacaju bombe,moram da bezim!Dok sam skoknuo do drugog zaklona ode pola health-a,necu ni da spominjem snajpere,koji te skoro oneshot-juOdjednom iz druge ulice dolaze jos njih nekoliko!Ginuo sam jedno 5-6 puta dok je nisam presao!Mislim da je AI dobro odradjen,ali iskreno neko pravo igranje pocinje od 25 levela.Do tada je smesno koliko je lako!

Poslednja izmena:
Da, a sad zamisli isto to sve ali da ne vidis sve preko zaklona. Mislim meni se igra svidja ali cinjenica je da je ovo glupost kod ovakvih igara, sto vidis sve iz zaklona. Mass Effect i Gears of War su mi medju omiljenim igrama ali ***...

^
Mogu da zamislim,ali mi se ne svidja ta zamisao:DTo bi vec naginjalo kao nekoj simulaciji koje nisam preterano voleo,posto se brzo iznerviram zbog manjka skill-a u takvim igrama,to mi onda prestaje biti zabavno!Mislim da je ovo cista casual igra za iste takve igrace kao sto sam ja!

Ja sam razbijao Destiny od početka pa dok je bio aktuelan ali ovo me smorilo u beti već jer zahteva ulaganje puno slobodnog vremena i da, slično je Destiny sistemu i ne bih imao snage/vremena za jos jedan sličan naslov.

I nije baš sasvim klon. Sistem progresa jeste sličan, ali em je Destiny raznolik i daje privid širokih prostora i tumaranja po solarnom sistemu, em su bosevi drugačiji, em je pvp drugačiji, a i ono osnovno - igra se iz prvog lica.

Isjus :D - to me jedino nervira kod njega.

Mene kod njega nervira što kritikuje igru iz perspektive toga kako on zamišlja da bi igra trebala da izgleda, ili šta joj fali pošto je X, Y ili Z imao to, to i to. Do određene mere, to ima smisla, naročito kada je upotrebljen sistem koji je drastično gori od onog koji je mogao biti upotrebljen, ali ponekada prosto developer zamišlja igru drugačije i ima viziju koja ne mora da se poklapa sa dokazanom igrom žanra. Ali dobro, kakvi su ostali, TB je sjajan.

Pre neki dan je otkrio i deo zarade. Na svakih 48h uzme oko 15k dolara samo od brending dilova. ***...

I nije baš sasvim klon. Sistem progresa jeste sličan, ali em je Destiny raznolik i daje privid širokih prostora i tumaranja po solarnom sistemu, em su bosevi drugačiji, em je pvp drugačiji, a i ono osnovno - igra se iz prvog lica.

Mene kod njega nervira što kritikuje igru iz perspektive toga kako on zamišlja da bi igra trebala da izgleda, ili šta joj fali pošto je X, Y ili Z imao to, to i to. Do određene mere, to ima smisla, naročito kada je upotrebljen sistem koji je drastično gori od onog koji je mogao biti upotrebljen, ali ponekada prosto developer zamišlja igru drugačije i ima viziju koja ne mora da se poklapa sa dokazanom igrom žanra. Ali dobro, kakvi su ostali, TB je sjajan.

Pre neki dan je otkrio i deo zarade. Na svakih 48h uzme oko 15k dolara samo od brending dilova. ***...

Malo mi je ovo nerealno, da zaradjuje 15.000,00 dolara za 48 sati.
Moze link o tome gde je ovo izjavio?

mislim da je pominjao to u svom poslednjem co-optional podcastu. ne znam tačno koja minutaža, ali sam prilično siguran da je poslednji podcast

Cooptional podcast, kada krenu da razgovaraju o etičnosti jutjubera, i onda kaže "uradiću nešto što nikada u principu ne radim, razgovaraću o finansijama...za proteklih 48 sati smo zaradili 15k dolara od brend dilova..." - i u tom trenutku Džesi Koks kreće da mu preti :d

Dosta se izgleda očekuje od igara gde brojevi iskaču na sredini ekrana. To je vrhunac "gejmifikacije" u negativnom smislu i primer baš lošeg dizajna što se mene tiče.

Ubisoft je sa Divisionom mogao napraviti dobar duhovni nastavak Freeedom Fightersa al ***. I još je na igri radio progutani Massive. :(

Dosta se izgleda očekuje od igara gde brojevi iskaču na sredini ekrana. To je vrhunac "gejmifikacije" u negativnom smislu i primer baš lošeg dizajna što se mene tiče.

Ubisoft je sa Divisionom mogao napraviti dobar duhovni nastavak Freeedom Fightersa al ***. I još je na igri radio progutani Massive. :(

Niko ne spomenu taj Freedom Fighter ! A sve vreme me igra asocira na njega i razmisljam kakav je to bio feeling.

Mozda će Homefront revolution da liči na Freedom Fighters. Bar je priča slična...

filipenko - Rekao je:

Odbili smo u zadnjih 48h ugovore sa "brendovima" koji bi iznosili 15K.

Nije rekao da mu je to zarada niti da se ti ugovori svaki dan pojavljuju. A po reakciji koliko đim sterling zaradjije, reklo bi se da TB zaradjije oko 10K na mjesec. Da sam pogresno cuo i da je rekao "zaradili smo 15K u zadnjih 48h" ne znaci da je to konzistentna zarada. To je podcast 113 a mirsko mi opet guglati na kojoj je minuti.

Brand deal ..neko je pitao, znaci da si potpisao ugovor da reklamiras odredjeni brend. Ne mora znaciti nuzno favoriziranje bez kritike. Naprotiv. Samo znaci da odredjeni brend trebas promovisati a dosta youtubera izbjegava brand deal ne zato sto su subjektivni vec zato sto gube povjerenje. I onda neki youtuberi koji se bave gejmingo izaberu da reklamiraju recimo krevete za spavanje, žilete za brijanje, VPN usluge itd itd. Nesto sto nema direktne veze sa igrama.

A sa druge strane, ima youtubera koji se nisu prodali koje mozes nabrojati naprste jedne ruke tako da je tesko ko ostao pri sebi.

Poslednja izmena:
voleo bih kada bi neko ko je stvarno upućen u sve to, naveo koji to youtuberi se nisu prodali i kojim youtuberima većina ljudi stvarno veruje. najviše volim da slušam te ljude i čitam njihove utiske. na stranu jim sterling i tb

Ne moze ti niko dati crno po bijelom ko se prodao. Recimo da se ne radi svaki put o razmjeni novca vec favoriziranjem nekog izdavaca ti otvara vrata za buduce saradnje. Najljepse je bilo pratiti BF youtubere kako su se prodavali pa poslije toga su imali direktnu saradnju sa EA i njihovim developerima. Cak i kada su bili placeni za sponzorisanje, nisu bili iskreni dok nisu uhvaceni pa se poslije pravdali. Dok sa druge strane, bas kako jednom TB rece, kritikujes jednu igru a onda ti izdavac vise nikada ne posalje review key (review key je kljuc koji dobijes prije izlaska igre da bi recenzija kojiu napravis bila na dan izlaska igre a ne par dana poslije).

Shadow of mordor je naslov koji si mogao recenzirati prije izlaska samo ako daš pozitivnu kritiku i potpisivao si za to NDA ugovor. Znaci svi koji su radili recenziju prije izlaska su potpisali da ce samo pozitivnno govoriti o igri. Slicno je sa uby igrama i mislim da je bilo slicnih poteza ako se ne varam za AC unity.. ne mogu da se sjetim detalja.

IGN je jedan od najneprofesionalnijih gaming grupa. E sad, dosta ljudi misli da su oni potplaceni dok zapravo tu nema razmjene novca vec bas ovo gore. Imaju pozitivnu saradnju sa izdavacima i sve dok drkaju da ne kazem sta, sa XBONE igrama i destinijem kojeg su isprali koliko su mogli, oni ce imati super saradnju sa MS-om gdje ce imati ekskluzivne informacije ili biti pozvani na zatvorene prezentacije.

MGS V je bio prezentovan youtuberima iza zatvorenih vrata i youtuberi su svršavali dok je istina zapravo da je igra bila nezavrsena i da su kraj igre sklepali na brzinu ali iza zatvorenih vrata utisci nisu bili = recenzija jer nisu ni odigrali cijelu igru do ksu youtuberi zapravo igru hvalili uzduž i poprijeko.

I tu je i mentalitet. Youtuberi se plase da kritikuju igru izdavaca sa kojim dobro posluju i onda oni klakulišu sta da kazu bez da su nagovoreni na to.

Recimo frankieonpcin1080p je na dan BF4 izlaska rekao da je BF4 najbolja FPS igra kopju je igrao. I ako svi ovdje znamo kakav je odron Bf4 bio na startu. Isto slucaj i sa LevelCrapom koji je rekao da je Hardline najbolja BF igra i ako opet znamo da je zapravo hardline najgora BF igra. Niko od njih dvouje nije dobio pare za te izjave, u to sam uvjeren ali imaju direktnu saradnjo sa DICE-om pa onda oni svjesno favoriziraju njihove igre da bi se saradnja nastavila. Dosta je puta levelcrap reklamirao igre sa klipovima po 5min bez da je naglasio da je promocija. A to je opet i kažnjivo po zakonu.

Tako da nije uvjek u pitanju novac vec otvorena vrata pozitivnim kritikama pa onda oni dobiju vise video materijala za svoj kanal. U biti kao svaki TV kanal. Svi su politicki korektni samo da ne izgube sponzore. A kada dodje politički sponzor, onda pricu naginju ka njima.

voleo bih kada bi neko ko je stvarno upućen u sve to, naveo koji to youtuberi se nisu prodali i kojim youtuberima većina ljudi stvarno veruje. najviše volim da slušam te ljude i čitam njihove utiske. na stranu jim sterling i tb

Evo ja ću da ti kažem - svi su se prodali. Ali su najpre prodali internetu foru da su oni nepotkupljivi, pre nego što su se prodali :d

Uopšte mi nije jasno odakle ta ideja da će neki lik sa kamerom ili grupa ljudi sa kamerom da budu objektivniji od bilo čega drugog.

šta znam, voleo bih da verujem da ima još likova koji uspevaju da zarade, ali da su pokazali srednji prst izadavačima :d

Pa ima ih. Samo što onda provale da je tu i bolja varijanta, tj. brža i unosnija.

Tom logikom, zašto onda ocekujes da tebe neko svati legitimnim a ne potkupljenim ? Pogotovo sto si glasno branio poteze benča. Naravno da nisu svi potkupljeni i destruktivno je imati tako pesimistično mišljenje . ali prije svega treba da konzumacija jednog videa bude zasnovana na tvojim licnim a ne tudjim mišljenjem. Jer na kraju dana, bez obzira da li je osoba potkupljena ili ne, na kraju ce iznjeti svoje misljenje koje se ne mora nuzno podudarati sa tvojim potrebama. Sve recenzije treba uzimati sa trunkom soli i imati sluha iz koje perspektive recenzent gleda igru a ne postati TB-a ili angry joea i vikati kako se tvoje misljenje ne slaze sa njihovim. Mislim, zasto je moje ili tvoje misljenje bitnije? Iz recenzija treba izvuci ono sto tebe interesuje a ne ono sto recenzent smatra da je bitno. Igre koje se prodaju u milionskim primjercima mene zaobilaze jer nisu moj tip. Ja da ih testiram bi bilo degutantno. Isto vazi i za youtubere.

Meni je iz videa bitan gameplay koji se moze vidjeti bez komentara i tehničke specifikacije, kako je igra optimizovana sto TB super radi sa "PC port" klipovima. Ostalo je na meni da li mi se svidja ili ne. Svaki put kada bi vidio da je igra lame, tako je i bilo u gameplayu bez obzira sto bi neki IGN like šminkeri falili igru kako je revolucionarna. Video jednostavno ne laze.

Kada opet spominjemo TB-a, kako sam rekao, zarada od 15K u 48h je dezinformacija. U video kaze da je odbio ponude game brand deals koje su ukupno iznosile 15K: https://youtu.be/OgFLTfo4YUQ?t=8668

Poslednja izmena:

Dunkey se nije prodao :D.

Poslednja izmena:
ja sam trenutno level 8 :)

nick enu_

Tom logikom, zašto onda ocekujes da tebe neko svati legitimnim a ne potkupljenim ? Pogotovo sto si glasno branio poteze benča. Naravno da nisu svi potkupljeni i destruktivno je imati tako pesimistično mišljenje . ali prije svega treba da konzumacija jednog videa bude zasnovana na tvojim licnim a ne tudjim mišljenjem. Jer na kraju dana, bez obzira da li je osoba potkupljena ili ne, na kraju ce iznjeti svoje misljenje koje se ne mora nuzno podudarati sa tvojim potrebama. Sve recenzije treba uzimati sa trunkom soli i imati sluha iz koje perspektive recenzent gleda igru a ne postati TB-a ili angry joea i vikati kako se tvoje misljenje ne slaze sa njihovim. Mislim, zasto je moje ili tvoje misljenje bitnije? Iz recenzija treba izvuci ono sto tebe interesuje a ne ono sto recenzent smatra da je bitno. Igre koje se prodaju u milionskim primjercima mene zaobilaze jer nisu moj tip. Ja da ih testiram bi bilo degutantno. Isto vazi i za youtubere.

Meni je iz videa bitan gameplay koji se moze vidjeti bez komentara i tehničke specifikacije, kako je igra optimizovana sto TB super radi sa "PC port" klipovima. Ostalo je na meni da li mi se svidja ili ne. Svaki put kada bi vidio da je igra lame, tako je i bilo u gameplayu bez obzira sto bi neki IGN like šminkeri falili igru kako je revolucionarna. Video jednostavno ne laze.

Kada opet spominjemo TB-a, kako sam rekao, zarada od 15K u 48h je dezinformacija. U video kaze da je odbio ponude game brand deals koje su ukupno iznosile 15K: https://youtu.be/OgFLTfo4YUQ?t=8668

Ne znam, ja gledam na twichu i uglavnom su realni pri oceni(neki i naglase ako su sponzorisani). Ako ga pitas kakva je igra, odgovor nije tipa kupi igru dobra je blablalb, nego ti objasni sta se dobija, kako se igra, pa ako ti se dopada kupi.....

Poslednja izmena:

Pa ne očekujem, i svi mene smatraju potkupljenim, iako to nema veze sa mozgom. Stoga, zašto bih se ja upirao da u konkurentima - koji pritom najviše promovišu ideju da su mediji potkupljivi a oni su super - vidim legitimnost? Inače, mi smo ovde imali veliku hajku na legitimnost bencha koji se "prodao", i veliki odliv korisnika na "hardkor" sajt/forum, svi znaju o čemu se radi. I ništa nije uspelo da poljulja to uverenje da smo se mi prodali a da su oni autentični, ni to što na sajtu nije bilo nijedne vesti koja nije PR saopštenje, ni to što su davali po 2-3 awarda u testu jednog uređaja za taj jedan uređaj, i to tako ide. Mislim, ne kažem da niko nema prava na to, samo mi je bezveze da nas neko optužuje da se prodajemo zbog toga što, oh strahote, imamo neke banere na sajtu. Pri čemu niko od tih što nas optužuju ne zna ni koliko koštaju, ni da li su došli preko agencija, niti koji su uslovi saradnje, ali znaju da smo se mi prodali. Stoga, zašto bih ja za jutjubere trebao da smatram išta drugačije?

Evo danas osvanuo topik u Trendovima, neka YouTube emisija traži autore na Benchmark Forumu jer "želi da bude autentična za razliku od medija koji se bave nekakvim testiranjima uređaja, pisanjem vesti iz stranih izvora i pravi video priloge sa stranih sajmova koji mogu da se vide u boljim, stranim medijima." Dobro, zašto bih onda ja gledao tu YT emisiju jer sigurno postoji bolja emisija tog tipa takva emisija na YT u inostranstvu...

Što se gledišta na recenzije tiče, tu se potpuno slažem, ali isto važi za sve vrste komuniciranja sa javnošću - bili to klasični mediji, jutjub ili šta god - treba izvući ono što je tebi bitno i uzimati sa trunkom soli i to je to.

Pogresno si me svatio ali neka si elaborirao, nije na odmet. Nisam ja optuzio tebe ili benč. Ne brini, citam ga svaki dan. Moja poenta je bila dio iz jedne tvoje rečenice: "samo mi je bezveze da nas neko optužuje da se prodajemo zbog toga.."

To isto kazem i za youtubere. Malo je bezveze sto kazes "svi su se prodali". Nisu bas svi. To sto imaju sponzore kao i benč ne znaci da svaki put navlace vodu na mlin sponzora. Ne treba biti toliko pesimistican. Nije zdravo. Da se vecina prodala, i ja sam rekao. Ali ako vec gledamo neke neutralnije recenzije, onda bi ja izbjegavao velike "network" korporativne ekipe a gledao individualne recenzente. Mada se kroz video-dva moze brzo prepoznati favoriztiranje brenda bilo artikla ili izdavacke kuce. Ostalo je na korisniku da zakljuci koliko to moze tolerisati.

Mogli biste da nastavite u temi Industrija igara.

Vrh Dno