Tako sam ja nekada analizirao i razmišljao, dok nisam jednog dana shvatio da je obično najprostije rešenje zapravo najlogičnije - oni ni sami nisu sigurni šta će sa tim, a pride executive lica nemaju jasnu predstavu šta i kako sa igrom jer se oni staraju da rokovi budu ispoštovani, zaposleni isplaćeni i da se svi pridržavaju timetable-ova iz powerpointa i drugih office alatki. Plus, to je Ubisoft.
A vidiš, ja sam pilično siguran da ti to ne možeš da znaš pouzdano i zato mi se ne dopadaju takve analize. Nit si ti bio tamo, nit si video šta oni rade i kako, a izvukao si neki zaključak kao da si lično upoznat sa projektom. Znaš možemo mi da filozofiramo ovde do sutra i da pričamo o nekim stvarima ovo ili ono, međutim činjenica je da samo ekipa koja radi na projektu može da zna šta je namera i koja je ideja tokom realizacije. To znam jer sam radio svojevremeno na projektu koji je težak više miliona Eura i shodno tome prilično mi je jasno kako stvari funkcionišu na tom nivou.
Sad pazi... ko zna... možda ćeš na kraju ti biti i u pravu, no bez obzira na to, nekako mi ne stoje takvi komentari...
Pa i te tvrdnje da oni rade sve strogo zarad nekakvih rokova... mislim, pitanje je koliko je i to tačno s obzirom da to pre svega važi ekskluzivno za AC serijal. Ovde je ipak reč o potpuno novoj igri oko koje očigleno preterano ne žure, uzevši u obzir period izrade.
Oću da kažem sledeće. Jasno mi je zašto je Ubisoft stekao takav epitet kakav ima među igračima, no to svakako ne znači da je sve što dolazi odatle automatski krivo nasađeno odmah u startu, jer moram priznati, to je ono što mi najviše upada u oči kada pogledam ovaj tvoj komentar, kao uostalom i još neke ovde. Niko ne može da ospori kvalitet određenih naslova iza kojih ova kuća stoji i onaj ko to radi svesno, osporava ih iz obesti. Njima je svakako cilj da idu napred u svakom pogledu ali i da isprate određene trendove i zarade što je moguće više, što automatski dovodi do određenih kompenzacija onako kako ih oni procenjiju i vide. Međutim to je i normalno uzveši u obzir konkurenciju. To što je neko alergičan na Ubisoft, to je njegov problem. Ja se ne zamaram previše time. Besmisleno mi je, tim pre što se ovde radi o jednoj izdavačkoj kući od mnogih... Prema tome to je to. Tačno je da su racionalni i da im je cilj profit bez pardona, što je verovatno dobro za njih. To usotalom pokazuje da očigledno neke stvari rade kako treba, zar ne? Da su radili drugačije, cenim da bi prošli slično kao Crytek. S druge strane ni igračka populacija ne bi trebalo da bude previše nezahvalna. Imaju solidnu ponudu igara na godišnjem nivou i svet će svakako biti bogatiji za naslove koje su izneli.