Šta je novo?

Tom Clancy’s: The Division [PC]

Klasicno, kampanja koja se moze odigrati i kao co-op. Tako sam skontao ranije.

Poslednja izmena:
First, it’s important to note that The Division is fully playable solo. (“It’s a wonderful single-player game!” Barnard promises.) So you lonely types, go on… play it as you like. But for the rest of us, The Division promises a rich, varied and seamless multiplayer experience that includes co-operative tactical action, factional conflicts, and full-on player-vs-player (PvP). “What a lot of games do in this genre is split it,” Barnard says. “So I play my single-player experience and then I’m kind of done with that part of the game. Or I go play multiplayer or PvP. We want to approach this differently. We want to make it part of the journey and make it part of the main experience for the game.”

Bode explains that The Division will require you to multitask more in order to progress through the game alone, and the beta will give players the chance to experience the different ways in which objectives could be tackled.

Mujanovic followed up those remarks with some additional ones in regards to how gamers will need to rethink their approaches when playing single-player. "That's exactly it, you almost have to come to rethink the skills that you currently have. It's like, 'okay this fight looks way more [difficult], so maybe I should focus on self-heals or maybe I should focus on looking around and exposing my targets,'" Mujanovic said.

Ako je suditi po ovome, više zvuči kao da će se single player kampanja izvoditi u klasičnom smislu, s tim što će izostati neki oblik podrške unutar MP-a i tome sl... međutim bez obzira na to, nejasno je dal će igra zahtevati konstatnu online konekciju?

Inače zanimljivo mi je videti da na projektu ima i ljudi sa ovih prostora. Izvesni Emil Mujanović je Senior Character Artist unutar projekta što je prilično visoko rangirano mesto po značaju. No kako god, bliži se vreme izlaska, a ovo sve skupa deluje prilično dobro zaokruženo. Naravno ostaje da se vidi suština...

Nigde tu ne pise da igra ima klasicnu single player kampanju, bilo online ili off. Koliko vidim ne zele da odbiju solo igrace pa nesto s*ru i solo play opisuju kao neko fenomelano single player iskustvo.
Nadam se da gresim.

Poslednja izmena:
Heh, pa niko nije ni rekao da piše... Ali odeđene rečenice su formulisane tako, da prosto rečeno indiciraju da će solo biti odvojen. Osim toga, a na osnovu još nekih komentara koje nisam ovde okačio, kao i svih objavljenih filmića do sada, malo mi je teško da zamislim nekoga da uradi bilo šta solo sa izvođenjem u MMO fazonu, pogotovu protiv neke dobro opskrbljene i uigrane ekipe, pa ma ko on bio. Jednostavno, to mi u samom startu izgleda totalno ne-fer. Prema tome ima logike da bude solo drugačiji i odvojen od MP-a, kao što će verovatno i biti...

Tako sam ja nekada analizirao i razmišljao, dok nisam jednog dana shvatio da je obično najprostije rešenje zapravo najlogičnije - oni ni sami nisu sigurni šta će sa tim, a pride executive lica nemaju jasnu predstavu šta i kako sa igrom jer se oni staraju da rokovi budu ispoštovani, zaposleni isplaćeni i da se svi pridržavaju timetable-ova iz powerpointa i drugih office alatki. Plus, to je Ubisoft.

3190d61d8fb6696a52c4ba146d45f534.900x448x1.png

Sto se grafike tice zaista izgleda zesci downgrade, i prosto se po nekad zapitam pa zar Ubisoftu nije dovoljna vec jedna *******cija oko Watch Dogs-a kojeg su svi popljuvali kada se konacno bio pojavio, a napravili su takav hajp sa onim texturama, izmaglicom, refleksijama i senkama u prvom videu kad su prikazali igru na sajmu, svi su blebetali o igri samo tako.

Tako nam je i The Division prikazan u "punom sjaju" svojim prvim videom, ali ja se iskreno potajno danam da je ovo sad sto gledamo sve zbog konzola i da zapravo prikazuju gameplay i scene sa istih, a da ce nas na PC-u ipak pocastiti nekim slajderima za tehnikalije pa da odvrcemo dokle zelimo i ko kako moze.

Naravno nije sve u tehnikalijama, bitna je sustina i gameplay, ali zasto praviti sebi antireklamu sada ako vec nema potrebe.

Tako sam ja nekada analizirao i razmišljao, dok nisam jednog dana shvatio da je obično najprostije rešenje zapravo najlogičnije - oni ni sami nisu sigurni šta će sa tim, a pride executive lica nemaju jasnu predstavu šta i kako sa igrom jer se oni staraju da rokovi budu ispoštovani, zaposleni isplaćeni i da se svi pridržavaju timetable-ova iz powerpointa i drugih office alatki. Plus, to je Ubisoft.

A vidiš, ja sam pilično siguran da ti to ne možeš da znaš pouzdano i zato mi se ne dopadaju takve analize. Nit si ti bio tamo, nit si video šta oni rade i kako, a izvukao si neki zaključak kao da si lično upoznat sa projektom. Znaš možemo mi da filozofiramo ovde do sutra i da pričamo o nekim stvarima ovo ili ono, međutim činjenica je da samo ekipa koja radi na projektu može da zna šta je namera i koja je ideja tokom realizacije. To znam jer sam radio svojevremeno na projektu koji je težak više miliona Eura i shodno tome prilično mi je jasno kako stvari funkcionišu na tom nivou.

Sad pazi... ko zna... možda ćeš na kraju ti biti i u pravu, no bez obzira na to, nekako mi ne stoje takvi komentari...

Pa i te tvrdnje da oni rade sve strogo zarad nekakvih rokova... mislim, pitanje je koliko je i to tačno s obzirom da to pre svega važi ekskluzivno za AC serijal. Ovde je ipak reč o potpuno novoj igri oko koje očigleno preterano ne žure, uzevši u obzir period izrade.

Oću da kažem sledeće. Jasno mi je zašto je Ubisoft stekao takav epitet kakav ima među igračima, no to svakako ne znači da je sve što dolazi odatle automatski krivo nasađeno odmah u startu, jer moram priznati, to je ono što mi najviše upada u oči kada pogledam ovaj tvoj komentar, kao uostalom i još neke ovde. Niko ne može da ospori kvalitet određenih naslova iza kojih ova kuća stoji i onaj ko to radi svesno, osporava ih iz obesti. Njima je svakako cilj da idu napred u svakom pogledu ali i da isprate određene trendove i zarade što je moguće više, što automatski dovodi do određenih kompenzacija onako kako ih oni procenjiju i vide. Međutim to je i normalno uzveši u obzir konkurenciju. To što je neko alergičan na Ubisoft, to je njegov problem. Ja se ne zamaram previše time. Besmisleno mi je, tim pre što se ovde radi o jednoj izdavačkoj kući od mnogih... Prema tome to je to. Tačno je da su racionalni i da im je cilj profit bez pardona, što je verovatno dobro za njih. To usotalom pokazuje da očigledno neke stvari rade kako treba, zar ne? Da su radili drugačije, cenim da bi prošli slično kao Crytek. S druge strane ni igračka populacija ne bi trebalo da bude previše nezahvalna. Imaju solidnu ponudu igara na godišnjem nivou i svet će svakako biti bogatiji za naslove koje su izneli.

Poslednja izmena:
Odlično, hajde da onda primenimo matematički metod dokazivanja putem pretpostavke suprotnog. Pretpostavimo da si u pravu (100% ili generalno, nebitno). Šta sad to znači? Da samo insajderi Ubisofta imaju pravo da kritikuju kompaniju? Da moramo imati pred sobom poslovne planove da bismo zaključili da ni oni sami ne znaju tačno šta će sa igrom ili nekim njenim aspektom, kao što je single player? Da dok neko iz te kompanije ne izađe i kaže da je car go, svi trebamo da se ponašamo kao da nije? Naravno, ne sporim ničije pravo da se rukovodi sopstvenim razmišljanjima i kriterijumima, samo što većina ljudi donosi zaključke na osnovu informacija koje su im dostupne i nekog prethodnog iskustva sa bombastičnim najavama i igrama koje su isporučene. Svakako da Ubisoft izdaje i dobre igre, ali su one danas u manjini i nisu koka nosilja kompanije koja nas bombarduje Assassinima, Far Cry-evima, Watch Dogsima, The Crew-ovima i sličnim naslovima. Opet, grešna mi duša, daću šansu Far Cry Primal igri...verovatno.

jel ovo samo TP ili ima i FP ?

First person view nema sigurno.

Da li radiš u Ubisoftu? U suprotnom, nemoj nam eksplicitno potvrđivati, niti demantovati karakteristike igre.

:d

P.S. do sada nisam nigde video FPS. Samo TPS, koji kada zumiraš pređe u over-the-shoulder kameru.

Poslednja izmena:
Pa kažem, grešna mi duša.

Samo što ću sačekati rivjuove, analize, gejmplej videe, mišljenja ljudi koji su igru prešli, pa zatim popuste...ako sve pre toga prođe kako treba.

Mislio sam i ja da igram Primal, ali br'te minli oni su ubacili gledanje kroz zidove u prehistoric setting...

Da sam na tvom mestu, igrao bih WiLD. Ako ti se vec igra neka praistorija.

A kako ti znas da toga nije bilo u praistoriji? Jesi li bio mozda tamo pa da potvrdis?s

Nisam nesto pratio desavanja oko ove igre niti me zanima ali wtf je ova igra, neki MMO tactical shooter ili sta vec, jel ima ovo singleplayer i pricu neku i oce cega se vrti stvar u ovoj igri? ;)

Nisam nesto pratio desavanja oko ove igre niti me zanima ali wtf je ova igra, neki MMO tactical shooter ili sta vec, jel ima ovo singleplayer i pricu neku i oce cega se vrti stvar u ovoj igri? ;)
Ukratko radnja se desava u NY i navodno ceo je skinut. Odvija se u buducnosti grad je prepun bandica, mozes da pravis svoj stab a da li mu to dodje kao guild base nemam pojma. Uglavnom grad nije napusten ali nije ni normalno naseljen a u gradu imas i nekakve mracne zone u kojima se nalazi extra loot ali i drugi igraci pa se napucavate. Mislim veca je verovatnoca da ces da naletis na druge timove u tim zonama nego ovako gradu. Tako nekako ako sam dobro skapirao.

Šta bio, prosvećiv'o.

Ja sam u stvari Zaratustra. Ide mi 30 godina za tri meseca i odo ja u planine, jer tamo nema zime... vidimo se za deset godina, kada me jednog jutra obasja sunce i sine mi ideja da vas prosvecujem, tada vec sa Bozjim blagoslovom :)

Stvarno sta je sa tim prorocima od 40 godina? Ne mere biti mladji? Mozda je to tako zapisano u zvezdama, misticni broj, kao broj 69 za moderne umetnike (oops).

Sto se tice Odjela, bar ce grafika biti vrh ma sta pricali o unazadjivanju. Massive je to, s njima nema zezanja. Mozda i igra bude dobra, jedino taj uPlay :mad:

Pa dobro, neka bude da imaš neko šesto, sedmo čulo, whatever...prikazali su da možeš da dozoveš orla/sokola/sovu i ona leti, a ti gledaš šta je ispod nje i taguješ neprijatelje...

Iskreno, ne čude me te zafrkancije, znam da će me smoriti, ali više me vuče da odigram nešto što je u tom settingu, da vidim može li biti zanimljiva igra bez pucaljki i sabijanja u klasičnom smislu. Osim toga, kao što sam negde već napisao, u tom okruženju zapravo ima smisla da rokneš tri hijene da bi napravio veću torbicu u kojoj ćeš da smeštaš zatrovane strelice od zelenih biljaka, umesto svega toga u savremenom okruženju. Mislim, WTF, ako ti se nose bazuke zamotaj ćebe iz kolibe, čoveče, pusti nosoroge i slonove.

Imam neki čudan osećaj da može da mi prija na isti onaj način na koji mi je legao i Far Cry: Blood Dragon. Naravno, imao sam isti osećaj i za mnogo štošta...

Potvrdjeno je da beta krece 29. januarai traje do 31.

Skroz mi je splasnuo hajp, a najmanje zbog grafickog downgradea.

Ubisoft...Ubisoft never changes.

Napucavanje na nivou PS2 igara.. ovo je smesno

Nazad
Vrh Dno