Šta je novo?

TN pre ili cekati xVA ?

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
805
Da li uzimati TN monitor sada ili cekati da padnu cene xVA monitora i da se mozda ubrzaju na 4ms? Max koji mogu da dam za 19icu (za gaming i TV/film svrhe) je 500 evra.

Pitanje je da li vredi cekati???

stigla je samsungova 19" MVA 8ms ;) (doduse samsungovih 8ms :D)

O kojim modelima se radi i po kojim cenama? Takodje su mi bitne "nehanicke" mogucnosti i to pre svega mogucnost promene visine.

Ovo i mene zanima.Sta je to sa Samsungom i "njegovih" 8ms?

pa to bi mogao da bude samo 193p+, mada koliko sam citao, 193p+ i 173p+ ce povuci i plasirace nove modele 770P i 970P..oni ce imati 6ms gray to gray...

Mislim da vredi cekati xVA tehnologiju,
stvarno je mnogo bolja slika, boje veci ugao gledanja.
Sacekaj par meseci i bice mnogo jasnije, i ja cekam,
da za neke normalne pare kupim neki monitor sa VA panelom

DragonLord je napisao(la):
Mislim da vredi cekati xVA tehnologiju,
stvarno je mnogo bolja slika, boje veci ugao gledanja.
Sacekaj par meseci i bice mnogo jasnije, i ja cekam,
da za neke normalne pare kupim neki monitor sa VA panelom

sto se tice uglova itd., ne vredi ih porediti sa tn-om, mada je odziv i dalje losiji od tn panela, ali je najzad vrlo upotrebljiv....

A 173P+ i 193P+ vec sad imaju dobre cene. Mislim samo su malkice skuplji od 730 i 930bf, sto je ok s obzirom da je to najvisa klasa. Ono je stvarno ekstra fensi...

193+ je bruka koliko je dobar....

Moze li neka konkretna cena za 193P+ na pm + tel za kontakt i uslovi garancije.

Ivan® je napisao(la):
pa to bi mogao da bude samo 193p+, mada koliko sam citao, 193p+ i 173p+ ce povuci i plasirace nove modele 770P i 970P..oni ce imati 6ms gray to gray...

Koliko vidim na Samsungovom sajtu su se vec pojavili 970 monitori, mada nisam nasao neki opis na netu... Zna li neko hoce li se ovo i kada pojaviti na nasem trzistu?

jorgovan je napisao(la):
Moze li neka konkretna cena za 193P+
Preporučena krajnja cena uvoznika: 509e.

jorgovan je napisao(la):
Koliko vidim na Samsungovom sajtu su se vec pojavili 970 monitori, mada nisam nasao neki opis na netu... Zna li neko hoce li se ovo i kada pojaviti na nasem trzistu?

pa hoce, sigurno...bar sa samsungom nemamo problema :)
kod tih modela mi je cool sto mogu onoliko da se podignu...ni jedno podesavanje po visini do sad mi nije bilo dovoljno.... :)

Poslednja izmena:
Iz ERCA ljubazno i brzo odgovaraju u vezi 970:

Postovani,
Cim budu bili komercijalno slobodni, sigurno ce ih biti kod nas na
lageru.

Pozdrav

E sad kada ce to biti... videcemo.

Nego zanima me kako 193+ stoji sa radom u nizim rezolucijama (konkretno 1024 jer sam u njoj navikao da igram igrice, a i sumnjam da ce moj 6800 moci da tera sve u vecoj)?

Takodje niko mi ne odgovori o dostupnosti 193+?

jorgovan je napisao(la):
Iz ERCA ljubazno i brzo odgovaraju u vezi 970:

E sad kada ce to biti... videcemo.

Nego zanima me kako 193+ stoji sa radom u nizim rezolucijama (konkretno 1024 jer sam u njoj navikao da igram igrice, a i sumnjam da ce moj 6800 moci da tera sve u vecoj)?

Takodje niko mi ne odgovori o dostupnosti 193+?

erc lepo radi svoj posao, moramo priznati...

Hm... idalje niko ne dade informaciju gde se moze kupiti... Koliko vidim ERC ga nema u ponudi.

ZorMi pretpostavljam da kad znas cenu, znas i gde se moze nabaviti. Ako nije za javno baci info na PM.

I dalje ne postoji 20 ili ne daj boze 23 inch wide, a da je dovoljno brz za igre...

byMaX je napisao(la):
I dalje ne postoji 20 ili ne daj boze 23 inch wide, a da je dovoljno brz za igre...

To da, ali sumnjam da ovde postoje i ljudi koji bi imali kintu za to...

byMaX je napisao(la):

Nemoj tako:

"The Samsung SyncMaster 214T is a 21.3-inch TFT-PVA monitor delivering crisp text and vivid colors. It delivers an ultra-fast response time of 8ms (G to G), 900:1 contrast ratio, pixel pitch of 0.270mm, 1600 x 1200 maximum resolution, a scanning frequency of 30-81 kHz horizontal and 56-75 Hz vertical, and a horizontal/vertical viewing angle of 178°/178°. The SyncMaster 214T features built-in power, MagicColor Pro, MagicTune, MagicBright, MagicRotation with auto pivot technology and has a four-way adjustable stand. The SyncMaster 214T is backed by a three-year parts and labor warranty, including the backlight. Toll-free, 24/7 support is also available for the life of the display."
http://www.icg.com/promoSamsung.htm

Ovo je sasvim solidno ;)

193p+ jes fensi, al' mislim da nije ono sto ljudi sa ovog foruma traze.

klasican pva - ubi ga ghost oko crne...

a bogami deluje i da je 18bit!

a bogami(2) ni ugao mu nije sto je nekad bio.

kad se podvuce crta, sve sto ima da ponudi je fenseraj. mis'im nije strasno ni sto je 18bit, niti je ugao los, naprotiv, samo ako boje i ugao nisu savrsene na pva ekranu koja je njegova poenta?

Ispade Jovo da je 193P+ losiji od onog bez plusa... ako je tako. Ja ga jos nisam video...

byMaX je napisao(la):
Ispade Jovo da je 193P+ losiji od onog bez plusa... ako je tako. Ja ga jos nisam video...
ispade... mada ni non plus ne bi kupio niko kome monitor treba za nesto vise od office radnji tako da... :)

Ah... pa sto mi ubijate volju??? Ok 193p+ ne valja, ali koj drugi onda a da je dostupan ili da ce skoro biti dostupan na nasem trzistu?

Kakav je ovaj Neovo E19?

Samsung 930BF 4ms

miki321 je napisao(la):
Samsung 930BF 4ms

To je TN monitor, a nakon onoga sto procitah ovde i na netu, tesko da cu uzeti TN monitor... Takodje mi ni njegove mehanicke sposobnosti ne odgovaraju.

Vrh Dno