Kratko objašnjenje za sve one koje ne zanima stalkovanje i lične nesuglasice vezane za poimanje gejminga uopšte...
Onakav komentar sam ostavio jer pokazuje kako razmišljaju izdavači i developeri koji prave takve igre. EA, sada već potpuno prepoznatljiv po mnogim igrama koje su doživele fijasko, najavljuje ultramoćan fast paced fps sa ogromnim mapama, timovima, upucava silnu lovu u marketing, plaća najveće sajtove da ostavljaju "mišljenje" za "mišljenjem" kako je Titanfall "neverovatan doživljaj" i tome slično.
Šta se na kraju ispostavi? 6v6 mape. To je potpuno u suprotnosti sa duhom igre koju su predstavili, iz veoma puno razloga. Pre svega, ako nema puno igrača u timu, tim koji ima Titana će imati nenormalnu prednost. To ne može da se izbalansira. Drugo, suštinski je malobrojan tim suprotnost od onoga što je inicijalno najavljivano, jer je tu bilo priče o masovnim sukobima, eksplozijama, rasturanjima i štatijaznam šta sve ne, sa ogromnim brojem igrača koji se mogao videti u prikazanim demoima, da bi se sada to potpuno izmenilo. Možda zato i nema novih gejmplej prikaza. Treće, vidim da spominjete klanske fajtove i tome slično - pa ko govori o tome, ovde se radilo upravo o igri koja je obećavala da će doneti fantastičan ugođaj i prštanje od fajta svakome ko se jednostavno džoinuje u partiju, uz obećanje da će biti ludorija već u prvih 30 sekundi igranja. Brza i jednostavna zabava, lako dostupna i prijemčiva svakome. Suština je u tome da se mnogo toga jednostavno promenilo u međuvremenu. Još samo da udare u štancovanje mikrotransakcionog sistema i puna kapa...
Da ne ulazim još u to što su datum tvrdo zakovali i igra će morati da se pojavi za koji mesec, u ma kakvom stanju bila. A svi znamo kakav je EA po tom pitanju. I sad ja trebam da se radujem takvoj igri, kako da ne. Neka bude da mrzim EA, da ne vidim od toga pravilno, mogu i ja to sebi valjda dopustiti ponekad, ovde se svašta toleriše onima koji preziru čitave platforme, žanrove, serijale igara i tome slično.