Titanfall je multiplatform igra, i kao sve multiplatform igre prodat ce se bolje na konzolama.
Ne znam zasto se pc elitisti toliko busaju u prsa, cime, hardwerom jedino?
Pc master race ovo ono, a ni jedna igra se ne proda ni priblizno kao na konzolama.
I kad se neka igra kupi na pc-u onda je to na steam sale za sitnu lovu.
Cudo je imaju ikakve racunice da portaju igre na pc.
Cime se busaju konzole, sa 30 frejmova i analog stikom ? BF3 na xboxu u multi ide u 24 frejma lokano. GTA V pada na 20. Destiny oko kojeg kruze glasine da je ulupano 500mil, odnosno da ce se ukupno uloziti, ide na 30 frejmova, u 2014 godini.
Stvari su vrlo jednostavne. Iza konzola neko stoji, kompanija. Iza PC niko. Igre na konzolama su dosta skuplje i zasto se izdavaci ne bi vise fokusirali na njih. Sto se gejmera tice, ljudi ne vole kompjutere ali vole video igre pa ih mrzi kladim se da se zezaju oko promjene drajvera a gdje su ostale "zezancije" u kojima ja licno uzivam.
Poenta je da je konzola prst u uho i vozi i zato ce se velika vecina gejmera odluciti za tu platformu jer nije gejmer = IT fanboj. A kada pricamo o gameplay iskustvu, apsolutno se
svi vade na pricu kako je konzola sjedi na kauc i uzivaj. Jer jel, PC gejmeri nemaju kauca u kuci i 15€ gamepad.
Da se razumjemo, da su ove konzole izasle sa mišem po defaultu i ja bih je uzeo. Nisam fanboj nicega ..svejedno mi. Xfrag mi nije rješenje. I to da se igre kupuju na rasprodajama.. to su konzolasi toliko paglu pa oni ne bi ? Da oni imaju ala steam prodaje gdje se uzme nesto po 1$, kao da oni ne bi cekali jedan mjesec u godini za kupovine.
Konzolaskih gejmera je vise ali to ne znaci da je platforma jaca, bolja, jefitinija, superiornija. I ta jciklus, 7 godina. Moja platforma je stara 5 gpdina. Igram BF4 i BF3 u lokanih 60 frejmova u 90% slucajeva. Titan isto. Nekoliko AAA naslova max out lokano na 60 frejmova. Kladim se da cu naredne dvije godine moci gurati sve AAA naslove u lokanih 30 frejmova. Gdje je tu mjesto konzoli. Nigdje.. samo ljude ponese, hajp sta da se radi.
Na konzolama sam odrastao. Gulio ih sve do PS2. Nisma fanboj nicega sam oje jasno gdje je bolje iskustvo i gdje je jasnija računica.