crossfire
Znamenit
- Učlanjen(a)
- 17.01.2003
- Poena
- 1,019
Blago razocarenje
KONACNO sa montirao Ultima 90 😀
Sta reci osim da sam blago razocaran, ali...
Procesor je o/c na svega 3GHz jer mi trenutno vise ne treba a i sadasnja ploca omogucava skromne domete.
Za potrebe testa ploca je bila na stolu da bi obezbjedio iste uslove kao i kada sam koristio TX2.
Rezultat:
Od TX2 sa Noctua NF-B9@1400 rpm je bolja u prosjeku 2C (takodje Noctua NF-B9@1400 rpm).
Push/pull varijanta sa 9cm Noctua i 12cm Noctua NF-S12 je bolja za 4C!
Slike imate u prilogu.
Moj neki skroman zakljucak:
Ako procesor radi na defaultu ili blagi o/c, kuleri tipa TX2, TX3 (znaci jeftini) ce savrseno odraditi posao.
Nema potrebe bacati pare na skupe kulere i iste preusmjeriti na nesto drugo.
Isto tako, vjerujem da bi prilikom o/c-a od 3.6GHz i vise, Ultima pokazala svoj kvalitet koji se ne moze osporiti.
Na kraju, Ultima leti napolje i ceka mozda neki buduci uppgrade tipa Phenom II X6.
Do tada X4 620 (Deneb sa L3) ce da hladi TX2 feat. Noctua NF-B9.
Jedna od stvari koje mi se svidjaju kod TX2 je ta sto usmjerava vazuh ka dole tj. prema zavojnicama i mosfetovima naponske sekcije.
P.S. Zanimljivo je to da TX2 gdje god da pipnem (cevke, rebra...) on je jedva mlak dok je Ultima mnogo toplija.
Cini mi se da bolje odvodi toplotu sa procesora ali je se mnogo teze oslobadja zbog gustine Al rebara.
P.P.S. Ova 3. slicica je sa TX2, zaboravi' ad je okacim
KONACNO sa montirao Ultima 90 😀
Sta reci osim da sam blago razocaran, ali...
Procesor je o/c na svega 3GHz jer mi trenutno vise ne treba a i sadasnja ploca omogucava skromne domete.
Za potrebe testa ploca je bila na stolu da bi obezbjedio iste uslove kao i kada sam koristio TX2.
Rezultat:
Od TX2 sa Noctua NF-B9@1400 rpm je bolja u prosjeku 2C (takodje Noctua NF-B9@1400 rpm).
Push/pull varijanta sa 9cm Noctua i 12cm Noctua NF-S12 je bolja za 4C!
Slike imate u prilogu.
Moj neki skroman zakljucak:
Ako procesor radi na defaultu ili blagi o/c, kuleri tipa TX2, TX3 (znaci jeftini) ce savrseno odraditi posao.
Nema potrebe bacati pare na skupe kulere i iste preusmjeriti na nesto drugo.
Isto tako, vjerujem da bi prilikom o/c-a od 3.6GHz i vise, Ultima pokazala svoj kvalitet koji se ne moze osporiti.
Na kraju, Ultima leti napolje i ceka mozda neki buduci uppgrade tipa Phenom II X6.
Do tada X4 620 (Deneb sa L3) ce da hladi TX2 feat. Noctua NF-B9.
Jedna od stvari koje mi se svidjaju kod TX2 je ta sto usmjerava vazuh ka dole tj. prema zavojnicama i mosfetovima naponske sekcije.
P.S. Zanimljivo je to da TX2 gdje god da pipnem (cevke, rebra...) on je jedva mlak dok je Ultima mnogo toplija.
Cini mi se da bolje odvodi toplotu sa procesora ali je se mnogo teze oslobadja zbog gustine Al rebara.
P.P.S. Ova 3. slicica je sa TX2, zaboravi' ad je okacim
Prilozi
Poslednja izmena: