Šta je novo?

THERMALRIGHT Ultima 90

ja pitao za te zhice, niko ne zna. daj neki naziv za tu zhicu
kad che temp?

Pitacu caleta kad ga vidim, on je strucnjak za zavarivanje pa valjda zna kako se zica zove.

Sto se tice temperatura, trenutno nemam vremena jer trebam zamijeniti plocu novom, WinXP 100% treba novu instalaciju jer je "krpljen" nekoliko puta :S:

:wall:

bash sam se raspitao, kazhu mi da su u pitanju prohromske zhice za varenje koje su kao snop zhica od metar, slichno kao lemljenje samo je jeli ti varenje :d

bash sam se raspitao, kazhu mi da su u pitanju prohromske zhice za varenje koje su kao snop zhica od metar, slichno kao lemljenje samo je jeli ti varenje :d

OBAVEZNO uzmi zicu 1mm jer bolje "drzi" 😉

Ako imas priliku, ovu od 0.8mm uzmi za vjezbu (jeftino je to, da ne kazem dzabe na 1m)

:wave:

HITNO!

Hmmm, brzo mi treba pomoc, imam nesto vremena za testove...

Otkljucao sam X4 620 i naravno problem oko ocitavanja temperatura.
CoreTemp pokazuje 0C, Everest cita neke bolesne temperature reda 78C, isto i HW Monitor.
Real Temp 3.40 prijavljuje da CPU nije podrzan.

O ovome sam citao prije vise od godinu dana iz vremena X3 720BE, ali prvi put da imam plocu sa SB710 (u stvari, prvi put imam plocu sa ACC).

Kojim programom da ocitavam?

P.S. Zelim da uporedim temperature sa BOX, TX2, AC Freezer64 i Ultima 90 kulerima (dok ih jos imam) pri istim setovanjima.

Mene secanje nesto sluzi da iz Windows-a ne mozes uopste da ocitas temp. nakon otkljucavanja.
Pade mi na pamet da probas sa OCCT-om, on ima log nakon zavrsetka testa gde ispisuje i temperature, mozda ti se posreci.

http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?Download

Evo probao OCCT i na onom grafikonu za temperature nema nista, prazan.

Pada mi na pamet da iskljucim L3 i tada izvrtim sve testove.
Nisam primjetio razliku u temperaturama sa i bez L3.

Imam negdje snimljeno (Print Screen)

kad ga otkljucas nemozes da gledas temp po jezgru i kazu da everest pokazuje dobre TEMP e sad verovatno treba najnoviji everest i gledas CPU temp

Iskljucio sam ACC u BIOS-u da bi imao ocitavanja temperature procesora.

Istestirao BOX, TX2 i Freezer 64 i ostao prilicno iznenadjen kada sam pogledao rezultate...
TX2 (feat. Noctua NF-B9) je pilicno "preslisao" Freezer-a.
Jedina prednosta Freezer64 je kompaktnost i tisina.
Na 1500RPM je necujan u zatvorenom kucistu i dobro bi cucnuo u neki HTPC.

Ostaje jos test Ultima 90, ali posto jos nisam odlucio da li ostavljam X4 620 (L3) ili Sempron 140 (@X2), malo cete pricekati. 😛

Napravicu neki "user review" ploce iz potpisa, procesora i kulera^.

P.S. Danas odradio test i skinuo jednu zakacku sa Freezer-a i zazvonio mi telefon.
Dok sam isporucio med kupcu, moja zenica ukljucila komp da nesto "vidi" na net-u.
Poslije mi kaze, jebte tvoj kompjuter, stalno nesto kupujes, a on se non-stop gasi :d:d:d
Srecom, podesio sam u BIOS-u da se gasi na 60C :beat:

ultima sa 12-kom, danas uzeo Q6600 i ubacio u mashinu, temp na defaultu, idle 35-38C kako koje jezgro, a load 50-52 :d

Thermalright AMD Socket AM2 / AM2+ / AM3 Bolt-Thru-Kit Rev. 2

yhst-76660550151379_2098_28825596

Ima li ko ovo viška ili možda zna gde kod nas ima da se kupi?

u paketu sa ultimom dobijesh tako neshto, za posebno, nemam pojma

Sa ultimom se dobija ni približno tako nešto, nego nešto jako slično ovom (tj isti ovaj princip samo za am3):

Thermalright LGA 775 Bolt-Thru-Kit Rev. 2

yhst-76660550151379_2103_18664815

Znači sa ovakvim držačem može samo na gore da je okrenut cooler, a ako hoću da ga okrenem prema nazad (ventu na zadnjoj stranici kućišta) treba onaj gornji kao makaze, zato jer ova motka ne može proći kroz gusto postavljene pipe-ove.

Poslednja izmena:
Jos malo pa se isplati izbusiti rupe na vrhu kucista za te pare |)))

Ja sam uzeo kuciste koje ima rupe na vrhu, pa mi odgovara ovaj polozaj mog HR-t01... cak me je mrzelo da skidam plocu, pa sam zavrnuo u backplate koji je stigao sa plocom (pre toga sam konstatovao da je vrlo solidan, a ovaj kuler je laksi od brace)...

izgleda da nema boljeg za 2k dinara od ovog,samo me zanima jel na 775 moze da se montira na bilo koju stranu sa onim srafovima sto dolaze sa njim.

Hocete postovati neke konkretne temperature,razvukla se tema a vi samo o zicama pricate :d

izgleda da nema boljeg za 2k dinara od ovog,samo me zanima jel na 775 moze da se montira na bilo koju stranu sa onim srafovima sto dolaze sa njim.

Hocete postovati neke konkretne temperature,razvukla se tema a vi samo o zicama pricate :d

Na Intelu mislim da moze na bilo koju stranu.

Moze sigurno. Taj problem je iskljucivo kod AMD-a,zato sto je neki njihov genije resio da raspored rupa oko soketa bude pravougaonok oblika.

Kod Intela su rupe rasporedjene u obliku kvadrata i moze da se okrene kako 'otjesh...

Moze sigurno. Taj problem je iskljucivo kod AMD-a,zato sto je neki njihov genije resio da raspored rupa oko soketa bude pravougaonok oblika.

Kod Intela su rupe rasporedjene u obliku kvadrata i moze da se okrene kako 'otjesh...

Jeste u pravu si, ali i ovi majmuni mogu malo da se potrude oko dizajniranja montaze!

Ali meni je najbezobraznije to shto da bi dobio (uglavnom) krstenu montazu za AMD,za TRUE na primer,istu obavezno moras da doplatis. Kao da vec nisi dobro platio kuler u startu...😡

koji 12cm vent uzeti za ovaj kuler, prvo sam razmisljao da uzmem neki 9.2cm da mi ne strci jer prema reviewu iz anandtech razlike skoro i nema, onda sam video da je taj 9.2cm sto su ga koristili neka zivotinja sa 56,8 CFM a nesto nalik tome kod nas nema, onda jedino preostaje neki od 12cm sa sto vecin CFM a da opet nije previse skup jer ipak ovo je coler od 2k dinara.

Ovaj nije losh,ja sam ih koristio ranije. Na max. obrtajima bash i nije tih,ali ubija kako 'ladi.Mada moze da se uskladi brzina/tisina sasvim lepo...

Nazad
Vrh Dno