Šta je novo?

The Witcher - diskusija

Ne mogu da se naviknem na borbu, pogotovo posle ass.creeda....uninstal, pa mozda probam opet za par mjeseci

Ako ti je to najveći problem onda dosta grešiš. Na sam način borbe dosta je lako navići se (lakši je i od A.C ako se to uopšte može porediti). Mislim da bi trebao da daš još jednu šansu Witcher-u jer će te retko koja igra tako uvući u njen svet i likove.
 
Ma vjeruj mi da mi se bas igrala, posle gotica i obliviona jedva sam cekao nesto slicno. Nisam ni ocekivao dobro macevanje kao u as.creed nego obicno ko u oblivionu. Mrzi me da pocnem novu i potpuno drugaciju igru, a kad jednom krenem cepam(ko u teretanu:d)
 
Ova me igra odusevila tako da sam odlucio ponovo da je predjem :)
Jel' zna neko hoce li biti Witcher 2 ili ce opet da uljepsavaju postojecu igru?
 
Mislim da su zavrsili sa ulepsavanjem...ali se jos definitivno ne zna sta im je sledeci projekat.
Ovih dana krecem sa enhanced, pa da vidim sta je sve ....enhanced :D
 
Ne mogu da se naviknem na borbu, pogotovo posle ass.creeda....uninstal, pa mozda probam opet za par mjeseci

Silno gresis sto se tice Witchera... kada sam prvi put upalio igru mislio sam da je ovo hack'n'slash pa sam kliktao ko sumanut po neprijateljima sto je rezultovalo cinjenicom da nisam skoro nikog ubio. Kasnije kad sam provalio foru mogao sam da igram samo sa misem.

U Assassin's Creed-u treba da pritisnes dugme za napad cim napravis kontakt mac sa macem kako bi uspesno vezao counter strike, dok kod Witchera treba da pritisnes dugme za napad cim se kursor pretvori u plamen kako bi uspesno vezao sledeci udarac u nizu. Kad se malo bolje pogleda borbeni sistemi ove dve igre imaj zajednickih stvari.
 
Poslednja izmena:
Da se ne lažemo, Witcher ima klasičan konzolaški borbeni sistem gde se lik sam bori, a na korisniku je da pritisne levi taster miša (na konzoli X, kružić, kvadratić) u trenutku kada se nešto ispiše na ekranu (ovde plameni kursor, tamo simbol iksa, kružića, kvadratića). Verovatno bi konzola još više pogodovala ovakvom sistemu jer bi bili omogućeni specijalni napadi i slično. Sve u svemu, borbeni sistem jeste - moje mišljenje - siromašan i ostavlja dosta praznine iza sebe, a stvar vade napici, otrovi i ostale cake koje se mogu koristiti.

Ali bez obzira, igra razbija :) Šteta je samo (za razvojni tim) što nisu napravili konzolnu verziju, igra bi konzolama legla kao budali šamar, a i one njoj. Pa još sa onom 3rd person kamerom, koju iovako koristim. Kažem šteta jer bih voleo da se razvojni tim razbije od para, zaslužili su to i svaka im čast. Retko se viđa ovakva posvećenost nakon izbacivanja finalnog proizvoda. Pride, održali bi predavanje svim RPG ostvarenjima na konzolama (sa izuzetkom Sv. Starih Spisa, naravno :) ).
 
Poslednja izmena:
Za sve koji su igrali na medium težini predlažem da probaju hard. Ovo zna da bude pravo mučenje. Jedan od najvećih problema je i nedostatak plamenog kursora tako da je sve u dobrom tajmingu. Bez alhemije ne vredi ni pokušavati jer i dva obična psa mogu da vas dokrajče. Fora je dosta se kretati i koristiti izbegavanje koristeći tastere w,s,a,d (mislim pre svega na dvo-klik na odgovarajcui taster) pri čemu će Geralt iskociti iz gomile ili se brzo pomeriti u stranu.
Sve ovo deluje izazovnije i čini borbu dosta kompleksnijom od običnog kliktanja.
 
Nije Witcher tip igre koji se prelazi dva puta. Lepo je moj ortak rekao, igra je puna teških odluka koje se pamte. Enhanced nije vredan ponovnog prelaska, i to tvrdim iz sopstvenog iskustva (upravo igram).
 
Meni je super što sam zaboravan a igra dugačka, tako da se pola stvari ne sećam :d
 
Hm, najjace je sto se taj plameni kursor meni nije ni pojavljivao, a pratio sam uputstva sve ga cekam dok me ovi voste:d
 
Poslednja izmena:
Igra je remek delo u svakom pogledu,odlozio sam na policu pa kad udari zima krecem u novu avanturu sa Geralt of Rivia.:)
 
Pa igrao sam na normal, valjda tu ima?
 
Upravo poceo novu igru sa Enhanced...fino su ga doterali, glasovi su bolji, sada ima DoF efekat (ranije ga nije bilo koliko se secam), teksture ostrije, inventar malo organizovaniji,likovi su dosta "zivlji", ostalo je manje-vise isto.
Sad videh jednu zescu foru- Leo (witcher-ucenik koji gine na pocetku) je imao recenicu tipa "imam potencijala" ,a faca mu zaista podseca na onog cuvenog "boy with potential" lika :D Sjajno :D
 
Poslednja izmena:
мислим да би ваљало променити име топика :d
 
Alex je napisao(la):
Ja sam slucajno ucitao stare savegame-ove i radili su bez problema. Voiceoveri su drugaciji sto se moze i primetiti. A ko zeli da vidi tj. cuje primere nekih moze pogledati ovaj video.
Trenutno nemam vremena da igram ispocetka ali cu sigurno odigrati ove dve nove avanture.

Ja sam letos stigao do trećeg poglavlja i onda morao da pauziram sa igranjem zbog sinlih obaveza, sad se pojavila ova verzija... mrzi me da prelazim prva dva poglavlja opet jer sam svaki kamen prevrnuo i sve obišao, mislim da sma sve moguće kvestove odradio :) Da li može neko da pojasni kako da samo upgredujem a da mi ostanu save games? Jel treba prvo da instaliram novu igru i samo prekopiram stare savove ili kako?

Mene je igra oduševila inače, a jedan sam od onih koji mnogo više vole Gothic umesto Morrowinda/Obliviona :D
 
Poslednja izmena:
Da li može neko da pojasni kako da samo upgredujem a da mi ostanu save games? Jel treba prvo da instaliram novu igru i samo prekopiram stare savove ili kako?

Upravo tako. Dakle sve sto trebas da uradis je da instaliras novu tj. enchanced verziju igre i prekopiras stare save-ove.
 
Extra, hvala ti!
Dugo loading vreme me baš nerviralo a nabudžio sam Geralta, milina... strahovao sam da ne završi kao Gothic 3 na trećini :) Sve igram temeljno heh
 
The Witcher enchants 1 million

The Witcher and its recently released Enhanced Edition have sold a combined 1 million copies worldwide

Along with today's sales milestone announcement, CD Projekt Red also hinted at future developments for The Witcher universe, as well as a possible console installment. "There are a lot more places to explore in the world of The Witcher and there's obviously a huge audience out there that would still love to see the game on console...we're PC developers first and foremost, but you never know!"


http://www.gamespot.com/news/6200343.html?tag=latestheadlines;title;5



Bas mi je drago da se igra fino prodaje:)
 
Poslednja izmena:
I meni takođe, volim kada se tako dobri naslovi nagrade dobrom prodajom, pogotovo kad se radi o nekom ovakvom razvojnom timu....

Kad se ovako dosadni naslovi, nagrade dobrom prodajom...
Jel' uspeli da optimizuju igru bar u tom trecem izdanju, jedne te iste igre?
 
OMG. Ne mogu da verujem da ovo nisam ranije nabavio. Ovo je nesto fenomenalno. Grafika, gameplay, prica, zvuk, sve je na nivou. Odusevljen sam. :D
 
Kad se ovako dosadni naslovi, nagrade dobrom prodajom...
Jel' uspeli da optimizuju igru bar u tom trecem izdanju, jedne te iste igre?

Za jednu od najboljih igara poslednjih godina ovako nešto reći, a još uzevši u obzir i posvećenost razvojnog tima da je mimo svih rokova dovedu do savršenstva, je krajnje smešno.
 
Ja još nisam ni igrao (zbog tada slabe grafe), što je dobro, jer sam upravo poručio Enhanced Edition, pa ću konačno videti zašto se podigla tolika prašina.
 
Za jednu od najboljih igara poslednjih godina ovako nešto reći, a još uzevši u obzir i posvećenost razvojnog tima da je mimo svih rokova dovedu do savršenstva, je krajnje smešno.

Slazem se. Zbog takvog odnosa prema dobrim i kompleksnijim igrama srozava se kvalitet danasnjih naslova na igre za "siroke narodne mase". :trust:
 
pa ja cu isto da budem iskren i da kazem da me witcher kakva god kompleksna igra bila, i u 4tom chinu imam problema da me privuce kao sto su to radili Gothic, Arcanum, itd..
znaci sve je tu, samo ja se ne primam bas tako, neznam zasto... a vidim da jos neki imaju isti problem kao ja
inace igra jos ima problema sa nestabilnoscu u 3cem cinu, u pitanju je memory leak na Visti, malo smorno sto to jos nisu resili i sto te postove guraju ispod tepiha na njihovom forumu.....
 
Meni je igra extra i jos nisam naletio ni na jedan bug. Presao sam je dva puta a precicu je opet cim nabavim Enhanced Edition. Kamo srece da se pravi vise ovakvih igara.
 
Jbt, prepirete se sa Flightom...
 
Nazad
Vrh Dno