Šta je novo?

The Witcher - diskusija

Uf, bas sam dosta igrao, ne pamtim da me je jedna igra u skorije vreme drzala 2-3 sata non stop pred ekranom. :) Imam nove utiske i pitanja. :d

1. Resio sam quest za Colemana i sada ne mogu da ga pronadjem u Inn-u, ni po danu ni po noci.

2. Onaj Order armorer nece nista da mi odradi jer kao nije cuo za mene a ranije mi je odradio mac.

3. Stalno zaboravim da odem kod Blacksmith-a, kad' god odem bude noc i on kaze da dodjem po danu. Nadam se da ce mi nesto dobro odraditi.

4. Kako se prave bombe (base for bombs imam) i za sta sluze ULJA, vidim da ima ta opcija pod inteligence.

5. Sta treba da uradim da bih prepoznao unknown biljke?

6. Kako da apply-ujem RUNU za mac? Da li kod blacksmith-a? Da li ona traje beskonacno kada se stavi ili je vremenski ogranicena kao ono 10-20% damage plus?

7. Nabio sam jos dva nivoa i atributa u silver ali me nervira sto mi vitality i endurance uopste ne rastu za rastom nivoa i uopste ne znam kako da ih povecam jer ne vidim da ih ni atributi povecavaju. Smesno sam slab, 400 health i 30 endurance.

I tako, smislicu jos nesto sutra! :)

Igra rules! :)

Uf, bas sam dosta igrao, ne pamtim da me je jedna igra u skorije vreme drzala 2-3 sata non stop pred ekranom. :) Imam nove utiske i pitanja. :d

1. Resio sam quest za Colemana i sada ne mogu da ga pronadjem u Inn-u, ni po danu ni po noci.

2. Onaj Order armorer nece nista da mi odradi jer kao nije cuo za mene a ranije mi je odradio mac.

3. Stalno zaboravim da odem kod Blacksmith-a, kad' god odem bude noc i on kaze da dodjem po danu. Nadam se da ce mi nesto dobro odraditi.

4. Kako se prave bombe (base for bombs imam) i za sta sluze ULJA, vidim da ima ta opcija pod inteligence.

5. Sta treba da uradim da bih prepoznao unknown biljke?

6. Kako da apply-ujem RUNU za mac? Da li kod blacksmith-a? Da li ona traje beskonacno kada se stavi ili je vremenski ogranicena kao ono 10-20% damage plus?

7. Nabio sam jos dva nivoa i atributa u silver ali me nervira sto mi vitality i endurance uopste ne rastu za rastom nivoa i uopste ne znam kako da ih povecam jer ne vidim da ih ni atributi povecavaju. Smesno sam slab, 400 health i 30 endurance.

I tako, smislicu jos nesto sutra! :)

Igra rules! :)

1. Pitaj krcmara gde da ga trazis :D

2. i 3. Idi kod Blacksmitha preko dana.

4. Nauci neku formulu za bombe prvo, ulja se stavljaju na maceve i sluze da dupliraju dmg na odredjene monstrume.

5. Nauci koje su biljke u pitanje, imas knjige da nadjes i kupis pa iz njih naucis.

6. Imas rune koje se stavljaju kao grindstone i ulja i traju odredjeno vreme a imas i rune od kojih pravis novi mac (verovatno si ove druge dobio cim ne mozes da ih stavis na mac :d)

7. Pod strength imas talente koji daju vitality a pod stamina za endurance, generalno imas ok i jedno i drugo, poenta je da je to za easy i previse, za medium taman a na hard ipak moras da tresnes po neki napitak da bi prezivljavao.

Kad udjes u sewers da umlatis onu zivuljku cockatrice mislim da se bese zove sretnes viteza Siegfrida. Ako mu pomognes order armorer te smatra za prijatelja i trguje sa tobom zato sto te je Sigfrid pohvalio. Njega prvi put, posle izlaska iz sewersa, sreces kod kapije za Dyke i strazari te propuste. Ako ponovo razgovaras sa Sigfridom kad se vrati ispred svoje strazarske kucice, odmah pored order armorera, on te pita da li hoces da se pridruzis orderu. Ovde nemas opcije za odgovor, moras da odbijes jer ti ne odgovara celibat. Posle tog razgovora Order armorer ce da odbije da trguje sa tobom.To je razlog

Isto se dešava i sa non-humen kovačom kad odbiješ da pomogneš pobunjenicima u močvari.Srećom u trećem i četvrtom chapteru postoji neutralan kovač,ali ako do 4 chaptera ne ugradite rune i ne isplati se,jer će te u 4-om dobiti najbolji silver.

@Stojcha Vidi, imam RUNE, to na sta sam ja mislio i imam nesto sto se drugacije zove, od cega se prave macevi i cega treba da se ima tri komada i sto drugacije izgleda. Ovo za sta pitam, na njemu bas pise da daje + ne znam koliko na nesto i + ne znam koliko na nesto drugo. Ocekivao sam da to mogu da ugradim u mac kao sto ga mazem onim + dmg dodacima ali ne mogu. Moguce ipak da to ulazi u sastav novog maca, odnosno da je to jedan od tri dela. Mislim da se ti delovi zovu METEORITI, ali nisam siguran. A ovo za sta ja pitam je RUNA.

@Velasquez Ne secam se da me je pitao da udjem u Ordere. Mislim da nisam sa njim razgovarao o tome.

Ima da se kupi neki extra armor, ali kosta basnoslovnih 5000 orena, a ja jedva da imam 1300-1400... uh, sto bi mi leg'o dobro za mocvaru... :D

Kockaj se, što više :)

Ma kockanjem se zaradjuju smesne pare... tucom pesnicama jos manje...

Nego da pitam vezano za onu coca cola biljku u mocvari... jednom kada je ubijem, nema je vise? To je u stvari JEDNA biljka koja se pojavljuje na razlicitim mestima? Napravio sam thunderbolt i malo sam ojacao pa bih hteo da je oderem. :D Da posle mogu komotno kroz mocvaru da sipcim...

kako bre kockanjem se slabo zaradjuju pare? u jednoj partiji uzeo sam skoro 2k golda onom dwarfu u krchmi u 2 chapteru :)

kako od golfa 1 napraviti golfa 4? lako samo zameniti karoseriju...

ja sam mu uzeo skupa bar 5000, svaki sledeci dan kad dodjes mozes ponovo da ga oderes za oko 1200 (skupa iz 3 partije). Imao sam para ko blata, sve sam knjige procitao do chaptera 4 :p

Civil verovatno kocka one "common folk" po baru, oni sto ulazu 5-10-20 zlatnika, to jeste smesno. Al kad na kraju bacis 600 samo za ulog u partiju, pa te jos oderu i ostanes bez dva i po soma u jednoj partiji grrr, onog kralja jako $ere :)

Interesujeme da li igra ima neki cooperative mp mod igranja(da zajedno prelazim sa ortakom u lanu)?
Pozz:wave:

@Stojcha Vidi, imam RUNE, to na sta sam ja mislio i imam nesto sto se drugacije zove, od cega se prave macevi i cega treba da se ima tri komada i sto drugacije izgleda. Ovo za sta pitam, na njemu bas pise da daje + ne znam koliko na nesto i + ne znam koliko na nesto drugo. Ocekivao sam da to mogu da ugradim u mac kao sto ga mazem onim + dmg dodacima ali ne mogu. Moguce ipak da to ulazi u sastav novog maca, odnosno da je to jedan od tri dela. Mislim da se ti delovi zovu METEORITI, ali nisam siguran. A ovo za sta ja pitam je RUNA.

@Velasquez Ne secam se da me je pitao da udjem u Ordere. Mislim da nisam sa njim razgovarao o tome.

Ima da se kupi neki extra armor, ali kosta basnoslovnih 5000 orena, a ja jedva da imam 1300-1400... uh, sto bi mi leg'o dobro za mocvaru... :D

Paz vako, imas meteorite i od 3 takva pravis steel sword (za lupanje po ljudima :d) a imas i rune (sun, moon, earth) i od 3 komada pravis silver sword (za lupanje po svemu ostalom a moze i po ljudima ako oces da ih mucis :d ).
E, imas i rune koje imaju nacrtanu munjicu u raznim bojama i koje se koriste isto kao grindstone i ulja, tj. imaju trajanje (na medium tezini 24H, na hard 16H).

Dok ne pricas sa Zoltanom u 2gom chapteru onda mozes da koristis Order blacksmith-a (pod uslovom da si pomagao Siegfried-u u kanalizaciji), posle toga ides kod onog dwarfa, pa onda kad odaberes u mocvari za koga ces da se bijes ides kod njihovog kovaca. Moze da se desi da u jednom trenutku ni jedan nece da prica sa tobom i to u slucaju da si u mocvari pricao i sa Siegfried-om i sa Yaevynn-om a ne zelis da radis ni za jedne ni za druge.

ja sam mu uzeo skupa bar 5000, svaki sledeci dan kad dodjes mozes ponovo da ga oderes za oko 1200 (skupa iz 3 partije). Imao sam para ko blata, sve sam knjige procitao do chaptera 4 :p

Civil verovatno kocka one "common folk" po baru, oni sto ulazu 5-10-20 zlatnika, to jeste smesno. Al kad na kraju bacis 600 samo za ulog u partiju, pa te jos oderu i ostanes bez dva i po soma u jednoj partiji grrr, onog kralja jako $ere :)
U drugom chapteru Thaler je najbolja mušterija za dranje,u trećem je onaj grof de..
Inače glupo je odrađeno da kad pobediš 4 profesionalca dobiješ ulaz u Gambler Den a tamo te čeka baja koji je sledeći level u kockanju sa nekom mizerijom od para :wall:
Onaj kralj je i mene odrao,ali realno mi pare nisu više ni trebale u 5-om chapteru.

Imaju greske u programiranju barbuta(tako se zove ona igra sa kockicama kod nas ko nije znao:)) Recimo protivnik dobije full house, ja imam dva para, on umesto da nista ne menja nego da mi uzme pare, on baci baci tri kockice i dobije jedan par i ja pobedim, jednom se samo desilo da protivnik zadrzi dobre kockice, mislim 'ajde sve ali te mini igre su proste uslovno receno za programiranje i pravljenje, mislim da sam jos na Commodore 64 igrao pokerice oje rade bez greske.

Imaju greske u programiranju barbuta(tako se zove ona igra sa kockicama kod nas ko nije znao:)) Recimo protivnik dobije full house, ja imam dva para, on umesto da nista ne menja nego da mi uzme pare, on baci baci tri kockice i dobije jedan par i ja pobedim, jednom se samo desilo da protivnik zadrzi dobre kockice, mislim 'ajde sve ali te mini igre su proste uslovno receno za programiranje i pravljenje, mislim da sam jos na Commodore 64 igrao pokerice oje rade bez greske.

:d

Obrati paznju na tezinu protivnika pa onda kazi da ima gresku. Kralj em ne gresi em ga se'u kockice kao blesave :p

ja nisam bio utom gamblers den-u ? :zgran: kako sam to propustio *** :wall: ***.

a Kralj je oser teski. Ni jednom nije zabacio da nije imao bar triling :p

Ja ne znam sa kime vi to igrate u velike pare, znaci ja sam recimo u krcmi igram sa onim likom sto se "zove" Gambler (kocka) i tu mogu da ulozim i da podignem za nekih 15-20 orena, znaci smejurija...

A da ima gresaka u pokeru ima, meni se desavalo da neko recimo u prvoj ruci baci 2 para ja mislim i umesto da posle baci samo jednu kockicu on baci sve i ne dobije nista i ja pobedim.

ma cuti i uzivaj.

Inace, te "Gambler" zaboravi. Kocakju se i eminetnije licnosi, recimo tvoj drugar Zoltan Chimni, itd, moras pricati malo sa njima, isteras sve dijaloge itd.

@Stojcha, pa sa kraljem jos nisam, pichio barbut, ali jesam sa onim De Wetom, i sa Val...(da ne kazem Valderama:)) kako bese onaj namesnik kraljev, sto isto sedi u watchtower.

Poslednja izmena:
Sto rece fortes, u 2. chapteru najvise para se uzima od Thalera, u 3. chapteru od Count de Wett i ovogo Valderame, sprat ispod :d

Ljudi, ja ne mogu da se odvojim od ove igre! :) Prica se stalno razvija i razvija i razvija... i stalno novi quest-ovi... Evo sad' ne znam na cijoj strani da budem, Ordera ili Elves-a... hmmm... fino sam ojacao, taman za ove u mocvari ali me ona biljka ubi, znaci neunistiva je... pa je samo izbegavam, mada dugo je nije ni bilo... mozda ni ne moze da se ubije... bice da je to, cim ne vidim njen health...

Aj' da krenem opet po stavkama... :)

1. Da li je neko uspeo da pronadje Coleman-a kada je zavrsio njegov quest?

2. Onaj patuljak sto prodaje knjige mi je rekao da idem kod Vivaldija da ga nesto pitam (sto se nije pojavilo kao quest doduse) a Vivaldi je uhapsen.

3. Da li za nesto sluze GREASE FOR COATING ?

4. Na mapi mi se pojavilo nesto USERMARKER, van domasaja... sta je to? To je u Vizimi...

Ostao sam bez prebijene pare, znaci imam jedva 200 i nesto orena... kupio knjige, dao lovu na meteorite i kao napravio mac a posle sat vremena u mocvari nasao tri puta bolji... a hocu armor od 5 soma... vazi... :D

de Wett je vuna :D losh je jako :D

@Civil:

ja reko igras Gears :)

USERMARKER si sam stavio na mapu, sto bi G-stein rekao "svrljao si ko blesavi zeko" :D Mislim da se marker stavlja sa doubble click-om po mapi.

kako jos nisi provalio za sta je grease coating ? pa od toga pravis masti, tipa guscija maaaasssst da ne boli guza :D salu na stranu, pa od toga pravis blade coating, a time mazes mac. Efekti zavise od coating-a koji si napravio.

vivaldi ti u jednom momentu treba kao svedok, vezano za salamandru i glavni kvest. Verovatno ce ga pustiti iz zatvora, ne secam se, davno bese. Ne verujem da ce biti problema.

Sto se tice ciju stranu da biras, pa pazi, to ti niko ne moze reci. Mozes da igras na tri nacina, mozes posle da budes neutralan (ikao ti sve vreme tupe da ne mozes - mozes)

Ako mislis na naseg Ronnie Coleman-a, on je tu negde po benchu, nisam ga dugo video, verovatno se mota po storage sekcijama :D NE secam se doticnog iz witchera, kao sto rekoh, davno bese :)

Sto se one drogirane biljke tice, ni ja se ne secam da sam je ubio, ali se secam da kad sam pokusavao nije imala health ispod sebe i da sam umro dosta puta. Takodje, nemam je ni u MONSTERS sekciji. (jel ima neko nju u monsters sekciji ? ako neko ima, dajte screenshot)

Poslednja izmena:
Ja sam zkasnio za Colemana, to jest nasao sam ga, pa sam ga nesto naljutio, pa sledeci put kada sam dosao u kafanu, neki trenutak pre toga ga ubise atentatori, tako ko jeb* Colemana. :)

Grease for coating, od te masti pravis one *******cije za pojacavanje efikasnosti oruzha.

Pretpostavio sam da je to usermaker.

A kako pravim *******cije za pojacavanje oruzja? Verovatno moram da procitam neku knjigu? Nisam skapiram sta je to jer nisam razumeo, nisam znao sta znaci coating a uopste nisam provalio da se misli na BLADE tj. na secivo...

Igra je bas duboka, mnogo mi se svidja... a ti GX-X kao da si je igrao pre 6 meseci covece... :) Presao li si je? :)

GoW igram po malo. :)

Ljudi, ja ne mogu da se odvojim od ove igre! :) Prica se stalno razvija i razvija i razvija... i stalno novi quest-ovi... Evo sad' ne znam na cijoj strani da budem, Ordera ili Elves-a... hmmm... fino sam ojacao, taman za ove u mocvari ali me ona biljka ubi, znaci neunistiva je... pa je samo izbegavam, mada dugo je nije ni bilo... mozda ni ne moze da se ubije... bice da je to, cim ne vidim njen health...

Aj' da krenem opet po stavkama... :)

1. Da li je neko uspeo da pronadje Coleman-a kada je zavrsio njegov quest?

2. Onaj patuljak sto prodaje knjige mi je rekao da idem kod Vivaldija da ga nesto pitam (sto se nije pojavilo kao quest doduse) a Vivaldi je uhapsen.

3. Da li za nesto sluze GREASE FOR COATING ?

4. Na mapi mi se pojavilo nesto USERMARKER, van domasaja... sta je to? To je u Vizimi...

Ostao sam bez prebijene pare, znaci imam jedva 200 i nesto orena... kupio knjige, dao lovu na meteorite i kao napravio mac a posle sat vremena u mocvari nasao tri puta bolji... a hocu armor od 5 soma... vazi... :D

1.Ako si u prvom čapteru pobio one elfove kod reke,Coleman je kad rešiš njegov quest na ulazu u Dike.Ako si ih pustio da žive,Coleman umire odmah posle tvog razgovora sa detektivom.

2.Treba da odeš u zatvor i da ga izvučeš odatle(parama).

3.Služi da praviš ulja za mač.

4.Ko zna šta si radio :D

Biljka itekako može da se ubije,njena glava je trofej koji nosiš Vincentu i dobiješ lepu sumu za to.Kome da se pridružiš(i da li uopšte) je stvar tvog izbora i od toga zavisi dalji tok igre.Konačan i definitivan izbor je tek na kraju četvrtog chaptera,tako da ne moraš da žuriš.

Jao ljudi, osecam da je ovo tako glupo i prosto ali ne znam sta da radim.
Trenutno sam na questu gde treba da pridobijem poverenje onih troje likova kod kojih me salje reverend, medjutim kad sam otisao kod jednog od njih (Odo) ne mogu nista sa njim. Dijalog izlgeda otprilike tako da me on pita da li sam bio kod Reverenda gde ja kazem da jesam i imam dve mogucnosti i dialog box-u, da mu pokazem prsten ili d pijem sa njim. Kada mu pokazem prsten on me od.ebe, samo kaze "basta" a kad pijem sa njim nista se ne desava. Probao sam sa raznim vrstama alkohola ali izgleda da: 1. nije u tome fora ili 2. nisam mu potrefio omiljeno pice
sta sad da radim?

@Fortes Coleman umire? Kako to, zasto? Sreo sam ga u krcmi gde mi je rekao da odem do napustene kuce i pobijem neprijatelje koji se u njoj nalaze. Strelica pracenja quest-a i po zavrsetku quest-a pokazuje i Hairy Bear Inn, gde njega nema pa nema. Nema logike da umre pre nego sto se ja raskusuram sa njim. A ne znam kakve veze on ima sa elfovima kod reke... Nisam ga primetio kod Dyke-a...

Nije mi palo na pamet ovo za Vivaldija!!! :D Idem prvom prilikom u zatvor. :) Steta sto se sam nisam setio toga nego si morao da mi kazes. :)

@Fortes Coleman umire? Kako to, zasto? Sreo sam ga u krcmi gde mi je rekao da odem do napustene kuce i pobijem neprijatelje koji se u njoj nalaze. Strelica pracenja quest-a i po zavrsetku quest-a pokazuje i Hairy Bear Inn, gde njega nema pa nema. Nema logike da umre pre nego sto se ja raskusuram sa njim. A ne znam kakve veze on ima sa elfovima kod reke... Nisam ga primetio kod Dyke-a...
Umire samo ako si ostavio one elfove u životu.Ako nisi,onda samo pričaj sa krčmarom,reći će ti gde da ga tražiš.Neće se pojaviti na dyke dok ne pričaš sa krčmarom.

Ja vam reko za Coccadium kako da je utepate :d

Strong silver bar na 3-jku (plus bronzani) + deflect arrows+ swallow + tawny owl sa rubedom.

Pravo u nju i kombinujte Igni pa onda seriju udaraca pa Igni pa serija i uglavnom joj je dosta negde na sredini trece serije. Ako nemate deflect arrows onda vas prekida posle svakog udarca jer ona u stvari udara i istovremeno gadja trnjem sto se svodi na to da je mnogo slabo bijete.

Moze da pomogne da je napadnete sa grupom elfova (ili ljudi) kad radite kvest sa grobljem Golema, izginu kao pilici ali daju fore da je dobro odvalite :d

Nikako mi nije jasno to sto kazes recimo TAWNY OWL sa rubedom !? Zar se neki napitak ne pravi iskljucivo od onih sastojaka koji pisu u formulama? Zar mogu neki napitak da napravim sa ili bez necega (u ovom slucaju rubedo) ? Ja samo udjem u alhemiju i automatski smuckam ono sto mi on ponudi. Mislim da sam jedino thunderbolt pravio manuelno.

A sto se tice tog questa sa grobljem Golema, ja bih hteo da budem neutralan jer mi se svidjaju i jedni i drugi, nadam se da je potrebno samo da nista ne radim a da ce se neka radnja odviti. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno