Šta je novo?

The Witcher - diskusija

Pa poenta je i da su ovi iz Order-a ispali teški smradovi,sad mi nekako žao što nisam ostao neutralan :d
Sledeći put definitivno igram tako.

pif order, dwarfovi bre :)

nego jel se pojavio patch ili ne, ima li kakav datum

Jel moze da se bude neutralan. Ja sam tek na onoj zurci u trade cetvrti. Za sad mi svi pricaju da treba da se opredelim. Iako je onaj Sigfrid ok lik jednostavno ne volim rasisticko-klero-fasisticke organizacije (mnogo me podsecaju na neke institucije iz realnog zivota i nase okoline) tako da ako moram priklonicu se ugnjetavanim manjinama, samo ako moram. E sad ja sam nesto iznervirao onu princezu na zurci jer sam joj rekao da me boli ... za politiku, jer sam ja tu zaj*** nesto da odigram to ponovo.

Jel moze da se bude neutralan. Ja sam tek na onoj zurci u trade cetvrti. Za sad mi svi pricaju da treba da se opredelim. Iako je onaj Sigfrid ok lik jednostavno ne volim rasisticko-klero-fasisticke organizacije (mnogo me podsecaju na neke institucije iz realnog zivota i nase okoline) tako da ako moram priklonicu se ugnjetavanim manjinama, samo ako moram. E sad ja sam nesto iznervirao onu princezu na zurci jer sam joj rekao da me boli ... za politiku, jer sam ja tu zaj*** nesto da odigram to ponovo.
Možeš naravno.U 3ch ćeš morati da se svrstaš prilikom plačke banke,ali to nije konačna odluka.Pravu odluku donosiš na kraju 4ch.Imaš opciju prilikom otmice u selu da ½Grab Alvin....½ i to automatski znači neutralnost.Ali vodi računa,neutralnost u ovoj igri znači da moraš da se boriš i sa jednima i sa drugima u 5ch i epilogu.
Cilj tog questa na zabavi je da kres*eš princezu :D.Ako si to uradio potpuno je nebitno šta si joj rekao.
I btw. te ½ugnjetavane manjine½ su vrlo brutalne i nimalo nemaju plemenite ciljeve.Meni su se ogadili u 3ch. na onom questu na groblju.Žive ljude i to civile su bacali gnolovima :mad:Tu sam prelomio.

btw... zavrsih igru :D
ali sam hteo da pitam nesto za 5 chapter?

citao sam po raznim forumima da berenger u borbi sa javadom pogine veoma brzo...meni se desilo suprotno,cim je krenula borba javad je umro (bukvalno od jednog udarca) a berenger je ostao ziv.jel' neko od vas imao takvu situcaiju?

Poslednja izmena:
@cc13 Meni se nije tako desilo, prvi put čujem...

Javed umro iz jednog udarca? Biće da je bug...

nakon toga se nista ne desava,berengar ostaje u toj prostoriji.

Poslednja izmena:
Jel se vama desava da posle snimljene pozicije udjete u neku gradjevinu i lik se zakuca, ni da mrdne. Posle izlaska u meni i ponovnog load-a je sve ok. Pretpostavljam da je igra puna bagova. Instaliran je patch.:mad:

stize novu patch u petak

Meni se to desavalo kod prve instalacije, kada sam koristio "lekic" za rusku verziju ...
Udjes na vrata i nista ...
A onda sam se drzao originalnog uputstva: Dameon Tools Advanced Pro + Update 1.1a + mount image = nema vise toga. Jes da su se ucitavanja i snimanja nesto produzila, ali bar ne moram da izlazim u glavni meni.

Uzgred budi receno, nisam siguran, ali mi se cini da to valjda ima veze i sa nekim fajlom player.ini i sa nekim setovanjima u njemu (ovo pricam napamet, mislim da sam na nekim forumima procitao o tome ...)

http://www.thewitcher.com/forum/index.php

Inace igra je vrh ... Prvi put sam je presao, mnogo sam se mucio dok sam pohvatao sve fazone ... a onda sam odmah seo i poceo ponovo da je igram
Mali spoiler za sve koji tek pocinju ...
Igra je mnooogo laksa ako obratis paznju da prvo levelujes Strength, Dexterity, Stamina i Intelligence, pa tek onda Wapons i Signs ...

Poslednja izmena:
Rune

Jel zna neko kako da ugradim RUNE na Silver sword???
Imam tri razlicite rune, Earth, moon, i jos jednu runu, ali neznam kako da ih iskoristim????

Rune?

pa bio sam kod blacksmitha, ali ne vidim opciju za dodavanje RUNA??? Kazi kako ide procedura, sta treba da uradim kod kovaca?

Izaberi opciju Forge kad pričas sa kovačem (ne sa pomoćnikom kod koga kupuješ inače oružje, nego sa majstorom), pa ćeš moći da kupiš od njega novi mač (vidjećeš ga u inventaru kod njega) koji će biti iskovan od "runa" koje imaš.

Dva pitanja:

1. Vampire: Bloodlines me je oduvala, da li je ovo puno drugacije od te igre ili bi trebalo da mi se svidi?
2. imam 1 giga memorije + instaliranu vistu, ima li smisla da instaliram XP ili je igra svakako preveliki zalogaj za mene nevezano za OS?

Poslednja izmena:
Jesam li ja toliko glup da ne znam da zamahnem macem ili je to neki bag? Jednostavno ne umem, sve sam probao (malopre instalirao igru). Na klik nece!!! Kako da se borim?

kako bre nece :) nece ni jednom da zamahne? nesto ti onda buguje... mozda drajveri za misa

Dva pitanja:

1. Vampire: Bloodlines me je oduvala, da li je ovo puno drugacije od te igre ili bi trebalo da mi se svidi?
2. imam 1 giga memorije + instaliranu vistu, ima li smisla da instaliram XP ili je igra svakako preveliki zalogaj za mene nevezano za OS?

drugaciji je tip rpg-a, jer je smao izvodjenje drugacije pa samim tip i gejmplej... a sto se rolpleja tice meni se chini da witcher ima vishe potencijala jer ima vise konsekvenci na tvoje odluke tokom igranja, dok bloodlines ima vishe opcija u dijalogu po razlicitom karakteru koji igras... tako da svaka na svoj nacin sto se tice rolpleja ima svoje sjajne strane.... e ako hoces i jedno i drugo onda moras da igras fallout :d

Poslednja izmena:
Ma kakvi bre drajveri za misa. :D Citam ovde da je borba nesto cudna... citam da se jos neko zalio... kada pritisnem misa nista se ne desi... kada kursorom stanem na protivnika on se pretvori u mac (kao attack) ali nece nesto da ga udari... nemam pojma, moracu ja to malo bolje da pogledam...

iskren da budem prvi put citam da je neko imao problema da skapira borbu :)

Hvala G!!! !
Jos da mi neko odgovori ovo za memoriju i OS pa da znam sta mi je ciniti :)

Giga memorije je malo koji god sistem da staviš :) ali u svakom slučaju na XP-u će raditi malo bolje (odnosno brže). Ipak, dokupi još 1 GB ako si u prilici.

G!!!, ma sta se pravis lud :D kao da je borba obicna... kliktanjem se nista ne desava, ocigledno mora da se drzi mis pa onda on kao napravi uvek isti potez i udari pa onda ne moze odmah da uradi to isto nego opet moras da drzis misa... tako nekako, ali sve u svemu ne dopada mi se zato sto mislim da tu nema neke taktike u borbi, izbegavanja udaraca, nego samo se nabijete jedan u drugog i ko pre zagine... :)

G!!!, ma sta se pravis lud :D kao da je borba obicna... kliktanjem se nista ne desava, ocigledno mora da se drzi mis pa onda on kao napravi uvek isti potez i udari pa onda ne moze odmah da uradi to isto nego opet moras da drzis misa... tako nekako, ali sve u svemu ne dopada mi se zato sto mislim da tu nema neke taktike u borbi, izbegavanja udaraca, nego samo se nabijete jedan u drugog i ko pre zagine... :)

Taktika je u " Kliktanju " ... moras da klikces na razlicite nacine ... ;)

Kak'e bre taktike :d

Pređeš mišem preko lika, kursor se pretvori u mač, klikneš (mislim desni klik, probaj) i to je to. Sve vreme drži kursor na liku koga šibaš i gledaj promenu kursora. Kad se kursor promeni u vatreni mač, klikni opet. Tada heroj odradi neki kombo. Vatreni mač stoji samo par sekundi tako da je tajming ovde bitan ništa drugo.

nemam pojma ja skapirah iz prve jer sam znao da igra nije hack and slach tipa. Dakle zadrzish pointer nad neprijateljem tokom cele borbe, kada zadash prvi udarac da bi napravio kombo morash svaki sledeci da plasiras (tj kliknes misem) sa dobrim tajmingom kada ti se pojavi mach sa vatrom oko njega (koji traje samo kratak period) , i tako mozesh da povezesh vise udaraca sa veoma simaptichnim ishodom i sto se tiche vizuelnog dozivljaja a i sama efikasnost borbe je multiplicirana :)

eto mislim da je to objashnjenje dovoljno, mada svako ga je mogao dobiti i u prvoj misiji koja je kao tutorial...

i na ravno da ima taktike ako igras na tezem nivou, jer moras da blansiras koje oruzije kada koristish, da li cesh baciti bombe, kada koju magiju i slicno...

Poslednja izmena:
Giga memorije je malo koji god sistem da staviš :) ali u svakom slučaju na XP-u će raditi malo bolje (odnosno brže). Ipak, dokupi još 1 GB ako si u prilici.

Bedak.
Probacu u svakom slucaju, nadam se da cu se iscupati sa minimumom detalja jer su ostale komponente ok.

Poslednja izmena:

Moras i da izvadis mac pre neko sto kliknes, klikces (kako su ti vec rekli) samo JEDNOM, ikonica maca iznad protivnika (moras drzati strelicu nad njim) se menja u zavisnosti od mogucnosti, ako je mac sa krugom koji je precrtan onda ne mozes da udaris ili ces prekinuti napad ako ga vec udaras. :) hmm..da, po defaultu je napad na DESNOM dugmetu misha, mozda je to problem ? Binduj ne levo dugme.

Vrh Dno