Šta je novo?

The Witcher - diskusija

laze te drugar :)

igra je daleko od optimizovanog, najvise smaraju ucitavanja i autosave, mada se generalno naviknes na to a mozes malo i da tvikujes... mada generalno za rpg to i nije toliko bitno tako da u prinicpu i nije zahtevna :d

Znas li gdje da nadjem rune za silver sword (znam ja kako se koriste, ali ih nemam dovoljno)?

Dakle, napravim potion, popijem, i onda svaki put kad levelujem imam dodatne silver talente - da li ovo tako funkcionise? I btw, kako bjese naziv formule za ovaj potion?
Rune-Random loot,trgovci,nagrade...Gde tačno ne sećam se.Čini mi se da Vincent daje jedan ali zaboravio sam zašta konkretno.
Mutagen-Otprilike tako funkcioniše.Ne sećam se tačno kako se zove,pogledaću kasnije ako ti baš treba,ali ima dog ili hound u nazivu.Jedan od sastojaka je ostatak zveri iz prvog chaptera.

@ozzy83
Igra je prilično bagovita tako ni da ti c2d 3.0+ Ghz,8800gtx i 3gb rama nije nikakva garancija za glatko igranje.Sa druge strane ljudi sa dosta inferiornijim konfiguracijama nemaju nikakvih problema.Nema nikakve razlike kod mene u performansama kad je sve na max i kad je sve na min.Engine je prilično...čudan.Probaj pa sam vidi,nema svrhe da nagađaš,ali sa 1gb rama ti verovatno ne gine maratonski load time.

Ljudi, kako ste ubijali one biljke u mocvari ? Znaciiii...Srebrni mac, fast attack, vezao sam jedno 10 kombo serija, tj vezivao sam dok nisam umro. Probao jos par puta i odustao. Maltene sam zavrsio chap 2, a biljke samo izbegavam posto ne mogu da ih ubijem. Gadjao sam i sa ignijem sa distance, skine im ~12, pa onda jos nekih ~12 kad eksplodirraju, i tako 10-tak puta - nista. Da li je moguce da nisam mogao da ih ubijem jer ih nisam imao u "Monsters" ?

Dalje,

Onaj debeli armorer i njegov pomocnik koji prodaje iteme, to su "Oreder armorer", prestali su da me "vole", kupovo sam i prodavao od njih i jednom dodjem i on mi kaze "sorry, I sell only to friends of the order" i sad ne mogu da kupim onaj bolji "koznjak" :D pre nego sto se ovo desilo zavrsio sam dva kvesta, jedan u bolnici sa ispitivanjem zatvorenika, drugi je bio tamanjenje onih kerova po ulici. Da nije zbog toga ? A ne mogu onog Sedrika da nadjem, ili kako se vec zove "Knight of the order" sto je bio u kanalizaciji na pocetku, on mi je nudio da se prikljucim "oreder-u" pa kontam mozda to popravi stvar. Vidjao sam ga po ulici i ispred order "kancelarije" ali sad ga nigde nema mamu mu :wall:

Kada se igra iz over-the-shoulder perspektive, igra radi daleko bolje (bar kod mene) i uopšte ne seče.

@fortes: Hvala, drugar.

Ljudi, kako ste ubijali one biljke u mocvari ? Znaciiii...Srebrni mac, fast attack, vezao sam jedno 10 kombo serija, tj vezivao sam dok nisam umro. Probao jos par puta i odustao. Maltene sam zavrsio chap 2, a biljke samo izbegavam posto ne mogu da ih ubijem. Gadjao sam i sa ignijem sa distance, skine im ~12, pa onda jos nekih ~12 kad eksplodirraju, i tako 10-tak puta - nista. Da li je moguce da nisam mogao da ih ubijem jer ih nisam imao u "Monsters" ?

Ja ih bijem kombinacijom silver sword + strong attack = sada ih oduvam kao od sale, mada kada sam prvih nekoliko puta dolazio u mocvaru, bile su bas problematicne, pa sam samo protrcavao (run Forest, run...) :)

Sto se tice Siegfried-a:
Siegfried je mozda u mocvari (i ja sam obisao citav grad trazeci ga da mu dam jezike od drowner-a i na kraju ga nadjem u mocvari odmah blizu druida kod one vatre). I ne mozes se priduziti orderu, Gerald to ladno odbije, ni ne pita te ;) ) :)

Mada, ako te ne vole ovi iz order-a, probaj kod onog dwarf-a armorer-a (kuca mu je blizu Vivaldija - lijevo), mozda kod njega uspijes onda, isto kosta.

Poslednja izmena:

Dalje,

Onaj debeli armorer i njegov pomocnik koji prodaje iteme, to su "Oreder armorer", prestali su da me "vole", kupovo sam i prodavao od njih i jednom dodjem i on mi kaze "sorry, I sell only to friends of the order" i sad ne mogu da kupim onaj bolji "koznjak" :D pre nego sto se ovo desilo zavrsio sam dva kvesta, jedan u bolnici sa ispitivanjem zatvorenika, drugi je bio tamanjenje onih kerova po ulici. Da nije zbog toga ? A ne mogu onog Sedrika da nadjem, ili kako se vec zove "Knight of the order" sto je bio u kanalizaciji na pocetku, on mi je nudio da se prikljucim "oreder-u" pa kontam mozda to popravi stvar. Vidjao sam ga po ulici i ispred order "kancelarije" ali sad ga nigde nema mamu mu :wall:

Kožnjak imaš kod pomoćnika onog dwarf kovača u non-humen ulici.5000 orena.U toku igre imaćeš tri opcije da se pridružiš-order,non-human gerilci i neutralan.Svaki značajno utiče na dalji gameplay.Siegdrid je pri kraju 2 chaptera u močvari nešto ispred onog druid kampa gde predstoji bitka(koju nećeš videti ako si neutralan).Tu ti je prva šansa da se pridružiš nekoj od frakcija.Ja sam izabrao da gledam svoja posla,za sada.
Što se tiče biljki.Igni na daljinu,strong silver,onda opet igni pa pabegneš van domašaja,dok se vitaliti ne dopuni,pa sve ispočetka dok ne padne.Prilično zaj*bano.I to radim tek od trećeg ch. i preduslov je naravno da nema onih karakondžula okolo.Ali pre toga pročitaj knjigu o njima,jer nećeš imati njihove ostatke,a trebaju za sidequest

Poslednja izmena:
objasnio je fortres indirektno, izgleda da ako pomognes jednoj frakciji - druga nece da trguje sa tobom i obrnuto. JA sam odneo ono pismo od elfa do dwarfa, izgleda da ih je to naljutilo :) Sad jos samo da skupim ponovo kintu, posto sam potrosio vec bar 5000 na izucavanje botanike :wall: ali dobro, bar imam 27 blizzard napitaka i po 10-tak ostalih, imam svoju bastu u inventaru i kod inn keepera :D

Zašto oni neće meni ništa da prodaju niti učine:trust:?
Ko neće?Jedino možda ako si se pridružio suprotnoj frakciji.Ja sam neutralan nit me vole nit mrze.Čist biznis :D
@gx-x
taj quest nema veze ni sa čim.Order ne zna za to.

Poslednja izmena:
meni se cini ako odes kod onog viteza, kojeg si sreo dole u kanalizaciji dok si bezao iz zatvora, i on te pita da li zelish da se prikljucish toj nejgovoj frakciji, ja nisam mogao ni da sam hteo jer nisam imao tu opciju, posle toga oni dole te kuliraju oko opreme, sto je smor jer nisam stigao nista ni da pazarim kod njih

meni se cini ako odes kod onog viteza, kojeg si sreo dole u kanalizaciji dok si bezao iz zatvora, i on te pita da li zelish da se prikljucish toj nejgovoj frakciji, ja nisam mogao ni da sam hteo jer nisam imao tu opciju, posle toga oni dole te kuliraju oko opreme, sto je smor jer nisam stigao nista ni da pazarim kod njih
Svi prodaju isto.Barem u prva tri chaptera.Ništa ne gubiš.Najači steel mač je od 3 crvena meteorita i jedan na ostrvu u močvari kod onih w...(što liče na zmajeve) na nekom lešu se nalazi.Ima čak i svoje ime.Najači silver je sa 3 rune(ne znam koje su kombinacije).Najbolji kožnjak je onaj od 5000,a to svi prodaju potpuno isti.Imate armorere i trgovce i u 3 ch.Nema razlike.Video sam negde statistiku za svu opremu u igri.Postovaću ako je ponovo nađem.

Poslednja izmena:

Čini mi se da sam baš to uradio:S:

Svi prodaju isto.Barem u prva tri chaptera.Ništa ne gubiš.Najači steel mač je od 3 crvena meteorita i jedan na ostrvu u močvari kod onih w...(što liče na zmajeve) na nekom lešu se nalazi.Ima čak i svoje ime.Najači silver je sa 3 rune(ne znam koje su kombinacije).Najbolji kožnjak je onaj od 5000,a to svi prodaju potpuno isti.Imate armorere i trgovce i u 3 ch.Nema razlike.Video sam negde statistiku za svu opremu u igri.Postovaću ako je ponovo nađem.

jel to pricas za celu igru ili do 3. chaptera???

btw nemoj postovati listu opreme jos je rano, spojluje sve ;)

u prva tri chaptera oprema je ista? svasta... tj chudno...

Nije ista,ima raznoraznih vrsta oružja,ali je maximum na ovima koje sam spomenuo.A njih radi svaki kovač u gradu.Imaš dwarfa i one iz ordera u Temple Quarter,i jednog običnog kovača i jednog prodavca oružja u Trade Quarter.
U onom spisku ima jačih oružja i oklopa ali ih nema u prva 3 ch.,tj dolaze kasnije.

Može li nešto da se uradi povodom smanjenja load-a i save-a:mad:?

Igrajući ispočetka obratio sam malo više pažnju na monologe non-quest NPC-eva.Ovo je mnogo jako.Možete čuti:½I f*cked a she-dwarf once½,½I need to lay something,right now½,½My balls iches½,½I chop your head off you f*cking cunt½ i sl.
Inače u US verziji nema ništa od ovoga,kao ni karti u obnaženom izdanju.
Svaka čast developerima na ovim sitnim detaljima i realnoj predstavi srednjeg veka,koji odudara od onog US Volt Dizni pogleda na taj period.Imamo bludničenje,pijanstvo,kockanje,psovke,dekapitovanje,aluzije na sex na svakom koraku,nemamo klasičnu podelu na isključivo zle i dobre momke,sve to umotano u fantastičnu priču.Definitivno za mene najzaraznija igra od baldur gate 2 naovamo.
Želimo expanziju,a onda nastavak.Prosto mi žao da završim igru.:wave:
P.S.Jedino što me sprečava da kažem da je ovo najbolja igra koju sam ikad igrao je prokleti neoptimizovani Aurora engine.
I zanimljivo je da ameri masovno naručuju igru iz UK ili Kanade.Upravo zbog cenzure.

Poslednja izmena:
ja sam na njihovom forumu nasao ovo, a i vec sam kuckao al vidim niko nije ni probao

za brza ucitavanja probajte mali util na google kucajte Game XP http://www.theorica.net/gamexp.htm tezak je 400 kila, jeste da mozete sve to i rucno da podeseite ali ovako je sasvim lagano, a ima i restore opcija... meni se u proseku vreme ucitavanja skratilo za mozda nekih 10ak sekundi...

plus sam citao da igra ne koristi vise od 1,5 giga rama te da je i to problem, a u stvari to je vise do win-a , i to se moze rucno podesiti, ali sam zaboravio link... edit evo ga LINKhttp://mpan3.homeip.net/?blendermemory (u principu je tweak namenjen za jedan program ali se moze primeniti za vishe aplikacija koje su memorijski zahtevne, photoshop i sl) + defrag diska

vishe nema, do sledeceg patcha

ajde pomozite ljudi gdje da nadjem onaj sephirot kamen ili sta li je vec kojim se aktivira onaj stub u druid grouvu

zna li neko da li nekim sluchajem nema the witcher knjiga na engleskom ili ne daj boze srpskom :p kod nas da se nabave?

Poslednja izmena:
mene interesuje da li je neko skontao sledece:

ako uzmem level 1 strenght (lupam napamet) koji daje:
1 level: +5 attack
2 level +5 attack
3 level +10 attack

dali to zanci da imam +20 attack ili se racuna samo psolednji nivo/upgrade koji sam uzeo tj + 10 ? Isto pitanje vazi i za znakove, kada nabudzim level 1 apprentice, da li se to kumulativno prenosi i na sledece nivoe ? Glupo mi je da recimo ulazem poene u igni znak ako je sve sto dobijam sledecim nivoom samo onosto pise pod tim nivoom, a ne sve ono pre toga sto sam kupio...

definitvno je nezgodno sto se u "znakovima" ne definise tacno kolko dmg + lvl rade vec je sledeci nivo +% za koga ja ne znam ni koliki je base, tj pocetna vrednost :(

Kad se dobijaju poeni za silver nadgradnju:trust:?

kad postanes "rising witcher" i predjes pola skale za taj nivo, to je tako negde oko 15-tog levela kao sto neko rece... onda pocnes da dobijas 1 silver za svaki level, kontam da kasnije bronze ni ne dobijas posti ih dobijes dovoljno da sve popunis.

PS. Igra sabija, inteligentno je uradjena, bukvalno moze da bude navlaka za ljude koji RPG nikad nisu ni igrali, jedino sto ce njima alhemija biti smor, a bez nje je teze igrati, makar se "cat" mora praviti posto mlataranje bakljom ne vodi nikuda :D

Poslednja izmena:
navlaka za ljude koji nikad rpg nisu igrali? sumnjam bre :) pogledao sam zvanichen forume i ono ljudi nisu znali par osnovnih kvestova prvog chaptera da rese

alhemija je generalno smor, ali nemam pojma zasto u ovoj igri meni lichno uopste nije :)

nego kako lomite one velike biljke po mocvari? bash su zilave a skidaju health ko blesave... znam da su osetljive na vatru, ali bre kidaju po trecinu healtha u jednom zalogaju ... a nije neka fora da ih pretrchis stalno :)

btw josh jednom se ponavlja vest od pre par meseci da atari puca po shavovima od zaduzenja, lichno nije mi krivo jer su svaku mogucu igru pozurivali i uskracivali potrebnu podrsku za potrebno patchovanje... samo se nadam da to nece uticati nikako na witchera

Poslednja izmena:
Vrh Dno