Šta je novo?

The Witcher - diskusija

Kripta u prvom chapteru za koju ti onaj Mikul da zadatak da pobijes ghoulove

lol, ja to nisam ni odradio, zaboravio a posle je bilo kasno :)

btw jedan od bisera danashnjeg intraweb game novinarstva je da je igri mana to sto joj je jedini dobar feature - replay value :d i da naravno igra nije za svakog, lol

Evo mali walkthrough za kartice u prva dva i delimično trećem chapter-u.Ko ne želi da zna neka
ne čita unapred.Ovo pišem za čoveka koji su me je pitao na pm da preduhitrim sl. pitanja:

Prolog i I chapter:
Triss-neizbežno,na kraju prologa
Vesna-Konobarica u Inn-u,potrebno je da je spasite od silovatelja,ponesite vino na sastanak
Seljanka-Naćićete je u nekom zaseoku,traži lale za usluge(pažnja,ima još jedna pored katedrale koja traži cveće,od nje dobijate lale)
Abigail-dokazuje svoju nevinost pri kraju I ch.Treba samo da stignete do tog dela

II chapter:
Gossip-šeta po Temple quarter,potrebno je startovati više puta dok vam ne da opciju da joj poklonite rukavice
Shani-nakon njene zabave,spremite crvene ruže
Dryada-u močvari,mora biti aktiviran ½Lost lamb½quest,samo je ubedite da je sex zdrav
Elf devojka-nakon njenog spašavanja u sidequestu koji dobijate u zgradi prekoputa warehouse
Kurtizane-nakon rešavanja questa koji vam daje glavna madam Carmen,dobijate opciju da su vam dostupne po ceni jednog cveta.Sve kartice od njih su iste.

III chapter(nepotpun):
Adda princeza-malo kraljevske ½ljubavi½nije na odmet ;),za sada najbolje parče po meni.Ima čudan gastronomski ukus,ali to što traži se nabavlja u istoj prostoriji gde je ona.
Triss ili Shani-druga kartica u zavisnosti od već pominjanog izbora.Ova koju odbacite,neće više ni da priča sa vama.Triss koju sam ja izabrao traži neki nakit,pre toga je potrebno da se pokažete kao dobar otac.Kad dođete dotle razumećete o čemu se radi.Šta Shani traži ako nju izaberete ne znam.
Noblewomen-uglavnom sluša muzikante ispred kuće od Triss.Traži da je zadivite nekim trofejem od nekih karakondžula.Kod mene je upalilo tek ono što ostane iza nekih paukova koji se pojavljuju u močvari u trećem ch.Ne znam da li može nešto drugo.
Blue Eyed Girl-kurtizana iz istoimenog questa.Morate da platite 500 orina.Ovo ne možete da izbegnete,njena kartica je neophodna za završetak tog questa.
Vampirice(grupnjak ,) )-na kraju tog questa,ako izaberete njih umesto da ih predate vitezovima.U tom slučaju morate da se bijete sa 6-7 stražara.Najmorbidnija karta.
Clerc girl-jedna od službenica u gradskoj skupštini.Traži dijamant.
Toliko za sada znam,ima još kandidatkinja ali otom potom.

Poslednja izmena:
Znači ne verujem šta mi radi ova zver:mad:. Tako mi i treba kad nisam budžio mač:wall:

koji chapter?

Posle par dana "normalnog" igranja od 2-3h dnevno, mogu da kazem da je ovo igra koja me je najvise uvukla u svoj svet ove godine, apsolutno! Ja nisam hc rpg fan, ali ovo i nije hc rpg igra. Sem prokletog ucitavanja tesko da je moguce zameriti ovoj igri nesto, ja sam odusevljen!

Ubih zver uz poneki hint fortesa:D. Ne mogu da verujem da nisam ukapirao da treba strong stile:wall:.

Ja sam uglavnom koristio group style i arde znak da je osamutim i onda coup de grace a tu seljanku sa lalama nisam ni naso, steta

Vratio sam se nazad i odradio celu kriptu i naso par korisnih stvari, i napravite mac kod onog dwarfa blacksmith-a bolji je nego starter mach, a odradio sam i seljanku

pa pise u "Monsters" da je najefektivniji "Fast" style protiv zveri ?! Mada, isto to pise i za ghoul-ove, a ja ih odvaljivao sa jednom serijom strong style, kasnije sa fast sam skontao da treba bar 2-3...Znaci lazu hahahah :) To garant namerno da otezaju igru i produze je malo :) Inace bas nije nimalo laka igra u nekim delovima, mogu misliti kako je na najtezem nivou...

koliko kapiram pise da je za one ostale kuchice dobar fast style a za vatrenog baju ne :)

bas dobra pricha, ja usporio sa igranjem da ne dodjem do merchant districta pre nego sto izdaju patch :)

Ja sam procitao da je i za ghoulove bolji strong i za ostale bosove izgleda da je strong bolji

Najbolji recept za zver na medium težini:
Blizzard+Swallow na sebe,Spectral Oil na mač+magija koja ošamućuje(Aard)+Strong style odmah sve na zver.Rezultat=jedan udarac=5s borbe=zver mrtva

Ovo ne stavljam u spoiler da ljudi ne bi napravili istu grešku.
U jednom trenutku prateći main quest Triss će vam zakazati sastanak u Inn-u i napomenuti da obavite nezavršene poslove.Ja idi*t željan šibanja sa salamandrom sam ignorisao tu rečenicu i rekoh ajmo.I dobih šibanje i to kakvo.
Trenutak ulaska u Inn je ½point of no return½ za chapter 3.Nema više levelovanja,pravljenja potiona,sidequestova...Sledi serija od nekoliko uzastopnih šibanja i to uključuje i jako za*ebane bitke.2 sata sam prelazio tu sekvencu uz bezbroj pogibija i agonije učitavanja.Ušao sam bez blizzarda,bez ijednog ulja,bez onog potiona za endurance,sa samo jednim swallow potionom.Naravno posle takve agonije,kad sam uspeo nekako da preživim poslednji obračun nije bilo govora o učitavanju pozicije pre toga.A chapter 4 vas vodi u jedno potpuno novo okruženje,i svi nezavršeni questovi vezani za Vizimu ili močvaru su nestali.
Zato pre gorepomenutog trenutka završite sve sidequestove,pokupite sve karte koje ste mogli i dobro se opremite pre toga.

Poslednja izmena:
koliko kapiram pise da je za one ostale kuchice dobar fast style a za vatrenog baju ne :)

bas dobra pricha, ja usporio sa igranjem da ne dodjem do merchant districta pre nego sto izdaju patch :)

PAtchu mozsh da se nadas ali tesko da ce ubrzati auroru, a sto se stilova tice, pise lepo za hellhound : Tactics: most efective fast style, bla bla...

Ah, tek drugi čapter je zanimljiv:). Ovo je stvarno do jaja igra. Koliko vidim pokupila je i dobre kritike od nekih bitnih sajtova a čisto sumnjam da su ovi tutkali lovu za to. Svaka čast ljudima, ima i pristojan nivo originalnosti. Na borbu se ne navikneš već ona kasnije stvarno postane dobra, posebna je tako da se nekom možda na prvi pogled ne svidi ali nikako nije loša. Bitno je to i što je glavni baja dosta originalan i dobro urađen lik. Btw, zaplet na kraju prvog čaptera, početak drugog, zatvor i sve to - baš je sjajno rešeno:). Od mene kapa dole:type:

Igra je stvarno extra, proslo je dosta vremena od kada sam se tolko uziveo u pricu neke igra ...
Btw dali je neko mozda citao neku od knjiga (verovatno znate da je igra pravljena po liku iz knjige) ...
ko nezna search na Wikipediji "The Witcher" da je clanak o noveli.

E i da dali je neko uspeo da resi quest "Hot Patoto" znaci zagubio se onaj paketic u zatvoru (nema sanse da se to resi pre) a ono djubre od strazara nece da mi ga vrati (tj. nema opcije ni da ga pitam) dok mu nenabavim neki smrk...

E i da dali je neko uspeo da resi quest "Hot Patoto" znaci zagubio se onaj paketic u zatvoru (nema sanse da se to resi pre) a ono djubre od strazara nece da mi ga vrati (tj. nema opcije ni da ga pitam) dok mu nenabavim neki smrk...
Taj paketić ti je droga.Samo nađi tog dilera u Inn-u i reci da ti je uzet paket.Onda kupi od njega par komada jer će ti trebati za neke informacije.Inače taj diler Coleman je u slučaju da si pustio one elf-ove da uzmu robu u chapter I mrtav.To će ti otežati stvari jer je jako koristan u ch2.,prilikom istrage.I odmah savet oko te istrage,ne optužuj nikoga dok ne istražiš kriptu na groblju.To je ključno.U protivnom bez potrebe ćeš iskomplikovati main quest.Biće znatno teže.

A sta se nalazi u kripti na groblju? Jeb*ga ja sam zeznuo stvar tako da sam na groblje usao tek u 3. chapteru a u kripti nisam nasao nista znacajno.

I ja sam propustio groblje u ch2 :(

Nego, gdje naci one rune stones za silver sword? Imam samo po jedan earth i sun rune (pri pocetku sam ch3).

Ja sam citao jednu pricu, ali samo zato sto imam druga iz vojske koji je pola poljak i radi kao prevodioc sa poljskog i covek mi preveo jednu pricu i to bas onu koja se pojavljuje u introu (normalno intro je mnog skracena verzija) inace upravo sam nabavio seriju od 13 epizoda, poljske proizvodnje ( a i cije bi inace bila kad jos uvek nije preveden an engleski mada vidim da je to uplanu amada je mozda i prevedena, ova igra ce Sapkowskom definitivno otvoriti put ka zapadnom trzistu) inace serija je nije bogzna kako ocenjena na imdb-u ali sam je sve jedno skinuo. e sad par pitanja:
1. sta se radi sa runama jer one mogu da se nekako ugrade u mac za stalno ili imaju ograniceno delovanje.
2. napravio sam napitak koji dodaje jedan srebrni talenat kada ga popijem ne dobijem 1 srebrni talenat u charcter sheetu
3. sta da radim sa onim "nosy" dog-om u swampu, ***** me prati i izgine uvek jel ima nesto vezano za njega i kako da ga oteram od sebe da me ne prati i kako mogu da se pobede one biljke u swampu.

Poslednja izmena:
U kripti se nalazi leš koji pokazuje da jedan od likova u priči nije onaj za koga se predstavlja.Ako ste završili 2 ch. znate onda i čiji.

Rune se ugrađuju u Silver sword na isti način kao i meteorits u steel sword.Znači kod kovača.Potrebne su 3.

Od kada sam popio taj mutagen redovno dobijam bar jedan silver talent,uglavnom po 3.

Nisam našao nikakvav quest ilii priču vezano za tog kera.

Inače The witcher je rađen po istoimenoj knjizi koju je napisao Andrzej Sapkowski.Tačnije reč je o više spojenih priča.Svi likovi u igri su prenešeni iz originalne priče.Serija i film koji su rađeni su prilično loše odrađeni.Čeka se Holiwood varijanta :D

Ja sam krenuo ispočetka,rešen da se maximalno nabudžim pre odlučujućih chaptera.U prvom igranju nisam to dobro radio.Sad je lakše kad sam provalio šta i kako.Tako da mogu da za sada pomognem oko spoilera do kraja 3 ch.

Igra kako sam negdje procitao ima 6 cheptera i od mene sve pohvale za istu

Znas li gdje da nadjem rune za silver sword (znam ja kako se koriste, ali ih nemam dovoljno)?

Od kada sam popio taj mutagen redovno dobijam bar jedan silver talent,uglavnom po 3.

Dakle, napravim potion, popijem, i onda svaki put kad levelujem imam dodatne silver talente - da li ovo tako funkcionise? I btw, kako bjese naziv formule za ovaj potion?

Poslednja izmena:
Okk..nasao sam ovaj info na zvanicnom sajtu :D..i sad sam malo zbunjen jer:
Intel Core 2 Duo 2.13 GHz or AMD X2 5600+
2 GB RAM
NVIDIA GeForce 7900 GTX or ATI Radeon X1950 PRO

to je recomended..a ortak koji ima 7600gt i giga ddr1 i mislim 3800+ mi rece da ga igra sasvim glatko bez ikakvog obogaljivanja detalja.

Vrh Dno