Vazi, gaming je inace tu gde jeste zato sto shareholderi imaju razumevanja i strpljenja.Onakav pocetak im se nece desiti, jer ce sada share holderi malo da sednu na zadnjicu i da ne zure za zaradom, nego ce da sacekaju da proizvod bude potpuno gotov.
Ako se gospoda akcionari ne dozovu pameti i ne dozvole developerima da završe posao kako treba, ne znam da li bi preživeli još jedan Cyberpunk release "se*akluk"! S druge strane, nekako je postala tradicija da njihove igre treba igrati godinu-dve nakon relisa.Vazi, gaming je inace tu gde jeste zato sto shareholderi imaju razumevanja i strpljenja.
Da, ali sad su šavovi počeli polako da pucaju svugde, a sve više dobrih indie igara... Valjda vide šta se dešavalo sa ubisoftom...Vazi, gaming je inace tu gde jeste zato sto shareholderi imaju razumevanja i strpljenja.
Cuti, dobro nisu uzeli Tiffany Haddish kao model za novu Ciri/Witcherku (morao sam da izguglam kako se zove glumica).Idk, mozda sam jedini ali meni se ne svidja nastavak sa Ciri u glavnoj ulozi kao Witcher
Ono sto oni vide je - aha gaming industrija zaradjuje vise od muzicke i filmske zajedno, ulozicu tamo svojih par miliona, i ako mi se ne vrati za godinu dve bar 30% preko toga, videce ponoco moj dolar ali nikad. Ti akcionari se ne bave samo ulaganjem u gaming, vec u gomilu stvari. Sve samo da im novac ne cami u banci, gde verovatno gledaju da budu zaduzeni da ne bi placali porez.Ako se gospoda akcionari ne dozovu pameti i ne dozvole developerima da završe posao kako treba, ne znam da li bi preživeli još jedan Cyberpunk release "se*akluk"! S druge strane, nekako je postala tradicija da njihove igre treba igrati godinu-dve nakon relisa.
Stoji sve što kažeš! Ja se ipak iskreno nadam da postoji glas razuma u tim grupama koje odlučuju i da će ovaj put dozvoliti da se posao privede kraju kako treba. Ako ne bude tako - za*ebi!Ono sto oni vide je - aha gaming industrija zaradjuje vise od muzicke i filmske zajedno, ulozicu tamo svojih par miliona, i ako mi se ne vrati za godinu dve bar 30% preko toga, videce ponoco moj dolar ali nikad. Ti akcionari se ne bave samo ulaganjem u gaming, vec u gomilu stvari. Sve samo da im novac ne cami u banci, gde verovatno gledaju da budu zaduzeni da ne bi placali porez.
Toliko oni vide i znaju.
Evo zlatnog pravila - ako igra kosta preko 250 milki da se razvije u ovim vremenima, obecavam vam da ce joj trebati minimum godinu dana da se pokrpi.
Jos ovo cudo prave u precenjenom unrealu 5 koji sad vec ima reputaciju i za mutni TAA, i stutter, i da je generalno microscan fest.
To je priča onog klinca koji je solidno u pravu za neke stvari. Međutim kad malo pražljivije prođeš kroz elemente o kojima priča vidiš da zapravo više nagađa, što je i normalno jer određene detalje oko same platforme poznaju u prste samo ljudi koji rade na Unreal endžinu. Što se tiče TAA problema, rekao bih da je to rešeno sa ovom zadnjom verzijom. U postproces boksu su postavili sharpness klizač tako da je sada moguće izoštriti sliku poprilično. Stutter je već druga priča. Recimo trenutno verzija 5.5 ima nove delove koda koji uopšte nisu kompatibilni sa verzijom 5.4. pa tako napr. kada se projekat zapakuje u shipment modu, puca nakon drugog startovanja. Rečeno je bilo da će to biti ispravljeno u okviru verzije 5.5.1, međutim ispostavilo se ubrzo da to nije baš lako ispraviti i sada vidim da je adresiran hotfix za ovaj problem tek za verziju 5.6 koja definitivno neće skoro... Hoću da kažem da Unreal nije precenjen već je po mom mišljenju prosto rečeno nodovršen. Problem je to što sa svakom novom verzijom drastično menjaju neke deonice i dokle god to bude bilo tako, biće problema! Ako je suditi sa onim što se dešavalo pod verzijom 4, mogli bi smo da zaključimo da će Unreal vredeti tek od recimo verzije 5.10 pa nadalje. Računam da će do tada neke stvari biti propisno zaokružene. A sve igre koje budu bile zapakovane u nekoj od ranijih verzija biće uslovno rečeno krpež.Jos ovo cudo prave u precenjenom unrealu 5 koji sad vec ima reputaciju i za mutni TAA, i stutter, i da je generalno microscan fest.
Ciri kao Witcher:
![]()
To je priča onog klinca koji je solidno u pravu za neke stvari. Međutim kad malo pražljivije prođeš kroz elemente o kojima priča vidiš da zapravo više nagađa, što je i normalno jer određene detalje oko same platforme poznaju u prste samo ljudi koji rade na Unreal endžinu. Što se tiče TAA problema, rekao bih da je to rešeno sa ovom zadnjom verzijom. U postproces boksu su postavili sharpness klizač tako da je sada moguće izoštriti sliku poprilično. Stutter je već druga priča. Recimo trenutno verzija 5.5 ima nove delove koda koji uopšte nisu kompatibilni sa verzijom 5.4. pa tako napr. kada se projekat zapakuje u shipment modu, puca nakon drugog startovanja. Rečeno je bilo da će to biti ispravljeno u okviru verzije 5.5.1, međutim ispostavilo se ubrzo da to nije baš lako ispraviti i sada vidim da je adresiran hotfix za ovaj problem tek za verziju 5.6 koja definitivno neće skoro... Hoću da kažem da Unreal nije precenjen već je po mom mišljenju prosto rečeno nodovršen. Problem je to što sa svakom novom verzijom drastično menjaju neke deonice i dokle god to bude bilo tako, biće problema! Ako je suditi sa onim što se dešavalo pod verzijom 4, mogli bi smo da zaključimo da će Unreal vredeti tek od recimo verzije 5.10 pa nadalje. Računam da će do tada neke stvari biti propisno zaokružene. A sve igre koje budu bile zapakovane u nekoj od ranijih verzija biće uslovno rečeno krpež.
Ako ostaviš Unreal sa strane, ostaju ti dve opcije, Za obe ti trebaju čelična organizacija, stalni radnici, i jaka ekspertiza.I engine jeste precenjen jer se hajpovao previse a nije isporucio nista osim mozda ocekivanog izgleda. Ali to su mogli i drugi engini - da nabiju hardversku zahtevnost u 3 lepe, i da izgledaju onako. Nacin na koji ja to vidim je da su proizvodjaci hardware-a, pre svega grafickih, pogurali to u Epicu, i raji servirali pricu kako ce development biti brzi jer nece morati da gube vreme na optimizaciju. E tad sam znao da je sve otislo dodjavola. A ni izgled nije nista posebno. Jedan crytech koji je terao crysis stariji nekoliko godina radi bolje i izgleda pa skoro isto.
Ne bih ni ja da idem u "off" ali ću ti na ovo odgovoriti. Zato što je 4ka slično stajala u startu i počela je da vredi tek negde od verzije 4.10 pa nadalje, a problem pomenutog stuttera je bio i tamo itekako prisutan. To je problem koji Epic nije uspeo da reši do današnjeg dana. I naravno da je radila kao sat u verziji 4.27. Osim toga tu nisu ništa ovako drastično menjali niti ubacivali kao što sada rade, fokus je bio više na dodacima za film, boljoj podršci za arhitektonske prezentacije (archviz) i Megascan dodatku. Jedini značajniji dodatak za gejming su bili volumetrički oblaci koji su došli sa verzijom 4.25. Light Propagation Volume nikada nisu završili, vukao se iz verzije u verziju kao beta. Znamo i zašto, radili su uveliko na Lumen rešenju za verziju 5.Ne znam iskreno zasto spominjes verziju 4, ona je meni radila kao sat (mnogima u stvari) i uvek bi mi laknulo kada bih cuo da je igra radjena u tom enginu.
Šta očekujete od borbe? Juče je onaj CDPR-ovac rekao da žele da prodube gameplay ali kako da to izvedu ako se isti svodi na mačevanje i piruete sa nekoliko sign-ova. Nema tu prostora za manevrisanje osim poboljšanja onog što već imamo. Možda da se dizajnira da mogu određeni buildovi da se vrte oko jednog sign-a koji bi imao primat i neke perkove da bude taktičan i ubitačan. Alchemy treba totalni redizajn...
Šta bi još Cirila drugo radila u tom svetu osim lovila monstere? Imate li vi neku teoriju?
Meni deluje super iako realno ovakvi trejleri ne pokazuju apsolutno ništa, tako da je hvaljenje ili pljuvanje besmisleno. Što se tiče Siri, nadala sam se da će ona biti protagonista i drago mi je što je tako ispalo. Geraltova priča je završena, a i nervirao me je i onaj njegov monotoni ton, jedva sam ga slušala.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari