Šta je novo?

The Witcher 3

Ustvari, piraterija je kriva za losu grafiku... i konzole? Aaaaa..., sad mi je jasno!

Pa možeš li navesti jednog PC developera da se nije žalio na pirateriju? Šta misliš zašto sada svi prave svoje servise i kopiraju Steam? Problem je u tome što oni vide stvari tako da navodno svaki download na torrent-u = gubitak od +$60 i gubitak prilike da se proda expanzija, DLC itd. Što naravno nije ni blizu realnosti.

Koju igru je Blizzard napravio da možeš da igraš bez originala u poslednjih 10 godina? Nijednu. Misliš da ostali developeri ne vide profit margine blizzarda i ne zavide im?

Stoga, svako ko pravi multiplatformsku igru cilja prodaju na konzoli, a PC... neka sića za port.

Muka mi je više od ove scene, ali stvarno... posle TW3 mi je preseo svaki spomen konzola i neću više ni da čujem o njima.

Poslednja izmena:
Kakve to veze ima dali UI u D3 vuce na konzolnu verziju ili kakve uopste veze ima dali je nesto portovano sa konzole na PC?Pogotovo ako se ta igra vama svidja!Jednostavno neke stvari ne mogu da shvatim!Jedino resenje je imati i konzolu uz PC,pa ako na jednem stekce,zapinje ili statijaznamvec odigras na drugoj platformi!To je jednostavno takvo stanje i niko nece to moci promenuti!Uzivajte u igrama ljudi i ustedece te sebi tonu zivaca zbog gluposti!Ovo su samo igre!
Sto se mene tice neka grafika bude i na nivou TW1,ali da prica bude na istom nivou kao u vec pomenutom!

Poslednja izmena:
Oni su obećali ono što što su pokazali na prvim gameplay snimcima u realnom vremenu, tj. ono što su prikazali na E3 2014, a zatim i u gameplay snimku u trajanju od 35 minuta, to je "druga" slika. Sve pre toga je bilo prerenderovano i našminkano, kao što je i uobičajno sa trejlerima.

Na osvnovu toga što sam video u tih 35 minita, pre svega što se tiče gameplay mehanike sam i preorderovao TW3, dok su neki pametnjakovići kukali oko razlika između trejlera i realnog gejmpleja :d

Treća slika je PS4 verzija i o nekoj "prevari" možemo pričati jedino ako i PC verzija bude na tom nivou, tj. na nižem nivou o odnosu na ono što je prikazano u tih 15 minuta na E3 2014 konferenciji.

Tj. ako ne bude na nivou ovoga:

[youtube]N4ony2r0QFs[/youtube]

Poslednja izmena:
Problem su obmane zarad stvaranja hypa, uzimanje para lakovernim igračima i lažni marketing. Kredibilitet je svima njima sada 0.

videcemo za manje od 6 dana

Zato što se dirty console peasant oseća uvređeno kada na svom boom boxu od 400e nema iste mogućnosti i grafiku kao PC gamer na svom računaru od 1000e. I know... right.

Kunem se, više neću da kupujem NI jednu igru koja se pravi i za konzole. A verovatno neću ni da ih igram. Ako naprave za PC pa za konzolu izađe za godinu dana to MOŽDA i progutam, kao npr. Diablo 3 ili ESO.

Da Bog da im se raspao i GoG i CDPR i ne napraviliji više ni jednu igru kad su im dupeta alava za $ i lažu na sva usta.

Ono, stvarno ga pretera. Razumem je i razocarenje, pa i ogorcenost, ali bes?!

perafilozof neće ni dočekati izlazak igre, šlagiraće mučenik kako je krenuo

Problem su obmane zarad stvaranja hypa, uzimanje para lakovernim igračima i lažni marketing. Kredibilitet je svima njima sada 0.

Kao što rekoh, imamo ovih 35 minuta realnog gejmpleja iz 2014 (okačio sam ga gore), svi koji smo preorderovali to smo uradili na osnovu toga, a ne na osnovu nekog trejlera, lako ćemo utvrditi za nedelju dana da li smo to i dobili, tada ćemo moći pričati o nekoj prevari ili downgrade-u. Ovako kukati i porediti sa prerenderovanim trejlerima iz 2013 nema smisla, baš kao ni poređanja sa ovim konzolnim snimcima.

Poslednja izmena:
Pa možeš li navesti jednog PC developera da se nije žalio na pirateriju? Šta misliš zašto sada svi prave svoje servise i kopiraju Steam? Problem je u tome što oni vide stvari tako da navodno svaki download na torrent-u = gubitak od +$60 i gubitak prilike da se proda expanzija, DLC itd. Što naravno nije ni blizu realnosti.

Koju igru je Blizzard napravio da možeš da igraš bez originala u poslednjih 10 godina? Nijednu. Misliš da ostali developeri ne vide profit margine blizzarda i ne zavide im?

Stoga, svako ko pravi multiplatformsku igru cilja prodaju na konzoli, a PC... neka sića za port.

Muka mi je više od ove scene, ali stvarno... posle TW3 mi je preseo svaki spomen konzola i neću više ni da čujem o njima.

SC 2 mozes da igras i pirata ali nemas mulitplayer.
Uglavnom, ako je vec napravljen asset koji je viseg kvaliteta od onoga sto se plasira na konzoli, zasto ne ostaviti to kao opciju za PC? :) I dalje mi to nisi objasnio. Samo nemoj opet da spominjes razmazenu decu i "glupe Amere", molim te.

To nisu bili prerendovani trejleri, to je bio gameworld rendered in real time pa su ga downgrade-ovali zbog konzola.

Mene brine optimizacija, za downgrade znamo vec poduze vreme...

Uglavnom, ako je vec napravljen asset koji je viseg kvaliteta od onoga sto se plasira na konzoli, zasto ne ostaviti to kao opciju za PC? :)
I dalje mi to nisi objasnio. Samo nemoj opet da spominjes razmazenu decu i "glupe Amere", molim te.
Nema sta da ti objasnjava kad je sam CDPR developer rekao da je ono sto je prikazano srozano i kasnije pravljeno za najmanji moguci sadrzalac (aka konzola).
Imas na nekoj strani pozadi link pa citaj.

Poslednja izmena:
A evo ga i ovaj što bezuslovno veruje prerenderovanim trejlerima, palanačkim pričama i internet trolovima. :D

Daj puno ime tog CDPR developera i njegovu poziciju, pa onda možemo da pričamo, ovako je to najobičniji internet trol željan pažnje i klikova.

ako je vec napravljen asset koji je viseg kvaliteta od onoga sto se plasira na konzoli, zasto ne ostaviti to kao opciju za PC? :)

Pitaj razvojne timove. Na primer, teksture u GTA igre su žešće kompresovane ali one nastaju od tektura, fotografija pune rezolucije od kojih je jedan deo procurio na internet za neki od nastavaka da li SA ili VC. Verovatno endžin nije u stanju da izgura te teksture pa ih ne pakuju kao opciju, a bilo bi lepo.

Ako nije u stanju da izgura onda - nije u stanju da izgura :)
Smanjivati teksture i time optimizovati fillrate graficke je sasvim ok osim ako se ne demostrira nesto sto ne moze da radi u pristojnom FPS-u. Remodelovnje asseta da bi se nivo detalja samanjio zarad neke platforme je takodje ok ali ne kapiram zasto bi totalno izbacili HiQ modele ako su na svojoj test plarformi to uspeli da poteraju sa ok FPS-om?

A evo ga i ovaj što bezuslovno veruje prerenderovanim trejlerima, palanačkim pričama i internet trolovima. :D

Daj puno ime tog CDPR developera i njegovu poziciju, pa onda možemo da pričamo, ovako je to najobičniji internet trol željan pažnje i klikova.

A bre covece pa valjda znas da razlikujes prerendered od samog real time gameplay-a?
Znas barem valjda za toliko?

Ti očito ne znaš :):)

Oni su obećali ono što što su pokazali na prvim gameplay snimcima u realnom vremenu, tj. ono što su prikazali na E3 2014, a zatim i u gameplay snimku u trajanju od 35 minuta, to je "druga" slika. Sve pre toga je bilo prerenderovano i našminkano, kao što je i uobičajno sa trejlerima.

Na osvnovu toga što sam video u tih 35 minita, pre svega što se tiče gameplay mehanike sam i preorderovao TW3, dok su neki pametnjakovići kukali oko razlika između trejlera i realnog gejmpleja :d

Treća slika je PS4 verzija i o nekoj "prevari" možemo pričati jedino ako i PC verzija bude na tom nivou, tj. na nižem nivou o odnosu na ono što je prikazano u tih 15 minuta na E3 2014 konferenciji.

Tj. ako ne bude na nivou ovoga:

[youtube]N4ony2r0QFs[/youtube]

Evo ovdje imaju poredjenja izemdju ps4 i ove "pc" verzije koju su prezentovali na e3 2014.

http://polygamia.pl/Polygamia/51,96455,17905381.html?i=0

razlika je naravno drasticna.

Poslednja izmena:
A nas naravno PS4 verzija ne zanima, već čekamo onu "pravu" za poređenje sa ovim gp snimkom, o tome se i radi :)

Dobro, ali ja stvarno sumnjam da cemo moci dobiti taj kvalitet cak i na ultra postavkama. Kao i 99% dr igara, PC verzija je uvijek nesto malo bolja po pitanju grafike, recimo bolje sjenke, malo kvalitetnije texture, bolji AA i naravno framerate, sve ostale je manje-vise identicno. A u ovim poredjenju koje sam postavio izgleda kao da uporedjuju dve razlicite generacije konzola recimo PS3 vs PS4...nadam se da grijesim.

Poslednja izmena:
Ma jok, samo ce i on kao i gomila drugih da skine sa torenta... Pa se vi tesite da su konzole krive...

Jel to ono: " Kada ne možeš po nečijem stavu, udri po njemu lično?"

Bezveze da se spuštamo na taj nivo.

Ovi witcher traileri i gameplay snimci na YT su me su me naterali da istestiram bar jedno 5-6 drugih snimaka 1080p 60fps i svi rade ok, ali ni jedan jedini snimak novog witchera neradi kako treba. Svi stucaju, seckaji zabadaju, wtf. Ako je frka naci snimak koji radi kako treba sta ce biti tek kad se bude igralo. :/

@perafiliyof
Kupio si sa ukrajinskim IP-em za mali procenat "normalne" cene koja se plaća na konzolama i PC-u, nije baš da imaš čime da se hvališ.

Ma jok, samo ce i on kao i gomila drugih da skine sa torenta... Pa se vi tesite da su konzole krive...

Prva igra krekovana od prvog dana se u prvoj sedmici prodala vise nego li druga igra za godinu dana? A druga igra krekovana tek nakon mjesec i pol. Obje igre su namijenjene istoj publici.

Ajde ti sebi ovo objasni. Meni ne moras.

@perafiliyof
Kupio si sa ukrajinskim IP-em za mali procenat "normalne" cene koja se plaća na konzolama i PC-u, nije baš da imaš čime da se hvališ.

Sad bi naravno trebalo da se upecam pa da tražim potvrdni mail od GOG iz juna prošle godine pa da ga screenshotujem pa uploadujem...,)

Ako se ne varam, druga igra je DA:I.

Edit: prestigao me starac :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno