Šta je novo?

The Witcher 3

Kad bi covek gledao svaki od ova 3 ss-a posebno, izgledalo bi mu ok. Ali kad su ovako jedan ispod drugog stvarno se vidi kako je osakacena grafika...

Samo da se nadamo da su cepali na Ultra Low iz nekog razloga :D

Poslednja izmena:
Kao prvo sve tri slike su iz razlicitog doba dana, na prvoj se vidi da je kasno popodne ili rano jutro.

Jel sam ja dobro cuo, ili je ovaj na ign-u rekao da u nekim momentima konzola ne moze da odrzi 30fps-a, cak se to lepo vidi I na snimcima koliko fps pada, ponekad pomislim da pada na ispod 20. Izgleda da ce se desiti novi Unity, mislim ja to ne bih voleo, jer bas zelim da probam Witchera (nisam igrao prethodne delove, al nmvz), ali ako se ponovi Unity, ko ce da ceka jos bar 2 meseca da je dovedu u neko igrivo stanje...

Treba imati u vidu da su sve PS4 recenzije bazirane na preview verziji igre. E sad, ostaje da vidimo koliko ce final biti bolja po pitanju optimizacije i bagova. Day one patch ce sigurno zakrpiti dosta toga.

Kupio sam igru za 15 eura, poslije svega ovoga mislim da realno i vrijedi toliko, centa preko ne bih dao za ovakvu prevaru.
Mada mozda promjenim misljenje za 7 dana. :) (nadam se)

???

I meni neki kazu da nisam u pravu!?

Kao prvo sve tri slike su iz razlicitog doba dana, na prvoj se vidi da je kasno popodne ili rano jutro.

A doba dana je takodje uticalo da onih 100 npc-ova na slici odu kuci na rucak? :D Jel to hoces da kazes da su takodje dok su odlazili sa sobom poneli i pola grada?

ao.gif

Ja dobio od firme jedan neiskorišćen nVidia Witcher 3 vaučer za PC. Baš me lepo iznenadiše drugari sa posla.

Sve u svemu, naravučenije:

Ne verovatni NI jednom izdavaču(to smo znali) i NI jednom razvojonom timu. Čekati reviews ili torrent reviews za kupovinu. Preorder? Šta je to? Jel se maže na hleb?

@starac
@DieH@rd
@Zlatan
@perafilozof
etc...

Nego recite vi meni, kako radi The Witcher 3 na vašim mašinama?

Radiće super. Zato što je ono što upravo skidam sa GoG-a jedna igra, a ono za šta sam uplatio preorder je bila druga igra. Tačnije ono što je korišteno u marketinške svrhe protekih 2 godine uopšte nije bila igra već reklamni materijal napravljen za svrhu reklamiranja. To stoji na nekom hardu a nama se dristribuira igra koja je napravljena od 0 paralelno sa tim reklamnim materijalom.

Tako da ovo nije uopšte downgrade, nego bait and switch.

Poslednja izmena:
Drugar, možeš li sa 100% sigurnošću tvrditi gore navedeno? - ne možeš nikako, jer igra još nije izašla. It's a fact.

Ja cu prvi da je pljunem ukoliko razlika od onoga sto ocekujem bude bas drasticna od onoga sto dobijem. Kao sto sam i pre navodio, ukoliko bude grafika kao u W2, meni OK. Igru sam kupio prošle godine, samo zato što je to witcher 3, možda sam pogledao prethodno neki CGI čisto iz radoznalosti.

Osnovna činjenica je na svim poljima trgovine i prodaje da reklama uvek prevazilazi proizvod. To znaju svi već od malih nogu.
Da li je ikada neko od vas vratio burger u McDonaldsu zato što barem 40% lošije izgleda nego onaj sa fotke koja ti visi na reklami?
Da li je neko pisao pismo protesta Red Bullu zato što nije dobio krila nakon konzumiranja sadržaja limenke?

Pustite da igra izađe, opustite se, uživajte. Samo se bojim da na topicu neću videti igru od "silnih frejmova".

Koliko kukanja ni zbog cega.

Upao sam u fajlove ovog pre-loada sa gog.com.

Ima referenci na specijalna podesavanja za E3 prezentaciju. Ovo je standardna praksa svih studija koji izbacuju AAA igre i to nije nista novo. Ono sto cemo mi na kraju dobiti jeste ono sto moze da pokrene 99% masina koje su od minimum spec pa na gore, sve ostalo je promo.

Sav materijal sa review-ova kao i ona zadnja slika koja je prikazana od one tri su sa PS4. Niko jos nije dobio PC verziju igre u ruke jer se CD PRojekt boji piraterije ( u stvari znaju da sat vremena od dolaska preview kopija u ruke bilo kog nemackog press outleta ce igra biti na torrentu). Preview kopije ce mozda doci sad za ovaj vikend, ali moguce da cemo ih videti tek na dan izlaska igre.

Sve review-ove koje ste videli su sa PS4 verzije igre. PS4 press preview igre su dobili samo mediji koji poseduju debug PS4 konzolu. U celim SAD ima samo 25 ovakvih konzola, tako da je savrseno jasno da je preview bio veoma eksluzivan.

Ironicno je da su neke prodavnice u Dubaiju vec dobile kopije igre za PS4 i XBox i pocele da ih prodaju ispod ruke (znam tacno ime grada i prodavnice gde moze da se kupi igra vec). Opet, samo PS4 verzija igre tako da nema piraterije za sad, a i arapska verzija igre je bez golotinje (cenzurisana).

Kad smo vec kod toga - seks scena sa jenefer ima u cenzurisanoj i necenzurisanoj verziji medju game fajlovima.

Hocete da vam kazem kako se igra zavrsava *trollface*

Da li je neko pisao pismo protesta Red Bullu zato što nije dobio krila nakon konzumiranja sadržaja limenke?

Ovo se desilo....
U svakom slucaju, to ti je kao da porucis neki bahati auto od 600 konja, a oni ti isporuce neki 250. Za svaki "false advertising" bi trebalo da se robija. Pljacka na finjaka.

Poslednja izmena:
ok, zasto te opcije nisu onda dostupne za PC kao "advanced" options? Kako tako nesto moze da ugrozi prodaju na konzolama kojih ima nerljivo vise nego PC-eva koji mogu da poteraju ovaj naslov sa takvim detaljima?

Zato što se dirty console peasant oseća uvređeno kada na svom boom boxu od 400e nema iste mogućnosti i grafiku kao PC gamer na svom računaru od 1000e. I know... right.

Kunem se, više neću da kupujem NI jednu igru koja se pravi i za konzole. A verovatno neću ni da ih igram. Ako naprave za PC pa za konzolu izađe za godinu dana to MOŽDA i progutam, kao npr. Diablo 3 ili ESO.

Da Bog da im se raspao i GoG i CDPR i ne napraviliji više ni jednu igru kad su im dupeta alava za $ i lažu na sva usta.

Au brate izadji malo napolje, iskuliraj, stiglo prolece, opusti se, nije zivot jedna zena, ziveli!

Sve da bude kao Gothic 1 grafika meni ok :)
Voleo bih da ima one leteće listiće i nadam se da će nekad igre tako izgledati ali ako igra stvarno bude 50+ zanimljivih sati za grafiku me toliko zabole da ne mogu da opišem :)
Jedino za čim žalim je što neću moći više puta prvi put da je prelazim :)

Gde nadje Diablo 3 kao primer igre koju valja platiti? :)

Pa zato što nije bitno kakva je igra ispod šminke. Važno je samo da nema dodirnih tačaka sa konzolama.

Moram priznati da me sve više i više fascinira ta interna kontradikcija master race poklonika da sa jedne strane grafika i slično uopšte nisu toliko važni kao gejmplej i atmosfera - ali samo dok se igra ne pojavi i na konzolama, dok sa druge strane ne mogu da oćute ni najmanju sitnicu, nalaze probleme i mane tamo gde ih realno nema i u stanju su da napljuju i najbolje igre u koje je očigledno uloženo nenormalno mnogo truda. Ironija je da se to sve više i više naglašava iako realno ima sve manje i manje razloga za to - gomila naslova je lepo optimizovana, izgledaju korektno i lepo na svim platformama, a nikad nije lakše simultano razvijati igru za nekoliko platformi. Da, dešava se da neki razvojni timovi ne isporuče obećano, ali to je do razvojnog tima koga niko ne sprečava da isporuči sadržaj na odabranoj platformi kakav god želi, a ne do čitave platforme.

Možda Witcher 3 i razočara, ali to sigurno neće biti zbog tehnikalija. Može da bude neki exploit u borbenom sistemu, može da ispadne da neće davati dovoljno podsticaja za drugi prelazak na drugačiji način i slično. Ovo što se trenutno zamera kao da je smak sveta u pitanju sigurno neće biti razlog.

Poslednja izmena:
Gde nadje Diablo 3 kao primer igre koju valja platiti? :)

Pa kako bi je igrao da je ne platiš? Kapiraš, napravili su oni OK PC igru, a takođe su se obezbedili da možeš da igras samo ako kupiš original.

Na taj način nema onog: "Nismo se potrudili za PC je na PC su ionako sve pirati". Nego su uložili mnogo novca, napravili igru za PC koja se time može nazvati i niko ne može oporeknuti i PRODALI je sa debelom zaradom. To što je online jeste krš i lom, ali je takođe obezbedilo dobru PC igru.

Radije bih igrao always online TW3 i postovao fantastične screenove grafike i videos gameplay-a nego ovde plakao kako mi konzole uništavaju omiljene igre.

Witcher igre neko kupuje zbog grafike? Ajde da je Kriza, supljikava prica pa sve sto ti ostaje je da uzivas u efektima i grafici ali Witcher igre su susta suprotnost tome. Lepa grafika je ovde samo slag na torti, nikako glavna stvar.

Ali bre D3 je ti najbolji primer konzolitisa i kako se unistavaju PC igre.
Cim sam video UI, i kako su odradili skillove bilo mi je jasno kao dan da Blizzard sprema D3 za konzole i da je za njih prevashodno pravljen.

Poslednja izmena:
Ali bre D3 je ti najbolji primer kozolitisa i kako se unistavaju PC igre.
Cim sam video UI, i kako su odradili skillove bilo mi je jasno kao dan da Blizzard sprema D3 za konzole i da je za njih prevashodno pravljen.

I meni je to bilo jasno. 6 skill komandi samo sto nije vikalo na glas plug in joystick. Ali, poenta koju želim da prenesem je da nema laži i prevare. Od prve bete je bilo 6 komandi.

Kada bi smo povukli paralelu za TW3 interfejs za D3 bi u beti bio nameštem da bude totalno otvoren, sa mogućnostima premeštanja, povećavanja, smanjivanja, kombinovanja desetine dugmica, 30 polja za spelove a onda izađe igra 1.0 i dobiješ 6 skill slota.

UI i skillovi u D3 nemaju nikakve veze sa konzolama :) pogledaj na sta lici console verzija igre. i stvarno ne znam ko moze da igra aRPG na konzoli i joypadu :D
tako da je glupo u ovoj temi uopste spominjati D3 kao primer konzolitis igre

I meni je to bilo jasno. 6 skill komandi samo sto nije vikalo na glas plug in joystick. Ali, poenta koju želim da prenesem je da nema laži i prevare. Od prve bete je bilo 6 komandi.

Kada bi smo povukli paralelu za TW3 interfejs za D3 bi u beti bio nameštem da bude totalno otvoren, sa mogućnostima premeštanja, povećavanja, smanjivanja, kombinovanja desetine dugmica, 30 polja za spelove a onda izađe igra 1.0 i dobiješ 6 skill slota.

Dobro to je vec OK. Premda ja nisam nista drugo ni ocekivao od Blizzarda od kog sam digao ruke jos od kad su objavili WoW.

UI i skillovi u D3 nemaju nikakve veze sa konzolama :) pogledaj na sta lici console verzija igre. i stvarno ne znam ko moze da igra aRPG na konzoli i joypadu :D
tako da je glupo u ovoj temi uopste spominjati D3 kao primer konzolitis igre

D3 UI je konzolitis u najboljem izdanju, to ako i ima neke razlike one su minorne.
D3 se prodao u milionima primeraka na konzolnom trzistu znaci ima ko ga je igrao i ko ga jos igra...

objasni to za UI? jer ja nigde ne vidim da je podredjen konzolama i joypadu.

mislim kad si vec krenuo u offtopic :)

Nazad
Vrh Dno