http://www.bravo.rs/screenfun/dobre...okrenu-the-witcher-3-pri-punom-nivou-detalja/
ako su mnogi strahovali da je The Witcher 3 toliko zahtevan da će ultra podešavanja zahtevati hardver koji još uvek nije izmišljen, praksa je pokazal da to baš i nije tako.
Naime, nemački Gamestar dobio je igru na test pa ju je pokrenuo pri najvišem nivou detalja u 1080p rezoluciji a po njihovim testovima, retko se dešavalo da fps tom prilikom padne ispod 60 fps. Ipak, konfiguracija na kojoj je igra isprobana obuhvata Intel i7 4790 sa 16GB RAM i Nvidia GTX980 tako da će u raskošnoj grafici ipak uživati samo vrlo mali procenat gejmera. Ako mislite da će zahtevnost drastično pasti, to nećemo dočekati – iako će igra raditi normalno u Windowsu 10 ona neće podržavati DirectX 12.
Radice ovo na 970gtx super u full hd![]()
4K screenshot
![]()
@starac: Kad kazes prijasnja mislis na neke klipove/screenshotove trojke ili na Witcher 2 mislis? Pitam jer za dvojku se slazem, krajnje neukusan kolorit. Za trojku, ima klipova gejmpleja gde je saturisanije, ima gde je ovako, hladnjikave boje i prilicno neutralno. Ali razlog za to je razlika u osvetljenju, nisko i direktno sunce pravi toplije, zasicenije boje, na screenshotu iznad imamo oblacno vreme, gde ce svetlo biti potpuno drugacije, hladnije u koloritu i bez izrazenih senki, jer je difuzno zbog oblaka. Takodje zavisi od doba dana.
Posto se bavim fotografijom, kvalitet svetla i koriscenje istog u sluzbi dizajna igre, je jedna od prvih stvari koje primecujem. Generalno nisam impresioniran ovim Witcherom, u smislu da mi ne izgleda kao nesto sto pomera granice. Objektivno izgleda odlicno ali vec imamo gomilu naslova koje izgledaju takodje jako dobro, ali ako su nesto dobro odradili, to je pre svega svetlo a potom i vegetacija. Medjutim, da me ljuti ne shvate pogresno, ovo izgleda odlicno i ako se neko bude zalio na grafiku, bolje da nadje neki drugi hobi![]()
Mislim na ovaj zadnji TW3 video gdje su prikazali igru pred zalazak sunca.
Problem je u tome sto koriste transparent efekt, ali sa prezasicenim koloritom osvjetljenja. Normalno je da ce foliage biti transparentan, ali samo dijelomicno i sa manje zasicenim osvjetljenjem.
Ako transparentnost primjenis na kompletnu biljku recimo, detalji se gube. Biljka ce se pretvoriti u nesto jednobojno. I upravo su to napravili ovdje.
Foliage mora biti manje transparentan, tj. translucentan. Strana do sunca ce biti normalno osvjetljena, dok druga strana ne. Diffuse osvjetljenje sprijeda, subsurface shadow s druge strane. Efekt koji se postize subsurface scattering tehnikom. Naravno, ne pricam ovdje o pravoj transparenciji, vec simuliranom efektu koji svaka igra koristi.
Vanjski dijelovi biljke ce biti vise osvjetljeni. I naravno samo osvjetljenje mora biti normalno da tako kazem.
Meni je grafika ovdje manje bitna, ali to se ovako ne radi. Nije potrebno jer postoje bolja, jeftinija i realisticnija rjesenja.
Mislim na ovo. I ne mogu vjerovati da su se odlucili na ovako nesto!? Njihov TW2 ima bolje i realisticnije ovo odradjeno.
Auu da, ovo sam video u nekom gejmpleju, u medjuvremenu sam smetnuo sa uma skroz. Da, pogotovo na ovom drugom primeru je jasno kao dan, biljke kao da imaju svoje interno osvetljenje....ovo je bas nerealno i bas kvari inace sasvim dobar utisak....no kao sto rece umart, sve je to cepidlecenje, ali mislim da bi moglo bolje....
Imas i u TW2 ovakve brljotine. Meni je narocito upecatljivo bilo kad sam bio u onom gradu patuljaka i gde je pojedinim patuljcima lice bukvalno izgledalo kao da je usijano
Eto starce, pogledaj malo bolje onaj prvi gejmplej sto su prikazali, obrati paznju na travu koliko je bolje uradjena. Mozda ja grijesim, ali mi se cini da su oni u nekim stvarima zaista downgradeovali grafiku. Ova trava izgleda bas jadno na ova dva screena sto si postavio.
24:45 obrati paznju na travu.
Bolje da ne čitam ove pre relese review jer mi samo skače hajp bespotrebno
Što se tiče grafike, dve stvari, prvo ne mogu da verujem da neko toliko diskutuje o grafici u igri koju nije ni probao, već ceni na osnovu screenshota i gameplaya, koji možda su sa konzole možda sa pc, možda su sa low podešavanja možda sa ultra...
Drugo, žalosno je što vam je grafika toliko bitna, pa igraš pola sata minecraft i navikneš se na grafiku aman...
Razumem da svako ima mišljenje i komentar ali mesecima se najviše o tome diskutuje, smešno i žalosno istovremeno.
Da promeni shvatanje gejmera u USA i promeni odnos snaga kada je prodaja igara u pitanju. Da istisne klasicne konzole sa trzista, eto sta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari