Pravo da ti kazem nije ni cudo. Reklamiraju se nove konzole kao nekakvi super hardveri, igre se na sajmovima predstavljaju na najnaprednijem PC-u, a igraju se dzojstikom kako bi izgledalo da je to konzola u pitanju. Onda se screenshot-ovi doradjuju da sto bolje izgledaju. Najvise para se ulaze u marketing, milioni idu samo u promociju i paljenje klinaca. Ljudi ocekuju da igre nove generacije izgledaju makar duplo bolje od predhodne, a ne 10%, tu i tamo po neki efekat, malo vise poligona i to je to.
Evo deset godina od kako je DirectX9 predstavljen, a i dan danas igre koje su na njemu bazirane ne izgledaju nista losije od ovih nazovi "next gen". Iskreno danas ne postoji ni jedan igra koja me graficki odusevljava, ono da mi vilica padne na pod, pri tom mislim na fotorealisticnu grafiku. Poslednji takav vau momenat sam imao kada je Crysis izasao, posle toga su mi sve igre nekako - ok. nista posebno, nista nevidjeno.
Onaj Unreal 4 tech demo sto je predstavljen prije neku godinu, pa ljudi igra sa onavkom grafikom i efektima nema sanse da se normalno pokrene na novim konzolama. Mozda se neko sjeca onog Final Fantasy trejlera, isto su tvrdili kako je to gejmplej snimak a ja ne vidim nigdje tu igru sa takom grafikom.
Watch Dogs je prvi probio led, slede ostali prevaranti.
Witcher 3 nista bolje ne izgleda od drugog dijela, najveca razlika se primjecuje kod portreta i fizike tkanine. Stvarno ne vidim ni jedan razlog zbog cega bih se odusevljavao grafikom?!
Yup
Recommended System Requirements
Intel CPU Core i7 3770 3,4 GHz
AMD CPU AMD FX-8350 4 GHz
Nvidia GPU GeForce GTX 770
AMD GPU Radeon R9 290
RAM 8GB
Izlgeda da sam dzabe vrsio upgrade :d
Sad ovo vidjeh. Prosto ne mogu da vjerujem kakvo perverzno bahacenje. Graficna ok 300e koja nije u stanju da potjera igru na maks u konstantnih 60 frejmova. Neka to nego ni najnovija serija, 970, nece biti u stanju za tako nesto a ona kosta 400e. Ajmo sad PC master race da vidimo mi te frejmove.
Cuo sam da ce na PS4 da radi u 1080p i 60 frejmova.