Šta je novo?

The Witcher 3

Ako bude end product ovog grafickog kvaliteta... onda stvarno nema nista od igre. Ja sam preorderovao igru za 2015godinu. Ne 2005.

uzmi u obzir da ta igra iz 2015 treba da radi na r7 260x , i fx 8xxx na 1.6 ghz (presek xbone i ps4) ,

pa razmisli o potrebnom kresanju textura/detalja da bi to radilo na 1080p . biće motion blura kolko voliš .

a na pc-ju kao mogu da se razbaškare i da ubace sve light efekte ? - wrong !

pa neće valjda da ponize prvu ciljnu grupu gejm industrije, konzolaše ! pc verzija će biti bolja taman toliko koliko je watch dogs pc bolji od xbone verzije.

Poslednja izmena:
Vratitte se nekoliko stranica unazad gde sam citirao onog insajdera sa Neogafa gde je covek rekao da ne verujemo nista CDPR PR-u i da ne preorder-ujemo nista.
Covek je rekao da je u CDPR hoas, i da je crunching time (prekovremeni rad) aktuelan vec godinu dana i da igra uopste ne lici na ovo sto na prikazuju.
To sto se CDPR hvali kao da je PC developer mogu da okace macku o rep, Prvog Witchera su hteli da portuju na konzole ali nisu znali kako pa su angazovali neke Francuze koji su zasrali stvar i pojeli im cak i pare
koje su biile namenjene Witcheru 2, i to je glavno razlog zasto je Act 3 bio toliko kratak.
Drugo TW2 Ui je u potpunosti bio podredjen konzolama kao i same kontrole, a da ne spominjem da je igra bila toliko broken kad je izasla u prodaju (+ DRM koje je unistavao perfromanse) da je bila maltene neigriva.
Da ne spominjem da CDPR i dan danas cuti o svojim dilovima sa Nvidijom i njenim Gameworks bibliotekama koje imaju poguban uticaj na performanse korisnika sa AMD GPU-om.

Evo jednog poredjenja

attachment.php

Poslednja izmena:
Neam ja nista protiv da pc igre budu ruzne kao na kinzolama, ako i budu zahtevne kao i na konzolama. Ovako splacina od igre koja izgleda uzasno vucara se na 20-35fps "state of the art" pc hardveraju.

Bilo bi lepo da se informises oko nekih stvari.

Tacni je de je interfejs TW2 bio podredjen konzolama, ali je isto tako tacno da je graficki vise nego superioran na PC-u.
DRM o kome govoris je bio implementiran iskljucivo na insistiranje Namco Bandai-a (ovo ti je prvi "hit" na googletu)
Igru sam zavrsio u vanila verziji prvi put bez patch-a i ne secam se da je uopste bila "broken".
E sad, svoj sud o TW3 cu rezervisati za vreme kad igra izadje i sto se tice grafike i sto se tice same igre u celini (sto je mnogo vaznije). Svaki flame ili pohvale za igru za koju realno niko zaista ne zna na sta ce da lici su potpuno besmislene i nicemu ne vode.

^^^

Ne pamtis kad Geralt nije hteo da udara macem iako ti pritiskas kao manijak ili kad nije hteo da se otkotrlja/dodge na pritisak dugmeta?
Ne pamtis da je igra radila na <30 fps nebitno na kojim podesavanjim sa bilo kojom kartom?
CTD?
Crn ekran kad treba da predjes iz jednog Act-a u drugi?
Pa kad ides da u prodavnicu da prodas opremu, oprema koju nosis ti se nadje u inventaru i ti je naravno greskom prodas...
Ovo je samo prvo sto mi je palo na pamet a bilo ih je jos koliko hoces...

Nista od toga ne pamtim iz veoma prostog razloga - nije desavalo.
CTD nisam imao ni jedanput. U stvari, lazem, jesam par puta, ali tek posle 2-3 patch-a.
Lepo je sto nisi pomenuo DRM u rubrici "ne pamtis".

-The process of installing and activating the game is now easier and more stable. SECUROM copy protection has been removed entirely, making the game DRM free!
-The "Troll Trouble" DLC package is included in the patch, bringing to an end any and all problems related to downloading this content.
-Problems related to downloading other free DLC have also been resolved. The game launcher now correctly detects and updates specific modules.
-Game efficiency has been improved. Game now runs 5-30% more efficiently and game loading has been accelerated. Efficiency increases will vary depending on system configuration and game version. Owners of boxed versions of The Witcher 2 are likely to notice the greatest improvements.
-Bugs causing the game to crash, especially while saving game progress or loading saved games, have been corrected.
-Movement key mapping has been expanded to include cursor (arrow) and number pad keys.
-Options have been added for inverting the X and Y axes of the mouse.
-NVidia 3D Vision Surround now works correctly with the game.
-The hardware configuration auto-detect function has been corrected, resulting in improved game efficiency.
-A bug preventing the completion of the "Blood Curse" quest has been corrected.
-After beating the GOG.com penitent monk in the mini-game, the relevant link now displays correctly.
-GOG.com credits have been corrected.

Ovo ti je change list za verziju 1.1
Ako mi pokazes jednu igru koja je bug free na release-u svaka ti cast. Naravno da svaka igra ima svojih problema i naravno da se nece svi ti problemi svima desavati. Ali nazvati nesto "broken" zato sto si ti imao problema je glupo.

Zasto bih ponovo nesto spomnjao sto sam vec naveo?
Drugo vrlo je glupo od tebe da posto ti nisi imao nijedan problem pravis mene budalom zato sto jesam i sto na to ukazujem
Kontrole si bille katastrofalne i daleko od toga da sam bio jedini a ako ti mislis da igra nije broken ako combat mehanika ne funkcionise onda ja stvarno ne zna sta da ti kazem

http://www.gog.com/forum/the_witcher_2/los_of_control_during_swordfights

Poslednja izmena:
Neam ja nista protiv da pc igre budu ruzne kao na kinzolama, ako i budu zahtevne kao i na konzolama. Ovako splacina od igre koja izgleda uzasno vucara se na 20-35fps "state of the art" pc hardveraju.

+1

A mozda je ovo po prvi puta da vidimo konzolasku verziju?!
Nije valjda da ce i Witcher da bude zrtva konzole parity?

Zasto bih ponovo nesto spomnjao sto sam vec naveo?
Drugo vrlo je glupo od tebe da posto ti nisi imao nijedan problem pravis mene budalom zato sto jesam i sto na to ukazujem
Kontrole si bille katastrofalne i daleko od toga da sam bio jedini a ako ti mislis da igra nije broken ako combat mehanika ne funkcionise onda ja stvarno ne zna sta da ti kazem

http://www.gog.com/forum/the_witcher_2/los_of_control_during_swordfights

Procitaj sta sam napisao. Niko od tebe ne pravi budalu, ako si ti imao problema to nije amin za svakog drugog. Niti sam rekao da si bio jedini, ali PC ima toliko mogucih kombinacija hardvera da je ocekivano da neko ima problema, a neko ne.
Ono sto sam rekao je da se ne secam tih problema zato sto ih nisam imao.

To sto si naveo za DRM je bilo objektivno pogresno, ne subjektivno, pa sam ti se zahvalio sto to nisi ponovio.

Ono sto je problem je sto na osnovu subjektivnih (i delom pogresnih) premisa sudis o igri koju nisi ni probao niti ces moci da je probas u skorije vreme.
Mozda ce biti downgrade, mozda nece, znacemo gad se igra ili demo pojave.

najiskrenije receno, mene licno grafika i ne zanima toliko. Bio bih zadovoljan i sa grafikom na nivou tw2... ma i tw1 samo da prica bude vrhunska.

^^^

Ne pamtis kad Geralt nije hteo da udara macem iako ti pritiskas kao manijak ili kad nije hteo da se otkotrlja/dodge na pritisak dugmeta?
Ne pamtis da je igra radila na <30 fps nebitno na kojim podesavanjim sa bilo kojom kartom?
CTD?
Crn ekran kad treba da predjes iz jednog Act-a u drugi?
Pa kad ides da u prodavnicu da prodas opremu, oprema koju nosis ti se nadje u inventaru i ti je naravno greskom prodas...
Ovo je samo prvo sto mi je palo na pamet a bilo ih je jos koliko hoces...

Sve je to istina sto si napisao. Svima se to desavalo (uzasan odziv kontrola i razni bagovi) naravno u onoj prvoj verziji sve dok nije izasao patch a kasnije i EE izdanje sa tutorijalom i onom arenom.

Iskreno volio bih da Withcer razbije i bude najbolji rpg, ali jako sam skeptican bas iz tih nekih razloga koje pominjes.

Poslednja izmena:
Ja eto uopce nisam imao vecih problema sa TW2.

Odziv jeste cesto pravio problem, i to je to.

A sto se tice TW3, tu bi grafika trebala biti najmanje bitan element. Samo neka ne rade downgrade onoga sto je meni bitno.

Procitaj sta sam napisao. Niko od tebe ne pravi budalu, ako si ti imao problema to nije amin za svakog drugog. Niti sam rekao da si bio jedini, ali PC ima toliko mogucih kombinacija hardvera da je ocekivano da neko ima problema, a neko ne.
Ono sto sam rekao je da se ne secam tih problema zato sto ih nisam imao.

To sto si naveo za DRM je bilo objektivno pogresno, ne subjektivno, pa sam ti se zahvalio sto to nisi ponovio.

-The process of installing and activating the game is now easier and more stable. SECUROM copy protection has been removed entirely, making the game DRM free!
-Game efficiency has been improved. Game now runs 5-30% more efficiently and game loading has been accelerated. Efficiency increases will vary depending on system configuration and game version. Owners of boxed versions of The Witcher 2 are likely to notice the greatest improvements.

Drugo TW2 Ui je u potpunosti bio podredjen konzolama kao i same kontrole, a da ne spominjem da je igra bila toliko broken kad je izasla u prodaju (+ DRM koje je unistavao perfromanse) da je bila maltene neigriva.

Citas li ti sta postujes? Ili jos bolje sta ja postujem?
Ili kao rAMA samo ulices u raspravu bez ikakve ideje o cemu se prica?

Ono sto je problem je sto na osnovu subjektivnih (i delom pogresnih) premisa sudis o igri koju nisi ni probao niti ces moci da je probas u skorije vreme.
Mozda ce biti downgrade, mozda nece, znacemo gad se igra ili demo pojave.

najiskrenije receno, mene licno grafika i ne zanima toliko. Bio bih zadovoljan i sa grafikom na nivou tw2... ma i tw1 samo da prica bude vrhunska.

Sudim na osnovu onoga sto vidim, ovaj trejler po kvalitetu nije ni do malog prsta trejleru Sword of Destiny, ko ima oci on vidi...
A ako ti grafika nije bitna, ili sto je najvaznije odnos developera prena svojim fanovima ti nije bitan onda ja ne znam sto se ti uopste javljas u ovoj temi

Poslednja izmena:
Vidim trolovi se opet raskokodakali na osnovu trejlera :)

Ako se grafički bude razlikovalo u odnosu na gejmplej scene koje su prethodno prikazali, onda ćemo moći pričato o tome da li su igru uprostili ili ne, ovako je samo mlaćenje prazne slame...

Sta bi mi bez tebe i tvog podizanja trol nivoa i flejma na visi nivo :p
"Nemoj nas prekidati dok pricamo, nismo ni mi tebe prekidali dok si tamo cutao" :D

A sad ozbiljno-ti ako nemas o cemu da diskutujes jer igra jos nije izasla, nemoj ni da ulazis u temu. Tvoja dela kontriraju tvom stavu.

O kakvom podizanju nivou govoriš, samo sam došao i izneo istinu, ako je to povlario trol i mešanje baba i žaba "parti", ja se izvinjavam. Ja nisam taj koji opet od ničega pravi lažni senzacionalizam, promašio si stranu :)

Poslednja izmena:
Nisam promasio stranu, ali prozivas ljude za nesto sto ti smatras mlacenjem prazne slame. OK, ima gomila stvari na forumu koje ja smatram mlacenjem prazne slame, pa ne idem u te teme da tako nesto spocitavam ljudima. Mozda nekom nije mlacenje prazne slame, ko sam ja (ili ti) da o tome sudimo.

@rAMA moracu da nahranim trola samo jos ovaj put i onda prestajem :)

@Miskonius posto vise necu da ulazim u diskusiju sa tobom oko TW2, ocigledno je da si nepomeriva sila, postavicu ti samo jedno pitanje:

Sta mislis kako su se osecali svi koji su o "graphic fidelity" Dark Souls II sudili iz pre-release trejlera nakon sto je igra izasla?

Prvo je bila prica da je you tube sje*ao kompresiju, a sad su se uhvatili druge price, tj. da su nominovani i pobedili na VG-ovoj listi najiscekivanijih igara za 2015. te da su morali, na vrat - na nos, da sklepaju trailer (sa uzasnom kompresijom) ne bi li imali sta da im pokazu. Finalni produkt je, navodno, svetlosnim godinama ispred ovoga sto se vidi u elder blood traileru. Medjutim, ono sto mene zanima je kako to da kompresija moze da napravi manjak poligona?! Za mutnocu tekstura, to - ok, ali se ovde vidi iz aviona da svi modeli imaju bar za trecinu manje poligona od onih iz sword of destiny klipa. Meni ovo mirise na gadan oblik malignog konzolitisa, no dobro, zivi bili pa videli...

D9JeUYT.jpg

@rAMA moracu da nahranim trola samo jos ovaj put i onda prestajem :)

Hvala?

@Miskonius posto vise necu da ulazim u diskusiju sa tobom oko TW2, ocigledno je da si nepomeriva sila, postavicu ti samo jedno pitanje:

Sta mislis kako su se osecali svi koji su o "graphic fidelity" Dark Souls II sudili iz pre-release trejlera nakon sto je igra izasla?

Let me guess, ti si bio licno presrecan zbog toga jer si mogao na sva usta d pricas kako si hard core gamer i kome grafika nije bitna?
To sto su Namco Nandai i From Software lagali nema veze?
I jos manje ima veze sto sad ponovo pokusavaju da prodaju PC publici nesto sto su obecali da ce biti u prvobitnom Dark Souls 2?
Nisam strucnjak za DS serijal ali neke koje znam i koje pratim kazu da je DS2 losiji od DS1 sto se tice gameplay-a i tako to

Apropo CDPR i TW3, kako se sve vise priblizavamo datumu izlaska igre oni prikazuju sve gore i gore klipove po pitanju kvaliteta, evo npr ovo je pbilo u prvom trejleru koji su prikazali:

2504400-7932559264-23989.gif

Pa onda SoD trejler

I otad taj nivo vise nije prikazan iako su cak bili rekli da ce igra izgledati mnogo bolje od ovoga a igra je vec u zavrsnoj fazi, jos malo pa ce ici na validaciju kod Sonija i Majkrosofta

I da zavrsim ovu diskusiju, meni grafika nije najbitniji deo igre ali ne volim kad me lazu i misle da cu ja da cutim, pravim se slep i blesav i prihvatim sve bez roptanja.
Opet kazem ako je to sve tebi OK zasto se javljas u ovoj temi?

Valjda imamo pravo da učestvujemo u diskusiji i mi kojima je grafika potpuno nebitna? :)

Šteta ako ne bude izgledalo kao na gifu, stvarno je prelepo ali to apsolutno nikakve veze nema sa kvalitetom igre. Barem po mom skromnom mišljenju.
Ako ne ova, tako će izgledati neka igra koju naprave za 5 ili 10 godina (ili možda W3 EE :d ) i tu je tehnologija, odnosno hardver najveći krivac a ne CDPR.

Oni samo neka naprave igru koja će da me ispuni i dirne u dušu i ja sam više nego srećan...

Scena iz gifa izgleda kao da ti treba zasebna graficka samo za travu.

Tja.

Pogledah sad ovaj game awards video i stvarno lose izgleda u poredjenju sa onim sto smo vidjali pre. Na GamesCom-u sam gledao demo Witchera 3 i likovi su pred nama igrali igru i izgledala je kao ono na trailerima. Onaj 35 minute video sto su kacili na net pre 3 meseca - tako je to izgledalo pred nama s tim sto su nama igrali a ne pustali video. Dakle - engine i igra na PC-u mogu da izgledaju tacno onako kako su izgledali i na ovom HF gif-u i onim prethodnim trailerima.

Ovaj poslednji trailer jasno ima problem sa brojem poligona, lighting efektima (ovo je kao kad iskljucis napredno osvetljenje u grafickim podesavanjima) a i Geraltova kosa izgleda znacajno drugacije od onoga sto smo vidjali pre par meseci (da se uzme najocigledniji primer).

Ako odluce da smanje graficki kvalitet igre vestacki da bi sve radilo na konzolama smooth - to bi bio cisti kriminal - bez obzira na kvalitet igre.

Poenta je u tome da ako se ne budemo bunili sto unazadjuju igre i ne pustaju ih u punom svetlu zarad nekih korporacijskih igara onda ce nam takva shranja praviti svaki sledeci put za sve vece i vece "prekrsaje". Ovo je posledica toga sto nije bio bojkot AC Unity-ja zbog spustanja PC verzije na 30FPS npr. Mozda vas sad bas briga sto ce witcher malo losijhe da izgleda zbog "ustupaka" korporacijama ali cete se za godinu dana hvatati za glavu sto ce vam prodavati za "samo" 20USD ekstra graficki poboljsanu verziju.

Poenta je u tome da ako se ne budemo bunili sto unazadjuju igre i ne pustaju ih u punom svetlu zarad nekih korporacijskih igara onda ce nam takva shranja praviti svaki sledeci put za sve vece i vece "prekrsaje". Ovo je posledica toga sto nije bio bojkot AC Unity-ja zbog spustanja PC verzije na 30FPS npr. Mozda vas sad bas briga sto ce witcher malo losijhe da izgleda zbog "ustupaka" korporacijama ali cete se za godinu dana hvatati za glavu sto ce vam prodavati za "samo" 20USD ekstra graficki poboljsanu verziju.

+1!

Ovo je ona od onih igara gde tehnikalije nikada nisu bile u prvom planu niti ljudi to isticu kada je nekome preporucuju. I ne bih imao nista protiv da je igra od pocetka imala istu grafiku kao u drugom delu, verujem da se i vecina igraca ne bi bunila. Ali ovo je klasicna prevara. Ok, igracu, verovatno cu i uzivati ali ostace stvarno gorak ukus. I kako posle da im verujemo bilo sta kada nas na ovako banalnoj stvari varaju? Danas lazu o grafici u W3, sutra nam kazu da ce Cyberpunk biti MMO na primer.

To ti je iz "uncompressed version", i postavili su je 24h posto je pocelo pljuvanje na forumu.
Slobodno mogu da kzaem da su tih 24h iskoristili da dorade trejler.
Skkini tu verziju i gledaj Geralta u borbi onda gledaj to isto na YT.
YT ne moze ubije poligone, tu je nesto drugo po sredi.

Pa dobro jel si ti normalan? Jel tebe neko placa da mracis, vodis teorije zavere ili sta?

Meni se cini da je marketing pred izlazak igre, posto ciljaju konzole kao glavnu platformu za namicanje para onda prikazuju konzolnu grafiku a PC grafiku kriju kao zmija noge. Da se "gospoda" konzolasi ne bi ljutili (izvinjavam se forumskim mumijama od konzolasa, mislim na vecinu konzolaske populacije na zapadu koju uglavnom cine balavi tinejdzeri).

Izgleda da je jedino Kojima ima onu stvar da izbaci PC i konzol verzije istovremeno i po svemu sudeci, pokaze prednost snaznije platforme. Rockstar je ocigledno zbog toga odlozio PC verziju GTAV koja ce sigurno biti "neoptimizovana" sa slajderima koji zahteva future hardware ali koji ostavljaju konzolnu verziju u prasini kao sto je bio slucaj sa GTAIV.

Ne znam cemu tolika frka. Grebovo sam jedan frejm sa YT snimka i poredio sa ovim sto je starac postavio. Nema nikakvog umanjenja poligona na YT frejmu u odnosu na ovaj ne komprimovani. Jedina razlika je odvratna video kompresija u prvom slucaju.

Nazad
Vrh Dno