Šta je novo?

The Witcher 3

Bilo bi bezobrazno da ne radi na jednoj karti s obzirom da najbrza singl GPU karta kosta hiljadu eura.

Svakako, svakako... bez dve GTX770 u SLI-u nece ici na medium u 30+ frejmova... :d Kao sto je iza Krizu 3 trebao "Titan za udobno igranje", a ja na kraju odigrao igru na ultra detaljima u 50+ FPS-a na jednoj 7950... Dajte ljudi, manite se vise tih apokalipticnih predvidjanja kada je zahtevnost u pitanju. :) Pa next gen konzole imaju pretty much isti ili sl. hardver kao prosecna moderna PC konfiguracija. Kakvi crni SLI-evi i sl. gluposti. :) Kad vec pominjemo dvojku, sa iskljucenim ubersamplingom i svim ostalim na max, igra je doslovno letela na matoroj 4870. Toliko o "ludackoj zahtevnosti"... :)
Meni se na klokovanoj 4850 gusila cak i na low...
Ubersampling nisam mogao pokrenuti normalno ni na trenutnoj konfi..Uvek sam imao 30-40 frejmova..

Meni se na klokovanoj 4850 gusila cak i na low...
Ubersampling nisam mogao pokrenuti normalno ni na trenutnoj konfi..Uvek sam imao 30-40 frejmova..

Ja sam igrao na 1680X1050. Vanilla vrezija radi uzasno kako okrenes, ali sa patchom 1.2 igra je doslovno poletela. 30-40 frejmova je i vise nego igrivo u slucaju W2. Bar je meni bilo tada... Sttutering, pucanje igre i losa optimizacija su sredjene vec sa prvim patchevima. Secam se da sa vanilla verzijom, ne samo da sam imao stucanja i zakivanja, vec mi je igra constantno kresovala na desk u Flotsamu. Medjutim, 1.2 patch je sve resio, ako se dobro secam...

Ja sam igrao na 1680X1050. Vanilla vrezija radi uzasno kako okrenes, ali sa patchom 1.2 igra je doslovno poletela. 30-40 frejmova je i vise nego igrivo u slucaju W2. Bar je meni bilo tada... Sttutering, pucanje igre i losa optimizacija su sredjene vec sa prvim patchevima. Secam se da sa vanilla verzijom, ne samo da sam imao stucanja i zakivanja, vec mi je igra constantno kresovala na desk u Flotsamu. Medjutim, 1.2 patch je sve resio, ako se dobro secam...

Sa 1.3 patchem je igra bez ubersamplinga na trenutnoj masini radila 38-52 fps(imam log iz Frapsa od tad),sto je ok,ali ipak premalo za 2 godine staru igru...

Meni sa trenutnom konfiguracijom radi besprekorno u 60 frejmova. :) Daleko od toga da branim optimizaciju W2 ili CD project RED u globalu, (cak sam vise puta krajnje kriticki komentarisao po pitanju kompletnog utiska koji je na mene ostavila doticna igra), ali optimizovanje igre sa prvim patchevima uopste nije bilo lose. Ne zaboravi da i tvoja konfa ima blizu dve godine. ;) Na kraju krajeva, 30+ frejmova je krajnje igrivo u slucaju W2, nije da je multiplayer shooter pa da ti treba konstantnih 60+ :)

moja confa izgleda ovaku asus maximus extreme IV , 8gb ddr kingston hyperx , asus ati 7850 2gb ddr, intel i5 3570, da li cu moci da peglam na ovoj confi ili da je prodajem dok jos mogu nesto da uzmem za nju?

W2 ces moci bez ikakvih problema, ali sto se tice trojke, to jedino da odes kod vracare pa da ti ona "isprorokuje" system requirements, posto igra nije ni u alfa fazi... :p

moja confa izgleda ovaku asus maximus extreme IV , 8gb ddr kingston hyperx , asus ati 7850 2gb ddr, intel i5 3570, da li cu moci da peglam na ovoj confi ili da je prodajem dok jos mogu nesto da uzmem za nju?

Radice dobro verovatno..Po pricama developera na njihovom forumu,igra nece biti previse zahtevna...

Vukoje, ne kaze se "doslovno leti" nego radi OK, pristojno, igrivo je, dobro radi, itd. Ta preseravanja kada se napise da neka igra "LETI" znaci da radi u 60+ frejmova a ne jedva 30 na low/medium podesavanjima! Witcher 2 je sve samo ne dobro optimizovan.

A sto se zakrpa tice, koliko su azurni govori cinjenica da sam samo za 16:10 aspekt morao da cekam godinu dana. Optimizacija je ostala ista, ne znam o kakvom to poboljsanju pricate, meni isto radi vanila i 2.0. Identican broj frejmova.

Bas me interesuje koja ce to masina moci da pokrene W3 u konstantnih 60+ frejmova, i za kolike godine ce se to desiti. Sumnjam da i jedna konfiguracija trenutno moze da pogura Withcer-a 3 i ove ostale "next gen" igre u konstantnih 60 frejmova, 120 i da ne pominjem.

Za akcionu igru kakav je Witcher, frjemovi su i te kako bitni, pa nije ovo potezna strategija sa staticnim kadrovima! Preseravanjima nikad kraja...

@r0nin: jedini ko se ovde proserava, po vec ustaljenom obicaju, si ti...

techspot_08_witcher2.jpg

Ovo je vanilla test, bez patcheva... 560ti je karta od 90 evra, a Phenom II 960 moze da se nadje u oglasima za 50. Sa doticnom konfiguracijom, Druun sam kaze da mu igra radi na full detaljima bez ubersamplinga, 40-50 frejmova u full HD rezoluciji. Za 2 godine staru konfiguraciju, to je i vise nego solidan rezultat. Kao sto vidis iz tabele, iole jaca grafa i FPS bez problema stize do 60. Ja sam pomenuo da mi je sa patchem 1.3 i starom 4870 igra funkcionisala bez problema u 1680X1050 rezoluciji. Na starom 19' monitoru i 1280X1204 rezi je letela u 40+ frejmova. To sto tebi ne radi kako treba, tvoj problem, ali prestani vise da kakis i prodajes mu*a za bubrege, kao da si posisao svu pamet ovoga sveta, posto u 90% slucajeva ispadas jadan i smesan...

Poslednja izmena:
igrao sam dvojku malo i smorio sam se zesce.. prvo sto je combat nikakav, znaci nema nigde adrenalina, kao da igras travijan....
a druga stvar koja mi se nije svidela jesu oni odvratni razgovori, moras da odgovaras na pitanja, kao da neko je kupio igricu da cita i da gleda a ne da igra.. msm ako su hteli da naprave bas pricu onda su mogli film da naprave.

igrao sam dvojku malo i smorio sam se zesce.. prvo sto je combat nikakav, znaci nema nigde adrenalina, kao da igras travijan....
a druga stvar koja mi se nije svidela jesu oni odvratni razgovori, moras da odgovaras na pitanja, kao da neko je kupio igricu da cita i da gleda a ne da igra.. msm ako su hteli da naprave bas pricu onda su mogli film da naprave.

Nije Witcher igra za tebe.

Dobar pokusaj trolovanja. Jesi li "novi" ili si stvarno nov?

Hahahahaha, ovo je bilo u fazonu, ne svidja mi se Unreal Tournament 3 mnogo je nerealan. :D

Btw zar i trojka nije radjena u istom engine-u ko drugi deo? Samim tim ne bi mogla ni zahtevnost igre da bude nenormalno veca od dvojke.

Istni engine, samo je verzija 3. Isti engine ce koristiti i za cyberpunk 2077 koji bi trebao da izadje 2015-te :)

S obzirom da su sad in bed sa MikroMekanim, nagledacemo se tog engina do Xbox two i neke 20XX godine.

S obzirom da su sad in bed sa MikroMekanim, nagledacemo se tog engina do Xbox two i neke 20XX godine.

Internet bruji o tome, ali mi zaista nije jasno u cemu je problem. Tacno je da je xbox1 pravi izmet sto se tice drma i ostalih gluposti, ali zasto kriviti CDproject. Stvarno je glupo ocekivati da se "solidarisu" i otkazu igru za xbone samo zbog svog stava o DRM-u. Ko kupi to zasluzuje sve sto ide u paketu, a ko je pametan igrace drm free na pc-u.

Ne prica on o DRM nego se boji da ce engine da stagnira zbog konzola. Ali zaboravlja da je tek od multiplatform Witchera 2 grafika poboljsana a da je prvi deo radjen u modifikaciji Aurora enginea.

Uostalom engine za trojku sasvim sigurno ne koristi sav hardver novih konzola a oni bas ne izdaju igre svakih dve godine pa da se toga treba bojati. Plus je tu nVidia, sa njenim nacinima da ubedi ljude da kupe novi hardver i poveruju u tehnicku superiornost igre zbog par jeftinih efekata (koji se redovno pokazu prezahtevnim u Meant to be played igrama).

Mozda, ali to nema nikakve veze sa M$-om. U sustini su i ps4 i xbox1 pc-evi u malom. A to sto pricas ima logike, sad su mozda komparativni sa pc-em, ali za godinu-dve, a mozda i manje, opet cemo imati situaciju da ce konzole kociti razvoj vizuelnog aspekta.

@r0nin: jedini ko se ovde proserava, po vec ustaljenom obicaju, si ti...

Hhahaha... Bra'o ti ga se.:D

Taj grafikon sto si postavio, kakve veze on ima sa ATI RADEONOM 4870? Znaci ti meni pricas kako se nesto proseravam, a ti ovdje postavljas nebuloze najobicnije - doslovno leti?!:S: Kakva terminologija covjece, vau, budi dosledan svome elitizmu koji ovdje izigravas pa koristi adekvatnijee izraze za igru koja radi u 30 frejmova!

iole jaca grafa i FPS bez problema stize do 60.

Ccc... Graficka najnovije generacije od 200e, prosjecno 54 frejma! Normalno. Ajde sad nadji karticu od 35-40e pa da vidimo kako radi na maks detaljima... :trust:

Poslednja izmena:
Sa atijem nećeš videti realistični dim i realističnu dlaku vukova :p

Hajde da vas cujem,ko je pustio/ubio Letha na kraju?
Ja sam ga pustio...Njegovi motivi nisu bili zli, za Nilfgaard je radio da bi se njegova skola obnovila...

Poslednja izmena:
Kad sam isao sa Iorveth-om, pustio sam ga, na drugom playtrough-u sa Roche-om sam mu prekratio muke :D

Ja sam ga pustio u oba prelazenja,bio mi je uverljiv na kraju(mislim da sam mu video suzu u krajicku oka:d).
U prvom prelasku sam ga ubio cisto jer me zanimala borba,koja je ispala krajnje laka,jer je ocigledno pravi/bolji izbor bio da ga ne ubijemo..

Sa atijem nećeš videti realistični dim i realističnu dlaku vukova :p

Bah, nigde do sada Physx related stuff nije uspeo da me ipresionira pa ni ovde. Uglavnom mi nekako neprirodno strce ti efekti. Ali dlaka izgleda dobro, to jes':d
Na kraju ce se svesti isto kao i sa proslom kupovinom - ili neka slabija nvidija koja ce ionako da se muci sa tim efektima, ili nesto jaci ati koji ce barem moci detalje na high :p
*******o je kad se nema para

Sa Letom sam se fino ispricao, vidim razuman covek pa ga pustih da ide :type:

Physx u Borderlands 2 je poprilicno impresivan

Nazad
Vrh Dno