Šta je novo?

The Witcher 3

Ne znam brate šta je isprano, možda sam oćoravio. Kažem gledao sam na 5090 i izgleda baš vrhunski, ne daleko od najzahtjevnijih igara današnjice tima Crimson Desert a igra je stara preko 10 god...
Pa i Crimson Desert sa onom bljutavmo zelenom ne lici ninasta, treba jedan preset da ga dovede u red inace od onoga sto se vid default glava boli, o uzasnom dinamickom rasponu da i ne govirim kad je suncan dan senke od drveca previse tamne a scene u senkama tipa od neke nadstresnice skoro pa cren u sred dana, em je nerealno em je destruktivno. Tolike milione stucaju na igre a nemeju da plate covek da im sredi boje u igrima da to izgleda kolko tolko estetski prihvatljivo.

Evo sad vidim na neti nisam jedini koji je to primetio. Postoji mogucnost da nije kod svakog isto mada ne bi reko da nije.
Tebi je ovo ok ?

Jedino se ja ne žalim i meni ovde sve top izgleda.
Da na Series S ovo može na 60 FPS smatrao bih konzolu idealnom sa ovakvom grafikom ali šta ćeš. Valjda će Next gen naslednik biti 1440p/60 FPS mašina.
Ne mogu da tvrdim da igra ima bagove u nečemu jer ne igram, samo malo free roam-ujem dok ne pređem dvojku, ali ovo što vidim je izvrsno. Veća je razlika ovog update-a u odnosu na next-gen iz 2022 nego next gen u odnosu na original.
Ova grafika je veoma blizu onog što su obećavali davno, a neke stvari su i bolje čini mi se.
Da li će biti vremena we'll see, ali da mi je Witcher Art ljubav - istina je.

malo pre videh na reditu, kaže lik da mu remaster izgruvao preko 600w u par navrata

RTX 5090, no DLSS5. Max settings, 3840x1600, DLSS Quality, frame gen set to 1 in game settings, Path Tracing enabled.

^^
Čovek malo lupeta. Combat su sredili da moraš da biraš i direkciju i priđeš onom koga napadaš a možeš i da ga promašiš ako se skloni, mada postoji i stari sistem koji je meni lakši i privlačniji - ovo je subjektivno. Skil sistem ima mnogo više smisla nego ranije i svodi se na povezivanje builda u neku celinu.
O grafici ne treba komentarisati. Toliko je oštrija i detaljnija nego ranije da se to na prvu vidi.
Ranije su se bunili što im nije osvetljenje kao 2014 a sad kad daju ne valja.
Damn if you do, damn if you don't.

Nikad nisam do sada koristio frame generation jer sam nešto bio ubijeđen da će drastično uticati na latenciju, da će biti svako malo artifekata i slično. Sad upalih FG i to na max, tj da generiše 5 frejmova i imam u prosjeku 135-140fps 4K, sve nasvirano na max uključujući i PT. Znam da to nije pravih 135fps ali radi glatko i na gamepadu stvarno nisam primijetio nikakav input lag, tj nisam primijetio bilo kakve razlike u odnosu kad je FG na OFF. Nisam primijetio ni bilo kakve artifekte za sat vremena gameplaya koliko sam odigrao, a igra prelijepa. Baš fasciniran tehnologijom... 😵

PS5 Pro Ray Tracing podesavanje, klizi na 120 fps-a. Bolje radi nego na kompu, neverovatno. 😀

Nikad nisam do sada koristio frame generation jer sam nešto bio ubijeđen da će drastično uticati na latenciju, da će biti svako malo artifekata i slično. Sad upalih FG i to na max, tj da generiše 5 frejmova i imam u prosjeku 135-140fps 4K, sve nasvirano na max uključujući i PT. Znam da to nije pravih 135fps ali radi glatko i na gamepadu stvarno nisam primijetio nikakav input lag, tj nisam primijetio bilo kakve razlike u odnosu kad je FG na OFF. Nisam primijetio ni bilo kakve artifekte za sat vremena gameplaya koliko sam odigrao, a igra prelijepa. Baš fasciniran tehnologijom... 😵
Primetices vremenom neka treperanja 2D detalja u igrama kojih nema kada je FGx2 ili kada je iskljucen. Sistem laga problem nije toliko do FG koliko je do nativnog broja frejmova na koji se primenjuje. Sve ispod 60~80 znacajno povecava kasnjenje, sa 60~80fps obicno je zavisno do igre 15~30ms a kada se FG primeni na tih 60~70fps zavisno od FG vrednosti kasnjenje se poveca jos nekih u proseku 5~30ms kod nekih igara i daleko vise. Do sad nisam primetio bilo kakav problem sa FGx2, sa x3 brojac pokazuje vece kasnjenje i primecujem treperanje 2D elemanta. Vise od toga nisam intezivno koristio jer me nerivira to treperenje tekstualnih 2D oznaka u igrama.
Sve u svemu nema razloga da se ne koristi FGx2 pa i x3, vise od toga mora da se proba pa od igre do igre kako kome pase pre svega jer nije u svakoj igri isti SL i nije isto da li se igra FPS ili neka igra iz treceg lica gde malo veci SL mnogo manje smeta, da li je igra braz ili ima malo umereniji tempo. Ipak koji god FG da se koristi pre nego sto se primeni treba igru podesiti kroz DLSS vrednosti i ostala podesavanja da daje u proseku 60~80fps ili vise jer sve manje od toga nije dovoljno za max ugodno igranje pre svega zbog nativnog SL koji se dodatno pogorasava koriscenjem FG.

Poslednja izmena:
Pojavio se update za igru od 1gb koji mnogo toga popravlja, mada ima jos posla, pregledao sam nekih 30 pozicija na razlicitim mestima u igri. Za sve one kojima je sve bilo ok do sada neka malo obrate paznju pa ce videti da nije bilo kao sto realno i nije bilo. Situacije je mnogo bolja igra je na dobrom putu da izgleda sjajno, FPS stabilan 144fps sa 5080 sve na max DLSS na najbolji kvalitet FGx2 na svim lokacijam u igri, gpu usage 75~95%, mislim da je to dosta bolje nego pre neki dan gde mi se cini da sam mora da spustam DLSS vrednosti da bih dobio stabilno 144fps. Sistem lag se vrti oko 50ms sto je malo vise nego sto bi trebalo i nije da se ne primeti ako se zagleda.

Ako nekom smetaju boje koje evidetno vriste ka u nekom crtanom filmu i koje su presvucene nekim toplim filterom, i zele malo jasniji kontrastniji prikaz evo podesavanja kroz Nvidia drajver, foto filter. Stavke vezane za ostrinu prlagodjene 1440p sa DLSS max kvaliteta.

The Witcher 3 - Wild Hunt.webp

Kakvo je grdilo ovaj performance mod na Series S, ništa gore ne videh, i to sve zbog FSR čini mi se, kako se već zove, koji toliko bluruje sliku da ista deluje zrnasto i izaprano istovremeno a spojiti to dvoje = gadost, ma koliko grafika napredna bila.
Gospodi neko mora da napiše da popravlja ovo i da stavi za Performance 60 mod Switch 2 grafiku, potpuno istu dakle, verujem da Series S to lagano može izgurati. Ovo je bruka. Oni su se izgleda posvetili samo quality modu koji je top ali 30 FPS koliko god stabilno bilo je 30 FPS.

Nazad
Vrh Dno