Sta kazu oni koji su igrali sva izdanja W3, da vi sada krecete da igrate prvi put, dakle nikad niste igrali W3 (kao ja), koji bi ste preporucili i zbog cega najvise?
Ovaj poslednji mi deluje primamljivo zbog tih quality of life novina koje prethodnici nisu imali, ali sta znam, plasim se da ovim next gen sra*ima nisu ze*nuli vizuelni stil igre..
Uvek bih igrao ono što je najnovije jer donosi najviše unapređenja.
Na stranu grafika, samo zbog ovih sithih unapređenja bih pre igrao Remastered nego Next-Gen ili osnovnu igru: Geralt napokon dobio težinu dok se kreće, nije više perce na vetru, Roach se takođe bolje kreće, borba mi je za nijansu drugačija nego u originalu (ne osetno bolja ili gora, jednostavno drugačija ali nova dinamična kamera mi se dopada (kome smeta uvek može da igra sa klasičnom)).
Što se nove grafike tiče to je individualna stvar, nekome će se dopasti a nekom neće.
W3 nikad nije težio nekom realizmu jer su zone uvek bile stilski urađene i sa naglašenim koloritom ali stoji da su se na nekim mestima (Tusant) malo zaneli i da boje dreče u određeno doba dana više nego u prethodnim verzijama. Zelena je previše zelena.
Ali navikneš se, više mi je smetao kontrast.
Kontrast između svetle i tamne mi je bio prejak u Blood&Wine ekspanziji ali ja sam igrao bez uključenog raytracing-a gde je situacija čini mi se malo bolja.
Remastered - Drag to compare two images. Made with imgico.com.
imgico.com
I mislim da sam morao da pogasim neke efekte jer sam oslepeo od njih ( bloom, blur, light shafts ).
Svakako treba ekperimentisati pa ostaviti šta se kome sviđa.